»Vprašajte mlade, ko sedijo po kavarnah, recimo v Ljubljani, koliko jih čuti potrebo po tem, da bi si posadili neko seme v zemljo. To so posledice komunizma.«
Evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič, na kongresu SDS, o deagrarizirani mladini
»Sam imam 33 let delovne dobe, od tega pa sem bil redno zaposlen le 10 let. Vse drugo so tudi prekerne oblike, saj poslanci nimamo zagotovljenega mandata,
temveč se moramo vselej znova potrjevati na volitvah.«
Evropski poslanec Jelko Kacin, na okrogli mizi ob tednu Evrope (via MMC RTVSLO), o življenju v negotovosti
„Dvakrat sem zamudil rok za pritožbo, zato sem od komisije za preprečevanje dobil 400 evrov globe. A je zato treba rušiti vlado in povzročiti državi milijonsko škodo?“
Predsednik SDS Janez Janša danes na Radiu Ognjišče o tem, kakšen je njegov glavni greh
»Nisem črnograditelj, sem samo ena izmed tisočerih žrtev birokracije.«
Državni sekretar Gašpar Gašpar Mišič, v Delu, o nedolžnosti
»Pogajali smo se enajstkrat in včeraj zaključili s sedmimi pizzami da te kap.«
Minister Gregor Virant, via Zurnal24, o zmagoviti večerji po koncu pogajanj s sindikati javnega sektorja
»Danes je v osnovnih šolah gospodinjski pouk bolj pomemben od prometne vzgoje.«
V. d. direktorja Javne agencije za varnost prometa Franc Pojbič, v TV Klubu na POP TV, o prioritetah
»Ko se mediji zanimajo za nas, je v tem potrebno videti priložnost, da v odgovor na katerokoli vprašanje vtaknemo duhovno sporočilo.«
Nekdanji tiskovni predstavnik Slovenske škofovske konference Andrej Saje, v Družini, o podtikanju vere
»Pri nas na podeželju si za odstranitev plevela vzamemo čas in ga z rokami izpulimo s koreninami vred.«
Poslanka SLS Jasmina Opec v Dnevniku o tem, da sveženj zakonov, ki naj bi omejil opravljanje javnih funkcij, politikom ne bo povrnil ugleda
»Ko nekdo reče, da bi se morali proti trojki boriti tako, kot so se partizani proti okupatorjem, je s tem trojko izenačil z nacisti in fašisti.
Od tu do naslovnice Mladine, kjer bo Barosso narisan s hitlerjevskimi brčicami, Lagardova oblečena v krilce Marlene Dietrich, Draghi
pa bo v rokah držal sveže izdane obveznice mefo, s katerimi so nacisti financirali gospodarsko obnovo, nas loči samo še nekaj izpraznjenih
šestorčkov piva po njihovem uredniškem sestanku.«
Nekdanji minister Janez Šušteršič, v Financah, o Mladininem kreativnem procesu
»Tudi če bi nase navlekel vrečo krompirja, bi bil v njej videti eleganten in bi se ljudje ozirali za mano.«
Kostumograf Alan Hranitelj, v Primorskih novicah, o smislu za slog
»Če bo mir, lahko delajo kar koli. A ponavljam, če bo mir.«
Predsednik republike Borut Pahor, za Dnevnik, o zaposlitvenih priložnostih mladih
(Mladina 2013)
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>