Kontracepcijske tablete
Posted 04 January 2009 - 09:11 PM
Posted 04 January 2009 - 10:18 PM
Posted 04 January 2009 - 11:56 PM
Posted 05 January 2009 - 06:18 PM
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 05 January 2009 - 07:14 PM
Posted 05 January 2009 - 07:30 PM

Sm pa jst TOOOOOOOOOOK tečna zadnje čase, sumim da so tabletke krive ker nevem kaj druzga bi lahko blo, res VSEEE mi gre na živceee, velik jokam, krneki, sploh se ne poznam učasih.

After all this time?
Always.
Posted 05 January 2009 - 07:38 PM
- seks z ali brez kondoma
- zanesljivost
- redna menstruacija tekom jemanja (glede na to, da jo že imaš, to odpade)
- možnost tveganja, da je po prenehanju jemanja menstruacija neurejena
- lahko se zrediš
- zraven so pa še drugi stranski učinki
Sama moraš presoditi kaj in kako. Mene osebno bi bilo strah zanositve itd. Menstruacijo sem imela neredno, tako da nikoli nism vedla, kdaj bo prišla- nanjo in na štetje "varnih" dni se tako sploh nism mogla zanašat.
Če bi js osebno imela še eno šanso, bi pomoje še mal bolj premislila, če bi jih jemala. Kemija je kemija. Tekom študija spoznavam, da karkoli vneseš v telo, si to organizem zapomni. Postala sem zelo skeptična glede različnih kemičnih dodatkov in ne vem katerega sranja, če teh stvari dejansko ne potrebuješ. Tukaj predvsem ciljam na različne vitaminske dodatke, dodatke za lase, kožo, nohte. Js pravim- če jemanje zdravil res ni dobro utemeljeno z zdravstvenega vidika, teh ne jemljite. Recimo js ne jemljem nobenih drugih zdravil razen Yarine. Že to se mi zdi čist oh in sploh preveč. Itak- če bi imela angino itd- bi jemala antibiotike in ostala zdravila proti njej. Samo če imam prehlad, ne vzamem Lekadola in drugih žavb. Raje pijem čaj, inhaliram kamilice, kot da pa ližem različne dražeje...
Samo js sm v primeru mojega jemanja Yarine presodila, da mi več pomeni varnost, zanesljivost, kot pa nenehen strah pred zanositvijo in posledično jemanje jutranjih tabletk, k so pa tud kemijska bomba. Takoj ko bom končala faks, se jim bom odpovedala. Tako sm se odločila.
Posted 05 January 2009 - 07:50 PM
After all this time?
Always.
Posted 05 January 2009 - 09:08 PM

Posted 05 January 2009 - 09:26 PM
Posted 06 January 2009 - 08:42 AM
torej..
razmišljam, da bi začela s kontracepcijskimi, ker nama pač kondomi ne ustrezajo.
zanima me sledeče:
jaz imam zdaj lepo, nemozoljasto kožo in redno menstruacijo.
če dobim tablete z nizko vsebnostjo hormonov, se mi bodo naredili mozolji?mate ve kake izkušnje s tem?
se mi sploh splača zafučkat redno menstro in lepo kožo?
vsi nasveti in mnenja dobrodošli

Jaz sem proti.
- libido pade v tri PM, seksal se ti zelo verjetno ne bo spoh
- Živčna boš za brezveze
-Tečna boš za brezveze
-HPV dobiš brez problema (nikjer ne piše da ga tvoj fant nima)
Kondomi so zakon,meni je žal da sem bla kdaj na tabetah.
Menstruacije pa po 3 mescih še vedno nimam - in ne, nisem noseča.
Posted 06 January 2009 - 11:00 AM
Sej sama sem še vedno mal skeptična, sam obenem sem tudi zadosti že stara (21), da tudi če se kaj zgodi (zanositev) ne bo konec sveta...moje mnenje.
Posted 06 January 2009 - 03:21 PM
Posted 06 January 2009 - 04:45 PM
Če bi js osebno imela še eno šanso, bi pomoje še mal bolj premislila, če bi jih jemala. Kemija je kemija. Tekom študija spoznavam, da karkoli vneseš v telo, si to organizem zapomni.
Lahko to malo bolj opišeš? Meni so dodatki zelo všeč, ker letos nima težav z zdravjem. Vsako leto sem bila prehlajena, prehladi so se vlekli par mesecev tekom zime, letos je pa super. S tem, da jemljem dodatke.
Posted 06 January 2009 - 06:15 PM
Dejstvo je, da se večina kemičnih substanc ne znebiš kar tako. Dandanes je večina zdravil organskega izvora, kot mogoče veš, so organske snovi predvsem lipofilne (če se boš kdaj poglabljala- tiste k vsebujejo benzene, dolge alkilne verige- višje maščobne kisline...), tudi nekateri vitamini so, ki so npr v dodatkih- no ti se lahko naložijo v maščobno tkivo, in maš tukaj zdej ta efekt "podaljšanega sproščanja".
To je zelo v grobem napisan. Lahk se še kej na faksu pozanimam. Mamo enga zanimivega profesorja, k se mi bo pomoje kr razgovoril. Drgač vem, da je on ful proti temi dodatki. Recimo zadnjič nam je tud povedal nekaj o antioksidantih, k jih vsi noro promovirajo. Dokazano je, da so nekateri antioksidanti tudi prooksidanti če se jih jemlje v večji količini, ti pa imajo kontra vlogo kot antioksidanti. Tak primer je že vitamin C. V eni temi sm nekje zasledila, kako ena promovira dodajanje vitamina C v kreme- tle je treba pazit zarad tega ker lahko dosežete kontra delovanje antioksidanta, pa da ne govorim o pH-ju. Takrat sm pozabila komentirat, sm se šele zdej spomnila. Bom prov to konkretno vprašala profesorja.
V glavnem, to recimo da sm odnesla od predavanj v tem letu, ker zdej največ o tem govorimo (prej nismo), tak da še nism cel strokovnjak na tem področju in lahk da sm kje napisala kakšno manjšo neumnost zarad katere bi me potem profesor citiral na predavanjih (to počne!!)

Posted 06 January 2009 - 06:29 PM
Posted 06 January 2009 - 06:59 PM
Posted 06 January 2009 - 07:36 PM

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users