Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2081 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 06 January 2009 - 07:43 PM

Med, med, med biggrin.gif vsako jutro žlička medu biggrin.gif Js sm bla vsako zimo bolna vsak en mesec, med zelo pomaga, ne pa čisto prepreči smile.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#2082 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 06 January 2009 - 08:18 PM

Ja pomoje bi blo dobr iskat vse vitaminčke v kuhinji- v kuhinji najdeš vse- za nego las, kože, za zdravljenje biggrin.gif
  • 0

#2083 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 13 January 2009 - 01:01 AM

A je še kakšna budna?
Zanima me kolko časa more pretečt med tem ko greš k zdravnici po recept. Ker sem bila kašen teden nazaj, pa grem jutri spet s prijateljico pa bi kar vzela še 1x recept da potem dalj časa ne rabim it ane, če bom že glih tam, ampak me zanima če more bit to kakšno daljše obdobje?
  • 0

After all this time?

Always.

#2084 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 13 January 2009 - 09:08 AM

meni je prejšnji teden dala sestra en vprašalnik, katerega moram naslednjič prinest. Gre pač za oceno tveganja, ker naj bi sedaj izdajali recept za obdobje enega leta.
  • 0

#2085 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 13 January 2009 - 01:38 PM

Ja zdele sem bila glih tam z najboljšo prijateljico in je dobila že recept za celo leto woot.gif Ampak ona ni izpolnjevala nobenega obrazca hmm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2086 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5832 posts

Posted 13 January 2009 - 01:42 PM

nincha, mislim, da ne boš dobila tabletk. meni je ginekolog razložil, da lahko dobim naslednji recepr šele, ko jem tretjo škatlo tabletk, torej v tretjem mesecu po izdaji zadnjega recepta.
sem še norel, ker sem imela reden pregled in še eno celo škatlo tabletki in mi jih ni smel predpisat zaradi zavarovalnice.
lahko pa, da bodo tebi pogledali skozi prste.
  • 0

#2087 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 13 January 2009 - 01:50 PM

Ne ne, niso smile.gif Sem vpprašla sestro če lahko vzamem recepet čeprav sem ga pred kakšnimi 14 dnevi in je rekla da ne, da šele v jemanju zzadnje škalice lahko in da naj pridem takrt pa bojo dal tut men recept za en let da mam potem mir za neki časa. Juhuu =)
  • 0

After all this time?

Always.

#2088 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 13 January 2009 - 03:38 PM

Želela sem si prestaviti menstruacijo za en teden in sem brez premora začela jemati tabletke. Trenutno sem pri 3. tabletki, a sem vseeno opazila rahlo krvavitev. Je to samo vmesna zaradi prestavitve? Lahko vseeno pojem še 4 tabletke, da si bom prestavila menstruacijo tako kot sem želela? hmm.gif blink.gif
  • 0

#2089 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 13 January 2009 - 04:00 PM

ja normalno. sej ti bi mogl v navodilih oz. v tistem priročniku k ga dobiš zram vsake škatlce pisat, da je normalno če mal krvaviš vmes.
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#2090 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 13 January 2009 - 10:28 PM

Zdravo!
Naletela sem na izjemno kritične prispevke o KT: http://www.iskreni.n....php?f=2&t=3338

Kaj ostale mislite o tem? Se vam zdi, da so to zgolj primerki, ki so občutljivi na vsako stvar, ki ni naravna; ali jim date prav?
Jst mislm, da glede na to, da povzročajo spremembo naravnega ritma ženske, ni stvar povsem nedolžna.. ampk po drugi strani; kaj pa je dans sploh še nedolžno; še jabolko, ki ga kupimo v trgovini je polno nekih strupov...
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#2091 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12163 posts

Posted 13 January 2009 - 10:32 PM

Link ne dela, predvidevam.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2092 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 13 January 2009 - 10:37 PM

Evo sm popravla, zdej naj bi delalo.
  • 0

#2093 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 13 January 2009 - 10:58 PM

Men se zdi pa tole totalno zgrešeno napisano. Okej, se strinjam da je velik stranskih učinkov (predvsem negativnih, ane), in da seveda lahko pride tut do raznih zapletov. Ampak ko je ena napisala da si avtomatično neodgovoren ker jemlješ tabletke, oh come one.. Pa še tole

"...ma sej je praktično...seksaš lahko brez skrbi da ti bo življenje zagrenil prezgodnji pamžek...ker za njega pač niso dovolj zrele...so pa za seks...to pa."

Oprosti, jst za otroka ne bom zrela do enega 30. leta, a nej do takrt ne seksam? Hvalabogu da poskrbimo vsaj za eno zaščito, sem pa že dost odgovorna do sebe in do dojenčka, ki bi lahko nastal pa bi bil nezaželjen in ne bi odraščal v razmerah kakršne si otrok zasluži. Meni kondomi res ne odgovarjajo, ful me peče in sploh mi ni tapravga filinga. Sej če bom enkrat ugotovila da tabletke pa res ne vplivajo dobr name, bom pač nehala .. Mogoče bom šla nazaj na kondome, lahko da bom začela računati plodne dneve, ne vem ane. Ampak nisem pa totalno neodgovorna ker jemljem tabletke. Rajš to kot da delam splav. Kaj je potem bolj neodgovorno? Mislm, krneki, čist mi je sfaljeno to mišljenje rolleyes.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2094 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 13 January 2009 - 11:25 PM

Se podpišem. Po tistih komentarjih sem dobila občutek, kot da jih piše moja babica...nek staromoden pogled na vso stvar.
Jst tut mislim, da je bolj neodgovorno uporabljat kondome, ki ti občasno sem ter tja počijo, da moraš vzeti jutranjo tabletko, ki ti lahko povzroči velik več škode, kot pa normalno jemanje KT. Vsaka stvar ima neke stranske učinke, ampk treba je pač presodit, kdaj je vredno tvegati in kdaj ne. Pri KT, mislim, da je vredno. Imajo več koristi, kot slabosti. Priznam sicer, da me je ob prebiranju raznih člankov mal zaskrbelo o tem, da stranski učinki še niso tolk raziskani, ali zamolčani, pa vpliv tabletk na nosečnost, itd... Ampk, ne vem no, če bi bla stvar res tko zlo škodljiva, bi bilo velik več govora o tem in velik manj uporabnic. Upam.

Drugače pa, Nincha, tista izjava je tudi mene šokirala: v smislu, da če je dekle odgovorno za seks, naj sprejme še odgovornost za froca; v tem smislu, da je neodgovorno uporabljat zaščito, da začni pač seksat ko hočeš froca. WTF blink.gif

No pa še nekaj splošnega o KT me zanima; a jemljete nizkodozne tabletke ali "normalne"? (ne vem kako bi drugače vprašala smile.gif ). Pa še to, jemljete kombinirane ali progestinske tabletke?
Pa prosila bi še, da mi te zadeve mal primerjate in opišete prednosti/slabosti vseh teh vrst tabletk.
  • 0

#2095 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12163 posts

Posted 14 January 2009 - 10:31 AM

Jaz se sicer ne bi strinjala s tem, da je jemanje tabletk bolj odgovorno kot jemanje kondomov. Oboje je zaščita, pač kondom se lahko res strga, ampak tudi tabletke niso 100% zanesljive, plus da se jaz strinjam s tem, da s tabletkami vnašaš sranje v telo, česar pri kondomih ni, ampak je to žal z moje strani edini plus za kondome.
Da si pa avtomatično neodgovoren, ker jemlješ tabletke, je pa itak neumnost. A zdej naj bi seksali samo ljudje, ki hočejo otroka? Je odgovornost želja po otroku? Sej niso samo najstnice tiste, ki nočejo otroka, nekateri že imajo otroke in jih nočejo več, a naj zato nehajo seksat? Meni se zaščita ne zdi neodgovorna, dokler se jo pravilno uporablja.

Jaz jemljem Yasminelle.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2096 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 14 January 2009 - 11:34 AM

Sama sem se ob tistih komentarjih kar zgrozila ... Res sem dobila občutek, kot da jih piše nek nazadnjaški dedek ali babica, haha.

Se strinjam, da s kondomi ne vnašaš umetnih hormonov v telo tako kot pri tabletkah in da so s tega stališča boljši, toda naj se vsaka odloči sama, kako bo poskrbela za zaščito. Kondomov ne maram, ker me je zaradi njih vedno sakramensko peklo.

Tudi sama jemljem Yasminelle in jih bom še naprej. Zaenkrat jih dobro prenašam. Posledice (če bodo, kar močno dvomim) bom nosila sama. Raje to kot pa jutranje tabletke ali pa splav.
  • 0

#2097 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 14 January 2009 - 03:18 PM

isto mnenje mam tut jst.
s kondomi ful nism bla zadovolna, ker me je po vsakem seksu dol peklo oz bolelo. tut če sm šla na wc je blo ful hudo. pa na živce mi je šlo vedno ko sma se spravla seksat je bla predigra itak brez kondoma, pol ko je blo pa treba gor natikat naju je pa vse minil in sma bla tečna.evo js kondomov ne prenašam dobr zato sm na tabletkah-Yasminelle. jemlem jih pol leta-posledic pa še nism začutla in jih pomoje tut ne bom
  • 0

#2098 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 14 January 2009 - 03:32 PM

Jst sm bla danes prvič pri ginekologinji in me je pregledala, pa recept za tabletke sm dobila. Sm se kr za Logest odločila, zdej bomo pa vidl, če bodo zame al ne.
Bila sem na aškerčevi, v študentskem zdravstvenem domu in mi je kr všeč tam: en mesec sem čakala (kar je dokaj malo), zdravnica in sestra sta pa fuuul prijazni.

• 0

#2099 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 14 January 2009 - 03:44 PM

kr prvič ko si šla po tabletke te je že pregledala? al si sama hotla?
a ni tak, da pri prvem obisku pri ginekologinji ni treba da te pregleda?
  • 0

#2100 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 14 January 2009 - 06:22 PM

Moram pojamrat, da že od avgusta ne jemljem več tablet in imam strahotne izruhe mozoljev. Dekolte, obraz, da o hrbtu en govorimo. To je 10000000x huje kak puberteta. Čisto sme nesrečna zaradi tega. Pol jih pa še tak pridno kraspam, da joj sad.gif
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users