Jump to content

Photo

Nanizanke, nadaljevanke

• Please log in to reply
2786 replies to this topic

#2021 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 18 May 2017 - 04:51 PM

Master of None mi je tud fajn. 

Master-of-None.jpg?w=640

• 0

#2022 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 22 May 2017 - 08:44 PM

O, saj res, zdaj je 2. sezona zunaj. Od prve se spomnim, da je bilo par epizod ekstra dobrih, sva jih s fantom se enkrat skupaj pogledala. 

Danes sem se spravila pogledat Handmaid's tale pa nisem prisla prav dalec, mi je prevec srhljiva ta distopicna zgodba, prav anxiety-inducing je vse skupaj. Cinematografija je pa super, pa igralska zasedba je tudi fajn. 

Dear White People mi je bila vsec, se mi je zdel posrecen miks stereotipov, paradoksov, samorefleksije in parodije, ni pa za vsak okus + rabis podlago ameriskega zgodovinskega/aktulanega dogajanja re: race relations ipd., brez konteksta bo vse skupaj bolj borno, ker rabis nekam umestit dogajanje, dialoge, sale. Fant je na ta racun ze pri prvi epizodi izgubil interes, tako da sem jo potem lahko sama na eks pogledala. 

Po ogledu novih trailerjev bom verjetno dala priliko se The Good Doctor in For the People - ko bosta enkrat zunaj. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2023 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 23 May 2017 - 06:43 AM

This is us je fajn:
https://g.co/kgs/xU2GwT
  • 0

#2024 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 02 June 2017 - 09:26 AM

Sem pogledala 13 reasons why do konca in mi je bila všeč. Par delov vmes se mi je sicer vleklo, ampak drugače pa je dobra. Me zanima ali bodo ostali pri samo eni sezoni ali bodo nadaljevali. Upam da ostane pri eni sezoni, ampak odprta vprašanja nakazujejo, da temu ne bo tako.

Knjige nisem brala, tako da ne morm primerjat. Frčica, poročaj kako se ti bo zdela. 

Pogledala sem tudi prve tri dele Dear White People in me ni prepričala. Malce preveč dolgočasna mi je. Mogoče ji dam še eno možnost in pogledam še kak del. 

Gledam tudi 3. sezono Farga, ki pa mi je po prvih treh delih veliko slabša kot sta bili prvi dve sezoni. Sploh zadnji - tretji del je bil karnekaj. Škoda. 

Pogledala sem 13 reasons why in še enkrat prebrala knjigo.

Adapatacija je dobra, ampak se od knjige precej razlikuje. Knjiga se osredotoča na Claya in Hannah, ostali so omenjeni le v kasetah, Clay z njimi, v času poslušanja kaset, nima nobenega stika. Tako je odvzeta tudi vsa drama med drugimi "udeleženci" kaset, ne izveš ozadja(npr. Justin in razmere doma) in Clayem. Vse kasete posluša v enem dnevu, v seriji traja kar precej časa. Tudi Tony ima precej manjšo vlogo.

Všeč sta mi bilo obe verziji, ampak pri knjigi je jasno, da nadaljevanja ne bo. Serijo so z vključevanjem večih likov pripravili na naslednjo sezono. Ampak meni sta žmoht Clay in Hannah, ostali liki mi niso bili tako zanimivi. 

Although, mi je bila za kake zadeve Hannah malo preveč občutljiva :)

Ocena: 3/4

• 1

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2025 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 06 June 2017 - 12:02 PM

Hvala Frčica za primerjavo. :)

Danes sem se spravila pogledat Handmaid's tale pa nisem prisla prav dalec, mi je prevec srhljiva ta distopicna zgodba, prav anxiety-inducing je vse skupaj. Cinematografija je pa super, pa igralska zasedba je tudi fajn. 

Pogledala dva dela in mi je ful dobra. 

Lovesick mi je tud fajn. 

• 0

#2026 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 01 July 2017 - 01:18 PM

Pričela sem gledat El Chapo. Mi je všeč. Je sicer zelo podobna Narcos, ampak me ta podobnost prav nič ne moti, ker mi je bila Narcos ful dobra. 

cfaf73825186ea8021d7fdef1247cc418efd03af

Sem pa pogledala 3. sezono Farga do konca in moram priznat, da me zgodba in liki niso prepričali. Glavni negativec je bil sicer ful dober, ampak v primerjavi s prvo in drugo sezono, mi je bila ta daleč najslabša. 

Fargoseason3promo.jpg

• 0

#2027 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 12 July 2017 - 07:24 AM

Pogledala sem 4 epizode Taboo - zakon je!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2028 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 25 August 2017 - 12:49 PM

Black Mirror

Upam, da ne razočarajo spet kot v prejšnji sezoni.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2029 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 12 September 2017 - 03:42 PM

Liar (2017)

Konceptualno malo spominja na The Affair (he said/she said), sta pa glavna igralca super in me je prva epizoda ze potegnila not. Stranski igralci in njihove zgodbe me morajo se prepricat, ampak jim bom dala priloznost, da se izkazejo. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2030 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 12 September 2017 - 05:22 PM

Tudi meni je bil prvi del obetaven. Bom z veseljem pogledala se nadaljevanje.
  • 0

#2031 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 25 September 2017 - 11:32 PM

Midva sva v tednu pogledala celo sezono Taboo in sva tudi navdusena. Meni sicer prva dva dela sploh nista bila vsec, tak zanr mi je redko. Se Hardy mi je dober v tej vlogi. Skoda, da je samo 8 delov, komaj cakam 2. sezono.
  • 0

― V. Van Gogh

#2032 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 26 September 2017 - 07:13 AM

Midva sva začela gledat American Vandal in naju je presenetljivo not potegnilo, čeprav gre za parodijo. Ena tistih serij, ki jih lahko v enem deževnem popoldnevu pogledaš.

• 0

#2033 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 10 October 2017 - 09:35 AM

Ker se je ravno zacela 4. sezona How to get away with murder, jo moram ponovno pohvaliti. Vrhunska je. Pri meni si prvo mesto za najljubso serijo se vedno deli s Scandal.
  • 0

― V. Van Gogh

#2034 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 22 November 2017 - 10:18 AM

Alias Grace mi je zelo všeč. Posneto po knjižni predlogi Margaret Atwood, ki je zakrivila že The Handmaid's Tale. :thumbup:

• 0

#2035 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 22 November 2017 - 10:35 AM

Zanimivo, mene pa Alias Grace sploh ni potegnila not, ceprav me je sam opis pritegnil. Vceraj sva s fantom dala se eno sanso Handmaid's tale, ampak sem dobila samo potrditev, da to nikakor ni serija zame, ceprav me blazno zanima, kako se bo zgodba razvila. Bom najbrz na TVShowTime pogledala kaksne screen grab-e in komentarje na ta racun, ker mi sama serija pride prevec do zivega. 

Malo je zalostno vse skupaj s serijami zadnje case, HB je vsaj Shameless nazaj. Pa This is Us in Crazy Ex-Girlfriend tudi komaj cakam vsak teden. 

• 0

#2036 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 22 November 2017 - 10:41 AM

Zanimivo kako različne okuse imamo. :D :D Meni sta pa Alias Grace in The Handmaid's tale ful všeč, mi pa je npr. Crazy Ex-Girlfriend negledljiva. Shameless in This is Us pa me sploh ne pritegneta. 

Drugače pa se mi zdi, da je ta trenutek zunaj kar precej serij po mojem okusu. Peaky Blinders, Howard's end, Gunpowder, Designated Survivor, Alias Grace, itd. 

• 0

#2037 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 22 November 2017 - 10:46 AM

Jaz pa trenutno gledam samo Shameless, pa se to pogledava dva dela vsaka dva tedna. Kar nekako se ne spravim vec gledat serij, se pri How to get away with murder in Scandal sem krepko v zaostanku. This is us sem parkrat ujela na Foxu in mi je totalno brezvezna.
  • 0

― V. Van Gogh

#2038 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 23 November 2017 - 10:54 AM

Spremlja katera Queen of the South?

• 0

#2039 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 23 November 2017 - 01:25 PM

Spremlja katera Queen of the South?

Pogledala prvih par delov in me ni prepričala. Telenovela. :D :D

• 0

#2040 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 23 November 2017 - 01:36 PM

Verjetno zato, ker to v originalu dejansko je :D Ta kokoš iz originala se je dejansko enkrat dobila s Chapom Guzmanom in so ga takoj zatem (tudi zaradi tega) ujeli  :slap: 

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users