Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#2061 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 05 February 2014 - 09:49 AM

Kvas v kosmičih je tudi zelo dober za povrhu solate.

type;item;size;original;name;$$A_B9C39B0

Jaz tega kvasa za primejdus ne dobim!

Sem sla pogledat, tule je seznam trgovin, kjer naj bi ga prodajali.

V Ve ga so far se nikjer niso imeli, vkljucno s tem Sparom, kjer naj bi se ga dalo dobit.

Hummus je pa absolutno najboljsi domac. Namesto tahinija pa vrzes notri poprazeno sezamovo seme.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2062 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 February 2014 - 10:08 AM

Jaz sem ga zasledila v Mercator hipermarketu, nedolgo nazaj. Pa v Mullerju tudi. 

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2063 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts

Posted 05 February 2014 - 10:53 AM

Okej, grem se tja pogledat.

Dalo se je dobit pivski kvas, ampak to je verjetno nekaj drugega.

Pa se to, to so neaktivne kvasovke, ane, zgolj okus dajo hrani, druge vrednosti pa nimajo?

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2064 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26020 posts

Posted 05 February 2014 - 11:02 AM

Pivski kvas je drugo, ja. Isci zlahtni (nutritional) ali jedilni (edelgist) kvas.

Ima prijeten okus, nic ne greni:

It is a source of protein and vitamins, especially the B-complex vitamins, and is a complete protein. It is also naturally low in fat and sodium and is free of sugardairy, and gluten. Sometimes nutritional yeast is fortified with vitamin B12.

Nutritional yeast has a strong flavor that is described as nutty, cheesy, or creamy, which makes it popular as an ingredient in cheese substitutes. It is often used by vegans in place of cheese.[2] It can be used in many recipes in place of cheese, such as in mashed and fried potatoes, and atop scrambled tofu. Another popular use is as a topping for popcorn.[3]

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2065 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts

Posted 05 February 2014 - 11:11 AM

Lovely, hvala!

• 0

#2066 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 February 2014 - 11:15 AM

Moj fant ga obožuje. Meni je dober, a v manjši količini, bolj kot začimba. On si ga pa vsuje tono na vsako stvar. :lol: 

• 0

#2067 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 February 2014 - 11:17 AM

Tofu scramble - priporočam! :)

http://www.wikihow.c...e-Tofu-Scramble

• 0

#2068 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29880 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 08 February 2014 - 03:30 PM

:njam:

ect-njamch.jpg

• 1

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#2069 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 08 February 2014 - 08:41 PM

A si v čili dala krompir?

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2070 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29880 posts

Posted 08 February 2014 - 08:59 PM

Ja, sweet potato.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#2071 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 09 February 2014 - 12:36 PM

Zanimivo, ga nisem še nikoli jedla v čiliju. :) Kakšen je pa kaj bil cornbread?

Gosta juha s porom, svežim zeljem in proseno kašo

16kn7gk.jpg

Knock, knock.

Who's there?

Moo.

Moo who?

M00SaKKaaaaaa  :w00t2:  :w00t2:  :w00t2:

Krompirjev narastek oziroma musaka (vmes sem sama naredila bešamel; prišlo je božansko; vmes pa por, žal ni videti na sliki); na vrhu so kvasni kosmiči

28a19ip.jpg

Indijski curry s čičeriko in cvetačo, serviran na kupu riža :)

edit: očinto tinypic štrajka s slikami. 

2hi9elv.jpg

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#2072 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 09 February 2014 - 12:42 PM

Se oproščam,če je bilo že objavljeno kod, ampak ali lahko napišete recept za cornbread?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2073 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29880 posts

Posted 09 February 2014 - 08:39 PM

Frčica, jaz sem ga malo priredila in naredila brez sladkorja.

1 skodelica polnozrnate moke

2 skodelici polente

2 skodelici sojinega mleka

sol

pecilni prašek

2 žlici olivnega olja

2 žlički kisa

margarina (ali olje) za namastitev pekača

Suhe sestavine sem stresla v posodo, dodala olje in zmes sojinega mleka in kisa, zmešala in dala na pomaščen (veganska margarina) in pomokan pekač. Pekla sem na 175 stopinj kakih 20 minut, nisem točno gledala na uro, probala sem z leseno palčko in ko se ni več sprijemalo, sem ga vzela ven. Na netu sem brala, da naj bi se pekel na železnih in ne ognjevarnih/steklenih pekačih.

Kinky, meni je full dober, ga bom zdej skos pekla namesto kupovala kruh. Mislim, ni nič posebnega, mi bo pa super nadomestek za trgovinski kruh. S čilijem (čorbami nasploh) full fajn paše, vsi jedci (z mami in atijem vred) so pohvalili.

by-corn-b.jpg

• 0

#2074 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 09 February 2014 - 08:41 PM

Mene pa zanima riž :njam: Kaj je, poleg čičerike in cvetače?

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2075 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 09 February 2014 - 08:42 PM

Recept. :)

• 0

#2076 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 09 February 2014 - 08:44 PM

Tega sem celo jaz dala na forum, se spomnim zdaj :butl: Hvala!

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2077 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 09 February 2014 - 08:49 PM

Haha, super pride, namesto jogurta pa dam kokosovo mleko. :)

• 0

#2078 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 09 February 2014 - 10:10 PM

Špela in Kinky, hvala. Ga bom med tednom naredila, je super, ker ne rabi vzhajanja.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2079 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86402 posts

Posted 09 February 2014 - 11:40 PM

Affinities cake

dc77751d9d8cfd5fe0ed8c8fe0eda25b.jpg

Peanut Better Balls

9398a2abf62a6768d23c96e0c6b51464.jpg

3-Layer Almond Coconut Chocolate Bar

1fe91b62d596cf0bd697c23fc77ee686.jpg

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2080 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 11 February 2014 - 05:22 PM

Kopiram s strani od Orce:

Crunchy Peanut butter cookies 

- 1 skodelico in 1/4 bele moke 
... mi smo uporabili polovico bele in polovico polnozrnate kamutove moke

- 1/2 čajne žličke soli 
... mi smo dali himalajsko sol

- 1 čajno žličko vanilije v prahu

- 3/4 čajne žličke pecilnega praška 
... mi smo uporabili vinski kamen

- 3/4 skodelice arašidovega masla 
... lahko je crunchy ali creamy, samo pazite, da gre res samo za arašidovo maslo, brez nepotrebnih dodanih olj, sladkorjev in soli

- 1 skodelico sladkorja 
... mi smo ga zamenjali s skodelico BioIn ekološkega kokosovega sladkorja 

- 1/2 skodelice veganske margarine 
... brez problema uporabite tudi BioIn deviško kokosovo olje

- 1 jž vode

Postopek je sila enostaven, lotiš se ga takole: 
1. Najprej stepeš arašidovo malo, margarino (kokosovo olje), sladkor, vanilijo v prahu in vodo, do kremastega. 
2. v drugi posodi zmešaš moko, vinski kamen in sol. 
3. mešanico z moko nato počasi (po žlicah) dodajaš kremasti zmesi arašidovega masla. Če je masa presuha, po žlicah dodajaš vodo (a paziš, da je ne bo preveč). 

4. ko je masa homogena, trgaš testo in ga povaljaš v kroglice. Te postavljaš na peki papir, v razmaku kakšnih 3cm (odvisno kako velike so kroglice in koliko se bodo razlezle). 
5. segreješ pečico na 175°C in pečeš 12-14min. Počakaš, da se ohladijo in ponudiš!

162212510151893103726960.jpg

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users