^^

Danes kuham...
Posted 02 February 2014 - 06:16 PM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 02 February 2014 - 06:19 PM
Immortelle, a nista vidva na presni?
Ne, že nekaj časa ne več. Počutila sva se res odlično - kot prerojeno, dokler sva jedla presno. Ampak zaradi potovanj čez poletje in drugih obveznosti, se potem preprosto ni več izšlo, da bi jedla samo presno. Tako da zdaj po večini jeva 1 kuhan obrok na dan, V redkih primerih dva. Sicer pa bova spomladi v vsakem primeru spet šla na 100% presno, vsaj za kakšen mesec, dva, da se telo malo prečisti.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 02 February 2014 - 06:22 PM
Aha, se mi je zdelo, da sta bila. Jaz bom tudi poleti poskusila, potem bom pa videla, kako bo šlo.
Posted 03 February 2014 - 02:55 PM
Pašto fižol
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 03 February 2014 - 02:59 PM
Popecen sendvic (polnozrnat toast s semeni, arasidovo maslo, humus, kumara, paradiznik), peceno Vegusto 'klobaso' in solato
Slika je kar malo disturbing Je bila dobra, pa drugace nisem fan takih izdelkov.
Posted 03 February 2014 - 03:07 PM
Posted 03 February 2014 - 04:22 PM
zelenjavna juha z zdrobovimi cmocki
ajdovi polpeti z buckami in korenjem
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 03 February 2014 - 05:15 PM
Domače dušeno zelje + fižol, yeah XD
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 04 February 2014 - 12:22 PM
^^ YEAH.
veganske brownije
indijski curry s cvetačo in čičeriko
Posted 04 February 2014 - 12:40 PM
Ajdovo kašo s popečeno bučko in naribanim korenjem, zraven pa radič v solati.
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 04 February 2014 - 01:08 PM
telečjo obaro s kislim zeljem
Posted 05 February 2014 - 01:10 PM
testenine s lososom in smetano pečejo pa se mi t.i. dunajski valovi (svetel biskvit, temen biskvit, višnje, vanilijeva krema in po vrhu temna kuvertura njammm)
Posted 05 February 2014 - 01:34 PM
Ajdovo kašo s popečeno bučko in naribanim korenjem
jaz sem nekaj podobnega jedla zadnjič pri kolegici. To potem še spečeš v pečici?
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 05 February 2014 - 01:44 PM
Jaz ne. Lahko pa tudi, ja.
danes pečem ajdov krih z orehi
cvetačno/bučkina juha
Posted 05 February 2014 - 02:24 PM
doma bom delala eno bolj krepko solato: Radič, krompir, popečene bučke in korenje,feta Njami.Pa mislim da se še en ostanek paprike skriva v hadilniku.
Posted 05 February 2014 - 03:33 PM
danes pečem ajdov krih z orehi
Fuck me, jaz sem zadnje čase obsedena z njim. Kupujem pa tistega od Žita, v obliki srca.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 05 February 2014 - 03:37 PM
+1
Ampak nimam kvasa, da bi ga spekla
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 05 February 2014 - 05:57 PM
Fuck me, jaz sem zadnje čase obsedena z njim. Kupujem pa tistega od Žita, v obliki srca.
Vem kateri, ampak žal vsebuje surovo maslo. Sedaj ga že drugič sama pečem, v prvo mi je uspel, dober, ne pa tako dober kot ta iz trgovine, priznam.
Ampak tokrat sem uporabila domačo moko, mogoče se bo poznalo. Čeprav sumim, da da piko na i maslo.
Posted 05 February 2014 - 06:13 PM
Nisem se delala kruhnega nastavka ali starterja - sem bila pa vceraj na enem krasnem predavanju, kjer je beseda tekla tudi o peki kruha.
Tako testo naj bi bilo veliko bolj fino, ker ne vsebuje toliko kvasa, kvasovk, ker se do dolocene mere skozi fermentacijo samo presnovi in je lazje prebavljivo. Mlecno kislinske bakterije opravljajo vlogo fermentacije oz. vzhajanja, hkrati pa poskrbijo za pravi okus kruha. Skratka, mene je to vceraj totalno navdusilo in bom sama sprobala na tak nacin.
Za maslen priokus bi pa mogoce dodala kvasne kosmice? Govorim na pamet, sklepam po opisih.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 05 February 2014 - 06:39 PM
Muffine z datlji, karameliziranimi oreščki in temno čokolado.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users