Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3898 replies to this topic

#2021 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 19 January 2010 - 12:33 PM

QUOTE(Kalypso @ 18. 1. 2010 - 23:45) View Post

Hot Fuzz
IPB Image
Film sem si pogledala zaradi trailerja, ki obljubja smešen in napet film. Moja pričakovanja so bila v skladu s tem visoka. No, bila sem močno razočarana, ker to, v kar se ta film izrodi, je katastrofa. No, zgodba govori o policaju (odličen v akciji, predan delu... skratka super policaj), ki ga premestijo v zaspano podeželsko mestece, v katerem je najhujše kar se lahko zgodi to, da pobegne labod... no do tu je film še dober. Ko se pa začnejo v mestecu dogajat umori, ki jih vsi ostali razen našega super policaja vidijo kot nesreče, se začne eno veliko sranje od filma. Zgodba zaide v neke čist čudne vode, ki res niso po mojem okusu. Film postane butast, ampak ne tako butast, da je še smešen, ampak gre prek meja okusnega in postane butasto butast. Če ga ne bi želel fant, v družbi katerega sem gledala film, pogledat do konca, ga ne bi pogledala do konca. Tako pa sem ga in toplo odsvetujem ogled tega skropucala.
3/10 (Ker začetek vseeno obeta boljši film)

QUOTE(DiLeMa @ 19. 1. 2010 - 0:09) View Post

Jaz tudi nisem ljubitelj bolanih filmov, ampak Hot Fuzz je bil pa meni zakon, res ful mi je bil dober, tak malo poseben, ravno prav čudaški, hecen, jaz ga ful priporočam in mu dam oceno 9+/10.

Meni je ta film zakon. Sej tu ne gre za klasično akcijsko kopijo, ampak se na nek svoj način dela norca iz vseh teh krimičev.
Pa ful dobro je posnet, to me je najbolj očaralo.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#2022 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46403 posts

Posted 19 January 2010 - 01:12 PM

Jaz res ne maram takih filmov. Sem pričakovala kaj bolj v stilu buddy buddy akcijske komedije, rahlo butaste, ampak brez pretiravanja. In meni se pa sploh ne zdi, da bi bil Hot fuzz dobro posnet. Sploh tisti umori, ko kri kar šprica kot iz trupel... daj no....jaz nisem vedla al naj se smejim ali naj se jočem, ker je blo tako debilno. Sploh tisti, ki mu na glavo prileti kamen. Res ne maram takih filmov.
  • 0

#2023 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 19 January 2010 - 06:12 PM

Lol, saj v tem je point biggrin.gif , pretiravanje a ne.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#2024 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 21 January 2010 - 03:40 PM

Jaz tudi ravno v tem, da je vse tako over the top, vidim tisti pravi čar tega filma. Je tako posebno pretiravanje, vidi se, da mejkerji filma niso obravnavali s smrtno resnostjo, uglavnem jaz to ločim od drugih vrst pretiravanja, kot v raznih akcijskih filmih, kjer dobi en že 10x na polno na gobec in mu še vedno ni nič, ob enem pa sam pobije toplo dvajstetih bad guyev ali pa pri kakih poscanih romantičnih komedijah, kjer je vse oh so perfekt in podobno. Sicer pa vsakemu svoje, jaz samo pravim, da zame ni vsako pretiravanje enako, včasih je narejeno tako posrečeno, da ravno to doda tisti željeni efekt.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#2025 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 23 January 2010 - 12:19 PM

Sama sem si ga ogledala v navadni verziji, ne 3D. Nad filmom sem bila navdušena, super je. Dobri dve uri in pol takoj mineta, ker se skos nekaj dogaja. Sama zgodba res ni nič posebnega, malo akcije, malo ljubezni, ampak je vseeno dobra. Film je res super narejen, kapo dol Cameronu. biggrin.gif Lepo se prelivata animacija in "navaden film". Igralci so tud kul.

All in all, priporočam.
9/10
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#2026 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 January 2010 - 01:37 AM

IPB Image

Šla sem ga gledat xPanD 3D. Film mi je bil res všeč, bogat z efekti ... nisem pa res ono evforično navdušena nad njim, kot večina, ki vzklila, da je to absolutni presežek stoletja. Saj je res hud, ampak tako strašansko pa meni vendarle ni bil. 3D izkušnja me je pustila precej hladno ... sicer je bilo nekaj prizorov res čudovitih, ampak žalosti me, da očala odvzamejo vso barvo + ne vem, za kakšne glave so delana ta očala, jaz sem si jih 3 ure mogla gor držat, če ne bi mi dol padle na konec nosu. Če bi se še enkrat odločila, bi šla gledat normalno verzijo. V bistvo jo seveda tudi bom. Drugače pa dobra ideja / zgodba filma ... nič novega sicer (kdor tukaj pričakuje neke hudo kompleksne zaplete in se nato pritožuje, da jih ni in da je zgodba plehka romantika, je debil) - ljudje smo pač gnoj, ki močno zaudarja. Plava bitja so mi bila jako simpatična.
9/10

Love Happens (2009)

IPB Image

Že skorajda boleče povprečna romantična komedija. Zdi se mi, da Jennifer Aniston že 10 let igra
identične vloge, čeprav meni ravno zoprna ni. Film za sproščanje v polsnu.
4/10

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2027 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 24 January 2010 - 09:08 AM

No vidiš, Fluffy, jaz imam velik nos, pa se mi to ne more zgoditi. biggrin.gif

SAW 6
(2009)

IPB Image

KONČNO sem si pogledala še zadnji film v tej seriji, zanimanje sem izgubila sicer že nekje pri tretjem delu, sem bila pa nad prvima dvema zelo navdušena, predvem nad prvim, nov koncept, igre, Jigsaw . . . z naslednjimi delimi so me pretežno razočarali, čeprav se je v vsakem (skoraj) našlo nekaj svetlih trenutkov.

Filmi se povezujejo, in sama sem bila ob gledanju tega malo zmedena občasno, ker so se precej navezovali na pretekle dele, katere sem gledala nekaj let nazaj, pa se nisem, žal, vsega spomnila.

Torej, Jigsaw je že zdavnaj pod rušo, ampak njegov duh živi naprej. S tem delom je njegova oporoka uresničena, zanima me, kako naprej. Uganke so v tem delu v redu, je pa precej poudarka na gnjusnosti, kar mene osebno ne moti, ampak raje imam inteligentno grozljivko, srhljivko, kot tono črevesja.

Ni me popolnoma razočaral, zato podeljujem 6/10, priporočam vsem ki te gledali prejšnje dele. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2028 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17435 posts

Posted 24 January 2010 - 11:08 AM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 24. 1. 2010 - 1:37) View Post

[font=Verdana]

IPB Image

Šla sem ga gledat xPanD 3D. Film mi je bil res všeč, bogat z efekti ... nisem pa res ono evforično navdušena nad njim, kot večina, ki vzklila, da je to absolutni presežek stoletja. Saj je res hud, ampak tako strašansko pa meni vendarle ni bil. 3D izkušnja me je pustila precej hladno ... sicer je bilo nekaj prizorov res čudovitih, ampak žalosti me, da očala odvzamejo vso barvo + ne vem, za kakšne glave so delana ta očala, jaz sem si jih 3 ure mogla gor držat, če ne bi mi dol padle na konec nosu. Če bi se še enkrat odločila, bi šla gledat normalno verzijo. V bistvo jo seveda tudi bom. Drugače pa dobra ideja / zgodba filma ... nič novega sicer (kdor tukaj pričakuje neke hudo kompleksne zaplete in se nato pritožuje, da jih ni in da je zgodba plehka romantika, je debil) - ljudje smo pač gnoj, ki močno zaudarja. Plava bitja so mi bila jako simpatična.
9/10

Glede Avatarja se popolnoma strinjam glede Fluffy. Film ima res enkratne efekte, vsekakor je vreden ogleda, ni pa ma popolnoma navdušil, da bi ga še desetkrat gledla. Bi ga še mogoče enkrat pogledla v normalni verziji, ne 3D. Me je recimmo Sherlock Holmes bolj navdušil.
Se mi zdi pa popoln absurd, da daš že za karto 5€, potem pa moraš posebaj še očala plačat. Mislim no. down.gif Me zanima če moraš tudi v Planetu doplačat za očala. Me je
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2029 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15828 posts

Posted 24 January 2010 - 12:03 PM

V Celju v Planet TUŠ-u ni blo treba nč doplačat.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2030 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15405 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 24 January 2010 - 03:08 PM

QUOTE(tašika @ 24. 1. 2010 - 11:08) View Post

Se mi zdi pa popoln absurd, da daš že za karto 5€, potem pa moraš posebaj še očala plačat.

V xpanu je karta 12€, pa še evro za doplačat za špegle. Tist € je originalni ceni vstopnice odbit, plača se pa posebi zato, ker sta to dve različni storitvi, ki gresta v žep dvema ponudnikoma, vsakemu posebi, za špegle načeloma tud drug račun dobiš zraven.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2031 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 January 2010 - 03:23 PM

Obsessed (2009)

IPB Image

Ta film lahko brez dvoma kandidira za enega izmed najbolj butastih filmov sploh.
Beyonce Knowles se tudi pri "igri" ne more otresti svojega feministično naravnanega attitude-a, jao,
mi grejo take babe na organ. V glavnem, na novo in srečno poročeni parček ... mož je šefe
v neki firmi, katera dobi na zamenjavo pripravnico v obliki Ali Larter, ki je psihično motena in postane
obsedena s tem tipom. V glavnem, zgodba je skrajno medla in smešna ... zagotovo je najbolj zabaven
(v smislu idiotskosti) končni obračun med obema ženskama. Zelo so se trudili s kamero čimbolj zahajat
v mednožje Ali in Beyonce prikazat kot strong woman, ki bo kar sama obračunala s sovražnikom
in zaščitila svojo familijo. Ho ho ho.

2/10 (dvojka zaradi tega, ker so nekateri prizori zaradi svoje nekvalitete že kar malo priceless)

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2032 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88452 posts

Posted 24 January 2010 - 03:26 PM

laugh.gif

Meni je včasih prav fajn kakšen tak film pogledat, ni baš izbrana sorta zabave, ampak jebiga.
Sem gledala (ne sicer do konca, ker mi je šlo malo na bad biggrin.gif ), se strinjam s tvojo oceno.

Če praviš, da je konec višek, bom pa le pogledala. -)

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2033 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 January 2010 - 05:20 PM

Ma saj meni tudi, samo take gluposti res ne bi smeli snemati.
Pogledala sem ga predvsem zato, ker sem se hotela prepričati, da je Beyonce še slabša igralka,
kot pevka. twisted.gif

• 0

#2034 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88452 posts

Posted 24 January 2010 - 05:29 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 24. 1. 2010 - 17:20) View Post

samo take gluposti res ne bi smeli snemati.

Jaz se vedno sprašujem, zakaj hudiča ne morejo denarja za kaj drugega porabit. Oh, well ...

• 0

― V. Van Gogh

#2035 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 January 2010 - 05:31 PM

Denarja za gluposti bo vedno dovolj.

• 0

#2036 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88452 posts

Posted 24 January 2010 - 05:36 PM

Posledično pa tudi ljudi, ki to podpirajo.

Nekje sem prebrala, da letos prideta Paranormal Activity II in Saw VII in VIII. woot.gif wacko.gif

• 0

― V. Van Gogh

#2037 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 January 2010 - 05:42 PM

O jezus marija und jožef.

• 0

#2038 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 24 January 2010 - 05:46 PM

Ja, prideta res. Oktobra, za Halloween. smile.gif

• 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#2039 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88452 posts

Posted 24 January 2010 - 05:58 PM

biggrin.gif

• 0

― V. Van Gogh

#2040 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 25 January 2010 - 09:16 AM

Big River Man (2009)

IPB Image

No, si bom vzela par minut več za komentar tega filma. Gre za dokumentarec o maratonskem plavalcu Martinu Strelu, katerega najbrž vsi poznamo po 'dosežkih' kot so - Jangcejang, Amazonka, Dormeo reklama. laugh.gif

Moram priznati, da sem ga vedno imela za loleka, ampak veliko tudi nisem vedela o njemu. Film se začne s predstavitvijo Martina, s strani njegovega sina Boruta, ki skrbi zanj, ter dela zanj/z njim. Posneto je v angleščini, njegov sin vse komentira. Začne se v Sloveniji, kjer se seznanimo z Martinom, že na začetku nam Borut pove, da je njegov oče debel - še več - predebel je, da je pijanec, ter da večkrat tudi vozi pijan (tako kot vsi Slovenci), da ga je oče kot otroka zanemarjal, in tudi maltretiral - več kot bizarno, sicer zelo odkritosrčno, ampak za moj pojme bizarno. Pred našimi očmi Martina razgali na vseh možnih področjih.

V drugem delu filma spremljamo Martina na večtisoč km dolgi Amazonki, izkušnje, težave ki jih vse čakajo na poti, gre za težko preizkušnjo, nedvomno, in ob gledanju se boste zagotovo spraševali kaj hudiča mu je vsega tega trpljenja treba? Amazonka je dokaj čista, ampak ob pogledu na Jangcejang se vam bo pa želodec obrnil, plaval je dobesedno v kanalizaciji, in enkrat je mimo njega priplavalo truplo. I kid you not! ohmy.gif

Drugi del filma je drugačen, meditativen, in spoznali boste, kaj se z Martinom zgodi ko vstopi v 4. dimezijo, in ko še njegov lasten sin reče, da se mu je (ponovno) zmešalo.

Zelo zanimiv film, ga priporočam vse, nekaterim bo Martin še po ogled filma bedak, mogoče še večji, spet za druge junak. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users