Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2021 SiQsI

SiQsI

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 916 posts

Posted 07 November 2008 - 05:26 PM

Ponavadi po 3 mesecih, včasih prej včasih pa mal kasnej... ampak meja ja pa cca. 3 mesece.
  • 0
Biti to kar smo, in postati to, kar smo zmožni postati, to je edini cilj življenja.

• Guests

Posted 07 November 2008 - 09:46 PM

Heh, bla sem v Leclercu in mimogrede kupla en paketek Lifestyle ultra thin kondomov, in en paketek Durexovih Emotions. Punce, ce ste me nasrale... smile.gif
  • 0

#2023 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 07 November 2008 - 09:49 PM

Obvestilo: LifeStyle kondome sem dobila tudi v Mullerju v SuperNovi (Rudnik)! biggrin.gif

izabela...meni so fajn, punce so jih tudi kar pohvalile..ti boš pa tudi videla kako in kaj. Lahko, da ti bodo vredi, lahko da ne...No, poročaj. tongue.gif wink.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

• Guests

Posted 07 November 2008 - 11:05 PM

Bom.. smile.gif
Ma, midva vsakic ene druge kupima.. pa naceloma za nobene ne morm rect da so mi uau ali pa ful smotani, edino ce so kaki ful debeli, ki prav smrdijo po gumi, so mi precej anti.. Do zdaj sma mela Durexove zelene in rdece, pa Safey delay, pa so bli vsi ok.
Aja, pa uni sadni Durex mi niso fajn... ne vidim smisla v tem.. ce fafas, itak ne uporabljas kondoma, ce sexas, pa nima veze, a ma kondom okus al ne smile.gif
  • 0

#2025 SaRcHiiQaa

SaRcHiiQaa

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 821 posts
  • Interests:...

Posted 10 November 2008 - 04:41 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 3. 11. 2008 - 19:05) View Post

jao si pa res smotana. pa PIŠE V NAVODILIH. Še sama sem jih ene 2x sem gor lepila!!!!

Ti bi morala vzet obe tabletki skup, ne pa eno stran vržt. Zato pa si zdej dobila menstro, ker je nivo hormona upadel. Nared zdej pavzo, vnaprej pa ne takih neumnosti počet.

No, od vceraj nimam vec menstre, kaj naj zdaj? Zacnem jest novo skatlico tabletk, al pojem tiste 10 tabletk se od stare skatlice, pa mam pol cez 10 dni spet menstro .. ? Res hvala za odg., ja pa vem da sm smotana oops.gif

• 0

In veš da hočem te še bolj
ko gledam tvoj obraz
nikdar mi ni dovolj
sem to sploh še jaz?
Ko grizem tvoje dlani
ne čutiš bolečin
držim te med zobmi
nikdar te ne spustim.

#2026 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 10 November 2008 - 04:45 PM

Kdaj si nehala jemat? 3.11.? Če je tako, si sedaj naredila 1 teden pavze in začni zopet z novim paketkom (21 tabletk).
  • 0

#2027 SaRcHiiQaa

SaRcHiiQaa

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 821 posts
  • Interests:...

Posted 10 November 2008 - 04:47 PM

Ja, tko ja. Najlepsa hvala.
  • 0

In veš da hočem te še bolj
ko gledam tvoj obraz
nikdar mi ni dovolj
sem to sploh še jaz?
Ko grizem tvoje dlani
ne čutiš bolečin
držim te med zobmi
nikdar te ne spustim.

• Guests

Posted 10 November 2008 - 06:50 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 7. 11. 2008 - 7:53) View Post

Nila, če prav razumem, so pri personi testne paličice zraven, oz. nekaj podobnega? Nekaj milijonov vprašanj imam zate... koliko stane (oz. če je draga), kje dobiš te testne paličice?
A nisi ti uporabljala včasih ovulacijskih testov? A to se samo polulaš na palčko in vidiš, če imaš ovulacijo - če je ni, safe sex, če pa je, pa hop kondom?

Ančka, tule sem pisala o cenah.

Drugače pa testne palčke kupujem v Avstriji.

Zgleda takole - klik.

Na kratko: na mesec narediš 8 testov (palčko nato vstaviš v aparaturo), Persona ima notri mali računalnik, ki beleži tvoj menstrualni ciklus. Na podlagi testov (količina dveh hormonov v urinu) ti pokaže zeleno ali rdečo lučko. Včasih se pojavi celo znakec zraven, ki pomeni ovulacijo (da bo npr. nastopila čez 2 dni), zato Persono mnoge ženske uporabljajo za to, da lažje zanosijo. Večini - če so zdrave - uspe kmalu zanositi. Torej, Persona deluje na podoben način kot ovuacijski testi, samo ovulacijski testi niso ravno zanesljivi za potrebo kontracepcije (če ti npr. ovul. test pokaže, da ovulacije ni, potem ti mirno seksaš, čez tri dni se ti pa pojavi ovulacija - posledica je lahko zanositev, saj spermiji v nožnici preživijo tudi do pet dni). Persona ti pa pokaže zeleno lučko samo takrat, ko so vse nevarnosti že mimo, če se lahko tako izrazim. smile.gif S tem tudi bolj opazuješ svoj cikel, začneš opazovati svoje telo (jaz npr., ko se mi izriše znakec za ovulacijo, potem posledično postanem bolj pozorna in opazim, kako me v jajčniku na rahlo špika) ...

Žal stran, na kateri je vse v zvezi s Persono opisano, sedaj ne deluje. Jo prilepim, ko bo spet na voljo.
  • 0

#2029 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 10 November 2008 - 08:13 PM

Lifestyles mado tud v Milerju v kranju!
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#2030 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 11 November 2008 - 04:48 PM

QUOTE(Sally @ 7. 11. 2008 - 8:10) View Post

Po kolkem času pa si jo dobila?

hm, mislim, da je malo zamujala kot pa ponavadi, ampak največ za kakšen teden, jaz bumbar sem si namreč pozabila zapisati kdaj sem imela zadnjo menstruacijo preden sem nehala s tabletkami oops.gif

• 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

#2031 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 11 November 2008 - 04:56 PM

Moja zdaj zaostaja že 13 dni. Prvo rundo je 12 mad.gif
Praznim hladilnik ko' kreten. Napihnjena nisem še nič, niti nimam nihanj v razpoloženju. Slednje se je itak nehalo z jemanjem.

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#2032 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 November 2008 - 08:34 PM

QUOTE(Princeska @ 23. 11. 2008 - 16:13) View Post

Jst sm pa pozabla prejšnjo nedeljo vzet kontracepcijsko (v 2. tednu jemanja). Na listku piše, da bi morala vzet takoj ko se spomnim. Sem čist pozabila. Naprej sem jih jemala redno. Sem zaščitena vseeno?

• 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#2033 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 23 November 2008 - 08:41 PM

Mislim da ne, ker kolkr jst vem je 2. teden, torej sredina ciklusa najbolj riskantna. Sicer pa si ziher da ne piše? Kolkr se jst spomnim bi moralo.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2034 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 November 2008 - 09:07 PM

Sem že gledala, pa ne piše. Ful mi je bedno, ker sem mela včeraj zvečer in dans zjutri spolni odnos. Sploh nisem pomislila na tisto zamujeno tabletko sad.gif
  • 0

#2035 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 23 November 2008 - 09:12 PM

Em, sam neki. Nej me kera poprav, ampak moje razmišljanje : če po 3. tednu zdržiš začiten 7 dni (3 dni pred menstruacijo brez tabletk in še potem 4 med menstruacijo), potem si tut v drugem tednu že dost nafilan s hormoni da bi mogl to nekak zdržt tist en pozabljen dan? Ali pač? confused.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2036 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 November 2008 - 09:15 PM

OMG, res nimam pojma cry.gif a če grem jutri po test, že lahko vidim al kako to gre?

Edit: na netu sm našla, da to ne gre tko hitr, šele 1. dan izostanka menstruacije oz. 19. dan od dneva, ko ste tabletko pozabili vzeti ohmy.gif

• 0

#2037 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 23 November 2008 - 09:19 PM

Ne. Od zaostale menstre dalje. Kdaj pa jo imaš za dobit?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2038 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 23 November 2008 - 09:19 PM

Men se je enkrat isto zgodil, v 2. tedno sem pozabla eno tabletko, naslednji dan nisem uzela 2 ampak normalno samo eno. Šele čez par dni sem ugotovila da jemljem tabletke za en dan nazaj in sem potem po ene 3 dneh vzela 2.. Pa nisem nč paničarla, tut nč ni blo. Je pa res da ne paničarm tok če eno pozabm (oz. me zgleda ne skrbi tok k bi me mogl tongue.gif )
  • 0

After all this time?

Always.

#2039 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 November 2008 - 09:22 PM

Sarah, v nedeljo sem pozabla vzeti, to je bil 2. teden, potem sem pa vse normalno jemala naprej. Zavojček mam za pojest do srede (v sredo vzamem zadnjo), potem načeloma v nedeljo dobim menstro.
  • 0

#2040 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 23 November 2008 - 09:26 PM

Saj bo vse ok boš vidla, če ti pa zaostaja pa narediš test. Samo ne panična bit, ker meni ti bo pol zaradi tega zaostala, osebne izkušnje. tongue.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users