Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3344 replies to this topic

#2081 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 03 October 2013 - 09:20 PM

Jaz sem pa gledala film K-19:The Widowmaker. Prikazuje mlade ruske marince nuklearne podmornice K-19. Harrison Ford mi sploh ne gre več na živce (ja, prav ste prebrale:) Liam Neeson je pa srčk. Mene je zgodba prevzela in všeč mi je bilo, da so bili Rusi prikazani, ne kot sovražniki (ameriški film), ampak kot ljudje, ki prav tako ljubijo svojo domovino in tovariše. Ni ameriško pompozen z obilo akcije, streljanjem ampak realen in pristen in všeč mi je predanost teh mladih fantov, ki bi umrli eden za drugega. Na mene je naredil vtis in sem jokala ko dež :(

http://www.imdb.com/title/tt0267626/

• 0

#2082 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20008 posts

Posted 04 October 2013 - 07:34 AM

Midva sva mislila it danes Cefurji ravs gledat, ce bova se karte dobila :)

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2083 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86922 posts

Posted 05 October 2013 - 07:07 PM

Včeraj sem gledala The Secret Life of Bees, ki bi mi bil drugače všeč, ampak ker sem pred tem prebrala knjigo, me je kar malo razočaral. Spustili so kar nekaj ne majhnih prigod, ki delajo zgodbo zanimivo, nekaj detajlov pa so celo spremenili.

Zmotilo me je, da so izbrali kar nekaj likov, vključno z Lily, ki so fizično čisto drugačno, kot v knjigi. Brez problema bi našli ustrezne, tako da ne razumem tega.

Vseeno ne odsvetujem ogleda, je res lep film, slika je krasna, igralci nasploh dobri, pa kar nekaj simpatičnih/komičnih momentov.

17bees.xlarge1.jpg

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2084 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23517 posts

Posted 06 October 2013 - 10:30 AM

Zgornji film sem tudi jaz pred kratkim ujela na TV, mi je bil všeč. Knjige pa nisem brala.

Včeraj sva šla gledat v kino Čefurji raus. Ni me navdušil in po mojem mnenju ni vreden ogleda v kinu. Ne priporočam. Na začetku sicer obeta, prva ura mi je zelo hitro minila. Zadnje pol ure pa se prav vleče. Ves čas sem samo čakala, da se bo kaj zgodilo, da bo prišlo do nekega zapleta in razpleta, pa nič od tega. Sploh konec je kar nekaj. Se mi zdi, da je to pogosta napaka novejših slovenskih filmov.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2085 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6806 posts

Posted 06 October 2013 - 12:18 PM

Hm ali ni narejen po knjigi ali je nisi prebrala? Sem pa slišala res izrazito malo pohval na račun tega filma, ga večina kar kritizira.

• 0

#2086 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23517 posts

Posted 06 October 2013 - 02:23 PM

Je po knjigi ja. Prebrala pa je nisem.

• 0

#2087 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27612 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 06 October 2013 - 02:46 PM

Pa saj je bilo to kar pričakovano, a ni? Noro težko je po tako uspešni in odmevni knjigi narediti enako dober film.

Ravno sinoči sem pogledala The Kite Runner. Knjigo sem brala že dolgo nazaj, ampak so mi nekateri prizori ostali močno zarezani v spomin in je bil ta film eno navadno holivudsko skropucalo. Čisto sem bila razočarana - pa sploh nisem pričakovala nič posebnega, ker sem vedela, da bo film slabši od knjige, ampak tole.. ne vem, brezveze. Kot da bi na silo samo hoteli stlačiti vso dogajanje iz knjige v za to predviden časovni okvir, nobene gradnje, nobenega vzdušja, vse je bilo čisto linearno, plehko, holivudsko sfejkano.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2088 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 06 October 2013 - 07:00 PM

Knjige so itak praviloma boljše od filmov. Filmi nekaterih stvari preprosto ne morejo prenesti na platno, ne približati občinstvu tako kot to uspe knjigam. Menda lahko preštejem na prste ene roke filme, ki so bili boljši od knjig po katerih so nastali. 

Končno sem pogledala Argo in mi je bil ful všeč. Zanimiv, napet! Všeč!

• 0

#2089 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23517 posts

Posted 06 October 2013 - 08:05 PM

Ja, itak so knjige boljše od filmov. Ampak je tudi kar nekaj takih filmov, ki sicer niso tako dobri kot knjižna različica, so pa kljub temu zelo dobri filmi. Tale pa se mi že sam po sebi ne zdi dober.

• 0

#2090 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 October 2013 - 10:10 PM

Tole imam namen pogledat, hmmm

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2091 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3390 posts

Posted 10 October 2013 - 08:08 AM

Ja to je definitivno film ki ga jaz nebi gledala, ampak poročaj kakšen ti je bil :)

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#2092 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17740 posts

Posted 10 October 2013 - 06:53 PM

Razredni sovražnik je vreden ogleda. Igor Samobor je res odličen igralec, zelo karizmatičen, fantastično je odigral vlogo.

Tudi zgodba in ozračje se te kar dotaknejo, moram rečti, da je film nad povprečjem, ni pa ravno vrhunski (če vklopim svojo strogost).

Cenim sporočilnost.

Midva sva šla na fantovo željo gledat ta film in je res pustil vtis. Glede na to, da je slovenski, je res odličen. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2093 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 12 October 2013 - 08:30 AM

Jaz sem pa pogledala Pacific Rim. Saj je OK, sem se zabavala, ampak po drugi strani nič posebnega. Idris Elba mi je všeč, pa tudi bodoči Christian Grey je luškan poba. :)

Seveda so pa Američani rešili svet. HAHAHA. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2094 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 13 October 2013 - 02:10 PM

Charlie Hunnam drops out of 'Fifty Shades of Grey'
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#2095 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23517 posts

Posted 13 October 2013 - 06:58 PM

Jaz bi šla gledat Gravity. Menda je na Beneškem festivalu navdušil.

• 0

#2096 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17296 posts

Posted 13 October 2013 - 07:35 PM

Jaz sem za vikend gledala One day in Remember me.

Oba sta mi bila zelo všeč.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2097 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 October 2013 - 09:58 PM

Ja to je definitivno film ki ga jaz nebi gledala, ampak poročaj kakšen ti je bil :)

Ej, veš, da nič posebnega. Nobenih presežkov v smeri inovativnega mesarjenja. Bolj zeeeh.

Gravity pa jaz komaj čakam, da grem v kino gledat! Ga že imam nekaj časa kot prvega na WL.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2098 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 14 October 2013 - 06:52 AM

Enako. Igra pa Sandra Bullock, weeeell ..... no, dajmo ji možnost. :D Sploh pa režiserju, ki je car. 

Captain Phillips bom tudi pogledala, baje da je to povratek Toma Hanksa v velikem slogu. Glede na to, da je zadnjih 10 let snemal stvari, ki so ali:

a) bile bedne

B) niso bile uspešne, kljub temu, da niso bile ravno bedne

Edited by Kinky, 14 October 2013 - 07:03 AM.

• 0

#2099 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 October 2013 - 07:32 AM

Mene tudi malo skrbi igralska zasedba ...

• 0

#2100 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 October 2013 - 06:21 PM

Gravity sem pogledala v kinu in mi je bil kar všeč - predvsem z vidika slike in efektov, zgodba je bila pa pač zelo povprečna, konec

H'woodarsko skorajda smešen, igra nič posebnega. Vseeno priporočam. :D

Aja, všeč mi je bilo poigravanje z zvokom.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users