Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#2061 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 08 February 2016 - 08:03 PM

Zate sem vedela, ja :D

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2062 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 08 February 2016 - 10:32 PM

Repovž me je vedno razočaral. Nimam pojma kako dobiva visoke ocene.
  • 0

#2063 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18454 posts

Posted 15 February 2016 - 11:16 AM

Restavracija Angel v Mercatorju na Celovški: naročili smo tortelline na rukoli, zraven smo pili malvazijo iz Vipavske doline (šlampasto se ne spomnim kleti). Korektno pripravljena jed iz nabora dnevnih kosil, vipavska malvazija po mojem izboru se je izkazala za zanimivo vino, ki ga kaže imeti kako flašo tudi doma. Postrežba je bila korektna. Ne vem, kaj je pisalo na računu, ker sem bil povabljen. Če bo prilika, ne bom imel nič proti, da grem spet.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2064 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18454 posts

Posted 10 March 2016 - 08:14 AM

Libanonska restavracija:  za predjed sva imela meze napolnjen z mesom, za glavno jed pa narezano govedino s pomfrijem in tipičnim kruhom, pa pečen češnjevec, komensalka je imela piščančje meso, pa enake priloge kot jaz. Za piti sva naročila tipično pijačo iz jogurta in vode. Ne morem ponuditi natančnejšega opisa, ker si nisem zapomnil imen teh jedi. Mirne duše pa lahko zapišem, da je hrana pripravljena nadvse okusno. Lokal je razmeroma majhen, kakršni pač so vsi v tem okolišu. Močno priporočam obisk vsem, ki jih zanima več kot žganci in pečena kura. Cena za dve osebi 30 EUR.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2065 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18454 posts

Posted 04 April 2016 - 07:34 AM

Gostilna Champagneria, via Cadorna 12 a, Trst. Ulico, dve od rive, čisto blizu restavracije Da Angelina. Prostor je staro skladišče, notranji zid je obložen s steklenicami vin in šampanjcev. Rustikalno in prijetno. V poletni vročini mora biti notri prijetno hladno. Za predjed sva naročila krožnik carpacciov mečarice, tune, sardonov, zraven je bila orenk žlica bakalarja na belo, olive ipd. Okusno. Za glavno jed sva imela (ona) špagete z gamberi, jaz pa njoke z gamberi in šparglji (rahlo začinjeno s pekočo papriko, ma ne preveč). K predjedi sva pila malvazijo iz pokrajine Lazio, h glavni jedi pa malvazijo z italijanskih Brd. Obe sta se izkazali za prijetno poplako nežni morski hrani. Obe glavni jedi sta bili pripravljeni brez napake. Če pa mene kdo praša, bom pa rekel, da je bila moja izbira boljša. Zapitek za dve osebi s pijačo (po dva kozarca na osebo) je znašal 62 EUR. Priporočam. http://www.champagneriatrieste.com/

• 1

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2066 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 17 April 2016 - 03:15 PM

Luda

Kar je Moderna za kavo, je Luda za večerjo. Tu lahko dobite eno najboljših v LJ, pripravljeno na sodoben, svež način in v minimalističnem ambientu. Ker od tega tedna naprej strežejo samo večerje in tudi ob sobotah, sva se odločila da proslaviva posebno priložnost tukaj in izkazala se je za odlično izbiro. Že nekaj časa se mi je zdela nekaj posebnega, imam rada take lokale in restavracije, kjer se ti že skoraj zdi, da Ljubljana ne zaostaja toliko za tujino, kar se kulinarike tiče. Jedi in okusi so še presegli pričakovanja, vse so izredno harmonično sestavljene in "delujejo" kljub malenkost čudnim oz. zanimivim kombinacijam. Sestavine so eko (vina tudi) in lokalne, preproste, jedi so pripravljene na malo drugačen način in vse skupaj izpade fantastično. Naju so prepričali in zagotovo se bova še vračala. Jeseni odprejo še eno restavracijo v bližini, kjer pa bodo stregli le kosila. Cene so ugodne za to kar dobiš in kolikor se naješ; porcije niso tipične slow food, česar sem se malo bala. + simpatični natakarji. :) Edini meni spreminjajo na 10-12 dni, kar potrjuje dejstvo, da Luda ni primerna za vsakodnevno okrepčilo.

5*

oYpP1ASY.jpg

NEwOpUGx.jpg O40QoHvQ.jpg dSegqzB4.jpg

vbu7L8NI.jpg Hbl6vjWH.jpg

• 1

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2067 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23280 posts

Posted 17 April 2016 - 04:30 PM

A to je bolj nova zadeva? Nisem še opazila. Dobro izgleda, pa tudi cena se mi zdi v redu.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2068 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 17 April 2016 - 05:38 PM

Luda obstaja okoli leto in pol. Se podpišem pod Jinino oceno, porcije edino niso primerne za kakšne jedce.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2069 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 17 April 2016 - 05:40 PM

Niti ne, leto in pol. Kruh imajo pa svež iz pekarne 8, ki je itak božanski in ti ga ponudijo tudi med glavno jedjo. ^_^  

Porcije se meni za restavracijo takega kova res ne zdijo majhne, sploh če vzameš 5 hodov. Midva sicer nisva prišla sestradana tja, ampak se je fant najedel ravno prav (ker ko greva ven jest, itak ne poje toliko kot doma :D), jaz sem bila pa ful sita.

• 0

― V. Van Gogh

#2070 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 17 April 2016 - 07:42 PM

Pa leto in 4 mesece :D pa je bila odprta še preden sem bila jaz tam, ene 2 meseca sigurno

Midva sva bila, ko so imeli le kosila, torej 3 hodi. 2 hoda maj se pozna.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2071 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 17 April 2016 - 07:51 PM

Istocasno sva poslali, jaz sem Marmeladi odgovorila, da ni tako nova. :)
  • 0

― V. Van Gogh

#2072 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24524 posts

Posted 01 June 2016 - 09:36 AM

Lovin hut - again :D

Na splošno mi je blazno simpatična restavracija.

Zadnja izboljšava, da si vodo kar sam natakaš v kozarec, mi je še posebej všeč.

zadnjič sem prvič poskusila sojin kebab -  :worthy1:

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2073 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18454 posts

Posted 18 June 2016 - 07:14 AM

TaBar: hamburger. Poskusil sem prvi hamburger v Ljubljani, geološke dobe nazaj, pa v ZDA in je bil posod šupak od šupka. Tale v Ljubljani pa je edini civilizirano pripravljen hamburger na svetu, to zapisujem popolnoma mirno. Naročil sem ga srednje zapečenega, v pecivu potresenem s sezamovimi semeni pride še z listom zelene solate paradižnikom omako in nadvse delikatno pečeno čebulico. Okus je božanski. Faktura beleži 8 Eur. Zraven lahko piješ vina z vinske karte, ki je nadvse korektna, lahko pa se odločiš za pivo. Imajo neko baje najboljše slovensko pivo, pa neko nemško v obliki lagerja, prijetno mrzlo. Liter ga lizneš kot bi mignil, zato je na fakturi summa summarum 14,60m Eur.

Tramvaj: kao ponuja leskovački žar. Odločil sem se (primerno prekvašen z viskijem) za 10 čevapov in lepinjo. Kajmaka jim je zmanjkalo, zato so mi predlagali nekakšen pikantni sir in ajvar. Čevapi so bili za pojesti, hočem reči, da niso imeli zanič okusa; sir je imel obliko sladoledne kroglice, po okusu pa je še najbolj spomnijal na liptovski namaz. Še vedno ne razumem, kaj ima to opravit z leskovačkim žarom. Ajvar se je izkazal za nekakšno paradižnikovo mezgo (v resnici je ajvar mešanica tolčene paprike in melancana). Na vprašanje, "kako je bilo", sem lakonično odgovoril, da vse to nima "veze z vezo". Lepinja je bila okej. Če jim ne bi zmanjkalo kajmaka (bojim se, da Meggle), bi bilo še sprejemljiv neproblematičen čevap za pojesti. Faktura je beležila 7 Eur, ker sem bil napojen. 

Primerjava zneskov na fakturah je vesoljskih razsežnosti.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2074 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24524 posts

Posted 20 June 2016 - 08:29 AM

Žal ne znam tako poetično opisat svojih obiskov, kot Errol, ampak evo mojo izkušnjo z burgerji:

Za moje pojme so trenutno najboljši burgerji doma v Lars&Sven (Rudnik). Za enkrat sem poskusila Sven burger in Smokey Burger Pork  in mi je slednji boljši, kljub "tenstani čebulici v temnem pivu Bernard" (ubijajo me te pomanjševalnice, kot bi naročal otroško hrano). Moj je istočasno navdušen nad Bevog pivi.

Na drugem mestu je Fany & Mary (Petkovškovo nabrežje). Seveda smo tam prvič pristali zaradi "kulturne izbire piva", na koncu sem ugotovila, da imajo božanske burgerje. Kolegi prisegajo na tistega s tartufi, jaz pa sem zagovornik enega "s pečeno slanino" (žal imena ne vem).

Vsakič sem tudi navdušena nad postrežno, saj imajo izredno simpatično osebje :D

• 0

Put A Kilt On It!

#2075 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18454 posts

Posted 20 June 2016 - 02:36 PM

Kami, pejd še v TaBar, ne bo ti žal. Kakšne so cene v tvojih lokalih?

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2076 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18600 posts

Posted 24 June 2016 - 02:49 PM

Jaz se strinjam glede Ta Bara, mi ima najboljši burger v Lj, pa njihovo vino mi je super, sploh zeleni suvignon, ki je zelo budget friendly in meni osebno ful všeč, mislim da cela steklenica stane samo 10e.

Sem pa na Odprti kuhni jedla OG Black burger, in mi je še boljši, res vrhunski. Z lososovim polpetom in rukolo pa črno bombeto, noro noro dober, stane sicer 6,5e, ampak je zadovoljivo velik. Majo pa samo dva burgerja, različico Black, ta z lososom, in White burger, ki je veganski. Tut tisti je zgledal izjemno okusno. :)

• 0

After all this time?

Always.

#2077 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17591 posts

Posted 18 July 2016 - 05:17 PM

Organic Garden White burger je odličen, a drag. Za občasno razvajanje. :) Mislim, da je celo tega ful pohvalil blogger Had.

Roza Slon Thai Cuisine

Relativno nova tajska fast food restavracija nasproti glavne avtobusne postaje v LJ. Pozornost pritegne že parkiran tuk-tuk na dvorišču in tako

sva s fantom namesto v Loving Hut zavila kar sem na pokušino. Ponujajo okrog 10 tajskih jedi po enotni ceni 5,50 EUR, 4 izmed njih se da

pripraviti po vegansko. Imajo tudi nekaj brezalkoholnih pijač na voljo, ličijev/mangosteen/kokosov sok....in podobno, tajskih piv žal še nimajo v ponudbi, jih pa baje dobijo.

Naročilo se odda pri 'šanku', potem pa se vsedeš in te pokličejo po imenu. Jed dobiš postreženo v kartonastem škrniclju, in si vzameš plastični pribor.

Moram rečt, da je bila porcija dovolj velika, da sem se najedla (sva prišla kar precej lačna), jedi pa so bile zelo okusne. Notranjost je malo hecno opremljena, pisana, kičasta,

kakšnega minimalista bi kap :D ampak kar se mene tiče, me je restavracija v tiste pol ure uspešno ponesla na Tajsko. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2078 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24524 posts

Posted 20 July 2016 - 10:10 AM

Lovin hut - again :D

Na splošno mi je blazno simpatična restavracija.

Zadnja izboljšava, da si vodo kar sam natakaš v kozarec, mi je še posebej všeč.

zadnjič sem prvič poskusila sojin kebab -  :worthy1:

včeraj sem pa spet jedla kebab in se mi je zdel še boljši !

Full se potrudijo.

Pa eno "ameriško solato" imajo, ki je tudi tako dobra, da nisem mogla nehat jest.

• 1

Put A Kilt On It!

#2079 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17591 posts

Posted 20 July 2016 - 10:40 AM

Mhm, zdaj še ena moja kolegica dela tam, zadnjič mi je dala za poskusiti testenine s tržaško omako in "tuno" - neka stvar iz Avstrije. In res, kako je bilo

podobno ribi po okusu in teksturi, nisem mogla verjet :o

• 1

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2080 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29707 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 20 July 2016 - 01:04 PM

Sinnaia, preberi, da greva kmalu spet tja! :D

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users