QUOTE(DiLeMa @ 16. 10. 2008 - 22:02)

Morska, prosim povej mi, zakaj ti je Reincarnate tako všeč? Bi bil dovolj nežen tudi za občutljivo lasišče? Kako se peni? Kakšne lase naredi?
ko sm ga dobila sm že kr neki napisala o njem, tko da sm ti kopirala.
QUOTE(Morska @ 31. 8. 2008 - 19:43)

sprobala Reincarnate, tu pa moja opažanja:
vonj je zelo prijeten - dala bi ga v skupino zemeljski, gozdni vonji. resnično me spominja na mokra gozdna tla - meni osebno je to zelo lepo. ni pa zelo vsiljiv ali močan vonj. izrazitejši je na mokrih laseh. niti slučajno ni tako močen kot npr. Karma Komba, ki odišavi cel prostor že samo ploščica. ta je veliko bolj umirjen. nič ni sladek in bi bil po moje primeren tudi za moške. niti slučajno ga ne bi uvrstila v skupino vonjev po kadilu kot je na nekem seznamu... fantu diši po svežem lubju, meni pa bolj po mahcu oz gozdu po dežju - relaxing!
sestava - šampon je res trd - veliko trši kot recimo ploščice, zato ga je malo težje rezati. priporočam oster nož in rezanje brez žaganja, saj se rad kruši. original kosi so precej veliki.
penjenje - ga ni skoraj nič. tudi v drugem pranju se ni penil. je pa mogoče ravno zato lažje zmasirati lasišče in priti s ploščico prav do njega. pri spiranju teče z las rjavo zelena voda - to je od šampona. po drugem pranju sem pustila šampon še nakaj minut na laseh, balzama pa nisem nanašala. lasje so se lepo razčesali. posušila sem jih na zraku in so mehki, imajo volumen, niso suhi (čeprav nisem dodajala ničesar več gor), močni.
barva se jim ni (še) nič spremenila, čeprav me je malo skrbelo, da bi me rdeča kana, ki je notri kaj pobarvala. zaenkrat ni videt še nič. vseeno pa blondinke malo previdno. mogoče mene ne prime, ker imam temne lase.
na lasišče ni vplivalo nič razdraževalno.
jaz sem zadovoljna. je res prijetna sprememba, saj sem penečih sladko-kislih tekočih šamponov že precej naveličana. predvidevam pa da se bo njegov učinek videl šele na dolgi rok. lesk je lep, ko so popolnoma suhi.
po večih uporabah pa lahko danes rečem, da se je ker se je bolj prepojil z vodo (ne stopil, sam mal bolj vlažen je postal al ne vem kako to opisat - ni več tako grobo suh, trd) se je začel penit. ni pa to taka ogromna pena kot pri navadnih šamponih ali npr. New (oz drugi bar). na prvem pranju pa se mi ni penil. danes mi je vonj še vedno zelo ljub, predvsem pa kašni so lasje po pranju.
to je edini šampon po katerem jaz ne potrebujem balazama (pustim pa šampon gor na laseh vsaj 10min kot bi bil balzam in šele potem sperem!)! kar je bilo včasih nemogoče in sem ga potrebovala na hektolitre. zadnjič sem tudi New uporabila brez balzama pa mi je bilo ok. tako da ne vem, kaj točno je meni toliko izboljšalo lase (malo maska Hsuan Wen Hua, malo pa Reincarnate - tko predvidevam). je pa že ko dam brisačo dol z glave videt razliko. v strukturi, moči, volumnu, kako se mi lasje obračajo . imam naravno kodraste/valovite, goste, dolge, barvane na rjavo s prelivom, lase.
to da vsebuje kano je meni osebno plus, ker je splošno znano, da je kana eno najboljših negovalnih naravnih sredstev za lase - je pa zanimivo, da jaz ne opazim nobene pobarvanosti na rdečo (niti sedaj) od tega šampona, tko da skrb je odveč!
zdej pa še glede lasišča. jaz se borim z luskavico lasišča že kakšno leto. s šamponi za prhljaj sem si stanje samo poslabšala. tudi Soak&Float mi ni čisto nič pomagal! z Reincarnate je bilo malenkost bolje - ne izuši lasišča ali povzroča srbečice. vsebuje tudi Rhassoul Mud, ki ga dajejo tudi v obrazne maske kao za pomiritev in v mila, ker naj bi bil dober za kožo (tudi lasišče). Moje težave mi šampon ni odpravil, ampak mi je pa polepšal lase in skupaj s prej omenjeno masko sem jih uredila da so mi res v ponos!
Za lasišče pa sem šla k zdravniku, dala mi je pač kemijska zdravila v obliki tekočine za masažo. No, tista zdeva pa je res agresivna oz močna. mi je že v dveh dneh pomagala, tretji dan pa se mi je odluščilo celo lasišče potem sem imela pa novega in je bilo popolnoma v redu 14 dni. zdej se mi je spet v milejši obliki nekaj pojavilo - mam še eno flaško za porabit, če ne bo v redu, pa napotnico za k dermatologu pa bomo potem videli.
Ampak te težave sem imela že prej, tudi pri ostalih šamponih in vzroki niso v tem šamponu ali v Lushu!!! če imaš tut ti težave z lasiščem in ti nič ne pomaga, ti svetujem obisk pri zdravniku oz kasneje dermatologu pa te bojo porihtali - sploh ker se dovolj spoznaš na šampone in sestavine in izbiraš toliko kvalitetne, da ni vzrok v napačni izbiri ali kakšnih alergijah. jaz ne znam opisat kako srečna sem bila, ko se je stanje izboljšalo, sem pa žal mislila da bo malo dalj trajalo (like 4 ever). no ja, nisem obupala!
obstaja pa še en dober naravni šampon - mojemu fantu je ustavil izapdanje las in povzročil, da so mu dobesedno začelo rast novi tut tam kjer jih ni imel (ne vem kako to!) in je baje primarno namenjen težavnemu lasišču -
http://www.vidastudi...a...d=21&pid=58 . ta šampon se tudi ne peni ravno oz se ne peni dobro. ampak je pa dober in zdravilen. jaz takrat ga nisem uporabljala, ampak si pa želim poskusit, če bo za lasišče kaj pomagalo. čeprav jaz trenutno vse upe dajem na pomoč zdravstva ne več kozmetike.
nočem zvenet kot prepričevanje ali reklama, ampak za ta dva izdelka se ti javljam, da če jih boš sprobala in ti ne bojo ok, jih jaz 100% odkupim. tolk so meni ok. ampak ne pričakuj nekih waw ženstvenih vonjev, krasne embalaže, lepote v dlani in pene za cel vagon - tega ni.
sem pa tudi brala, sa rada menjuješ šampone, tudi v uporabi, da malo menjuješ. te razumem, tudi sama če jih imam več nekako ne morem "zanemarjati" ostalih. ampak eden pa ostaja najljubši in to je zame Reincarnate - odkar ga imam no. moje skromno mnenje pa je, da za bogo lasišče tako intenzivno menjanje šamponov ni dobro. sploh kadar so šamponi "zdravilni" je treba jim dat priliko in da se mogoče učinek pokaže šele ob redenjši in konstantni uporabi pa da se malo spočije tudi od ostalih izdelkov.
meni je še posebno slabo če uporabljam utrjevalce in take stvari (pene, lake) kar sem popolnoma opustila, npr.
pa good luck, kakorkoli se boš že odločla.