Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2001 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 04 November 2008 - 06:37 PM

Enako. Moja je pohvalila mojo odločitev. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2002 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 05 November 2008 - 07:57 PM

Kako se pa sploh navadiš na kondome? Jaz sem namreč samo enkrat do sedaj seksala s kondomom. S tabletkami sem se pa čisto preveč razvadla oops.gif . Moraš biti res pazljiv, da ima fant ves čas kondom ali samo preden ga da vate? huh.gif

Joj, počutim se kot da sem pred prvim spolnim odnosom.

• 0

#2003 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 05 November 2008 - 08:07 PM

Jah, se navadiš. Fant da kondom gor preden začneta seksat. Seveda lahko tudi prej, samo je brez potrebe.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2004 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 05 November 2008 - 08:36 PM

Jaz pa te Persone ne najdem na Ebaju. Nila, kaj točno vtipkaš? oops.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 05 November 2008 - 10:47 PM

Lahko vtipkaš Persona contraception, ali pa Persona test sticks (in prideš tudi do aparature).
  • 0

#2006 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 06 November 2008 - 11:26 AM

jaz pa niti ne pazim več smile.gif pa bomo videli kaj se zgodi smile.gif
  • 0

#2007 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 06 November 2008 - 12:45 PM

Ta Persona se mi zdi kar nekaj. Je navaden termometer z lučkami. Uporabljaj navaden termometer in si vsak dan zabeleži temperaturo. Ko ta naraste, je ovulacija (za bolj podrobne razlage poguglaj bazalna temperatura).
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#2008 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 06 November 2008 - 05:10 PM

Sporoči, ko bo bela jr. na poti. (:

M. Jst imam pa eno vprašanje. Imam ful odpor do jemanja medikamentov, kakršnih koli tablet, raztopin, česarkoli. Vedno, ko pojem kt, mi je prav slabo, ful imam neprijeten občutek v trebuhu. (ni razlike ko sem jih jemala zjutraj na prazen želodec ali pa zvečer)

Zanima me, kako imate kej izkušnje z obliži? Men se tud dostkrat zgodi da pozabim vzet pravčas, pa skoraj nobeno jutro ne vzamem ob točno eni uri, glede tega sm kr mal nedosledna, ampak dobr, sej ni nobene škode trenutno (:

A ma kera obliže, jih je mela, kakroli?
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

• Guests

Posted 06 November 2008 - 08:14 PM

Sam Cvetka, ce ti je slabo po tabletkah, ti bo najbrz tudi po oblizih, ker ti sproscajo v telo iste snovi, sam da ga pac mas gor 3 tedne in sam dozira dnevni odmerek.
Saj eni ljudje ful slabo prenasajo te hormone.. Kaj pa je s kondomi narobe?
  • 0

#2010 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 06 November 2008 - 08:58 PM

Nič, čist praktični so, samo jst se ne bi počutla 100% če bi bla brez enga backup-a. Demit, no. Bom šla to the g. doctor ta petek, pa bom vidla, kaj se bo dalo nardit.

Samo jst vseeno upam, da mi je po kt slabo zarad tega, ker jih pogoltnem dol, men je to ful en pritisk psihičn, spravit to ogabnarijo po grlu dol. Obliž bi si sam prpopala in hojladrijala ne bi opazla nobene rezlike.. (:
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2011 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 06 November 2008 - 10:18 PM

evo, sporočam, da sem imela prvo menstruacijo odkar sem nehala jemati tabletke in sem jo preživela čisto brez problemov, v bistvu se ni razlikovala od tiste v času jemanja kt. Bomo videli, ko se ornk spuca telo wink.gif
  • 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

• Guests

Posted 06 November 2008 - 11:23 PM

QUOTE(sonchika @ 6. 11. 2008 - 12:45) View Post

Ta Persona se mi zdi kar nekaj. Je navaden termometer z lučkami. Uporabljaj navaden termometer in si vsak dan zabeleži temperaturo. Ko ta naraste, je ovulacija (za bolj podrobne razlage poguglaj bazalna temperatura).

Persona ne deljuje na bazi merjenja temperature, ampak na merjenju količine dveh hormonov v urinu.

Temperaturo meri BIOself, ki pa ima notri mali računalnik, ki beleži podatke za vse mesece in tudi na podlagi tega določa (seveda še ob občasnem sprotnem merjenju, ki ga je ravno zaradi shranjevanja podatkov na daljši rok čedalje manj), kdaj so "rdeči" in kdaj "zeleni" dnevi. Aja, še to - na spremembo temperature v telesu lahko vpliva marsikaj (bolezen, telesna vadba itd.), BIOself pa ima tudi za to rešitev - prepozna "nivoje" temperature, ko gre za bazalno (v njenih okvirjih), če pa je razlog za spremembo temperature v čem drugem, te tudi na to seveda opozori, da ne prihaja do nepotrebnih napak. Poleg tega mora merjenje temperature s to aparaturo potekati zjutraj, pred vstajanjem, govorjenjem itd. Glede na vse to, bi težko rekla, da gre za navadno merjenje s termometrom ...
  • 0

#2013 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 07 November 2008 - 07:53 AM

Nila, če prav razumem, so pri personi testne paličice zraven, oz. nekaj podobnega? Nekaj milijonov vprašanj imam zate... koliko stane (oz. če je draga), kje dobiš te testne paličice?
A nisi ti uporabljala včasih ovulacijskih testov? A to se samo polulaš na palčko in vidiš, če imaš ovulacijo - če je ni, safe sex, če pa je, pa hop kondom?
  • 0

#2014 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 07 November 2008 - 08:10 AM

Po kolkem času pa si jo dobila?

Jaz še vedno nič.
Edino kar je novo so glivice - juhej,pa še te zato ker sem si butelj not tlačila šentjanževo olje in čisto pozabila na kisel ph nožnice....Perfect rolleyes.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#2015 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 07 November 2008 - 08:48 AM

zakaj hudiča pa si šla šentjanževo olje not vtikat? huh.gif
  • 0

#2016 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 07 November 2008 - 09:32 AM

eni uporabnici se je bris izboljšal ob uporabi.
Pa sem probala.
3 tedne je šlo,vmes sem mogla prekinit z betadine za 3 dni,potem sem nadaljevala in kombinacija betadine (k pač odpravi izcedek in izsuši vse) in potem baza ni blo cool...
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#2017 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 07 November 2008 - 09:33 AM

ja zanimivo...prvič slišim...
  • 0

#2018 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 07 November 2008 - 02:12 PM

Mam vprašanje glede antibiotikov in teh tabletk. A vse vrste antibiotikov vpliva na delovanje tabletk al samo nekateri? V navodilih imam samo napisano, da se naj posvetujem z zdravnikom. Je že katera vprašala ginekologa glede tega?
  • 0

#2019 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 07 November 2008 - 03:00 PM

Js osebno zdravnico in je rekla naj ta čas še kej dodatnega raj uporabljam.
  • 0

#2020 ninaa

ninaa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 433 posts

Posted 07 November 2008 - 05:10 PM

Po kolkem času se pojavi izboljšanje kože če začneš jemat KT?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users