Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36431 replies to this topic

#20921 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26479 posts

Posted 01 February 2011 - 08:46 PM

nosim očala, tako da možno je, da je to. ampak nikjer ne piše, da vozim z očali/lečami. :/
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#20922 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30075 posts

Posted 01 February 2011 - 09:26 PM

Kolikor vem, dobis voznisko dovoljenje za krajsi cas ravno zaradi dolocenih zdravstvenih razlogov. Ocala so eden izmed teh razlogov. Vseeno cudno, da pri tebi nikjer nic ne pise, Anouk. Povedala pa si na zdr. pregledu za potrebe izdaje vozniskega dovoljenja, da imas dioptrijo oz. je pisalo v zdravniskem izvidu?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#20923 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26479 posts

Posted 01 February 2011 - 09:46 PM

ja, sem povedala, pa tudi očala sem imela zraven in vse. na izvidu itak piše, da nosim očala/leče. čudno.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#20924 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 01 February 2011 - 09:51 PM

Anouk, jaz sem tudi morala podaljšat vozniško zaradi očal. Brez kakršnegakoli ponovnega zdr. pregleda. Greš tja in ti jo podaljšajo. Ne vem pa, v čemu je finta.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#20925 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 01 February 2011 - 09:53 PM

Zelo čudno, da ti ne piše na vozniškem, da voziš z očali. blink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#20926 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26479 posts

Posted 01 February 2011 - 10:08 PM

hvala za vse odgovore, bom za vsak slučaj še povprašala okrog - bolje izpasti glup nego ... ;)
  • 0

#20927 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26479 posts

Posted 02 February 2011 - 12:32 AM

next question:

bi se komu, ki je vešč Photoshopa, dalo ubadati s spodnjo sliko (nasaditi medvedovo glavo na ustrezno mesto in zaflikati taco?). Bi se sama lotila, ampak v PS sem pa res mrzla.

C. je to pred leti narisal za šolsko glasilo (sem mogla prav pozumirat logotip, takrat je imel še clo nekej brkov laugh.gif ), pa sem slučajno našla in bi bla ful finta. Piquet morda? Ali se izrecno s piščanci bavi? ;)

IPB Image
  • 0

• Guests

Posted 02 February 2011 - 08:03 AM

QUOTE(Kinky @ 1. 2. 2011 - 21:53) View Post

Zelo čudno, da ti ne piše na vozniškem, da voziš z očali. blink.gif

Mislim celo, da ce si v vozniski na sliki z ocali, da jih mors met med voznjo gor, al neki takega.
  • 0

#20929 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 02 February 2011 - 08:07 AM

Ja, tudi jaz mislim, da je tako. Jaz jih imam na sliki, in tudi med vožnjo, ker brez pač slabo vidim. Ne vem pa, kaj je zgodi, če imaš slučajno leče noter, ko te ustavijo, a znajo kaj komplicirati? hmm.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

• Guests

Posted 02 February 2011 - 08:10 AM

Alpa ce si mel na slikanju samo zavoljo mode ocala gor - brez dioptrije. biggrin.gif
  • 0

#20931 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 02 February 2011 - 08:16 AM

Kaj pa, če imaš kasneje leče- a sploh lahko to preverijo?
  • 0

#20932 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 02 February 2011 - 08:21 AM

Po moje moraš it tja, da ni napišejo: vozi z očali ali lečami. Ziher kaj plačaš za to. confused.gif
  • 0

#20933 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26409 posts

Posted 02 February 2011 - 08:27 AM

Sem šla enkrat vprašat, če lahko samo dopišejo... Pa mi je gospa na šalterju razložila, da moraš iti še enkrat na zdravniški (plačat), da ti oni napišejo: vozi z očali in lečami...pa potem še 1x delat vozniško (še to plačat). Brezveze toliko stroškov. Kako naj bi jaz pri 18 vedela, da bom čez par let začela nosit leče (takrat so se mi zdele odvratne)....

Pač vozim z lečami, lahko mu to dokažem - saj se vidi. Po moje ne komplicirajo.
  • 0

#20934 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 02 February 2011 - 08:31 AM

OMG, kretenizem. A nimamo že mi, ki mamo očala, full stroškov s tem??? Va fan culo down.gif

• 0

#20935 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14563 posts

Posted 02 February 2011 - 08:34 AM

Se strinjam.
Jaz sem lani dobila do 80. leta podaljšano. Priporočam zdravstveni dom za študente na aškerčevi, da tam opravite pregled. Sem brala že prej na netu, da ti dajo do 80., če jim rečeš. Meni se je zdravnica celo sama ponudila da mi napiše.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#20936 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 02 February 2011 - 08:37 AM

Ok, to je pa kretenizem druge sorte, da podaljšujejo do 80-ga leta; zato pa imaš na cestah razne bakice in dedke, ki pri teh letih še vozijo, kljub temu, da ne vidjio dlje od svojega nosa, in nimajo več refleksov. down.gif
  • 0

#20937 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 02 February 2011 - 08:37 AM

Se strinjam.
  • 0

#20938 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14563 posts

Posted 02 February 2011 - 08:40 AM

Jaz tudi, po 60. letu bi morali biti pregledi na ene 3 leta.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#20939 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 02 February 2011 - 08:41 AM

Res je. Redki so tisti, ki sami pri sebi priznajo, da so se pač postarali, in obesijo vožnjo na klin. Si je težko priznati, se zavedam, ampak za varnost sebe in ostalih udeležencev v prometu, je to nujno. In pregled na 3 leta se mi zdi odlična ideja. wink.gif
  • 0

#20940 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14563 posts

Posted 02 February 2011 - 08:50 AM

Poznala sem starejšo gospo, ki je veliko v nezavest padal in še kr vozila ohmy.gif se ji ni dal dopovedat, da je grožna za vse ostale v prometu down.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users