Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#2001 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 03 January 2010 - 10:46 AM

kull biggrin.gif
hvala
  • 0

#2002 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20008 posts

Posted 03 January 2010 - 01:32 PM

Meni je bil tudi Avatar ful všeč. Parkrat sem dobila solzne oči, kmalu po začetku postane napet, tko da sploh nisem imela občutka, da sem sedela v dvorani 3 ure.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2003 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17157 posts

Posted 03 January 2010 - 01:48 PM

Dirty dancing 2: Havana nights

IPB Image

Havana. November, 1958. 18-letna Katey Miller se s starši in sestro preseli na Kubo, kjer očeta čaka služba direktorja pri Fordu. Vsi so prepričani, da se bo pridna in malce sramežljiva Katey zlahka pomešala med bogataške ameriške najstnike. Toda njo privlači odločni in ponosni natakar Javier, ki je povrhu še odličen plesalec. Katey se odloči, da bo obvladala vroče kubanske ritme. Prepriča ga, da se prijavita na plesno tekmovanje. Ne vesta, da je pred vrati revolucija.

Drugi del ne seže do kolen prvemu delu, tudi glavni igralec Diego Luna ne premore takšne karizme in šarma kot Swayze, gledano kot celota pa ni slab film. Že v prvem delu je bila fantastična glasba, v drugem mi je bila še malo boljša, ker gre za latino ritme. Prav prime te da bi šel v en latino lokal, s super plesalcem in plesal do jutra.

The Countess

IPB Image

Film, osnovan na resničnih osebah in dogodkih iz 17. stoletja, spremlja vplivno in preračunljivo madžarsko grofico Bathory, ki ne pozna strahu ali sočutja. Kljub temu med njo in mladim ter očarljivim plemičem Istvanom vzplamti burna romanca, toda ljubezen ne traja dolgo, saj mora Istvan po očetovem ukazu oditi. Zagrenjena Bathory postane obsedena z iskanjem večne lepote in mladosti, ki ju želi obdržati z grozljivimi kopelmi v krvi mladih devic.

O filmu imam mešane občutke. Vsekakor gre za zanimivo zgodbo, kako daleč te lahko pripelje obsedenost z mladostjo. Zdi se mi da ni bilo tiste prave kemije, privlačnosti med igralcema, strasti, ki naj bi tako prevzela lika. Ljudem z občutljivim želodcem bi se znalo malo obrniti ob določenih prizorih. Treba pa je priznat da so bili ljudje v srednjim in zgodnjem novem veku nadvse inovativni in polni domišlije glede kazni in mučenja.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2004 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 03 January 2010 - 11:52 PM

The Countess (2009)

IPB Image
QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 2. 1. 2010 - 21:43) View Post

Tudi jaz sem tega pred kratkim pogledala. Mi je bil film všeč.
JD se mi zdi odlična izbira za to vlogo - tak hladen, mrki, zdolgočasen obraz.

Glede tega filma bi se kar strinjala s tašikinim mnenjem. Grofica Bathory je definitivno bila oseba, ki je burila domišljijo in jo še vedno buri in zgodbe o njej so zanimive. Tudi ta izpod režijske taktirke Julie Deply je zanimiva, saj kot glavni razlog za grofičine zločine prikaže njeno afero z mlajšim moškim. Se strinjam tudi s Fluffy, saj se tudi meni zdi Julie Deply odlična izbira za vlogo. Ima res pravi aristokratski, hladen in preračunljiv in zdolgočasen obraz, prav tako se mi zdi njena igra dovolj prepričljiva kar se tiče nečimrnosti in želje po večni mladosti in lepoti. Neprepričljiva se tudi meni zdi ljubezenska afera med njo in Danielom Brühlom. Se popolnoma strinjam s tašiko, da manjka kemija med njima. Meni sta bolj delovala kot brat in sestra kot pa dva ljubimca.
Neokusnih prizorov mučenj ob katerih bi se gledalcu utegnil obrniti želodec, sem po pravici pričakovala več. Jih je par, ampak mislim, da se ti prej utegne obrniti želodec ob gledanju večernih poročil.
Če zaključim... all in all film ni slab, ampak se mi zdi, da mu manjka še en udaren moški akter, ki bi vso zgodbo naredil bolj verjetno.
7/10

Na zalogi imam še drugo različico zgodbe o grofici Bathory, z Anno Friel v glavni vlogi. Bom vidla kako mi bo ta film všeč.

The Ghosts of Girlfriends Past (2009)

IPB Image
Tole je ena povprečna romantična komedija, za katero sem pričakovala, da bo precej boljša kot se izkaže da je. V romantičnih vlogah rada gledam tako Matthewa McConaugheya kot tudi Jennifer Garner. Kljub vsemu pa se mi zdi, da med njima nikakor ni takšne kemije kot bi morala biti med glavinima igralcema v romantični komediji. Sama zgodba je precej poosrečena, čeprav scenarij na trenutke zaškripa in čeprav je povsem predvidljiva.
5,5/10

The Hangover (2009)

IPB Image
Saj vem, da je to en butast film o prigodah četverice bukseljnov ki se ga na fantovščini napijejo do daske, naslednji dan se pa ne spominjajo ničesar, se pa soočijo z razdejanjem, ampak meni je bil res smešen. Sem se nasmejala kot se že dolgo nisem. Sem pričakovala malce drugačen koncept te pijanske odisejade (vračanje v preteklost prek flashbackov), ampak moram rečt, da je brez tega še boljše. laugh.gif
9/10

New Moon (2009)

IPB Image
Od tega filma res nisem pričakovala veliko... dobila sem manj kot sem pričakovala. Veliko manj. No, pa da začnem s tem kar mi je bilo všeč na filmu: všeč mi je bilo, da so v filmu zajeli večino pomembnih stvari, ki se zgodijo v knjigi in zgodbe niso prirejali ali spreminjali (vsaj mislim, da je tako, ker knjigo sem brala že precej časa nazaj). Ni mi bilo všeč (tole bo pa kar dolg spisek, tako da prosim za potrpežljivost), da v filmu zgleda, da se je vse kar v knjigi traja precej časa, zgodilo v veliko krajšem času. Niso mi všeč glavni igralci, ki so v tem filmu res katastrofalni. Kristen Stewart je prav zoprno patetična, ampak tudi glavna junakinja v knjigi je takšna. Taylor Lautner je izmed glavne trojice še menda edini, ki se celo trudi igrat, čeprav mu ne uspeva najbolje. Vse pokvari njegov pujskast baby fris in sfotošopane mišice. Naslednjič lepo prosim ustvarjalce. Pretiravat NI TREBA. Najstnice bodo tudi brez pretiravanje doživljale orgazme ob ogledu filma. Enako ni treba pretiravat z volkovi, ki so v nekaterih prizorih veliki kot manjši traktor. rolleyes.gif Najbolj... res najbolj katastrofalna pa je igra Roberta Pattinsona. Če premore v celotnem filmu dva različna izraza je to ogromno. Da ne omenjam, da sta ta izraza taka, da bi ga najraje na mestu ustrelil. Namesto vseh milijonov, ki jih je za to svojo vlogo pospravil v žep, bi si bolj zaslužil brco v rit in dosmrtno prepoved pojavljanja na velikem platnu.
Če zaključim.. zgodba, ki te ob branju potegne vase na filmskem platnu deluje kaj klavrno. Če se mi je pri prvem delu te vampriske sage še zdelo, da je bilo v film vloženega nekaj truda in da niti ni tako hudo slab, saj me je pritegnil k branju, se mi ta drugi del zdi prava polomija, tako da toplo polagam v srce vsem, ki so prebrali knjigo... ostanite pri branju...
2/10
  • 0

#2005 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 January 2010 - 11:59 PM

Kalypso,
podpis pod tvojo oceno za film The Countess. Odlično si zajela tudi moje mnenje glede vsega.

QUOTE(Kalypso @ 3. 1. 2010 - 23:52) View Post
Najbolj... res najbolj katastrofalna pa je igra Roberta Pattinsona. Če premore v celotnem filmu dva različna izraza je to ogromno. Da ne omenjam, da sta ta izraza taka, da bi ga najraje na mestu ustrelil. Namesto vseh milijonov, ki jih je za to svojo vlogo pospravil v žep, bi si bolj zaslužil brco v rit in dosmrtno prepoved pojavljanja na velikem platnu.

Gledala sem prvi film in sem že takrat imela tako mnenje o njem kot o igralcu (in pojavi nasploh).
ha.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2006 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 04 January 2010 - 12:09 AM

Fluffy, najprej sožalje glede kolegice.
Glede prvega filma.. ni se mi zdel tako grozljivo slab kot ta. Mogoče tudi zato, ker prve knjige nisem brala, ne vem. Robert pa je tudi meni v prvem delu šel na živce, ampak vseeno se mi ni zdel tako grozljivo slab kot se mi zdi v tem delu v katerem se njegov izraz dejansko razlikuje le v tem ali govori ali je tiho. V glavnem, bolje zate, da se tega filma ne dotakneš. wink.gif
  • 0

#2007 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 04 January 2010 - 08:05 AM

Kalypso, se kar podpišem pod tvojo oceno glede New moon. Meni je bil film katastrofa, sem kar trpela, ko sem ga gledala. biggrin.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#2008 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 04 January 2010 - 08:31 AM

IMDB

IPB Image

Film sem si ogledala v Koloseju, v torek, karta stane 5 evrov, potem moraš še doplačati 1 evro za očala, ki jih moraš po predstavi vrniti. down.gif Nekaterim očala niso delovala, in so jih šli med predstavo vrniti.

Od zgodbe nisem pričakovala veliko, ker tople vode se pač že nekaj časa v cinematografiji ne odkriva, oziroma na platna redko pride nekaj popolnoma novega, ampak nič ne de . . . film se vam splača ogledati že samo zaradi animacije, ki je prečudovita, ustvarjalci filma so se resnično potrudili, zato vam tudi polagam na srce, da si ta film ogledate v 3D tehniki, tako kot tudi jaz. smile.gif

Film je precej dolg, ampak te 3 ure minejo kot bi mignil, saj te dogajanje na velikem platnu dobesedno potegne na planet Pandora, med prebivalce, in med vse te žive barve (na trenutke kičasto laugh.gif ), meni je bil zelo všeč, in na koncu sem imela občutek, da nisem dobila le ogled filma, ampak pravo pravcato dogodivščino.

Konec je mogoče rahlo klišejski, ampak je zgodba tudi poučna ter prijetna.

Priporočam ogled, sama ocenjujem z 9/10.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2009 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 05 January 2010 - 12:00 AM

Bathory (2008)
IPB Image
Ta film prav tako kot film The Countess govori o grofici Erzsébet Bathory in njeni legendi. Če primerjam oba filma, se kljub isti zgodbi, ki jo obravnavata, precej razlikujeta med seboj. V filmu Bathory je grofica prikazana kot žrtev zarote, film je malce bolj razvlečen, se močno osredotoči tudi na politično dogajanje in spletke, ki so bile v tem času vsakdan. Anna Friel, ki v tem filmu upodobi grofico mi je bila všeč, čeprav ji morda manjka ostrine, ki jo ima Julie Deply v The Countess in bi verjetno marsikomu v tej vlogi uspela iti na živce.
Čeprav mi je všeč, da je v filmu prikazana širša slika, pa se mi zdi in kar me je malce motilo je bilo to, da so režiser in scenaristi skušali v filmu prikazati preveč široko sliko. Tako je zgodba zakaj in kako naj se rodila legenda o krvoločni grofici kar malce izvodenela. Sploh nepotrebni sta po mojem mnenju tukaj vlogi menihov. Tudi čarovnica s svojimi zvarki se mi zdi odveč, saj me vse preveč spominja na čarovnice iz čeških domišljijskih filmov.
All in all, film ni slab. Ima zelo dobro idejno zasnovo in bi bil po mojem mnenju ob drugačni izvedbi izpadel odlično, tako se pa kar nekako utopi v povprečju in moram priznati, da mi je bil The Countess bolj všeč.
5,5/10
  • 0

#2010 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 10 January 2010 - 09:06 AM

Zombieland (2009)

KLIK

IPB Image

Za vse ljubitelje zombie koljačin, priporočam, velika mera humorja, nekaj super idej, overall meni osebno odličen film. Woddy je ZAKON, tako kot vedno, zagarantirana uživancija. wink.gif

Ocena: 8++/10.

Glede zgodbe ne bom pisala, ker se tople vode v tem filmu ne odkriva, ampak se POBIJA zombije. w00t2.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#2011 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 10 January 2010 - 11:58 AM

The Brothers Bloom (2008)
IPB Image
Brata Bloom je komedija/drama o spretnem paru bratov, ki s pretkanimi goljufijami kradeta miljonarjem. Za zadnjo tarčo si izbereta lepo in ekscentrično Penelope, zvijačni načrt s katerim bosta prišla do njenega denarja jih popelje na nepričakovano avanturo, vse skupaj pa zaplete nepričakovana ljubezen.
V bistvu ne vem kaj natančno sem pričakovala od tega filma, vem pa, da me to kar sem dobila ni ravno navdušilo. Igralska zasedba je obetavna: Adrien Brody, Mark Ruffalo, Rachel Weisz idr. Igra je na nivoju teh imen, vendar mi dogajanje, tempo in dialogi ne potegnejo.
4,5/10

Planet 51 (2009)
IPB Image
TRAILER
Ameriški astronavt Chuck pristane na neznanem planetu prepričan, da je prvo živo bitje, ki bo zakorakalo po novem svetu. Toda na njegovo veliko presenečenje naleti na številne male zelene vesoljčke, ki niso navdušeni nad tujimi zavojevalci. Po spletu zabavnih prigod se spoprijatelji z zvedavim Nezemljanom in z njegovo pomočjo prek številnih avantur spoznavata, da sta si obe rasi bolj podobni, kot bi pričakovali.
Simpatična risanka ob kateri se lahko sprostiš, se nasmejiš. Liki so mi bili všeč. So taki prikupni, luškani zelenkoti za katere se je čas ustavil v ameriških petdesetih letih. Sploh sta mi bila všeč mali Rover in Robo pes brez katerih bi bilo smešnih prizorov veliko manj. Sicer risanka ne izstopa iz poplave podobnih, pa vednar mi je bila všeč.
7,5/10
  • 0

• Guests

Posted 11 January 2010 - 12:25 PM

The Painted Veil

IPB Image

Klasicna ljubezenska zgodba dveh ljudi, ki rabita kar nekaj casa, da se "najdeta". Igrata Naomi Watts in Edward Norton, ki sta oba super. Ce je v vas vsaj kaj romantika, je film res lep, no. Js sm se skor zjokala zraven. smile.gif

8.5/10
  • 0

• Guests

Posted 11 January 2010 - 06:46 PM

Ohh...jaz imam pa tako pričakovanje od New Moon. Zdej pa nisem sigurna, če bi sploh gledala.

Pa sem mislila, da sem edina, ki se ji lik Belle zdi popolnoma patetičen in zoprn. Tako v knjigah kot v filmu (vsaj prvi del, to sem videla do sedaj).
Lahko bi izbrali kakšnega drugega igralca, da odigra lik Edwarda. Sigurno bi bil boljši, ja.

Kinky, se strinjam za Zombieland. thumbup.gif
  • 0

#2014 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 11 January 2010 - 07:15 PM

Ciara, poglej pa si ustvari svoje mnenje. Samo res ne pričakuj veliko, ker boš sicer zelo razočarana.

Romulus, My Father (2007)
IPB Image
Film je osnovan na nagrajenem romanu spominov avtorja Raimonda Gaite. Pripoveduje zgodbo o Romulusu in njegovi ženi Christini ter njunem sinu Raimondu. Njihovo življenje v Avstraliji ni lahko. Za Christino, ki ima rada lepe obleke in zabave je še posebej težko in dolgočasno. Moža in sina je menda ravnno zato zapustila ter pobegnila z Romulusovim prijateljem. Romulus tako ostane sam s sinom, vendar skuša ženo obdržati v njunem življenju. Mladi Raimond je tako razpet med ljubeznijo očeta in matere, ki prihaja na priložnostne obiske...
Nad filmom nisem navdušena, saj se mi dozdeva, da je roman veliko boljši kot sam film. V zgodbi je nekaj lukenj, ki pa se med gledanjem počasi razjasnijo. Zdi se mi, da zgodba teče prepočasi, da so junaki vse preveč pasivni, čeprav po drugi strani je ta pasivnost čisto življenjska. Kljub temu pa takšnih pasivnih junakov na filmskem traku ne gledam najbolj rada. Glavni junaki so v svojih vlogah prepričljivi, kljub temu pa to ne spremeni medlega vtisa, ki ga film pusti.
5/10

• 0

#2015 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 11 January 2010 - 08:19 PM

Kalypso, full te moram pohvalit, ker si vzameš čas, in konkretno pokomentiraš filme. happy.gif

Jaz jih imam še nekaj, ampak se slabo počutim, bom kasneje. cry.gif
  • 0

#2016 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 18 January 2010 - 07:00 PM

New Moon - sem kar razočarana nad samim filmom. Prvi film (Twilight) mi je bil všeč, ravno zaradi njega sem potem šla brat še knjige. V tem filmu mi je manjkalo tisto *nekaj*. Pa igralka, ki igra Bello je obupna. down.gif Edwarda bi tut lahko kdo drug igral - če bi jaz izbirala, bi izbrala Gasparda Ulliela. wub.gif

IPB Image

V glavnem, razočarana... škoda. 7/10

Zombieland - dober film, drugačen od ostalih komedij. 8/10

Avatar - se strinjam s prejšnjimi komentarji. Film je res enkraten. Sploh nisem vedela, da je trajal 3 ure. Se mi ni nič vleklo. Všeč mi je bilo, ker ni bilo nič tistih osladnih holivudskih scen. Če že sama zgodba mogoče ni bila tako inovativna (Pocahontas, Fern Gully), je pa vse drugo bilo perfektno. 10/10 thumbup.gif

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2017 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 18 January 2010 - 11:45 PM

QUOTE(Kinky @ 11. 1. 2010 - 20:19) View Post

Kalypso, full te moram pohvalit, ker si vzameš čas, in konkretno pokomentiraš filme. happy.gif
Hvala. oops.gif

Up
IPB Image
Tole je res ena prikupna risanka o upokojencu Carlu, ki ko ga želijo preseliti v dom za ostarele, na svojo hišo priveže tisoče balonov in odleti pustolovščini naproti. Čeprav tega ni želel, s seboj odpelje še radovednega tabornika...
Risanka je res dobra. Ima zanimivo zgodbo, prikupne like in humor po mojem okusu. Liki so lepo narejeni, so smešno prikupni. Sploh Kevin in Pes sta mi bila všeč. Pa tud Carl je tako prikupno tečn.
9/10

I think I love my wife
IPB Image
Tole je pa rahlo dolgočasna wannabe komedija o poročenemu tipu. Z leti je njegov zakon postal monoton in dolgočasen. Ko se nekega dne v njegovem življenju pojavi greha vredna prijateljica iz časov preden se je poročil, je njegova zvestoba na preizkušnji...
Film je precej povprečen. Zgodba je klišejska. Film ima nekaj svetlih trenutkov ob katerih se nasmehneš, ampak all in all pa ni nič kaj posebnega. Igra je povprečna. Je tak film, ki ga pogledaš in takoj nato pozabiš.
5,5/10

Hot Fuzz
IPB Image
Film sem si pogledala zaradi trailerja, ki obljubja smešen in napet film. Moja pričakovanja so bila v skladu s tem visoka. No, bila sem močno razočarana, ker to, v kar se ta film izrodi, je katastrofa. No, zgodba govori o policaju (odličen v akciji, predan delu... skratka super policaj), ki ga premestijo v zaspano podeželsko mestece, v katerem je najhujše kar se lahko zgodi to, da pobegne labod... no do tu je film še dober. Ko se pa začnejo v mestecu dogajat umori, ki jih vsi ostali razen našega super policaja vidijo kot nesreče, se začne eno veliko sranje od filma. Zgodba zaide v neke čist čudne vode, ki res niso po mojem okusu. Film postane butast, ampak ne tako butast, da je še smešen, ampak gre prek meja okusnega in postane butasto butast. Če ga ne bi želel fant, v družbi katerega sem gledala film, pogledat do konca, ga ne bi pogledala do konca. Tako pa sem ga in toplo odsvetujem ogled tega skropucala.
3/10 (Ker začetek vseeno obeta boljši film)

• 0

#2018 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86930 posts

Posted 19 January 2010 - 12:03 AM

QUOTE(Immortelle @ 18. 1. 2010 - 19:00) View Post
Gasparda Ulliela. wub.gif

Aha. <3

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2019 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 19 January 2010 - 12:09 AM

Jaz tudi nisem ljubitelj bolanih filmov, ampak Hot Fuzz je bil pa meni zakon, res ful mi je bil dober, tak malo poseben, ravno prav čudaški, hecen, jaz ga ful priporočam in mu dam oceno 9+/10.

Tle je tudi moja malo bolj obsežna ocena: http://www2.cudovita...h...=5211&st=60
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#2020 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 19 January 2010 - 08:46 AM

Defiance (2008)

IPB Image

Povzetek v angleščini: On the run and hiding in the deep forests of the then German occupied Poland and Belorussia (World War II), the three Bielski brothers find the impossible task of foraging for food and weapons for their survival. They live, not only with the fear of discovery, contending with neighboring Soviet partisans and knowing whom to trust but also take the responsibility of looking after a large mass of fleeing Polish Jews from the German war machine. Women, men, children, the elderly and the young alike are all hiding in makeshift homes in the dark, cold and unforgiving forests in the darkest times of German occupied Eastern Europe.

Film je posnet po resničnih dogodkih, zato me je še posebej pritegnil. Dogaja se v Belorusiji med 2. svetovno vojno, ko se brata Bielski ter velika skupina židov skrivajo v gozdovih pred nacistično roko. Film je dober, in vam bo zagotovo segel v srce, tako kot meni. Tako Daniel Craig kot Liev Schreiber sta v svoji vlogi odlična, še posebej sem navdušena nad Mr Bondom, ki ga do sedaj nisem gledala v veliko vlogah, ampak v tej se definitivno izkaže.

Priporočam ogled vsem, ki vas zanimajo vojni filmi, ocena 8/10.

QUOTE(Kalypso @ 18. 1. 2010 - 23:45) View Post

Tole je res ena prikupna risanka o upokojencu Carlu, ki ko ga želijo preseliti v dom za ostarele, na svojo hišo priveže tisoče balonov in odleti pustolovščini naproti. Čeprav tega ni želel, s seboj odpelje še radovednega tabornika...
Risanka je res dobra. Ima zanimivo zgodbo, prikupne like in humor po mojem okusu. Liki so lepo narejeni, so smešno prikupni. Sploh Kevin in Pes sta mi bila všeč. Pa tud Carl je tako prikupno tečn.
9/10

Ne vem, če sem ocenila tudi sama, ampak se strinjam, zelo lepa risanka, z dobrim naukom. smile.gif

Gamer (2009)

IPB Image

Še en zelo zanimiv film, dodatna vrednost je Gerald Butler, ki je ponovno prečudovit. woot.gif

Povzetek v angleščini: Set in a future-world where humans can control other humans in mass-scale, multi-player online gaming environments, a star player from a game called "Slayers" looks to regain his independence while taking down the game's mastermind.

Zgodba je postavljena v prihodnost, kjer imajo zaporniki (nekateri) možnost priti do svobode, če se udejstvujejo v računalniških igricah, kjer igrajo karakter. Vse se dogaja v resničnosti, res je računalniška igra, ampak tokrat s pravimi igralci.

Za vse ljubitelje znanstvene fantastike, Geralda LOL, in vse g33ke. Pretresljivo je, da znajo tovrstne igrice dejansko postati del naše realnosti, čip v glavo, in gremo. Film se hitro odvije pred vašimi očmi, v filmu pa kot bad guy nastopa tudi Dexter, oz. Michael C. Hall. cool.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users