Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3550 replies to this topic

• Guests

Posted 11 December 2011 - 12:01 AM

Anouk, Baby, hvala!
Sem že prej pomislila, kaj lahko naredim - pasto iz datljev (jo uporabljam za presne sladice), po mojem bo ok, če naredim podobno konsistenco kot jo ima melasa.
smile.gif
  • 0

#2022 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25877 posts

Posted 11 December 2011 - 08:10 AM

Bi znalo delovat, ja, let us know ;)
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2023 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 13 December 2011 - 05:19 PM

surrender.gif w00t2.gif

Velikanski piškoti s čokoladno sredico

Za čokoladno sredico potrebuješ:
- zmes za brownije Dr. Oetker
- tekočo čokolado (mi smo uporabili Sladki greh)

Za piškote potrebuješ:
- 200 g masla
- 175 g nerafiniranega rjavega trsnega sladkorja
- čokoladne "solzice"
- 2 jajci in en rumenjak
- 360 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1/2 žličke soli
- 1/2 žličke sode bikarbone
- nekaj kapljic vanilijeve arome

PRIPRAVA:
Najprej spečeš brownije po navodilih na škatli in pustiš, da se biskvit ohladi.

Potem v veliki posodi zmešaš maslo (naj bo mehko), sladkor, jajci, rumenjak in aromo vanilije. V drugi posodi zmešaj moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, in sol. Sestavine v prahu nato primešaj v prvo posodo, dodaj del čokoladnih solzic in zgneti v enakomerno zmes. Shrani jo v vrečko in jo daj v hladilnik, kjer naj počiva vsaj 1-2 uri.

Iz hladilnika vzemi kos zmesi in iz nje oblikuj kroglice s premerom 3 cm. V sredini kroglice s prstom naredi luknjo in vanjo najprej stisni nekaj sladkega greha (ne preveč), luknjo pa zapri s koščkom brownija. Nato kroglico zgladi med dlanmi in ji dodaj še nekaj čokoladnih solzic.

IPB ImageIPB Image
IPB ImageIPB Image
Kroglice zloži na pekač, pokrit s papirjem za peko. Pazi, da bodo imele dovolj prostora, ker se med peko zelo razlezejo in narastejo. Pladenj daj v pečico, ogreto na 180 stopinj in peci 15 minut.

Med tem, ko se prvi piškoti pečejo, lahko pripraviš krogljice za naslednjo "rundo". Pečene piškote najprej previdno preloži s pladnja na rešetko, da se lepo ohladijo tudi od spodaj. Dober tek!
IPB Image
Vir: Diva.si
  • 0

#2024 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 13 December 2011 - 07:54 PM

To pa res ful dobro zgleda ohmy.gif
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#2025 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 December 2011 - 03:23 PM

Plain Jane, bo kaj narobe, če v dišavne piškote ne dam rozin? Ker jih ne maram.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2026 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 14 December 2011 - 08:08 PM

Ne (čeprav v originalu so samo rozine, ajme bože). Jaz jih tudi ne maram, samo tlele jih pa sploh ne "opazim" (jih pa še malo sesekljam, zihr je zihr laugh.gif ). Pa daj samo pomarančno lupinico (samo ne 100g, ker bo pomojem pa premočno) oz. drugo kandirano sadje ali pa mogoče brusnice.
  • 0

#2027 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 December 2011 - 08:12 PM

Jaz sploh ne bi dala nobenega sadja. : ( Hm, edino morda suhe brusnice, ja! Hvala!

Ima katera preverjen in seveda dober recept za filo na muffine - cupcakes? Ne preferiram preveč
sladkih in čokoladnih. Sicer sama preverjam po interetu, a če katera ve za kakšno filo, ki je
preverjeno dobra (in bolj trda, da se vse ne razleze), se priporočam.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2028 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 15 December 2011 - 06:18 PM

Jina! laugh.gif Jutri bom pekla tvojo čokoladno-kavno torto in me zanima katero kavo naj uporabim. Doma imam instant belo kavo ali mleta kavna zrna. hmm.gif Kavo s kropom potem vmešam v že stepeno smetano, al stepam skupaj? Se bojim, da če bi kavo dobro vmešala v že stepeno smetano (kot v receptu), da se mi bo smetana "sesedla". Kakšen kremfix verjetno tud ne bi bil odveč, ne? A biskvit mi bo zihr uspel? Lahko dam več pecilnega oz. sode, da bo malo bolj narastel, ker si ti rekla, da bolj malo naraste? Se ga da potem lepo prerezat, se ne drobi? Najbrž je okej, če torto naredim jutri, okrasim pa v soboto pa ur pred odhodom?
  • 0

#2029 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85858 posts

Posted 15 December 2011 - 08:34 PM

Dala sem instant kavo, espresso, ti lahko daš navadno mleto. Moraš pa nujno počakat potem, da se ohladi (saj je hitro, ker je ni veliko).
Biskvit ti bo sigurno uspel, lahko daš malenkost več pecilnega, ampak ni nujno, ker vseeno ne pride zbit, tudi prereže se lepo. Okrasiš jo lahko naslednji dan.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2030 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 15 December 2011 - 09:49 PM

Okej, hvala! Upam, da mi uspe. No, mora mi!

Fluffy, meni je najbolj všeč mascarpone. Sladkaš po okusu, dodaš vanilijevo aromo, barvilo, če hočeš barvne in nabrizgaš. Morda tudi pasirana skuta ne bi bila slaba. Ob teh maslenih kremah se meni želodec obrača. sick.gif
  • 0

#2031 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 December 2011 - 09:56 PM

Ni mascarpone premalo trd?
Sama margarina tudi meni namreč ni mikavna.
  • 0

#2032 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 December 2011 - 10:01 PM

Fluffy kaj ti iščeš, a tisto ko daš navrh muffina?
Plain Jane, a tista ki si jo ti naredila takrat z onimi vanilijevimi muffini je bila ok, kompaktna?

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2033 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 December 2011 - 10:03 PM

Ja, to filo bi rada naredila, pa mi je sam mascarpone sumljiv, to ni dovolj trdo, da bi lahko lepo
naciral gor in bi držalo po moje.

• 0

#2034 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 December 2011 - 10:05 PM

[size=1]^^ Meni tudi ni uspelo še najti take ki bi lepo kompaktno in trdo stala gor.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2035 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 15 December 2011 - 10:07 PM

QUOTE(Sarah @ 15. 12. 2011 - 22:01) View Post

Plain Jane, a tista ki si jo ti naredila takrat z onimi vanilijevimi muffini je bila ok, kompaktna?

Meni je bila preveč tekoča. Zdelo se mi je ful preveč sladkorja in sem ga občutno zmanjšala pa mal sladke smetane sem dala not in zato verjetno ni uspela. oops.gif Se je še zmeraj dalo delat, samo z malo truda.
QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 15. 12. 2011 - 21:56) View Post

Ni mascarpone premalo trd?

Neee, mascarpone je ful kompakten, gost, meni je ravno prave konsistence za cupcakes, tud Guinness torto vedno delam z njim. yes.gif Lahko daš tudi Philadelphio, če ti je všeč v sladicah (meni ni).

• 0

#2036 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 December 2011 - 10:08 PM

Philadelphia mi je všeč samo v sirni torti, na muffine je ne bi dajala.
Kaj pa vem, jaz bi raje potem malo margarine vmešala v mascarpone, da bi bil bolj trd, še
vseeno mi je namreč sumljiv. : )

• 0

#2037 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 15 December 2011 - 10:13 PM

Ne no, verjemi mi! Jesus Maria und Josef, margarina je pa res nedopustna. surrender.gif
  • 0

#2038 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 December 2011 - 10:14 PM

Margarina je en velik shit. Če že, raje maslo, če že moraš.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2039 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 December 2011 - 10:15 PM

Saj sem mislila maslo, pardon. Malo masla bi dala.
Ja če pa se spomnim mascarponeja od nedavnega, ko sem delala sirno torto, pa je to čist preveč tekoče. :s
No, dopuščam svojo zmoto.

• 0

#2040 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 15 December 2011 - 10:18 PM

A je bil za filo? Ja, tekoč postane, če ga miksaš s kakšnimi jajci (pač za tiramisu kremo je tekoč, ne). Jaz res še nikoli nisem imela problemov. Zdele bi ti šla prov ene narest, da ti dokažem. laugh.gif
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users