Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2061 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 04 January 2009 - 09:11 PM

Hm, kaj naj bi bilo to "krajše obdobje" - en mesec, pol leta, eno leto? Kako dolga mora biti pavza, da telesu ne narediš prevelike škode?
  • 0

#2062 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 04 January 2009 - 10:18 PM

Jaz sem bila brez fanta 9 mesecev pa nisem delala nobene pavze.
  • 0

#2063 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 04 January 2009 - 11:56 PM

Ja, sej je pomoje to tud najboljš, sploh če ti tabletke čist ustrezajo.
  • 0

#2064 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 05 January 2009 - 06:18 PM

ok ste me prepričale^^ jemala jih bom naprej, ker nevem kak bo z menzo (preden sm jemala tabletke je bla zloooo neredna -enkrt mi je zamujala celo 9 mescov) in mogoče če bi nehala jemat bi se mi tut menza spet zjebala...mislm da mi pa zrt tabletk nč ne manka oz nimam nč preveč kil oz. drugih težav
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#2065 paradajzz

paradajzz

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:spanje, dremanje, počivanje..

Posted 05 January 2009 - 07:14 PM

..
  • 0
mačka figa.

#2066 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 05 January 2009 - 07:30 PM

Jst sm mela tut že pred jemanjem lepo kožo pa redno M (tam na 25 dni večinoma). Pa se mi glede kože stanje ni nč poslabšal, čeprav zdele se mi neki mučka, ampak okej po enem letu se mi pač lahko nardi kakšen mozoljček biggrin.gif No ja glede M bom pa pač vidla k bom nehala, glede tega ne morem nč povedat. smile.gif

Sm pa jst TOOOOOOOOOOK tečna zadnje čase, sumim da so tabletke krive ker nevem kaj druzga bi lahko blo, res VSEEE mi gre na živceee, velik jokam, krneki, sploh se ne poznam učasih. ermm.gif No zdej sem en teden recimo normalna, samo če se bo to kej ful nadaljeval (zdej to opažam kakšen mesec, mogoče mičkan več) bom razmisnla o tem a bi jih sploh še jemala naprej..
  • 0

After all this time?

Always.

#2067 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 05 January 2009 - 07:38 PM

Ja zdej morš premislit, kaj ti pomeni več
- seks z ali brez kondoma
- zanesljivost
- redna menstruacija tekom jemanja (glede na to, da jo že imaš, to odpade)
- možnost tveganja, da je po prenehanju jemanja menstruacija neurejena
- lahko se zrediš
- zraven so pa še drugi stranski učinki

Sama moraš presoditi kaj in kako. Mene osebno bi bilo strah zanositve itd. Menstruacijo sem imela neredno, tako da nikoli nism vedla, kdaj bo prišla- nanjo in na štetje "varnih" dni se tako sploh nism mogla zanašat.

Če bi js osebno imela še eno šanso, bi pomoje še mal bolj premislila, če bi jih jemala. Kemija je kemija. Tekom študija spoznavam, da karkoli vneseš v telo, si to organizem zapomni. Postala sem zelo skeptična glede različnih kemičnih dodatkov in ne vem katerega sranja, če teh stvari dejansko ne potrebuješ. Tukaj predvsem ciljam na različne vitaminske dodatke, dodatke za lase, kožo, nohte. Js pravim- če jemanje zdravil res ni dobro utemeljeno z zdravstvenega vidika, teh ne jemljite. Recimo js ne jemljem nobenih drugih zdravil razen Yarine. Že to se mi zdi čist oh in sploh preveč. Itak- če bi imela angino itd- bi jemala antibiotike in ostala zdravila proti njej. Samo če imam prehlad, ne vzamem Lekadola in drugih žavb. Raje pijem čaj, inhaliram kamilice, kot da pa ližem različne dražeje...
Samo js sm v primeru mojega jemanja Yarine presodila, da mi več pomeni varnost, zanesljivost, kot pa nenehen strah pred zanositvijo in posledično jemanje jutranjih tabletk, k so pa tud kemijska bomba. Takoj ko bom končala faks, se jim bom odpovedala. Tako sm se odločila.

• 0

#2068 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 05 January 2009 - 07:50 PM

Ja tut to je ful res, glede sikiranja. Men je blo prej vedno bed pa okrog menstruacije sem vedno delala celo paniko in če je kdaj po 25. dnevu še ni blo sm se res tok napsihirala da sem jo potem dobila šele čez 4 dni samo zato ker me je tok skrbel pomoje.. Pa še čeprov sem mela že prej redno zdej vem točno do sekunde natančno v nedeljo zjutri kdaj jo bom dobila in res nemorš pozabt/karkoli že druzga.. Okej ogromen šok za telo, itak, ampak življenje je potem (vsaj men) ful lažje. Predvsem pri sexu seveda.
  • 0

After all this time?

Always.

#2069 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 05 January 2009 - 09:08 PM

Jemljem tabletke Yasminelle in bi si rada prestavila menstruacijo za en teden. Zanima me, če to storim tako da načnem novo tablico in pač pojem samo 7 tabletk ali moram nujno pojesti vsetabletke v škatlici? hmm.gif
  • 0

#2070 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 05 January 2009 - 09:26 PM

Ne, ni ti treba vseh pojest, samo toliko, za kolkor dni nameravaš prestavt menstruacijo.
  • 0

#2071 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 06 January 2009 - 08:42 AM

QUOTE(paradajzz @ 5. 1. 2009 - 19:14) View Post

torej..
razmišljam, da bi začela s kontracepcijskimi, ker nama pač kondomi ne ustrezajo.
zanima me sledeče:
jaz imam zdaj lepo, nemozoljasto kožo in redno menstruacijo.
če dobim tablete z nizko vsebnostjo hormonov, se mi bodo naredili mozolji?mate ve kake izkušnje s tem?
se mi sploh splača zafučkat redno menstro in lepo kožo?
vsi nasveti in mnenja dobrodošli smile.gif

Jaz sem proti.
- libido pade v tri PM, seksal se ti zelo verjetno ne bo spoh
- Živčna boš za brezveze
-Tečna boš za brezveze
-HPV dobiš brez problema (nikjer ne piše da ga tvoj fant nima)

Kondomi so zakon,meni je žal da sem bla kdaj na tabetah.
Menstruacije pa po 3 mescih še vedno nimam - in ne, nisem noseča.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#2072 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 06 January 2009 - 09:52 AM

QUOTE(Limona @ 5. 1. 2009 - 21:26) View Post

Ne, ni ti treba vseh pojest, samo toliko, za kolkor dni nameravaš prestavt menstruacijo.

O, super. Hvala ti smile.gif .
  • 0

#2073 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6742 posts

Posted 06 January 2009 - 11:00 AM

Ja, jst sm tud razmišljala, da bi šla na tabletke, predvsem zato, ker nama je kondom včeri poču in seveda nisva opazla in sem mogla potem po jutranjo tabletko...ampak me je fant potem prepriču, naj jih ne jemljem.
Sej sama sem še vedno mal skeptična, sam obenem sem tudi zadosti že stara (21), da tudi če se kaj zgodi (zanositev) ne bo konec sveta...moje mnenje.
  • 0

#2074 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 06 January 2009 - 11:37 AM

QUOTE(Sally @ 6. 1. 2009 - 8:42) View Post

Kondomi so zakon,meni je žal da sem bla kdaj na tabetah.

Sej se že ponavljam. Strinjam se popolnoma.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#2075 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 06 January 2009 - 03:21 PM

Meni pa kondomi ne ustrezajo (Ok, razen, če bi denimo bila s kakšnim tujcem ...). Libida pa tako ali tako že dolgo nimam, s tabletami ali brez, ker me med in še 2 dni po spolnem odnosu prab grozljivo peče v nožnici, da komaj hodim, tako da je seks zame prej muka kot užitek.
  • 0

#2076 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 06 January 2009 - 04:45 PM

QUOTE(ananas @ 5. 1. 2009 - 19:38) View Post

Če bi js osebno imela še eno šanso, bi pomoje še mal bolj premislila, če bi jih jemala. Kemija je kemija. Tekom študija spoznavam, da karkoli vneseš v telo, si to organizem zapomni.

Lahko to malo bolj opišeš? Meni so dodatki zelo všeč, ker letos nima težav z zdravjem. Vsako leto sem bila prehlajena, prehladi so se vlekli par mesecev tekom zime, letos je pa super. S tem, da jemljem dodatke.

• 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#2077 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 06 January 2009 - 06:15 PM

Pri stvareh ki jih zaužiješ je tako- nekaj se abosorbira, al v kri, ali v kakšno maščobno tkivo. Med samim metabolizmom lahko nastajajo stranski produkti, ki se npr ne izločijo povsem, ampak se nekje "naložijo" npr v maščobno tkivo. Tam se zadržujejo, lahko tudi počasi sproščajo nazaj in se potem izločijo. Pri tem, ko se sproščajo nazaj lahko negativno vpliva na organizem. Npr. mi smo omenili da npr drastično hujšanje ni priporočljivo, ker kuriš maščobe, s tem se ti pa "naložene" snovi iz zdravil, dodatkov, vrnejo nazaj v telo- recimo da so v aktivni obliki (ni nujno) in zdej pa pomislite- en koktajl substanc ki ste jih zaužili predčasom skupaj naenkrat. Pri tem lahko škodujete organizmu- pri tem ne mislm da bo človek umrl... Ampak pomislite- če zdej govorimo o hujšanju- nekateri (predvsem ljudje zrelih let) ki zelo zelo shujšajo zgledajo stari, taki bolehni. No ne vem. Js sm npr že na enih parih znancih opazila to. V glavnem ta koktejl + kakšna druga substanca- lahko težave.
Dejstvo je, da se večina kemičnih substanc ne znebiš kar tako. Dandanes je večina zdravil organskega izvora, kot mogoče veš, so organske snovi predvsem lipofilne (če se boš kdaj poglabljala- tiste k vsebujejo benzene, dolge alkilne verige- višje maščobne kisline...), tudi nekateri vitamini so, ki so npr v dodatkih- no ti se lahko naložijo v maščobno tkivo, in maš tukaj zdej ta efekt "podaljšanega sproščanja".

To je zelo v grobem napisan. Lahk se še kej na faksu pozanimam. Mamo enga zanimivega profesorja, k se mi bo pomoje kr razgovoril. Drgač vem, da je on ful proti temi dodatki. Recimo zadnjič nam je tud povedal nekaj o antioksidantih, k jih vsi noro promovirajo. Dokazano je, da so nekateri antioksidanti tudi prooksidanti če se jih jemlje v večji količini, ti pa imajo kontra vlogo kot antioksidanti. Tak primer je že vitamin C. V eni temi sm nekje zasledila, kako ena promovira dodajanje vitamina C v kreme- tle je treba pazit zarad tega ker lahko dosežete kontra delovanje antioksidanta, pa da ne govorim o pH-ju. Takrat sm pozabila komentirat, sm se šele zdej spomnila. Bom prov to konkretno vprašala profesorja.

V glavnem, to recimo da sm odnesla od predavanj v tem letu, ker zdej največ o tem govorimo (prej nismo), tak da še nism cel strokovnjak na tem področju in lahk da sm kje napisala kakšno manjšo neumnost zarad katere bi me potem profesor citiral na predavanjih (to počne!!) smile.gif Ni lahko tega razložit, opisat. Se najdejo tudi različna mnenja, bolj in manj radikalna al karkoli drugega.

• 0

#2078 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 06 January 2009 - 06:29 PM

Še to: že dolg nazaj sm na enem forumu prebrala članek o teh dodatkih. Kokr sm vidla ga je napisala ena punca k je že doštudirala na farmaciji. No tukaj sm bla ful presenečena, kako je zagovarjala dodatke, da sploh nimajo nobenih stranskih učinkov (na dolgi rok je lahk drgač), pa da mi v sloveniji nimamo nobenih "dobrih" dodatkov, da se dobre lahk naroči samo prek interneta- ebay... Tle me je skor na rit vrgl. Sploh pa k je promovirala prodajo prek neta- ebay???! Halooo? Zdravil, dodatkov se ne kopuje prek neta. Sori ne. V sloveniji niso zanemarljive zlorabe s ponaredki, s slabo kakovostjo, s preparati k sploh nimajo učinka- so nekakš placebo.... Preko interneta se dejansko ne da slediti zdravilom. Zakaj sledljivost? Sledljivost zdravil je pomoje najpomembnejša. S tem dobiš točne informacije iz kje je zdravilo, kdo so bili vmesni členi. To delajo tud v lekarnah, k odčitajo kodo z zdravila... Sam zarad tega promoviranja prek neta in slepega zaverovanja, da dodatki niso niiič nevarni- veeeč kot jih je boooljš je (bullshit), sm takoj zgubila zaupanje v informacije k jih je ta oseba navajala v 100 člankih.
  • 0

#2079 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 06 January 2009 - 06:59 PM

To bi pa verjela. Samo zlomka, če sem pa sicer kar naprej prehlajena. Sej človek ne ve, kaj bi bilo boljše...
  • 0

#2080 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 06 January 2009 - 07:36 PM

Sadje, sadje, sadje! wink.gif Sadna kuuuupaaa biggrin.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users