Komentarji / naše recenzije FILMOV
Posted 27 January 2010 - 08:04 AM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 27 January 2010 - 10:43 AM

Lep film, malo drugačen. Je drama, ampak s fantazijskimi dodatki. Gre se za to, da deklica pripoveduje zgodbo iz nebes. Nekdo jo je pri 14-ih ubil in sedaj ona opazuje svet "od zgoraj". Hkrati se zgodba o njenem morilcu razpleta.
Mu podeljujem oceno 8/10, ker me je prijetno presenetil in priporočam v ogled.
To pa je ista zgodba, kot v knjigi Onkraj.
Sem jo priporočala v branje TUKAJ.
Edit: Samo sem zdaj ugotovila, da film ni posnet po tej knjigi, ker ni ista pisateljica. Samo je ISTA zgodba

pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 27 January 2010 - 03:54 PM
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)
Posted 27 January 2010 - 06:32 PM

Posted 29 January 2010 - 04:17 PM

you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)
Posted 29 January 2010 - 04:18 PM
Posted 29 January 2010 - 08:00 PM

A Very Long Engagement
Če vam je bil všeč film Amelie, vam bo tudi ta.
Zanimiva zgodba, super igralci. Ni boljšega.

10/10
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 29 January 2010 - 10:31 PM
The Box (2009)
KLIK - IMDB

To je pa eden izmed filmov, ki vam bo zelo všeč, ali pa boste po končanem ogledu imeli takšno faco:

Zgodba: par dobi škatlo, v kateri je rdeč gumb, če ga pritisneta dobita en milijon dolarjev in no questions asked, ampak obstaja tudi catch - nekje bo nekdo zaradi tega njunega dejanja umrl.
Nauk zgodbe je, da bo pohlep pogubil človeško raso, priporočam vsem, ki so vam všeč malo drugačni filmi, z elementi znanstvene fantastike. Mene po prvem gledanju ni preveč navdušil, ampak sumim, da ni film na prvo žogo, mogoče si ga bom ponovno ogledala.

Cameron Diaz je izven svoje' comfort zone', je pa nikoli niti nisem imela za pretirano dobro igralko.
Men osebno ni bil všeč film, preveč se vleče.. Pa kaj vem, sem dojela point, sam vseen, mi ni ne vem kaj! Vsekakor ga ne bi še enkrat gledala!
Posted 29 January 2010 - 10:45 PM

Mi je pa 1. del najbolj všeč!
Posted 29 January 2010 - 10:58 PM
Zombieland (2009)
KLIK

Za vse ljubitelje zombie koljačin, priporočam, velika mera humorja, nekaj super idej, overall meni osebno odličen film. Woddy je ZAKON, tako kot vedno, zagarantirana uživancija.

Ocena: 8++/10.
Glede zgodbe ne bom pisala, ker se tople vode v tem filmu ne odkriva, ampak se POBIJA zombije.

Jst sem ga pravkar pogledala. Woody je res CAR. Pa Jesse je fuuuul kjut.

Posted 30 January 2010 - 02:40 AM
The Young Victoria (2009)

A dramatization of the turbulent first years of Queen Victoria's rule, and her enduring romance with Prince Albert.

Od filma sem pričakovala več neke vsebine in strasti, deluje mi precej hladno. Emily Blunt se mi zdi dober izbor za vlogo, zelo rada jo gledam v filmih. Tudi Albert je bil posrečen, zabavni so bili momenti, ko ji je dal jasno vedeti, da kot njen mož ima nekaj besede pri vsem skupaj in da se ji ne bo pustil srat po glavi ... da bo ji enakovreden.
Problem se mi zdi v tem, da se mene niso dotaknili ... katakterji so se skozi film premalo razvijali, premalo je bilo neke pristnosti ... vse se je odvilo na hitro in prozorno. Škoda.
5/10
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 30 January 2010 - 02:34 PM

Dorian Gray
Všečen film, morda na trenutke rahlo dolgočasen.
Zelo lepo predstavi čas, v katerem se vse skupaj dogaja, tudi glavni igralec dobro odigra vlogo.
Motilo me je tudi to, da sliko vidimo šele na koncu - in na žalost nič ne šokira.
Mene je pustilo precej mlačno. Drugače pa dober film.
7/10

World's Greatest Dad
Verjetno bo film za marsikoga precej šokanten. Zgodba je žalostna, a na trenutke precej smešna.
Mene je kar presenetil, saj nisem pričakovala takega razpleta zgodbe.
Robin Williams je odličen, prav tako ostali igralci. Priporočam!
9/10

The Covenant
Vizualno zelo zapeljiv film, zgodba je ok, a nič kaj pretresljivega.
Uvrstila bi ga nekje v skupino filmov kot je npr. Twilight.
Se splača pogledat.
8/10
The Lovely Bones - sem si ga pravkar pogledala in lahko samo priporočam!

Posted 30 January 2010 - 10:30 PM

Ne vem... a jaz nisem dojela poante, ali pa je res ta film tok beden?

Total waste of time...

Posted 31 January 2010 - 05:02 AM
It's Complicated (2009)

During his son's college graduation, Jane hooks up with her ex-husband, Jake, who's married to a younger woman. As if being your ex's mistress isn't tough enough, Jane also finds herself drawn to Adam, a smitten architect.

Pravkar pogledala ta film in sem nad njim navdušena. Glede na to, da v njem igra Meryl Streep (katero ljubim!), mi je sicer bil zadosten podatek za optimističen ogled, ampak vseeno sem bila prijetno presenečena. Pri parih prizorih / momentih sem se mogla prav naglas nasmejati. To, da ima eno glavnih vlog Alec Baldwin, me ni ravno navdajalo z optimizmom, ampak se je solidno izkazal, moram priznat. V glavnem, film ni brainstorming, je pa lahkotna (a ne puhla in dolgočasna!) pripoved starejših ljudi, katera sta se po 20-letnem zakonu ločila ... on se je poročil z neko mlado babo (kateri bi lahko bil foter), potem pa se njune poti po 10ih letih spet konkretneje srečajo in imata afero. A se ne izide tudi v drugo, čeprav tega ne obžalujeta ... da sta "preverila" še v drugo. Jaz sem v filmu uživala in ga ZELO priporočam! Ima nekaj res hecnih pripetljajev, dialogov.
9/10
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 31 January 2010 - 08:32 AM

2012 (2009)

Jaz sem si pa včeraj ogledala famozno 2012 in mi je bil všeč. Od zgodbe že prej nisem preveč pričakovala, tako da glede tega nisem mogla biti razočarana.
Že Maji so prerokovali, da se bodo leta 2012 planeti postavili v vrsto, kar bo prineslo konec sveta, kot ga poznamo do sedaj.
Kar me je malo zmotilo pri filmu je bilo to, da je bilo preveč 'za las' situacij, ko se glavni junaki vedno in vedno znova rešijo, ampak gre za las.

Odlični efekti, kot rečeno, film mi je bil v redu.
Ocena: 7/10.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 31 January 2010 - 04:34 PM
^^ Podpis pod oceno.
Kinky, poglej si ta film, me zanima tvoje mnenje.
Jaz ga bom sigurno še kdaj pogledala.
Posted 31 January 2010 - 08:50 PM
Tudi Albert je bil posrečen, zabavni so bili momenti, ko ji je dal jasno vedeti, da kot njen mož ima nekaj besede pri vsem skupaj in da se ji ne bo pustil srat po glavi ... da bo ji enakovreden.
hehe, to se bili meni najboljši prizori. Ona malenkost razvajena in navajena da ji v vsem ustrežejo in se ne upirajo njenim odločitvam. Pol pa pride on, in ji ''pokaže vraga''. Ful mi je všeč, da ni bil obični copata, ki bi se smilil sam sebi, kr je pač samo kraljičin mož, in bo vedno tudi obravnavan tako, ampak dejansko proba potegniti najboljše iz svojega položaja.
[Napoleon]
Posted 31 January 2010 - 09:10 PM

Od filma sem pričakovala več neke vsebine in strasti, deluje mi precej hladno. Emily Blunt se mi zdi dober izbor za vlogo, zelo rada jo gledam v filmih. Tudi Albert je bil posrečen, zabavni so bili momenti, ko ji je dal jasno vedeti, da kot njen mož ima nekaj besede pri vsem skupaj in da se ji ne bo pustil srat po glavi ... da bo ji enakovreden.
Problem se mi zdi v tem, da se mene niso dotaknili ... katakterji so se skozi film premalo razvijali, premalo je bilo neke pristnosti ... vse se je odvilo na hitro in prozorno. Škoda.
5/10
Red Eye (2005)

Zgodba ne odkriva tople vode. Rachel McAdams dela v hotelu, ki bo gostil pomembnega politika na katerega želijo izvesti atentat. V ta namen se spravijo nanjo in neznanec v podobi Cilliana Murphya jo na letalu maltretira, da politika prestavi v sobo v kateri ga bodo lažje ubili...
Na začetku je film kar napet, vendar potem ko mu ona zarine kuli v vrat postane preveč hollywoodsko klišejski. Cillian še po nevemkoliko udarcih ne omaga in jo preganja, ona pa sama obračuna z njim. Precej brezveze. No, je pa Rachel ful lušna, Cillian pa je taki fukiš negativec, tako da ju je kljub bedni zgodbi fajn gledat.
6/10
American Gangster (2007)

Jaz imam rada mafijsko tematiko v filmih in American gangster mi je bil zelo všeč. Sicer govori o Franku Lucasu, črnem mafijcu, ki je v sedemdesetih nadzoroval trgovino z mamili. Vzporedno z njegovim vzponom v svetu kriminala, spremljamo tudi zgodbo človeka, ki ga je ulovil, dedektiva Richiea Robertsa.
Zgodba je zanimiva in napeta, ampak ne prinaša ničesar novega. Je res klasična mafijska zgodba, ki se od drugih razlikuje predvsem po tem, da je glavni mafijec temnopolt. Denzel Washington in Russel Crowe svoji vlogi dobro opravita. Scenografija je dobra, te ponese v sedemdeseta. Fajn film vreden ogleda, čeprav ne odkriva tople vode.
7,5/10
I Now Pronounce You Chuck & Larry (2007)

Ta film je pa taka fajna sproščujoča komedija s humorjem, ki mi je zelo blizu. Govori o dveh gasilcih, ki se zaradi zavarovanja pretvarjata, da sta partnerja - homoseksualca, čeprav to nista. Da pa ne bi bilo vse tako lahko njuno zvezo prične raziskovati zavarovalnica...
Film res ni nič kaj posebnega, je precej klišejski. Ob zgodbi res ni treba kaj veliko razmišljat, ampak meni je bil kljub temu všeč. V njem je kar nekaj smešnih for in prizorov, ki so me spravili v smeh, glavni liki niso zoprni - še Jessico Biel se da prebavit. Če zaključim.. hotla sem pogledat sproščujoč zabaven film in ta film je prav to kar sem od njega pričakovala.
Posted 31 January 2010 - 09:19 PM
Imaš prav, pa vendar bi mi bilo všečneje, če bi se vsaj malo bolj osredotočili prikazati karakterne značilnosti protagonistov ... meni v bistvu ravno zaradi tega to ni izpadla ljubezenska zgodba, niti malo (saj vprašanje spet, koliko je imela pri teh zadevah morebitna ljubezen poleg, pa vendar). Saj najbrž veš, kaj mislim. Jaz imam najraje pri tovrstnih filmih prikazovanje ljubezenske zgodbe na vsaj malo bolj ognjevit način.
It's Complicated pa res toplo priporočam. -)
Posted 31 January 2010 - 09:36 PM
Red Eye (2005)
No, je pa Rachel ful lušna, Cillian pa je taki fukiš negativec, tako da ju je kljub bedni zgodbi fajn gledat.
Se totalno strinjam. Jaz bi mu dala še kakšno piko manj.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users