Je sladek ja, ampak ne osladen, v kavi še nisem poskusila, pijem samega.

Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 07 January 2014 - 09:55 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 07 January 2014 - 11:57 AM
Hvala, bom šla jutri iskat.
Sem pa prebrala na FB, da bodo prodajali v Hoferju tudi presne tortice (Lizin Vrt). Zakon!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 08 January 2014 - 11:46 AM
Še link za tortice: http://www.hofer.si/...range/38261.htm
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 08 January 2014 - 12:16 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 08 January 2014 - 12:34 PM
Ena malo nevmesna - a se riževo / mandljevo / ovseno mleko dejansko pokvari 4 dni po odprtju? Včeraj sem hotela kupit, ker bi začela kaj od tega uporabljat, ampak ni šans, da to porabim po 4h dneh!
Posted 08 January 2014 - 12:35 PM
Jaz mislim, da se ne bi smelo, če ga imaš v hladilniku.
Posted 08 January 2014 - 12:35 PM
Itak da ne.
After all this time?
Always.
Posted 08 January 2014 - 12:43 PM
Ne, sploh ne, jaz ga imam tudi po 14 dni odprtega v hladilniku, pa je ok.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 08 January 2014 - 01:23 PM
14 dni? Ta je pa vseeno malo dolga. Verjetno je odvisno od posamezne znamke/recepta tudi. Jaz sicer vedno vse koncam v roku enega tedna (pa ce tudi to pomeni, da specem mafine in jih nesem sabo na faks
).
Posted 08 January 2014 - 01:24 PM
Kinky, vse na slikah izgleda slastno! Same take jedi, ki so tudi meni ful dobre. Sploh testenine so pri meni pogosto na jedilniku, kus kus sem sicer malo zapostavila, polento z zelenjavno omako in zapečeno v pečici sem pa tudi že večkrat naredila, odkar sem prvič videla tvojo sliko na forumu.
Sicer jaz dam gor še sir. Je pa to pogosteje na jedilniku poleti in jeseni, ko je domača zelenjava. Jaz namreč nimam neke navade pozimi na veliko kupovati trgovinske paprike, paradižnik, bučke in ostale poletne pridelke. Imam doma tofu in sem zdaj dobila idejo, da bi si ga danes ali jutri naredila s kus kusom, šampinjoni in bučko.
Krompiruše pa sploh ne poznam in sem šla zdaj poiskat recept. Deluje ful dobro. Na Kulinariki sem gledala. Kaj je mišljeno s tem :"Na koncu prekuhamo 1 - 2 dl vode z 1 žlico Vegete in prelijemo vroče na vroče."? Vročo začinjeno vodo zliješ v pekač, pač preliješ po krompiruši in potem še nekaj časa pečeš, da voda izpari? V nadev date samo krompir ali še kakšno drugo zelenjavo? Ko daš krompir v testo mora biti najbrž še napol trd? Tiste, ki ste veganke, kaj date na vrh namesto masla? Kako margarino, kokosovo maščobo ali sploh nič?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 08 January 2014 - 01:35 PM
Jaz se tudi trudim kupovati malo nesezonske zelenjave, ampak nekaj pa vseeno nabavim, sploh kakšno papriko ali bučke. Paradižnike jem pa samo poleti, v sezoni.
Ti bom sedaj napisala kako jaz delam krompirušo.
Najprej kupim od Mercatorja vlečeno testo, je vegansko.
Količine so vse 'od oka':
1 malo večja čebula
2 stroka česna
svež peteršilj
sol
poper
rdeča paprika
krompir
(po želji zelena Vegeta ali vege kocka)
Najprej sesekljam česen in čebulo, čebulo malo potenstam na rastlinski maščobi, da postekleni. Nato dodam česen in NARIBAN krompir, dodam vodo/zelenjavno juho, tenstam, začinim z začimbami. Krompir pripravim do konca,
ni surov, je kar kuhan, ko gre v zavitke. Nato vzamem en list testa, in ga prerežem na pol. Vmes dam nadev (krompir) in zrolam, kot vidiš na sliki. Vsak zavite posebej zavijem, in ga položim v namaščen pekač.
Sedaj pa še najbolj pomembna stvar. V posodici zmešam malo olja, nekaj kapljic, in veliko vode. Nato krompirušo premažem,
kar precej. Dam v pečico, in vmes še večkrat premažem s to mešanico olja in vode. Lahko pa komot tudi samo z vodo, pride ravno tako super.
Attached Files
Edited by Kinky, 08 January 2014 - 01:39 PM.
Posted 09 January 2014 - 06:47 PM
Presni tortici iz Hoferja mi sploh nista dobri, nek čuden priokus imata, pa preveč je oreščkov.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 15 January 2014 - 08:13 PM
Attached Files
Posted 16 January 2014 - 12:42 PM
Zadnjič sem kupila to in je ful dobro. Zelenjava, tofu in bulgur. Ponavadi so te zadeve (sploh te že pripravljene) precej meeeh, ta pa je dejansko zelo okusna. Naslendnič kupim še ostale iz te linije. Za kaj na hitro pojest, ali za si nest kosilo v službo, idealno.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 16 January 2014 - 08:15 PM
Kje se pa dobi?
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 16 January 2014 - 08:48 PM
Pri nas še nisem zasledila.
Posted 16 January 2014 - 08:57 PM
Aja, jaz sem kupila v ITA, imajo pa ful različnih teh "že pripravljenih krožnikov". Sem mislila, da se pri nas v Leclercu tudi dobi.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 16 January 2014 - 08:58 PM
Nope. Kot vedno, Slovenija sto let za kačami. Bom pa naslednjič malo bolj natančno pogledala.
Javim.
Posted 16 January 2014 - 10:39 PM
Od Sojasun polepete recimo ziher so v Leclercu, ampak čisto možno da tega sicer ni.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 17 January 2014 - 12:16 PM
Kinky, hvala ti za podroben opis priprave krompiruše! Rdeča paprika je mišljena sveža ali mleta?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users