Jump to content

Photo

LUSH

• Please log in to reply
2636 replies to this topic

#1981 Klavdija27

Klavdija27

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 504 posts

Posted 16 October 2008 - 08:35 PM

Če je še na Uk strani, pol se še ni nič za bat. Razen če je prestavljen pod Retro- si pogledala v kateri kategoriji je?

Drugače pa preveri uk forum, tam imajo svojo temo, kjer redno objavljajo vodilni pri Lushu, kateri izdelki grejo v sezoni ven. Bom jutri preverila, danes se mi več ne ljubi oops.gif

• 0

#1982 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 16 October 2008 - 09:02 PM

Na SLO spletni strani se ga še da naročit.

Morska, prosim povej mi, zakaj ti je Reincarnate tako všeč? Bi bil dovolj nežen tudi za občutljivo lasišče? Kako se peni? Kakšne lase naredi?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1983 Klavdija27

Klavdija27

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 504 posts

Posted 18 October 2008 - 04:25 PM

Kakšne lepe krogle in kopeli imajo v VB (pustmo to, da je kopanje z njimi verjetno ena velika zmešnjava)

Mene je na videz očarala predvsem The witche's ball

IPB Image

• 0

#1984 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 18 October 2008 - 04:53 PM

Danes sem si kupila Coalface za umivanje obraza, ker je zmanjkalo Fresh Farmacy. A je že kera probala?
  • 0

#1985 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 18 October 2008 - 05:08 PM

Jaz ga imam. Peče "k svina" če zaide v oko. Sicer dobro ščisti, a tudi izsuši. Jaz ga ne bi več kupila, ker je preagresiven.
Pa kupila sem ga za odstranjevanje MU, kar sicer kar dobro opravi, a kaj ko imam po uporabi oči čisto nasolzene, razdražene in rdeče.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1986 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 18 October 2008 - 05:24 PM

Tudi jaz imam Coalface in mi je fajn. Lahko ga uporabljam kot čistilec s pilingom ali brez. Odvisno katero stran koščka uporabim.

Meni oči ne draži. Ne ličim se dosti, tako da ne vem, kako se obnese kot odrstranjevalec maskare. Zmeraj prej uporabim oljne vatice.
Nosim leča.

Kožo fajn ščisti. Na otip je potem kot brez maščobe. Čez nanesem jojobino olje in je ok.

Osebno mi je zelo všeč, a za suho kožo najbrž ne bo, čeprav je tudi moja zelo suha in občutljiva po licih, a vse se da rešit z usterzno postkuro.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1987 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 18 October 2008 - 05:35 PM

Aha fajn. Jaz mam zadnje čase ful mastno kožo in cel izbruh mozoljev. cry.gif Prej sem ga probala, pa mi je v redu, tud izuši mi ne lih. Za odstranjevanje make upa mam pa itak mleko, pol sperem z vodo, šele pol uporabim milo. Upam, da se bo obnesel. smile.gif
  • 0

#1988 Morska

Morska

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 260 posts

Posted 18 October 2008 - 06:32 PM

QUOTE(DiLeMa @ 16. 10. 2008 - 22:02) View Post

Morska, prosim povej mi, zakaj ti je Reincarnate tako všeč? Bi bil dovolj nežen tudi za občutljivo lasišče? Kako se peni? Kakšne lase naredi?

ko sm ga dobila sm že kr neki napisala o njem, tko da sm ti kopirala.

QUOTE(Morska @ 31. 8. 2008 - 19:43) View Post

sprobala Reincarnate, tu pa moja opažanja:

vonj je zelo prijeten - dala bi ga v skupino zemeljski, gozdni vonji. resnično me spominja na mokra gozdna tla - meni osebno je to zelo lepo. ni pa zelo vsiljiv ali močan vonj. izrazitejši je na mokrih laseh. niti slučajno ni tako močen kot npr. Karma Komba, ki odišavi cel prostor že samo ploščica. ta je veliko bolj umirjen. nič ni sladek in bi bil po moje primeren tudi za moške. niti slučajno ga ne bi uvrstila v skupino vonjev po kadilu kot je na nekem seznamu... fantu diši po svežem lubju, meni pa bolj po mahcu oz gozdu po dežju - relaxing!

sestava - šampon je res trd - veliko trši kot recimo ploščice, zato ga je malo težje rezati. priporočam oster nož in rezanje brez žaganja, saj se rad kruši. original kosi so precej veliki.

penjenje - ga ni skoraj nič. tudi v drugem pranju se ni penil. je pa mogoče ravno zato lažje zmasirati lasišče in priti s ploščico prav do njega. pri spiranju teče z las rjavo zelena voda - to je od šampona. po drugem pranju sem pustila šampon še nakaj minut na laseh, balzama pa nisem nanašala. lasje so se lepo razčesali. posušila sem jih na zraku in so mehki, imajo volumen, niso suhi (čeprav nisem dodajala ničesar več gor), močni.

barva se jim ni (še) nič spremenila, čeprav me je malo skrbelo, da bi me rdeča kana, ki je notri kaj pobarvala. zaenkrat ni videt še nič. vseeno pa blondinke malo previdno. mogoče mene ne prime, ker imam temne lase.

na lasišče ni vplivalo nič razdraževalno.

jaz sem zadovoljna. je res prijetna sprememba, saj sem penečih sladko-kislih tekočih šamponov že precej naveličana. predvidevam pa da se bo njegov učinek videl šele na dolgi rok. lesk je lep, ko so popolnoma suhi.

po večih uporabah pa lahko danes rečem, da se je ker se je bolj prepojil z vodo (ne stopil, sam mal bolj vlažen je postal al ne vem kako to opisat - ni več tako grobo suh, trd) se je začel penit. ni pa to taka ogromna pena kot pri navadnih šamponih ali npr. New (oz drugi bar). na prvem pranju pa se mi ni penil. danes mi je vonj še vedno zelo ljub, predvsem pa kašni so lasje po pranju.

to je edini šampon po katerem jaz ne potrebujem balazama (pustim pa šampon gor na laseh vsaj 10min kot bi bil balzam in šele potem sperem!)! kar je bilo včasih nemogoče in sem ga potrebovala na hektolitre. zadnjič sem tudi New uporabila brez balzama pa mi je bilo ok. tako da ne vem, kaj točno je meni toliko izboljšalo lase (malo maska Hsuan Wen Hua, malo pa Reincarnate - tko predvidevam). je pa že ko dam brisačo dol z glave videt razliko. v strukturi, moči, volumnu, kako se mi lasje obračajo . imam naravno kodraste/valovite, goste, dolge, barvane na rjavo s prelivom, lase.

to da vsebuje kano je meni osebno plus, ker je splošno znano, da je kana eno najboljših negovalnih naravnih sredstev za lase - je pa zanimivo, da jaz ne opazim nobene pobarvanosti na rdečo (niti sedaj) od tega šampona, tko da skrb je odveč!

zdej pa še glede lasišča. jaz se borim z luskavico lasišča že kakšno leto. s šamponi za prhljaj sem si stanje samo poslabšala. tudi Soak&Float mi ni čisto nič pomagal! z Reincarnate je bilo malenkost bolje - ne izuši lasišča ali povzroča srbečice. vsebuje tudi Rhassoul Mud, ki ga dajejo tudi v obrazne maske kao za pomiritev in v mila, ker naj bi bil dober za kožo (tudi lasišče). Moje težave mi šampon ni odpravil, ampak mi je pa polepšal lase in skupaj s prej omenjeno masko sem jih uredila da so mi res v ponos!

Za lasišče pa sem šla k zdravniku, dala mi je pač kemijska zdravila v obliki tekočine za masažo. No, tista zdeva pa je res agresivna oz močna. mi je že v dveh dneh pomagala, tretji dan pa se mi je odluščilo celo lasišče potem sem imela pa novega in je bilo popolnoma v redu 14 dni. zdej se mi je spet v milejši obliki nekaj pojavilo - mam še eno flaško za porabit, če ne bo v redu, pa napotnico za k dermatologu pa bomo potem videli.

Ampak te težave sem imela že prej, tudi pri ostalih šamponih in vzroki niso v tem šamponu ali v Lushu!!! če imaš tut ti težave z lasiščem in ti nič ne pomaga, ti svetujem obisk pri zdravniku oz kasneje dermatologu pa te bojo porihtali - sploh ker se dovolj spoznaš na šampone in sestavine in izbiraš toliko kvalitetne, da ni vzrok v napačni izbiri ali kakšnih alergijah. jaz ne znam opisat kako srečna sem bila, ko se je stanje izboljšalo, sem pa žal mislila da bo malo dalj trajalo (like 4 ever). no ja, nisem obupala!

obstaja pa še en dober naravni šampon - mojemu fantu je ustavil izapdanje las in povzročil, da so mu dobesedno začelo rast novi tut tam kjer jih ni imel (ne vem kako to!) in je baje primarno namenjen težavnemu lasišču - http://www.vidastudi...a...d=21&pid=58 . ta šampon se tudi ne peni ravno oz se ne peni dobro. ampak je pa dober in zdravilen. jaz takrat ga nisem uporabljala, ampak si pa želim poskusit, če bo za lasišče kaj pomagalo. čeprav jaz trenutno vse upe dajem na pomoč zdravstva ne več kozmetike.

nočem zvenet kot prepričevanje ali reklama, ampak za ta dva izdelka se ti javljam, da če jih boš sprobala in ti ne bojo ok, jih jaz 100% odkupim. tolk so meni ok. ampak ne pričakuj nekih waw ženstvenih vonjev, krasne embalaže, lepote v dlani in pene za cel vagon - tega ni.

sem pa tudi brala, sa rada menjuješ šampone, tudi v uporabi, da malo menjuješ. te razumem, tudi sama če jih imam več nekako ne morem "zanemarjati" ostalih. ampak eden pa ostaja najljubši in to je zame Reincarnate - odkar ga imam no. moje skromno mnenje pa je, da za bogo lasišče tako intenzivno menjanje šamponov ni dobro. sploh kadar so šamponi "zdravilni" je treba jim dat priliko in da se mogoče učinek pokaže šele ob redenjši in konstantni uporabi pa da se malo spočije tudi od ostalih izdelkov.

meni je še posebno slabo če uporabljam utrjevalce in take stvari (pene, lake) kar sem popolnoma opustila, npr.

pa good luck, kakorkoli se boš že odločla.
  • 0

#1989 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 October 2008 - 06:54 PM

Poskušam čim dlje uporabljat enake šampone, dolgo sem uporabljala Lavera plavico, potem sem prav tako za dolgo prešaltala na Harologi šampon, kasneje sem porabila dve plastenki Vichy Dercos šampona, zdej pa sem kupila L'Occitane šampon proti prhljaju, na zalogi pa imam Psoren. Trenutno že kakšna dva meseca nimam niti pikice prhljaja, je pa pri meni tako, da če bom ene 4x zaporedoma uporabila malo agresivnejši šampon, bo prhljaj spet tu - tagotovo. Šampone sicer rada menjam, ampak mi to ne predstavlja problema, če so vsi nežni in vsebujejo kakšne blagodejne učinkovine za pomirjanje razdraženega lasišča.

Ta šampon Nutrigea je pa imel moj ati in pravi, da je zelo fajn. Ogabno sicer smrdi, pa izgleda tudi dokaj ogabno, ampak me to niti ne moti, dokler dobro vpliva na moje lasišče. Zdej sem si naročila še Reincarnate (si me prepričala oops.gif) in komaj čakam, da ga sprobam.

Aja, zgoraj omenjeni Psoren je tudi enkraten. Je proti razdraženemu lasišču in prhljaju, lušči in obnavlja lasišče, vsebuje pa tudi proteine, vitamine, aloe vero in nekatera izbrana eterična olja, poleg tega ima nežne čistilce. Meni je ful všeč, res mi naredi lepo lasišče, pa imam izredno problematičnega. Kupi se ga v lekarni ter v Sanolaborju, 200ml stane okoli 8€. Tole je opis:

S pomočjo inovativne fitokozmetične formule učinkovito čisti kožo lasišča. Namenjen je negi lasišča, pospešuje odstranjevanje luskavosti, lajša srbečico in pripomore k blaženju vnetij s ponovno vzpostavitvijo fiziološkega ravnovesja lasišča. Deluje proti luščenju tako, da dolgotrajno zmanjšuje luščenje lasišča brez stranskih učinkov. Psoren šampon izjemno nežno umije lase, ohranja fiziološko ravnovesje lasišča in zagotavlja polnost, sijaj in mehkobo las. Se hitro izpira in omogoča lahko česanje.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1990 Morska

Morska

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 260 posts

Posted 18 October 2008 - 07:04 PM

no upam, da ti ne bo razdražil stanja, če imaš sedaj ok! to res si ne želim, k bom js kriva hihi. drugač šampon naredi lase res fajne, za lasišče pa meni nobenih izboljšav. mogoče res malenkostne. ampak ja glede na to da js tut nimam krasnega stanja, verjetno če bi bil razdraževalen, bi mi naredil še več sranja, a ne? no ja, sej pravm mislm da je pr men itak nek drug vzrok ne pa šampončki, žal. phu - tečna stvar!!
pa hvala za seznam. o tej plavici sem že brala na enem drugem forumu, k si pisala pohvale. Mhm, hvala za nasvete. Mogoče bi bila fajn kombinacija kakega Psorena za lasišče pa Reincarnate za lepe laske.

Kaj pa Snake Oil od Lusha za lasišče je katera že mela? mnenja so čist deljena, enim je čudež, enim pa kr neki... js pa ne vem smile.gif.

A res Nutrigea ti ogabno smrdi? men pa niti ne lih laugh.gif . smrdi mi Soak&Float ko je suh, ga kr v vrečko mokrega dam - blek! al pa una H'Suan Hwa - baaaa.
  • 0

#1991 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 October 2008 - 07:14 PM

Psoren naredi tudi lepe lase, ne samo lasišče. Vsebuje precej proteinov, kar se dolgoročno pozna tudi na laseh, ki so lepo mehki in gladki. Drugače pa meni tudi H'Suan Wen Hua smrdi (čeprav je po učinku skoraj čudežna), glede Soak&Float pa sploh ne vem kaj naj rečem - tako strahotnega zaudarjanja res ne pričakuješ od kozmetičnega izdelka. laugh.gif Snake olja nisem imela, pa me tudi ne mika. Imam zlo goste lase in si ne predstavljam, kako bi lahko sploh s to trdo ploščico kaj fajn podrgnila po lasišču. hmm.gif

Komaj čakam, da sprobam Reincarnate. Pomoje mi ne bo razdražil lasišča, če pa se kaj zgodi, imam za backup v predalu Psoren, za najhujše primere pa tudi Oronazol. tongue.gif

Vzrok za tako stanje lasišča pa res niso šamponi, ampak prekomerno razmnoževanje presnete glivice Pityrosporum ovale. Slaba izbira šampona to le še poslabša, stanje pa lahko odpravimo samo z odpravitvijo glivice, torej s šamponi in mažami, ki vsebujejo amtimikotik (Oronazol, Psoren, pa še kakšen) in razna eterična olja, ki 'motijo' glivico.
  • 0

#1992 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 18 October 2008 - 09:13 PM

QUOTE(Adriane @ 18. 10. 2008 - 18:24) View Post

Tudi jaz imam Coalface in mi je fajn.

Lahko ti odstopim še svoj kos, ker ga bi sicer kmalu vrgla stran (za zdaj še nekako kombiniram), ker me vedno huje nadraži.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1993 doroti

doroti

sramežljivec

• Člani
  • 20 posts

Posted 23 October 2008 - 07:34 PM

Izvedela sem, da gredo iz prodaje naslednji trdi parfumi:
- Fever

- Potion

- Silky Underwear

Če si katera želi narediti zalogo...

Meni je žal za Feverjem, čeprav tudi masažna ploščica lahko služi kot parfum.
  • 0

#1994 Morska

Morska

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 260 posts

Posted 25 October 2008 - 01:07 AM

o doroti (nice nick btw), hvala za info. ravno zadnjič sem razmišljala če bi vzela Silky Underwear - všeč so mi pudrasti vonji, samo ne vem če mi odgovarja ta maslasta oblika...

• 0

#1995 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 25 October 2008 - 09:35 AM

Jst sm si končno kupila šampon Big, ampak ga še nisem uporabila. Pomojem mi bo ustrezal, upam. smile.gif Drugače je pa ful smešne konsistence, ko nek žele.

In Coalface milo za obraz sem nabavila, sem ga že sprobala in mi je fajn. Ne bom ga pa uporabljala vsak dan, ga bom menjavala še z drugimi geli za čiščenje, ker se mi zdi, da bi mi lahko izsušil kožo. Pa malo smrdi. oops.gif

Vanishing krema mi je pa premastna, vsaj za T-predel, za lička je fajn.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1996 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 25 October 2008 - 04:00 PM

Mene zanima, če se maska Love Lettuce uporablja po logiki mask, ki vsebujejo glino - ne smeš je pustit na obrazu več kot 10 min, ker ti vrne toksične snovi v kožo ?
  • 0
Viens, reste ici!

#1997 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 25 October 2008 - 04:44 PM

Jaz sem si ta teden spet nabavila trdi šampon Trichomania in me lasišče začne obupno srbet že takoj, ko si jih posušim. Lasje pa tudi nimajo več tistega leska. Se mi zdi, da se je prav pokvaril ta šampon, ko so spremenili sestavo; SLS je na prvem mestu.
  • 0

#1998 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 25 October 2008 - 06:07 PM

Jaz sem zadnjič tudi uporabila Trichomanio, ampak meni je prav zakon. Fajn sem načohala lase in lasišče, dobro zmasirala in pustila učinkovat ene 3 minute. Lasje so bili potem totalno mehki, taki, kot bi bili malo povoskani oz. kot bi že bilo mal balzama na njih. Lasišče me ni srbelo (kar je zame ful presenetljivo), ampak tle smo si pač različni. Lasje pa so bili res mehki in kot bi bili nahranjeni, pa spiral se je tudi lepo. Diši mi krasno, veliko bolje kot Coolaulin, ker ne voham tiste fasadaste komponente, no mogoče samo pikico. Jaz se s tem šamponom tuširam tudi po telesu, se lepo topi, pa pusti malenkost 'sluzasto' sled in je zato super za britje, ker britvica ful lepo zdrsi po koži. Za redno uporabo pa ne bo, ker bi mi 100% naredil masaker na lasišču, kot vsi šamponi razen parih.
  • 0

#1999 Morska

Morska

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 260 posts

Posted 01 November 2008 - 02:39 PM

Lush je bil spet vesel moje denarnice jaz pa novih: Coalface, Jasmin & Henna, Extra Vergin Olive Ooh la la in Love Lettuce. mal sm bla žalostna k niso mel The Joy of Jelly, pa drugič.

sem pa povohala parfum Silky Underwear in kaj tako smrdljivega že dolgo ne. ne samo meni... sem si predstavljala čisto nekaj drugega. upam, da bo en dan parfumček Lily Savon.
  • 0

#2000 doroti

doroti

sramežljivec

• Člani
  • 20 posts

Posted 03 November 2008 - 02:35 AM

A katera slučajno ve, katero trdo milo vijoličaste barve, ki menda omamno diši, imajo čisto pri blagajni? Kolegica se je zaljubila v vonj pa pozabila ime, ni pa nobena od naju iz LJ, da bi šla gledat...
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users