Zadnje mesto pa za eno balkansko.

Eurovision Song Contest
Posted 14 May 2013 - 09:52 PM
Posted 14 May 2013 - 09:52 PM
To so kao dobri komadi?
Pablo Picasso
Posted 14 May 2013 - 09:53 PM
"opa, ni šlo"
No pa sem se ugriznila. Niti ena balkanska ni prišla, tako da tudi naše sosedsko glasovanje ne pomaga več
^^ A ne? Drugače pa, saj vemo, cirkus, komadi cigu migu, 3/4 jih je itak takih, da si jih ne želiš ponovo slišat.
Ubogi Andrej. Danes bo ihtel v vzglavnik.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 14 May 2013 - 09:54 PM
Ola, Nizozemska na koncu Bogi Hofer, je bil kar žalosten, ampak jaz sem slutila, da ne bomo prišli.
Posted 14 May 2013 - 09:55 PM
Haaaaaaaaaaaa.
Pablo Picasso
Posted 14 May 2013 - 09:56 PM
Cela dvorana je na koncu vzklikala The Netherlands.
Jaz sem skoraj vedela, da ne bomo, oziroma bom rekla tako: bi bila RES presenečena, če ni. Komad je bolj slab kot dober, glasovno se je slabo odrezala .... ni izstopala, nimaš kaj.
Pa dejstvo, da smo pač Slovenci.
Ja, nobene pesmi z Balkana še, čudno.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 14 May 2013 - 09:57 PM
Ful mi je slab izbor. Mislim ene 4, ki so šli naprej, mi ful niso bli všeč
Posted 14 May 2013 - 10:02 PM
Tudi Iztok Gartner je pokomentiral naš nastop:
Slovenija, kul nastop, pa komad postaja čedalje boljši. Zaslužili bi si finale. Go Hannah go. Končno slovenski nastop, ki je pokal od energije. Jasno, saj je punca Američanka. Jebat ga, bolje to kot nič.
Pametoval je tudi naprej:
Nizozemska, Anouk? Nisem vedel, zanimivo. Superstar status. Komad pa dolgočasen za popizdit. Vsako sekundo tega komada, je umrl en ptič.
Posted 14 May 2013 - 11:28 PM
Glede finalistov... Razen Litve, Estonije, Irske in Belgije nisem bila presenečena nad rezultati. Mogoce sem edino presenecena, da med finalisti ni Srbije (zaradi diaspore).
Posted 15 May 2013 - 12:31 AM
Meni naša ni bila niti malo všeč, komad mi že tako ali tako ni, poleg tega se mi je pa zdel nastop vokalno precej pod nivojem. Sicer mi pa nobena pesem ni bila preveč všeč, še najbolj Hrvaška in pogojno Danska in Belorusija.
Posted 15 May 2013 - 12:39 AM
A samo mene albanski komad zelo, zelo, zelo spominja na Plavi safir? :OOO
Pablo Picasso
Posted 15 May 2013 - 07:35 AM
Meni je bila včeraj najboljša:
- Moldavija,
- Danska,
- Hrvašaka (žal sem zrasla s klapami in ne morem pomagat),
- Nizozemska ( nisem vedela, da je to "Nobody's wife" Anouk ... sploh nisem vedela, da je nizozemka ... le s komadom sem bila kar lep čas obsedena)
- simpatičen mi je bil litvanec, ampak bolj on, kot pesem
Moj je navijal za Črno goro
Belorusija je res spominjala na grške štance
Ker ne maram teh "štanc" mi izrazito niso bile všeč: Slovenija, Irska, Belgija
In Srbija bo naslednje leto spet poslala Joksimovića (v taki ali onaki obliki). Je pa to prva njihova pesem, ki mi ni potegnila. Do sedaj so mi bile še vse všeč.
Ostale (Rusija, Ukrajina, Ciper) so mi enake in jih takoj pozabim
In šokirna sem, da ni šla nobena "naša" naprej... pri taki diaspori skoraj nemogoče.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 15 May 2013 - 07:45 AM
Nisem gledala, samo replika na Kalypso: mislim, da nas je Maja Keuc zelo solidno zastopala 2011
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 15 May 2013 - 07:47 AM
Ja, tisto je bil dober paket: OK komad, suveren nastop.
Posted 15 May 2013 - 07:55 AM
Meni je bil tudi Naber zelo dober in zanj mi je bilo res žal, da ni šel naprej (sploh ko so ga za evrovizijo malo "otežili" z rockom).
Derenda je imela tudi dober nastop.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 15 May 2013 - 01:08 PM
Se strinjam, da so Keučeva, Derenda in Omar dobro opravili s svojimi nastopi in da so vsi trije kvalitetni izvajalci, ampak roko na srce, njihove pesmi se niso vsedle v uho takoj ko si jih prvič slišal in vsaj meni je pri vseh nekaj manjkalo. Podobno menim tudi, da je bil nastop Alenke Gotar dober, njene pevske sposobnosti so odlične, ampak komad je pa bil tak, da si ga ne želiš slišat še enkrat.
Mislim pa, da je bila letos Hannah kljub fušanju vseeno boljša kot so bili Kalamari (to je bil FAIL), Quartissimo (živ dolgčas), Anžej Dežan (se sploh več ne spomnim ne pesmi, ne nastopa), in še kdo. Od leta 2003 pa do 2010 smo imeli serijo ponesrečenih nastopov.
Če se še malce ozrem v pretekle nastope je bila IMO do sedaj naša najboljša predstavnica Darja Švajger s Prisluhni mi, ki je eden mojih najljubših slovenskih evrovizijskih komadov.
Ok, dovolj bluženja... mislim, da imamo Slovenci dovolj kvalitetnih izvajalcev, ki znajo odlično odpeti pesem tudi v živo in pred globalno publiko. Upam, da nam nekoč v prihodnosti le uspe najti še poslušljivo pesem, ki bi vsebovala nekaj kar bi "vžgalo" pri občinstvu in narediti en soliden nastop. Po 20h letih bi že bil čas, da počasi najdemo kombinacijo, ki bi Slovenijo uvrstila v finale in više od 7. mesta. Slovenija je žal takšna država, ki nima nekih političnih zaveznikov, ne diaspore, ki bi glasovala za vsakršno sranje, ki ga pošljemo na Eurosong, kot je npr. Rusija.
Posted 15 May 2013 - 01:46 PM
Se strinjam, da so Keučeva, Derenda in Omar dobro opravili s svojimi nastopi in da so vsi trije kvalitetni izvajalci, ampak roko na srce, njihove pesmi se niso vsedle v uho takoj ko si jih prvič slišal in vsaj meni je pri vseh nekaj manjkalo. Podobno menim tudi, da je bil nastop Alenke Gotar dober, njene pevske sposobnosti so odlične, ampak komad je pa bil tak, da si ga ne želiš slišat še enkrat.
Za Majo, Omarja in Nušo delim mnenje. Tudi za Darjo. Itak.
Kar pa se tiče odebeljenega teksta - imam svoje mnenje o tem, ki ni ravno lepo. Osebno poznam kar nekaj opernih pevk, pred katerimi se ona lahko skrije. Enkrat smo na orkestru razpravljali, kako je žalostno, da velja ona (tisti trenutek) za najboljšo operno pevko v Sloveniji.
Posted 15 May 2013 - 01:49 PM
Ne bi rekla, da je naboljša, je pa seveda, in ravno zaradi ESCja, najbolj komercialna.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users