The Countess (2009)

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 2. 1. 2010 - 21:43)

Tudi jaz sem tega pred kratkim pogledala. Mi je bil film všeč.
JD se mi zdi odlična izbira za to vlogo - tak hladen, mrki, zdolgočasen obraz.
Glede tega filma bi se kar strinjala s tašikinim mnenjem. Grofica Bathory je definitivno bila oseba, ki je burila domišljijo in jo še vedno buri in zgodbe o njej so zanimive. Tudi ta izpod režijske taktirke Julie Deply je zanimiva, saj kot glavni razlog za grofičine zločine prikaže njeno afero z mlajšim moškim. Se strinjam tudi s Fluffy, saj se tudi meni zdi Julie Deply odlična izbira za vlogo. Ima res pravi aristokratski, hladen in preračunljiv in zdolgočasen obraz, prav tako se mi zdi njena igra dovolj prepričljiva kar se tiče nečimrnosti in želje po večni mladosti in lepoti. Neprepričljiva se tudi meni zdi ljubezenska afera med njo in Danielom Brühlom. Se popolnoma strinjam s tašiko, da manjka kemija med njima. Meni sta bolj delovala kot brat in sestra kot pa dva ljubimca.
Neokusnih prizorov mučenj ob katerih bi se gledalcu utegnil obrniti želodec, sem po pravici pričakovala več. Jih je par, ampak mislim, da se ti prej utegne obrniti želodec ob gledanju večernih poročil.
Če zaključim... all in all film ni slab, ampak se mi zdi, da mu manjka še en udaren moški akter, ki bi vso zgodbo naredil bolj verjetno.
7/10
Na zalogi imam še drugo različico zgodbe o grofici Bathory, z Anno Friel v glavni vlogi. Bom vidla kako mi bo ta film všeč.
The Ghosts of Girlfriends Past (2009)

Tole je ena povprečna romantična komedija, za katero sem pričakovala, da bo precej boljša kot se izkaže da je. V romantičnih vlogah rada gledam tako Matthewa McConaugheya kot tudi Jennifer Garner. Kljub vsemu pa se mi zdi, da med njima nikakor ni takšne kemije kot bi morala biti med glavinima igralcema v romantični komediji. Sama zgodba je precej poosrečena, čeprav scenarij na trenutke zaškripa in čeprav je povsem predvidljiva.
5,5/10
The Hangover (2009)

Saj vem, da je to en butast film o prigodah četverice bukseljnov ki se ga na fantovščini napijejo do daske, naslednji dan se pa ne spominjajo ničesar, se pa soočijo z razdejanjem, ampak meni je bil res smešen. Sem se nasmejala kot se že dolgo nisem. Sem pričakovala malce drugačen koncept te pijanske odisejade (vračanje v preteklost prek flashbackov), ampak moram rečt, da je brez tega še boljše.
9/10
New Moon (2009)

Od tega filma res nisem pričakovala veliko... dobila sem manj kot sem pričakovala. Veliko manj. No, pa da začnem s tem kar mi je bilo všeč na filmu: všeč mi je bilo, da so v filmu zajeli večino pomembnih stvari, ki se zgodijo v knjigi in zgodbe niso prirejali ali spreminjali (vsaj mislim, da je tako, ker knjigo sem brala že precej časa nazaj). Ni mi bilo všeč (tole bo pa kar dolg spisek, tako da prosim za potrpežljivost), da v filmu zgleda, da se je vse kar v knjigi traja precej časa, zgodilo v veliko krajšem času. Niso mi všeč glavni igralci, ki so v tem filmu res katastrofalni. Kristen Stewart je prav zoprno patetična, ampak tudi glavna junakinja v knjigi je takšna. Taylor Lautner je izmed glavne trojice še menda edini, ki se celo trudi igrat, čeprav mu ne uspeva najbolje. Vse pokvari njegov pujskast baby fris in sfotošopane mišice. Naslednjič lepo prosim ustvarjalce. Pretiravat NI TREBA. Najstnice bodo tudi brez pretiravanje doživljale orgazme ob ogledu filma. Enako ni treba pretiravat z volkovi, ki so v nekaterih prizorih veliki kot manjši traktor.

Najbolj... res najbolj katastrofalna pa je igra Roberta Pattinsona. Če premore v celotnem filmu dva različna izraza je to ogromno. Da ne omenjam, da sta ta izraza taka, da bi ga najraje na mestu ustrelil. Namesto vseh milijonov, ki jih je za to svojo vlogo pospravil v žep, bi si bolj zaslužil brco v rit in dosmrtno prepoved pojavljanja na velikem platnu.
Če zaključim.. zgodba, ki te ob branju potegne vase na filmskem platnu deluje kaj klavrno. Če se mi je pri prvem delu te vampriske sage še zdelo, da je bilo v film vloženega nekaj truda in da niti ni tako hudo slab, saj me je pritegnil k branju, se mi ta drugi del zdi prava polomija, tako da toplo polagam v srce vsem, ki so prebrali knjigo... ostanite pri branju...
2/10