Kaj, a nisi vedela, da ribe in morski sadeži niso meso?
Isto mi je neumno recimo za dan posta, ko se ne sme jesti mesa in se eni tega kao strogo držijo, na tisti dan pa se veselo mastijo z ribami.
Posted 11 June 2015 - 10:32 AM
Isto mi je neumno recimo za dan posta, ko se ne sme jesti mesa in se eni tega kao strogo držijo, na tisti dan pa se veselo mastijo z ribami.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 11 June 2015 - 01:28 PM
Al pa ko je STROGI post, naslednji dan se pa pol šunke pomlati
Posted 11 June 2015 - 01:57 PM
Na prejšnji strani sem brala o Loving Hutu in me je seveda tako premamilo, da sem si morala iti danes po malico, po dolgem času. Oklevala sem med Vegi kebabom, ki sem ga že jedla ene dvakrat in dnevno malico. Izbrala sem malico. Danes so imeli riževe rezance z zelenjavo in azijskimi začimbami. Ampak moram reči, da mi ni bilo nič posebnega. Bi bila s kebabom bolj zadovoljna.
Posted 11 June 2015 - 11:08 PM
Ah, vem, vem.
Smo pa pred kratkim bili tudi razodeti s strani ene modre gospodične, da tudi rastline trpijo, le da ni slišati ječanja in videti krvi.
Posted 01 July 2015 - 02:06 PM
A je indijska restavracija Maharaja vredu?
Posted 01 July 2015 - 09:12 PM
Meni je bila ok, nimajo pa neke blaaaaaazne izbire. Ene 6 jedi je, pa večinoma ima vse zelo podoben okus. Je pa all you can eat, kar je plus.
Posted 02 July 2015 - 07:02 AM
Res? Na spletni strani majo milijon jedi (nisem mislila na bone)
Posted 14 July 2015 - 08:58 AM
Glede une picerije Napoli v Fiorinih, o kateri sem pisal priporočilno, moram zdaj zapisati, da gre stvar navzdol. Zamenjali so picopeka in pica ni več tako dobra. Za nameček so se lastniki nemarno razpustili. Posledica je, da je lokal prazen, ali pa je tam kak pijanček. Čeprav sem v petek dobil čisto korektno lazanjo, menim, da so lokalu dnevi šteti. Umikam priporočilo.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 14 July 2015 - 06:28 PM
Jaz pa moram pohvaliti picerijo Rustika na Bledu. Ena najboljših pic, kar sem jih jedla in definitivno priporočam postanek tam, če ste v okolici. So prave italijanske - tanke, ravno prav zapečene in obložene, pa precej velike. Cene so zmerne, je pa priporočljiva rezervacija, ker so ljudje po pol ure čakali na prosto mizo, pa imajo precej velik prostor in teraso zgoraj. Iz tega razloga tudi postrežba ni najhitrejša, ampak spet ne čakaš predolgo.
http://www.pizzeria-rustika.si
Moja pica :
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 14 July 2015 - 07:39 PM
Haha, si je pojedla četrtino?
Jaz imam ful rada zelenjavne pice, take s ful zelenjave, od bučk, paprike, koruze, paradižnika, špinače in čisto malenkost mocarele. Ampak takih skoraj nikjer ne dobiš, ker če hočem vso to zelenjavo, moram pol ful doplačat in se ne splača. Zato pico najraje naredim doma.
Posted 14 July 2015 - 08:12 PM
Malo več kot pol. Jaz tudi doma tako obloženo naredim, ker nimam mere, ampak so mi take veliko boljše. Ne maram pa tistih, ki res nimajo skoraj nič gor, samo ogromno sira.
― V. Van Gogh
Posted 20 July 2015 - 11:34 AM
To je mala ali normalna pica?
Jaz si tudi skoraj vedno kakšno zelenjavno naročim ali pa morsko.
Posted 27 August 2015 - 07:42 AM
Iščem kakšno dobro gostilno na Gorenjskem, med Tržičem, Kranjem in Škofjo Loko. Ne bi kakšne zelo drage, kakšna tipična slovenska z le pohanim dunajcem in kalamari pa tudi ne
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 27 August 2015 - 06:29 PM
Mogoče med temi najdeš kakšno: http://www.siol.net/..._gorenjska.aspx Nisem pa nikjer bila. Hevea je Vilo Podvin pohvalila.
Posted 28 August 2015 - 08:39 AM
Marmelada, hvala. Pri Danilu imam v planu enkrat, sem pa mislila bolj srednji razred, te so pa vse precej drage ali pa s poti.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 29 August 2015 - 08:46 PM
― V. Van Gogh
Posted 29 August 2015 - 09:37 PM
Posted 31 August 2015 - 09:50 AM
HIŠA FRANKO
-Kobarid-
si zasluži posebno omembo med recenzijami. Za tiste, ki jim je manj znana - gre za vrhunsko slow food restavracijo s sredozemsko/sodobno/fusion kuhinjo, kjer dajejo prednost sezonskim in lokalnim sestavinam. Vodita jo Ana Roš in njen mož Valter. Imajo dva menija - PETKO in DEVETKO (označuje število osnovnih hodov), ki se spreminjata iz meseca v mesec, z veseljem pa meni prilagodijo za vegetarijance in tiste, ki jedo samo ribe. Zraven restavracije imajo tudi vinsko klet in butični hotel. Nahaja se v idiličnem okolju Kobarida, midva sva sedela v zastekljeni terasi, od koder je prečudovit pogled na Kobariški Stol, ob večerih pa je ob lučkah in svečah vzdušje prav romantično.
Že prihod v restavracijo je nekaj posebnega, uglajeno in ustrežljivo osebje te posede in pripravi omizje, ženske dobimo še posebno "pručko" za torbico. Mize so dovolj narazen, da imaš svojo zasebnost in ne slišiš pogovorov sojedcev in jim ne gledaš v krožnik. Od začetka do konca sem imela občutek, da se ti posvetijo 120 %, res ti diskretno in nevsiljivo strežejo z vseh strani. Midva sva izbrala PETKO, ki je poleg petih osnovnih hodov vključevala še 3 dodatne - hladna predjed, en hod se je povezoval z drugim, na koncu pa dobiš še dodatne posladke za dva. Ker je bilo toliko hodov in jedi tako kompleksne in kreirane iz mnogih sestavin, ne morem napisati točno, kaj sva jedla, prilagam pa nekaj slik in aktualni meni. Navdušile so me prav vse jedi in zato ne bi mogla izpostaviti nobene, prava nebesa za brbončice. Krompirjeva pena, dimljena postrv v ingverjevi juhi s svežimi mandlji, njihovi tortelini in gobice, morska žaba, morski šparglji, krema iz paprike ... Taka genialna dovršenost, okusi se povezujejo, prezentacije jedi doterane v nulo. Med hodi je ravno prav časa, da predahneš in se razveseliš naslednje jedi, ki ti jo vsako posebej predstavijo. Ko sva bila na koncu že oba sita, je bila lahka sladica prava pika na i; sorbet bele breskve s koščki breskev in svežih kumar s karamelno omako, limonino penico, popečenimi biskvitom in vrtničnimi listi.
Cene so primerne, PETKA s pogrinjkom za dva je 127 €. Zraven sva spila priporočeno buteljko rebule (ob mizi je še ena mizica, kjer ti v posodi z ledom postrežejo vino/penino) in steklenico vode, cen pijač ne poznam. Rezervacija je seveda nujna, parkirišč je dovolj.
Nepozabna izkušnja, ki bi jo priporočala vsakomur. Ti konci ponujajo tudi neskončno možnosti za izlete. Od te večerje naprej imam drugačen pogled na hrano in komaj čakam, da se vrneva. On je rekel, da bova morala zdaj za vsako obletnico poroke sem. XD
september-2.doc 34KB
8 downloads
Kljub temu, da moj vtis iz očitnih razlogov ne more biti objektiven, ne pretiravam. O Hiši Franko preprosto ni mogoče govoriti drugače kot v superlativih
― V. Van Gogh
Posted 31 August 2015 - 10:55 AM
Jina, hvala!!! Saj se mi je zdelo, da bo takšna ocena. Je na vrhu moje wishliste, sem mu že namignila, precej jasno, da naj bo naslednja obletnica(vsakič me pelje v eno vrhunsko restavracijo) poroke tam.
Posted 31 August 2015 - 12:13 PM
NP. Obvezno!
― V. Van Gogh
0 members, 0 guests, 0 anonymous users