Včeraj sem fanta za njegov rojstni dan peljala v restavracijo River House na Gallusovem nabrežju in sva bila oba nadvse zadovoljna, bova sigurno še šla.
Jedla sva lignjev tris (pečeni, polnjeni in ocvrti) s tatarsko omako, zraven pa pečen krompir in solato z rukolo, rdečim radičem in paradižnikom. Pila sva hišni cabernet sauvignon.
Vse je bilo zelo okusno in ravno prav pečeno, lignji prav nič gumijasti (po tem jaz sodim restavracije, ki slovijo po ribjih jedeh. Zelo dobri so mi npr. tudi v pikantni solati v Da Budi), solata je bila kakovostna in sveža.
Porcije so kar velike, ampak sva vseeno zmogla vse, ker sva bila konkretno lačna. Najbolj pozitivno pa me je presenetila postrežba. Zelo prijazen in ustrežljiv natakar s smislom za humor,
jaz sem mu šla že na začetku povedat, da ima fant RD in če bi lahko priskrbel kakšno svečko. Sploh ni bilo problema, postavil pa jo je na njihovo specialiteto - Teranovo torto. Ena najboljših, kar sem jih kdaj jedla.
Cene so zmerne, malo pa me je zmotil ambient, glede katerega sem nasploh kar precej zahtevna. Z malo dodelave bi bila pa popolna izkušnja.
Dolžna sem še poročilo s Tedna restavracij, fant me je peljal na Gostilno na gradu. Jaz sem jedla prvi meni, on drugega, je bil pa moj malo boljši. Njegova glavna jed ni bila nič posebnega, za razliko od moje
hobotnice, ki se je kar topila v ustih, priloga pa jo je odlično dopolnjevala. Poleg tega mi je najbolj v spominu ostal sveže pečen domač kruh, ki je bil za vse prste obliznit, sploh v kombinaciji z zeliščnim maslom in
dimljenim lososom (ki so ga prinesli na vročem kamnu), in pa BOŽANSKA sladica. Poleg omenjene v meniju, sva na koncu dobila še dve vrsti peciv, ampak sva bila kljub slow food porcijam tako sita, da sva prosila,
če nama lahko zavijejo za domov. Postrežba tudi na nivoju, kot pritiče taki restavraciji. Vse skupaj res vrhunsko.