Kontracepcijske tablete
Posted 07 November 2008 - 05:26 PM
Posted 07 November 2008 - 09:46 PM

Posted 07 November 2008 - 09:49 PM

izabela...meni so fajn, punce so jih tudi kar pohvalile..ti boš pa tudi videla kako in kaj. Lahko, da ti bodo vredi, lahko da ne...No, poročaj.

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 07 November 2008 - 11:05 PM

Ma, midva vsakic ene druge kupima.. pa naceloma za nobene ne morm rect da so mi uau ali pa ful smotani, edino ce so kaki ful debeli, ki prav smrdijo po gumi, so mi precej anti.. Do zdaj sma mela Durexove zelene in rdece, pa Safey delay, pa so bli vsi ok.
Aja, pa uni sadni Durex mi niso fajn... ne vidim smisla v tem.. ce fafas, itak ne uporabljas kondoma, ce sexas, pa nima veze, a ma kondom okus al ne

Posted 10 November 2008 - 04:41 PM
jao si pa res smotana. pa PIŠE V NAVODILIH. Še sama sem jih ene 2x sem gor lepila!!!!
Ti bi morala vzet obe tabletki skup, ne pa eno stran vržt. Zato pa si zdej dobila menstro, ker je nivo hormona upadel. Nared zdej pavzo, vnaprej pa ne takih neumnosti počet.
No, od vceraj nimam vec menstre, kaj naj zdaj? Zacnem jest novo skatlico tabletk, al pojem tiste 10 tabletk se od stare skatlice, pa mam pol cez 10 dni spet menstro .. ? Res hvala za odg., ja pa vem da sm smotana

In veš da hočem te še bolj
ko gledam tvoj obraz
nikdar mi ni dovolj
sem to sploh še jaz?
Ko grizem tvoje dlani
ne čutiš bolečin
držim te med zobmi
nikdar te ne spustim.
Posted 10 November 2008 - 04:45 PM
Posted 10 November 2008 - 04:47 PM
In veš da hočem te še bolj
ko gledam tvoj obraz
nikdar mi ni dovolj
sem to sploh še jaz?
Ko grizem tvoje dlani
ne čutiš bolečin
držim te med zobmi
nikdar te ne spustim.
Posted 10 November 2008 - 06:50 PM
Nila, če prav razumem, so pri personi testne paličice zraven, oz. nekaj podobnega? Nekaj milijonov vprašanj imam zate... koliko stane (oz. če je draga), kje dobiš te testne paličice?
A nisi ti uporabljala včasih ovulacijskih testov? A to se samo polulaš na palčko in vidiš, če imaš ovulacijo - če je ni, safe sex, če pa je, pa hop kondom?
Ančka, tule sem pisala o cenah.
Drugače pa testne palčke kupujem v Avstriji.
Zgleda takole - klik.
Na kratko: na mesec narediš 8 testov (palčko nato vstaviš v aparaturo), Persona ima notri mali računalnik, ki beleži tvoj menstrualni ciklus. Na podlagi testov (količina dveh hormonov v urinu) ti pokaže zeleno ali rdečo lučko. Včasih se pojavi celo znakec zraven, ki pomeni ovulacijo (da bo npr. nastopila čez 2 dni), zato Persono mnoge ženske uporabljajo za to, da lažje zanosijo. Večini - če so zdrave - uspe kmalu zanositi. Torej, Persona deluje na podoben način kot ovuacijski testi, samo ovulacijski testi niso ravno zanesljivi za potrebo kontracepcije (če ti npr. ovul. test pokaže, da ovulacije ni, potem ti mirno seksaš, čez tri dni se ti pa pojavi ovulacija - posledica je lahko zanositev, saj spermiji v nožnici preživijo tudi do pet dni). Persona ti pa pokaže zeleno lučko samo takrat, ko so vse nevarnosti že mimo, če se lahko tako izrazim.

Žal stran, na kateri je vse v zvezi s Persono opisano, sedaj ne deluje. Jo prilepim, ko bo spet na voljo.
Posted 10 November 2008 - 08:13 PM
Posted 11 November 2008 - 04:48 PM
Po kolkem času pa si jo dobila?
hm, mislim, da je malo zamujala kot pa ponavadi, ampak največ za kakšen teden, jaz bumbar sem si namreč pozabila zapisati kdaj sem imela zadnjo menstruacijo preden sem nehala s tabletkami

Posted 11 November 2008 - 04:56 PM

Praznim hladilnik ko' kreten. Napihnjena nisem še nič, niti nimam nihanj v razpoloženju. Slednje se je itak nehalo z jemanjem.
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 23 November 2008 - 08:34 PM
Jst sm pa pozabla prejšnjo nedeljo vzet kontracepcijsko (v 2. tednu jemanja). Na listku piše, da bi morala vzet takoj ko se spomnim. Sem čist pozabila. Naprej sem jih jemala redno. Sem zaščitena vseeno?
Posted 23 November 2008 - 08:41 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 23 November 2008 - 09:07 PM

Posted 23 November 2008 - 09:12 PM

After all this time?
Always.
Posted 23 November 2008 - 09:15 PM

Edit: na netu sm našla, da to ne gre tko hitr, šele 1. dan izostanka menstruacije oz. 19. dan od dneva, ko ste tabletko pozabili vzeti

Posted 23 November 2008 - 09:19 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 23 November 2008 - 09:19 PM

After all this time?
Always.
Posted 23 November 2008 - 09:22 PM
Posted 23 November 2008 - 09:26 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.