Posted 27 January 2010 - 12:09 AM
Pravkar sem pogledala film
The Elephant Man iz leta 1980. Kako je pa to en lep film, meni se je zdelo, da ga je bilo v sekundi konec, pa tako se mi je smilil ta revček, kr na jok mi je šlo skos.

Glavni vlogi igrata John Hurt (ki se ga itak praktično ne vidi, ker so mu tako zdeformirali celo glavo in vse) in Anthony Hopkins. Film je črno-bel, kar mu doda še poseben čar. Igra je izjemno prepričljiva, kaj drugega od takih igralcev tudi ni bilo za pričakovat. Zelo priporočam ogled, če ste že malo naveličani novodobnih pizdarij in si želite čustven (ampak niti slučajno pocukran) film z res lepo in žalostno zgodbo. Jaz mu dam oceno 10.
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.