Jump to content

Photo

Pudri

• Please log in to reply
3354 replies to this topic

#2001 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 26 October 2008 - 01:33 PM

Gospodična, tebi je 200 pomoje veliko pretemen in zato izgleda še bolj oranžen, ker v resnici sploh ni neki ful. Jaz sem imela že 200 in 300, pa sta malo oranžna, ampak ko se namažem, niti pikico. Sploh se ne vidi, da sem napudrana, tudi na najhujši naravni svetlobi izgleda popolnoma naravno in nič oranžno. Je pa res, da si ti porcelanka in verjetno Dior odtenki na tvoji koži izgledajo brutalno zgrešeni, čisto pretemni in preveč oranžni. Sej pravim, za zelo svetlopolte Dior nima odtenkov, na žalost.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

• Guests

Posted 26 October 2008 - 01:54 PM

Ja, Dilema probi, pa poročaj, kako ti bo všeč. Pa baje je fajn gobico zmočit, ker potem ne popije tolk pudra vase.

Mična jaz uporabljam Everyday Minerals pa Ocean Mist. Imam samo sample zaenkrat, ampak en sample sem mela za fuuuul velikrat. Meni osebno naredi veliko lepšo polt kot pa navaden tekoči puder.
  • 0

#2003 gospodična*mična

gospodična*mična

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1793 posts

Posted 26 October 2008 - 02:13 PM

kje pa dobiš Everyday minerals?
To glede mineralnega pudra, da naredi ful lepo kožo sem pa že ful slišala od punc. Bi rada tudi sama sprobala, pa zaenkrat tuki v Slo ne vidim ravno pestre ponudbe mad.gif
  • 0

• Guests

Posted 26 October 2008 - 02:25 PM

Mična, če imaš urejen paypal, ali pa imaš možnost, da si ga urediš, imaš polno ponudb mineralnega make upa na netu. Pa skoraj vsi takorekoč podarjajo sample na probo...samo poštnina se plača.
Vtipkaj Everyday minerals, Ocean mist...pa še en kup ostalih je, ki se jih trenutno ne spomnem. Mislim, da so na PL prav teme o teh firmah. smile.gif
V Sloveniji je pa ponudba res borna...se strinjam.
  • 0

#2005 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 26 October 2008 - 02:30 PM

V Sloveniji so tudi Bellapiere mineralni pudri, ki so zelo pohvaljeni ampak se meni zdi cena preveč visoka...
  • 0
We must let go to live on.

#2006 ninaa

ninaa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 433 posts

Posted 26 October 2008 - 03:15 PM

Jz imam mogoče eno malo bolj butasto vprašanje. A če ti npr.mineralni filtri mašijo pore a to pomeni da ti tudi mineralni pudri pol?
  • 0

#2007 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 26 October 2008 - 04:50 PM

Mična:
Jaz imam Translucent Mineral Veil mislim da je odtenek 47(če je to to..drugega imena ali številke ne vidim)..sestavinsko je zeloo kvaliteten:

Green tea powder, Cranberry powder, Rice&bamboo silks, kaolin clay, sericite.
Fantastičen..ampak ne vidim da bi še bil na čarodejki, verjetno jim je zmanjkalo zaloge. Neto je pa 4g, ampak ga je res precej če ga ne nanašaš eno kilo na obraz biggrin.gif
  • 0

#2008 Ilmatar

Ilmatar

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 231 posts

Posted 26 October 2008 - 06:08 PM

QUOTE(gospodična*mična @ 26. 10. 2008 - 12:53) View Post
Ali katera uporablja mineralni puder?

Jst imam trenutno Bellapierre. Imela sem pa tudi že Sweetscents.

• 0

#2009 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 26 October 2008 - 06:10 PM

Lahko mogoče malo opišeš ta Bellapiere puder, kakšen se ti zdi, prekrivnost in tako naprej? Me zanima če je res vreden svoje cene smile.gif
  • 0

#2010 Ilmatar

Ilmatar

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 231 posts

Posted 26 October 2008 - 06:38 PM

Imam najsvetlejši odtenek 001 ultra - z mojo svetlo rumenkasto kožo se super ujema; mogoče je ob nanosu celo presvetel, ampak ni panike, ker naj bi za mineralce veljalo, da na koži sčasoma potemnijo. Čez par ur je neopazen. Prekriva tako-tako, bolje kot Sweetscents ampak se nikakor ne more meriti s tekočim pudrom. Jaz bi mu dodelila manjšo prekrivnost. Glede na to, da gre za mineralce se mi zdi čudno, da se mi T predel (zlasti okoli nosa) začne hitro svetiti. Za kožo, ki potrebuje več prekrivnosti, ga ne bi priporočala. Meni se sicer zdi fajn - lahek občutek na koži, naraven videz, sheer prekrivanje; včasih ga dam čez tekoči puder - v tej kombinaciji da res flawless videz in izredno lep finiš na koži ohmy.gif Je pa vprašanje, če je vreden slabih 52 EUR. Meni se ne zdi. Se da dobiti več kot solidne nadomestke že za polovično ceno.

• 0

#2011 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 26 October 2008 - 06:58 PM

Hvala! Glede na to, da sedaj rabim nekaj bolj prekrivnega bom raje denar investirala v kakšen boljši tekoči puder, se mi zdi, da se za tako ceno potem nekako ne splača kupovati tega mineralnega.

Me pa zanima nekaj glede Lancomovega Maquimata...bi bil primeren za mastno kožo z izsušeno povrhnjico na določenih predelih? Nočem, da bi mi poudaril luske...
  • 0

#2012 kristy

kristy

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1643 posts

Posted 26 October 2008 - 10:42 PM

QUOTE(Jinadaze @ 26. 10. 2008 - 12:59) View Post

To je kombinacija maste kože in oksidiranega pudra. Na žalost se ne da odpravit, vsaj ne da bi jaz vedela. ermm.gif Edino če uporabiš en odtenek svetlejši puder (Ivory pri Revlonu).

Rea, korektor je v manjši posodici, ampak ga ni pri nas. Prav tako ne Mousse blusherjev in senčk. down.gif

aha hvala. no bom še ivor sprobala.
še enkrat hvala:)
  • 0
It's often just enough to be with someone.
I don't need to touch them.
Not even talk.
A feeling passes between you both.
You're not alone.

#2013 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 26 October 2008 - 11:30 PM

Kaj nima Revolon tut mineralnega pudra? Nekaj novega baje.
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#2014 gospodična*mična

gospodična*mična

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1793 posts

Posted 27 October 2008 - 06:09 PM

ja, sem videla, da ga ima Revlon tudi. Je katera že sprobala?
  • 0

#2015 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 27 October 2008 - 06:40 PM

Jaz sem ga. Mislim da sem najsvetlejšega, pa mi je bil pretemen, tako da za sneguljčice pomoje ne bo, ampak pejte preverit ker nisem čisto ziher da je bil najsvetleši. Ne vem kaj bi rekla no, meni ga je kolegica napacala na eno lice biggrin.gif in se mi je zdel kar fajn prekriven, ampak se je na kilometre vidlo da imam nekaj na faci.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2016 Goddess

Goddess

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2255 posts

Posted 27 October 2008 - 08:14 PM

Js mam tega Revlonovega, najsvetlejši odtenek 030, pa mi ni pretemen. Mam pa tako svetlo kožo, da sem v Sloveniji našla le 2 dovolj svetla odtenka in sicer Revlonov Ivory in Lancomov Color Ideal 004 Ivorie. Meni se zdi, da pa naredi kar naraven videz, samo js ga ne uporabljam več, odkar imam Matissime. gospodična*mična če želiš ti ga lahko prodam.
  • 0

#2017 Ilmatar

Ilmatar

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 231 posts

Posted 27 October 2008 - 08:14 PM

Ta Revlonov ni pravi mineralni - ima še kup druge packarije zraven.
  • 0

#2018 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 27 October 2008 - 10:32 PM

Sem obljubila Sarah na ZS poročilo, kako se obnese MAC Studio Fix Fluid, ampak bom kar tle napisala, da boste imele še ostale kaj od tega, če vas morda zanima. Imam odtenek NC20, ki je kar konkretno svetel, sicer pa s čudovito nevtralnim podtonom. Je res tak krasen bež odtenek, morda samo zares minimalno rumenkast, uglavnem božanski. Meni je malenkost presvetel, ampak se zelo lepo zlije s kožo in ne izgledam bleda z njim. Sicer ga bom pa verjetno malo mešala z DIOR Diorskin Forever, pri katerem pa imam malo pretemen odtenek, pa bo potem ravno prav.

Maže se krasno, pa sem nekje zasledila, da so punce napisale, da se ne maže tako lepo, ampak meni se zdi zelo lepo mazljiv. Prekrivnost je malo slabša kot sem pričakovala, ampak ni panike. Je pač nekje srednje prekriven, podočnjake lepo zakamuflira, kakšne bolj konkretno rdeče mozoljčke pa tko - delno. Se pa lahko kamot nanese še dodatna plast, tudi malo debelejša, pa bo vseeno videz presenetljivo naraven. Finish je mat, ampak ne hardcore. Še vedno koža obdrži tak naravni glow, ne mastno, ampak tko lepo žareče izgleda (ne maram pudrov, ki naredijo tako zelo mat finish, da izgleda koža zmatrana in postarana). Matira zelo fino, ampak ga tle vseeno premaga Forever, ki je za moje pojme zagotovo najboljši tekoči puder, če želite zares dobro in dolgotrajno matiranje, pa tudi prekriva Forever še malenkost boljše. Sta pa si oba podobna v tem, da je res končni rezultat izredno naraven, kot da sploh ne bi bil napudran. Meni je Forever vseeno pikico ljubši, ampak je tudi tale Studio Fix Fluid zelo kvaliteten puder, pa odtenek je res krasen in ga bodo zagotovo vesele vse, ki iščejo svetel odtenek z izjemno lepim nevtralnim (bež) podtonom.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#2019 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 28 October 2008 - 03:41 AM

Dilema, a sta Dior in Revlon dobro mazljiva? Pa tud dobra po sestavinah?
( Sem vedla, da sem to hotla še vprašat!)

No, MAC potem odpade, če ne prekriva tko dobro. ( A Forever je tudi od te firme?)

Loreal True Match bi mi ustrezu, zdj k veš kaj iščem? Baje se prilagodi koži.
(Lahek, dobro prekriven, mazljiv, mat finish, sestavinsko dober). Sem preveč zahtevna glede učinka pudra, al se da dobit kakega takega k ustrezu vsm tem kriterijem?

Sm zdj mal razmisnla to, kar si napisala, da mat videz kožo zmatra pa postara, je mogoče res, samo jaz si s tako kožo tega ne bi mogla dovolit, ker mislm, da bi se s še tako malo glow videza nepravilnosti še bolj poudarile... spet po 2 strani, pa tud k sm mela lepšo kožo sm mela rajš mat videz, pa tud zrd sprednjih las mam rada, ker pol se vse prjemla pa zmasti.

• 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#2020 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 28 October 2008 - 07:36 AM

Joj, Rea, ti tak napol bereš. Sem napisala, da je Forever od firme DIOR, tako da se ga dobi tudi pri nas (za razliko od MAC izdelkov). wink.gif Vsi ti pudri so nekomedogeni in ne vsebujejo olj.

Pa mat finish imam jaz tudi rada, Forever je čisto mat in izjemno dobro natura (ta od MAC tudi), samo vseeno izgleda naravno, se ne 'zažre' v kožo in izgleda lepo natur - ne izsušuje same kože prekomerno. Tisti glow, ki sem ga opisovala, ni posledica slabega matiranja ali maščobe. Hotela sem rečt, da je polt potem tako lepa, da kar sije. Ne znam ti drugače razložit. True Match pa nisem nikoli imela, tako da ti ne znam povedat. Poglej raje L'Oreal Infallibje, je baje ful prekriven, pa matirajoč tudi.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users