Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3550 replies to this topic

#2001 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 08 December 2011 - 12:17 PM

QUOTE(Freya_ @ 21. 11. 2011 - 20:50) View Post

Drugače sem že pred časom delala to: zdravi čokoladni piškoti (prosim spreglejte njegovo pisanje, meni je tako annoying ...)
Priti bi morali sicer Gran Cereale alike, ampak jaz sem naredila bolj tekoče testo, da so prišli mehki, mmm. Kolegica jih je delala striktno po receptu, pa je rekla, da so moji boljši. tongue.gif

Slika:

IPB Image

ful dobro res!

Vprašanje: kako si spremenila recept, da si dobila bolj tekoče testo? Potem ga verjetno nisi valjala, ali? Ali si ga vseeno pustila počivati v hladilniku?
  • 0

#2002 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 08 December 2011 - 01:29 PM

Naredila sem bolj tekočo stopljeno čokolado smile.gif Nisem potem nič valjala, sem z rokami oblikovala. Pa v hladilnik tudi nisem dajala oz. mogoče za 5min smile.gif
  • 0

#2003 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 08 December 2011 - 01:50 PM

Hvala. smile.gif Jaz bom tudi bolj mehke nardila jutri. Upam, da uspejo.
  • 0

#2004 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 09 December 2011 - 08:11 AM

Prosim za nasvet: a obstajajo dobri piškoti z ingverjem. Predstavljam si, da se ingver umeša v testo, ali qaj. Je dober ingver v stekleni pakungi, v taki kot je poper in ostale začimbe. V dobi praznikov rabim ene piškote, nameravam prosit mamo, da jih speče...
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2005 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 09 December 2011 - 08:16 AM

QUOTE(PurePoison @ 25. 11. 2011 - 11:41) View Post

Ingverjevi piškoti

-280 g moke
-20 g mletega ingverja
-5 g sode bikarbone
-ščepec soli
-165 g zmehčane margarine
-10 g rjavega sladkorja
-1 jajce
-60 ml melase

Zmešamo moko, ingver, sodo in sol. Posebej zmešamo margarino in sladkor ter dodamo jajce in melaso. Tej mešanici dodamo mešanico z moko. Oblikujemo kroglice v velikosti orehov in jih pred pečenjem povaljamo v rjavem sladkorju. Pečemo na 175 °C približno 10 minut.

Pravkar pečeni:
IPB Image

Za ljubitelje ingverja so zmagoviti. Običajno se ljudje, ko jih pokusijo, delijo na tiste, ki jim malo preveč pečejo in tiste, ki so jim za dol past. Sama seveda spadam v drugo skupino. biggrin.gif

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2006 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 09 December 2011 - 08:35 AM

Thanxxx, Frčica. Kje se dobi melasa. ermm.gif
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2007 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 09 December 2011 - 08:36 AM

v trgovini woot.gif

šalo na stran: DM bi bil recimo prava izbira.
  • 0

#2008 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 09 December 2011 - 08:43 AM

Ni za kaj.
Daj jih ti speči, da ne bo vedno le meso laugh.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2009 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25877 posts

Posted 09 December 2011 - 08:48 AM

Jaz jih vedno delam po TEM receptu in so super - sem se ze uspela dokopat do melase, tako da jih bom pekla v kratkem, mmmm thumbup.gif

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2010 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 December 2011 - 08:50 AM

KLIK

IPB Image

IPB Image
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2011 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 09 December 2011 - 10:55 AM

Včeraj sem končno probala tapravo Sacherico. Okus je bil vse tisto, kar sem pričakovala, da bo. Samo suha je pa res bolj, kot sem mislila, da bo smile.gif Smetana zraven popolnoma zmaga (če bi postregli z rastlinsko, bi bila katastrofa). Pa zagotovo uporabljajo neko mešanico dobrih čokolad.

Sacher torta je pač moja strast in sem naredila podrobno analizo laugh.gif
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2012 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 09 December 2011 - 06:48 PM

Zdaj pečem te zdrave čokoladne piškote. Ampak sem tako bedarijo nardila, namesto 25g moke, sem dala 250g. In pol gledam kaj je to tak suho... oops.gif pol sem pa kar dodala vodo, da je postalo tako pocasto, bomo vidli kaj bo zdaj iz tega nastalo. laugh.gif
  • 0

• Guests

Posted 09 December 2011 - 11:15 PM

Ta torta izgleda okusno: http://kandela.blog....rta-z-limetami/

• 0

#2014 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 December 2011 - 11:36 PM

yes.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2015 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 09 December 2011 - 11:40 PM

Me prav zanima kako naribaš piškote. laugh.gif Pa še neki je, kar mi nikoli ne bo jasno: margarina in rastlinska smetana. cry.gif Kriminal.
Pa ju že kar vidim, kako ona dva oba vse to skupaj počneta-sva zmešala, sva vmešala, sva dala pečt. rolleyes.gif Pa testo se razgrne? huh.gif
  • 0

#2016 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85858 posts

Posted 09 December 2011 - 11:45 PM

Meni je rastlinska smetana tako ogabna, da res ni. Sojina mi je ful dobra.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

• Guests

Posted 10 December 2011 - 03:36 AM

QUOTE(Anouk @ 9. 12. 2011 - 8:48) View Post

Jaz jih vedno delam po TEM receptu in so super - sem se ze uspela dokopat do melase, tako da jih bom pekla v kratkem, mmmm thumbup.gif

S čim bi se dalo nadomestiti melaso (je ne smem jesti ermm.gif)?
  • 0

#2018 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25877 posts

Posted 10 December 2011 - 09:12 AM

QUOTE(Plain Jane @ 9. 12. 2011 - 23:40) View Post

Me prav zanima kako naribaš piškote. laugh.gif Pa še neki je, kar mi nikoli ne bo jasno: margarina in rastlinska smetana. cry.gif Kriminal.

Meni je tole dvoje zakon:

IPB Image

IPB Image

Fun fact: ne glede na ime, "rastlinska smetana" navadno ni veganska.

QUOTE(Nila @ 10. 12. 2011 - 3:36) View Post

S čim bi se dalo nadomestiti melaso (je ne smem jesti ermm.gif)?

1 del melase lahko nadomestis z 1 delom javorjevega sirupa ali s 3/4 rjavega sladkorja (ce dobis od Demerare enega super temnega, ki je v skatli in deluje kot en blok sladkorja, precej trdo na otip, bi bilo verjetno super, ne vem, ce tega lahko jes, glede na to, da ne smes melase?) in malo tekocine.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2019 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 10 December 2011 - 10:00 AM

Samo da poročam - zadnjič sem naredila vanilijev liker, bil je božanski, v hladilniku je zdržal več kot en teden, potem ga je pa na žalost zmanjkalo biggrin.gif
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#2020 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 10 December 2011 - 12:04 PM

Nila: The healthiest sweetener
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users