Sicer neprofesionalno z njene strani, ampak smešno. Kako kislo je Ivan pogledal, priceless!!!

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja
Posted 13 June 2013 - 07:45 PM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 13 June 2013 - 07:48 PM
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 13 June 2013 - 09:31 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 21 June 2013 - 09:16 AM
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.
Posted 22 June 2013 - 10:05 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 22 June 2013 - 02:03 PM
Ja, res. In GROZLJIVO, da se za takšne stvari "ne najde" denarja.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 22 June 2013 - 02:52 PM
Se strinjam, da so takšni ljudje res izjemni, ampak obenem bi moralo biti državo svinjsko sram. Težko računamo, da bomo na takšen način odpravili sistemske napake, kot je ta.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 22 June 2013 - 10:31 PM
Ja, res. In GROZLJIVO, da se za takšne stvari "ne najde" denarja.
Zato pa pozivam vse, ki lahko, da se 25.6. udeležijo shoda za pravično javno zdravstvo!
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 23 June 2013 - 11:29 AM
Bill Bullard
Posted 24 June 2013 - 04:24 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 01 July 2013 - 08:57 PM
Jokala bom, resno. Kaj se bodo še zmislili ej...Itak 99% moških ne bo vzelo tega dopusta, tako da je to samo v celofan zavito krajšanje porodniške za en mesec.
Ma bruha se mi od te države ej, res. Itak pa tole nikoli ne bo sprejeto, ni šans. Zataknejo naj si te EU direktive nekam!!!!
http://www.24ur.com/...micam-manj.html
Posted 01 July 2013 - 09:24 PM
Saj lahko greš drugam, pa boš imela 3 mesece porodniške.
Sem prebrala bolj podrobno in se strinjam s predlogi, upam da jih sprejmejo.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 01 July 2013 - 10:01 PM
Če prav razumem, bo skupna dolžina dopusta enaka kot zdaj, samo da bo razdeljena med oba starša in bo moral tudi oče ga koristiti? Kaj je pri tem slabega? Meni se ne zdi slab predlog. Kako pa bi bilo v primeru matere samohranilke, bi v tem primeru lahko sama koristila ves dopust, ali se ji pač skrajša, če nima partnerja, ki bi koristil svoj del?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 01 July 2013 - 10:04 PM
Posted 02 July 2013 - 04:46 AM
Na prvo branje se zdi spet kot neka tragična sprememba na slabše, vendar se mi konec koncev ne zdi tako napačen predlog oz. nič tako slabega ne vidim v tem, da bi bil zadnji mesec z otrokom oče.
Posted 02 July 2013 - 05:39 AM
Odvisno od posameznika pač.
Samohranilka ne more koristit tistega meseca, če nima partnerja mroa it delat - dopust ni prenosljiv na drugega starša.
Drugače pa, prosim lepo, koliko moških pa bo šlo za en mesec na porodniško?Že če bi hotli it jih velika večina ne bi šla zaradi delovne klime. Kateri šef bo pa gledal da delavca lepo en mesec ne bo?
To je pač umetno krajšanje, dajmo za eno leto poskusno, pa boste videli kaj bo. Moški bodo še naprej v službi, ženske pa en mesc prej nazaj v službi ali pa na zavodu.
pa tiste bučke, da bodo ženske na trgu delovne sile bolj reprezentativne in zaposljive, če se vrnejo en mesec prej.
Mokra želja vsakega delodajalca je mama s pod eno leto starim otrokom. Jaz vem da je ne bi zaposlila, če bi bila delodajalec, ker drugega kot stalnih bolnišk od nje ne moreš pričakovati.
Nasploh se mi zdijo mame z malim otrokom (1-3 leta) še manj zaposljive kot pa ženska, ki je (še) brez.
Vem da je v tujini 1 mesec ali 3, ampak me tujina ne zanima, ker tam ne živim. Namesto da se spravljajo na to področje, naj raje urejajo kaj drugega, ker otroke že sedaj vzgajajo vsi drugi kot pa starši in se mi leto porodniškega dopusta zdi nekaj nabolj normalnega.
Posted 02 July 2013 - 06:37 AM
Pri nas v firmi delavci kar pogosto koristijo »porodniško«, v tem trenutku jih lahko naštejem 5, ki jih poznam in so se pač odločili za to (žene oz. matere imajo s.p. ali so bile brezposelne, pa se jim je kmalu po porodu pokazala možnost zaposlitve in so šle delat) Je pa to kader iz proizvodnje, iz uprave ali strateških pozicij ne vem za nikogar. Pri nas je glede teh pravic dejansko vse dokaj pošlihtano, nobenega ne odpustijo in mu ne grozijo.
Če bo to zakonsko sprejeto, delodajalec očetu tega ne more preprečiti, to bo njegova pravica, ki jo bo lahko koristil brez posebnega dovoljenja, to je zame podobno kot skrajšan delovni čas za matere otrok takoj po zaključeni porodniški – delo na 4 ure ali več, po dogovoru pač.
Posted 02 July 2013 - 10:24 AM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users