Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#2081 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 31 January 2010 - 09:41 PM

Pri Albertu in Viktoriji je šlo za ljubezen. Sta znana kot eden redkih kraljevskih parov, ki je bil dejansko zaljubljen. wink.gif Po njegovi prezgodnji smrti ni več slekla vdovovskega oblačila, niti se ni ponovno poročila. Angleški dvor, 19. stoletje in izkazovanje ljubezni... jaz sem si to predstavljala tako kot je bilo prikazano v tem filmu. Defninitivno ne ognjevito. Viktorija ni bila tak tip. Vsaj tako sodim po prebranem o njej. smile.gif

• 0

#2082 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 31 January 2010 - 09:48 PM

Ampak film je film, to je potem itak marsikaj prirejeno zavoljo gledanosti, ne moreš filma ocenjevati na podlagi resničnih dejstev. Marsikdaj pač nimajo veliko skupnega.
  • 0

#2083 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 31 January 2010 - 09:58 PM

QUOTE(Kalypso @ 31. 1. 2010 - 21:41) View Post
Pri Albertu in Viktoriji je šlo za ljubezen. Sta znana kot eden redkih kraljevskih parov, ki je bil dejansko zaljubljen. wink.gif Po njegovi prezgodnji smrti ni več slekla vdovovskega oblačila, niti se ni ponovno poročila. Angleški dvor, 19. stoletje in izkazovanje ljubezni... jaz sem si to predstavljala tako kot je bilo prikazano v tem filmu. Defninitivno ne ognjevito. Viktorija ni bila tak tip. Vsaj tako sodim po prebranem o njej. smile.gif

Vem, da je šlo za ljubezen (poznam toliko na to temo oz. njuno vladanje), saj zato me je pa čudila ta hladnost v filmu, sem si pač predstavljala ravno obratno. Nisem pa prebrala o njej kakšne konkretne literature, kot ti, da bi si lahko res ustvarila njeno resnično podobo ...

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2084 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 31 January 2010 - 10:01 PM

Itak, da je film fikcija. Če hočeš preverjena zgodovinska dejstva si raje kot film pogledaš dokumentarec. Pri meni je pač problem poklicne deformacije in si pač nekatere stvari v filmih z zgodovinskim ozadjem drugače predstavljam kot pa nekdo, ki ni v moji stroki. Itak je 80% vsega kar prihaja iz holywooda in ima oznako zgodovinski popolnoma spremenjenega in za lase privlečenega, čeprav mi ni jasno zakaj, ker je resnica v večini primerov prav tako, če ne še bolj zanimiva od izmišljenega. No v glavnem, meni je zelo všeč, če se ustvarjalci filmov posnetih po resničnih dogodkih in o resničnih zgodovinskih osebnostih (kot je tud ta film o Victoriji) držijo dejstev in jih ne spreminjajo, vsaj ne preveč.

No, saj jaz tud nisem prebrala nekaj veliko, ampak nekaj malega pa sem že, tako da sem si pač ustvarila neko podobo in ta film se kar precej sklada s to podobo, ki sem si jo ustvarila. smile.gif
  • 0

#2085 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 31 January 2010 - 10:05 PM

No, če ti na podlagi svoje razgledanosti na tem področju (ki je zagotovo večja, kot moja) meniš, da
je film precej "resničen", vsaj kar se prikazovanja karakterjev tiče, potem ok. Jaz imam pač rada
strastne (ne mislim zdaj na neko erotiko, čeprav je dobrodošla, LOL) ljubavne zgodbe v tovrstnih filmih.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2086 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 31 January 2010 - 10:10 PM

Ja, vem kaj misliš. Jaz imam načeloma tudi raje take ljubezenske zgodbe, kot praviš ti, ampak konkretno ta me ni tako razočarala kot je tebe. In iz tega sva zdaj naredili celi doktorat. laugh.gif

Aja, pa spomnila sem se, da že dolgo ni bilo nobenega dobrega zgodovinskega spektakla, ki bi ga šla gledat v kino. hmm.gif
  • 0

#2087 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 31 January 2010 - 10:13 PM

Meni so pa ful dobri taki doktorati. x)

Ja, seveda te ni razočaralo, ker si na podlagi prebranega vedela, kaj lahko pričakuješ.
Če bi jaz prebrala kaj več na temo Viktorije in se nasploh bolj pozanimala o tistih časih, bi najbrž tudi pričakovala drugače.
Pozdravljam pa čim manj spreminjanja resničnih dejstev v filmih, ki so posneti
po resničnih zgodbah ... čeprav je pa spet tako, da nekateri filmi niti nočejo v popolnosti slediti resničnim
dejstvom in je njihov namen malo prirediti in spremeniti zgodbo. To je pa spet tema za celo novo
debato. -)

Se strinjam ... tudi jaz to pogrešam! -)

• 0

#2088 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 31 January 2010 - 10:36 PM

Jap to je res tema za novo debato. smile.gif
Aja... Isto ne maram spreminjanja zgodbe v filmih, ki so posneti po knjigah. Lep primer, ki še zdaj ne morm verjet, da so naredili tako skropucalo iz filma je Hannibal. Knjiga je super, film katastrofa.
  • 0

#2089 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24840 posts

Posted 01 February 2010 - 08:39 AM

Sherlock Holmes (2009)

IPB Image

Uradna vsebina: Režiser neobrzdanih akcij Pljuni in jo stisni ter Rokenroler predstavlja novo podobo najbolj slavnega detektiva Sherlocka Holmesa. Razuzdani in pretepaški Holmes uspe s pomočjo zvestega pomočnika Watsona ustaviti okultno društvo pod vodstvom temačnega lorda Blackwooda. Ta je obsojen na smrt, a Holmesu obljubi, da se bo vrnil in maščeval. Neutrudni detektiv se kmalu znajde v novi, še bolj smrtonosni spletki, ki utegne zamajati temelje človeške družbe.

Že to, da je režiral Guy Ritchie, je bil meni zadosten podatek, da si bom film sigurno pogledala. Da so pa dodani še Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Mark Strong, je pa samo še VELIK plus.
Za samo zgodbo pa sem pred ogledom prebrala kar nekaj kritik in nisem veliko pričakovala.

No meni osebno je bil film full dobr! Igralci zakon, Downeja itak obožujem in tudi tokrat se mi je nadvse dopadel (čeprav je zelo začel kazati svoja leta cry.gif ), McAdams je (spet) prelepa, Law pa smešen thumbup.gif Pač film za sprostitev, zanimiv prikaz Holmesa (nasprotje splošno znanemu: v filmu je umazan, zanemarjen, pretepač,.... ampak ima pa pipo twisted.gif ).
Aja, pa soundtrack je meni ZAKON!

Jaz bi mu dala -9/10
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2090 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24840 posts

Posted 01 February 2010 - 09:04 AM

Miss March (2009)

IPB Image

Vsebina: Mlad fant se zbudi iz kome po štirih letih in spozna, da je njegova srednješolska ljubezen postala sredinska priloga ene največjih moških revij na svetu - Playboya. Skupaj s svojim, na seks mahnjenim, prijateljem se odpravita preko države, da bi vdrla na zabavo legendarne revije in si pridobila nazaj dekle.

Film ima tako butasto vsebino, da je že res smešen. Sicer nisem ljubitelj najstniških komedij, saj so mi vse enake, ampak ta mi je celo bila za pogledat in sem se zraven parkrat naglas nasmejala.
Pač noben presežek, ampak gledljiva zadeva.

Ocena: -7/10
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2091 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 01 February 2010 - 10:07 AM

IPB Image

Gledala, fletna komična grozljivka, smešna predvsem smile.gif Ocenila bi jo z 8/10.
Svet zavzamejo zombiji, oziroma nek virus, ki ljudi spremeni v zombije. Ostane samo še par osebkov, ki so se tem zombijem sposobni upret, 2 punci, en geek in en redneck biggrin.gif In potem pobijajo te zombije in vmes je veliko komičnih vložkov, haha smešno no smile.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#2092 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 01 February 2010 - 05:21 PM

Astérix aux jeux olympiques (2008)
IPB Image
Tole je še en film o Asterixu in Obelixu, ki se tokrat odpravita na olimpijske igre pomagat svojemu sovaščanu, da bi postal junak olimpijade in si s tem pridobil roko grške princese. Da pa ne bi bilo tako lahko mu na poti stoji še en princesin snubec, to je ošaben in hkrati butast Rimljan Brutus...
Ta film ima podoben stil humorja kot njegova dva predhodnika. Pred leti bi mi ta film še utegnil biti smešen, ampak sedaj mi ni bil. Imel je sicer svoje trenutke, ko sem se nasmejala, ampak ni jih bilo veliko.
Kostumografija je super, saj so vsi filmski liki identični likom v stripu. Sploh Gerard Depardieu mi je prfekten Obelix, všeč mi je tudi mali Idefix.
Ko sem prebrala, da se v filmu pojavijo tudi športni zvezdniki, npr. Zinedine Zidane, Michael Schumacher idr. sem mislila, da se bodo dejansko pojavili kot tekmovalci na olimpijskih igrah. No z izjemo Schumacherja temu ni tako. Njihovi prizori delujejo kot da so jih v film vključili bolj na silo, kar mi ni bilo všeč.
5/10
  • 0

#2093 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 02 February 2010 - 12:20 AM

Dorian Gray, js bi mu dala oceno 8/10.

2012 pa ene 5/10. Ta film me je pa naravnost razočaral. Sem mela ful večja pričakovanja, pol pa enostavno nič od nič...
  • 0

#2094 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 02 February 2010 - 01:33 AM

QUOTE(luci @ 2. 2. 2010 - 0:20) View Post

Dorian Gray, js bi mu dala oceno 8/10.
Zakaj? Kaj ti je bilo všeč, kaj ne?

• 0

#2095 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17157 posts

Posted 02 February 2010 - 12:30 PM

komaj čakam da pogledam Doriana Graya. Pa u kinu ga sploh ni. cry.gif

QUOTE(Kami @ 1. 2. 2010 - 8:39) View Post

Sherlock Holmes (2009)
IPB Image

Meni je bil film enostavno wub.gif Downey se mi zdi odlična izbira za vlogo genialnega, nekoliko zmešanega detektiva. V filmu je prikazan kot mali umazanec, čeprav sem v knjigah vedno imela občutek, da je obseden z redom in čistočo. Kakorkoli, to ne pokvari vtisa. Tudi Law se je dobro izkazal v vlogi Dr.Watsona, čeprav sem malo pogrešala njegov drugače bolj izrazit britanski naglas. Prav tako se mi zdi, da je bil v filmu Watson prikazan kot bolj odločna oseba, in bolj opazna oseba. Film je poln smešnih dialogov, akcije, piko na i pa dajo prizori z psom. biggrin.gif
Vsekakor film vreden ogleda.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2096 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 02 February 2010 - 07:37 PM

The Box (2009)

IPB Image

A small wooden box arrives on the doorstep of a married couple, who know that opening it will grant them a million dollars and kill someone they don't know.

IPB Image
IPB Image
IPB Image

Ideja v filmu mi ni slaba, ampak jaz bi jo predstavila na drugačen način in z drugimi igralci.

Me je pa spomnilo nekaj, da je to preceeej enaka ideja iz The Twilight Zone nanizank.
Ampak TTZ idej in vzdušja tam ne premaga nič.

5/10

• 0

#2097 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 February 2010 - 04:28 AM

Two Lovers (2008)

IPB Image

A Brooklyn-set romantic drama about a bachelor (Phoenix) torn between the family friend his parents wish he would marry and his beautiful but volatile new neighbor.

IPB Image

Film je za moje pojme zgolj povprečen in si nikakor ne zasluži nekega naziva za najboljšo dramo leta.
Bi ipak zadeva morala biti precej bolj dodelana in bolj globoka za kaj takega.
Joaquin Phoenix igra nekoliko zmedenega, bipolarno motenega fanta Leonarda, ki ima za sabo že eno neuspešno
zvezo, ki ga je dotolkla do te mere, da je želel narediti samomor. Ko se je preselil živet k staršem,
je spoznal zanj fatalko no. 2 v podobi Gwyneth Paltrow, ki pa je bila le eno zmedeno dekle, ki ga je sračkalo
s poročenim tipom z frocovjem. Leonardu so istočasno naštimali tudi eno dečvo, ki je hčerka družinskih kolegov.
Z njo se sicer zastopi, ampak ni tiste želje, privlačnosti, energije z njegove strani. Ženska, ki jo ljubi,
pa ga ima zgolj za prijatelja. Ko mu le-ta že vlije upanje, da bosta skupaj, ga pusti na cedilu. Razočaran
skoraj naredi samomor, vendar si premisli in gre zaprosit žensko, ki je ne ljubi ... s prstanom, ki ga je kupil
za žensko, ki jo ljubi in katera se je vendarle odločila za drugega. Zakaj tokrat ni naredil samomora?
Morda zato, ker zanj ni bilo popolnoma vse izgubljeno ... vedenje o tem, da je ženska, ki jo ljubi, naposled
vendarle srečna, pa čeprav ne z njim, ga je vsaj malo hm, pomirjalo ... in vedenje o tem, da je
ena ženska čisto nora nanj, mu je najbrž vlilo nekaj upanja, da se njegova čustva do nje spremenijo.
Morda preveč filozofiram in še režiser ni šel tako daleč, ha ha.
Prepričljiva igra Joaquina, ostalo precej mlačno. Škoda, ker bi se dalo kaj bolj "veličastnega" nareditii iz same zgodbe.

6/10

• 0

#2098 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 04 February 2010 - 08:57 AM

Dorian Gray (2009)

IPB Image

To knjigo sem pa jaz imela na maturi na višjem nivoju, in sem jo z velikim veseljem prebrala.

Sedaj smo dočakali še film, ki je vreden ogleda, če ste prebrali knjigo, potem pa sploh nimate izbire. smile.gif

Zgodba je izpod peresa Oscarja Wilda in je sledeča: Dorian, prelep mladenič v cvetu svoje mladosti pride v London, ker mu je pokojni dedek zapustil graščino. V mestu je vse drugače, kmalu začne spoznavati tiste lepe, in tudi tiste malo manj lepe strani Londona. Basil, slikar, naslika njegov portret, ki je skoraj resničnejši od resničnosti same.

Kmalu se Dorian začne družiti s Harryjem, hedonistom, ki Doriana vpelje v svet hedonizma, naslade, droge. In medtem ko gre čas naprej in se vsi starajo, se Dorian ne, njegova slika se pa začne spreminati, njegova duša postaja črna.

Zanimiv film, mogoče so se malo preveč trudili prikazati atmosfero, temačen London, ter temačno dušo Doriana. Slika na koncu je mogoče manjše presenečenje kot bi si gledalci sami želeli.

V Vlogi Doriana nastopi Ben Barnes - odločitev, da njemu namenijo to vlogo je bila dobra, odlično se odreže, in tudi Lord Henry Wotton (Colin Firth) je zanimiva izbira, ampak moram priznati, da je Mr darcy bi pozabljen, vsaj z moje strani, ko sem gledala film.

Ocena: 7/10.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2099 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 04 February 2010 - 09:32 AM

World's greatest dad

IPB Image

Spodaj je opis filma, film je meni osebno odličen, opis sem pa kopirala zato, ker sama nisem znala napisat tako, da v opis ne bi vključila tragedije, ki je pa bistvo za razplet filma. Film je komična drama al kako bi temu rekla, v bistvu ti pa odpre oči glede tega, da v življenju ni važno koliko ljudi imaš okrog sebe, ampak da tisti ki jih maš, pa naj jih bo še tko malo, so s tabo in okrog tebe zaradi tebe samega.

9/10

Bom kar kopirala iz IMDB:

Lance Clayton is a man who has learned to settle. He dreamed of being a rich and famous writer, but has only managed to make it as a high school poetry teacher. His only son Kyle is an insufferable jackass who won't give his father the time of day. He is dating Claire, the school's adorable art teacher, but she doesn't want to get serious -- or even acknowledge publicly that they are dating. Then, in the wake of a freak accident, Lance suffers the worst tragedy and greatest opportunity of his life. He is suddenly faced with the possibility of all the fame, fortune and popularity he ever dreamed of, if he can only live with the knowledge of how he got there.

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#2100 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 04 February 2010 - 12:43 PM

Ok, zdjle bom OT. Tukaj vas je nekaj ljubiteljic grozljivk, ane? No, en film sem našla. Sej mogoče ga že poznate, samo vseeno vam nalepim link do trailerja: Let The Right One In. Mene je blo kar strah pri trailerju, ampak dobr... js sm amater v grozljivkah. biggrin.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users