Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#1981 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 16 December 2009 - 06:08 PM

Charlie and the Chocolate Factory
IPB Image
Charlie je reven fantič, katerega edina radost v življenju je čokolada. Njegove največje sanje se mu uresničijo, ko zadene vabilo na ogled fantastične tovarne čokolade, ki jo upravlja nenavadni Willy Wonka (Johnny Depp). Toda čarobna notranjost tovarne skriva tudi številne skrivnosti, saj ima Wonka s povabljenimi otroki prav posebne načrte!
Meni je bil film dokaj všeč. Pač pravljična zgodba povedana v tipičnem Burtonovskem stilu. Motilo me je le petje, ki mi nikakor ni pasalo v zgodbo in na tovrstno scenografijo, ampak tudi to se je dalo spregledati.
6,5/10

Brüno
IPB Image
Saj človek ne ve ali naj se joče ali smeji. Sasha Baron Cohen je res tip, da se tako vživi v svojo vlogo. Same fore so.. nekatere so smešne, druge so že neokusne. V glavnem.. film sem pogledala, da sem tud sama vidla zakaj ves pomp okoli njega, vidim pa da če ga ne bi pogledala ne bi zamudila popolnoma ničesar.
4,5/10
  • 0

#1982 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86930 posts

Posted 16 December 2009 - 06:49 PM

Brüno je moj. iluvff.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1983 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86930 posts

Posted 20 December 2009 - 06:28 PM

Liberty Stands Still (2002)

IPB Image

Politična akcija. Meni je bil zelo všeč, pa drugače res ne maram akcij. Tega sem v bistvu pogledala iz dolgčasa, pa me ni razočaral, ravno obratno. Napet, ravno prav krvav, dobra igra, presenetljiv konec, super.

• 0

― V. Van Gogh

#1984 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 21 December 2009 - 01:24 PM

evo, gledala včer, zelo priporočam, 10/10, res eden boljših filmov sploh.
edin zdel se mi je nategancija, da sm dala 6,5eur za film (3D), pol pa pridem tja, pa morm dat še 1 za očala, brez da bi kej prej vedla. kva če npr.ne bi mela nobenga keša? to bi nujno mogl nekam napisat. pa a ni lih zato draži karta ker je 3D pa zravn očala dobiš?
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#1985 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 27 December 2009 - 09:28 AM

^ Jaz grem v torek. smile.gif

Paranormal Activity (2007)

KLIK

Film te dejansko ves čas drži v nekem pričakovanju, čeprav se je meni osebno na trenutke precej vlekel. Zgodba ni nič novega, par se preseli v novo hišo, ona mu pove, da jo že od osmega leta starosti 'zasleduje/preganja' demon/duh. Odločita se, da bosta ponoči snemala kaj se dogaja v njuni spalnici, oz. hiši, in prideta do zanimivih spoznanj.

Film se meni zdi povprečen, dogajanje in strah ter pričakovanje se sicer stopnjuje, konec pa meni - veliko razočaranje.

Vseeno priporočam za ljubitelje žanra.

slaba 7/10.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1986 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 27 December 2009 - 05:04 PM

js ga mam že en mesc skor na kompu, pa še kr čutm nek odpor. vsi pravjo d ni nč.. raj mam grozljivke "saw style"
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

• Guests

Posted 27 December 2009 - 08:17 PM

Men je bil Avatar kr neki in sem posledicno skor celega prespala. Potrata denarja. :/
  • 0

#1988 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 27 December 2009 - 08:19 PM

Hecno, eni pravijo, da pa boljše reči še niso videli ... hmm.

Bomo videli jutri.
  • 0

#1989 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 27 December 2009 - 08:49 PM

QUOTE(Šuša @ 27. 12. 2009 - 17:04) View Post

js ga mam že en mesc skor na kompu, pa še kr čutm nek odpor. vsi pravjo d ni nč.. raj mam grozljivke "saw style"

Aha, no, meni so pa veliko bolj všeč takšne paranormal grozljivke, kot pa koljačine, pa tudi tiste rada pogledam kdaj pa kdaj. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

• Guests

Posted 27 December 2009 - 11:05 PM

Jaz sem šla pa danes pogledat Avatar v 3d in moram reči, da sem prijetno presenečena. Ok, pričakovanja so bila ekstremno nizka, pa vseeno.
Grafično mi je bil reeees kul. Do zdaj sem 3d tehniko videla samo na risankah, tukaj pa pride še malo bolj do izraza. Grafično je bilo to res eno fajn doživetje. Zgodba je pa pač... nič za dol past, ni ravno filozofski vrhunec, ampak za fantasy se mi je zdelo čisto solidno, ker vsaj ni bilo nekih očitnih lukenj v zgodbi, ki sicer rade motijo.
  • 0

#1991 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 28 December 2009 - 08:51 AM

^ Jaz grem ju3, oziroma nas gre 10 prijateljev. smile.gif

Monsters vs Aliens (2009)

IPB Image

To je pa ena res lušna risanka, oziroma še ena. smile.gif

Zgodba: na zemljo pade meteorit, ki povzroči, da se Susan (ravno na njen poročni dan) full poveča, poimenujejo jo Gigantica, in jo zaprejo na zaprt oddelek, ki ga nadzoruje vlada Amerike, kjer so v zaporu tudi ostale pošasti. V nadaljevanju filma bodo imele še kako posebno vlogo pri reševanju Zemlje. wink.gif

Super film, z lepim naukom, da je sodelovanje in prijateljstvo zelo pomembno. Priporočam ogled.

Ocena: 8/10.

QUOTE(Oakland Raider @ 26. 11. 2009 - 12:23) View Post

Man Som Hatar Kvinnor ali Mož, ki je sovražil ženske (2009)

IPB Image

Švedski psihološkitriler. Über napet do kraja. Toplo priporočam.

No, da še jaz primaknem svojo skledo. smile.gif

ZELO dober film, napet, lepa fotografija še lepše pokrajine, prav začutiš švedski mraz laugh.gif Glavna igralka je svojo vlogo odigrala fenomenalno.

Film je nekakšna mešanica ameriškega trilerja, s pridihom evropskega, odlično, 9/10. thumbup.gif
  • 0

#1992 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24840 posts

Posted 28 December 2009 - 12:27 PM

Pogledala Avatar in morem reči, da sem bila navdušena. Vsebina filma (kot so že komentirali) ni ravno presežek, se ostalo pa me je potegnilo v film in sem res uživala. Priporočam ogled!
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1993 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 28 December 2009 - 06:20 PM

The Midnight Meat Train (2008)

IPB Image

Bradley Cooper je Leon, fotograf, ki se preko agencije Brooke Shields poskuša prebiti v ospredje. Fotografira vsevprek po mestu, vse, kar bi lahko imelo potencial za vzpon njegove kariere. Vendar kmalu ugotovi, da njegove fotografije pravzaprav povejo več, kot bi bilo varno vedeti. Vinnie Jones a.k.a Mahogany je poklicni mesar. Mesar, za katerega bi se lahko reklo, da "delo nosi domov". Da, v prostem času rad tu pa tam zakolje koga. In Leon se odloči, da mu bo stopil na prste.

Ne bom povedala preveč o sami zgodbi, film je izredno dinamičen, časa za dolgčas pač ni, saj se ves čas nekaj dogaja, obenem pa je gledalec ves čas napet, kaj se bo naslednji moment zgodilo. In ja, film je klavnica. Na momente že kar malo pretirava. Pa vendar je več kot to, na koncu je namreč prav lep twist in kot že prej omenjeno- zelo napeto dogajanje iz sekunde v sekundo.
In Vinnie je strašljiv. Izredno strašljiv. Tak, da si ga človek ne bi želel srečati niti pri belem dnevu.
Klavnica s stilom, ni pa ravno za v zapis filmske zgodovine.

Aja, pa še nekaj bi dodala; blontno babše, ki se najprej špila superjunakinjo, potem pa mirno opazuje, kako se njen tip pred njenimi očmi bije za življenje s 3x širšim in 2x težjim mesarjem, bi lahko lastnoročno zadavila. Me zanima, katera je še tako debilna, da bi mirno ko špricer gledala precej verjetno smrt svojega fanta. Čudno, da se ni spravila med buljenjem ravsa kar še popcorna grickat.

• 0

#1994 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17740 posts

Posted 29 December 2009 - 08:17 PM

QUOTE(Kami @ 28. 12. 2009 - 12:27) View Post

Pogledala Avatar in morem reči, da sem bila navdušena. Vsebina filma (kot so že komentirali) ni ravno presežek, se ostalo pa me je potegnilo v film in sem res uživala. Priporočam ogled!

Se strinjam. Vsaj kar se grafike in efektov tiče, je film popolnoma dovršen! smile.gif

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1995 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20008 posts

Posted 30 December 2009 - 02:17 PM

Mi smo šli včeraj v Areno, pa je blo za cel dan razprodan rolleyes.gif . Smo kar za soboto karte kupil potem. So šli pa P in njegovi včeraj tud v areno gledat in jim je blo precej všeč. Pju tud ful, čeprav mu ne bi pripisala, da mu bo.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1996 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46187 posts

Posted 30 December 2009 - 02:36 PM

The Odd couple (1968)
IPB Image
Komedije v katerih sta moči združila Jack Lemmon in Walter Matthau so mi v veliki večini zelo všeč. Tudi The Odd couple ni nobena izjema.
Zgodba govori o dveh prijateljih, Felixu (Lemmon) in Oscarju (Matthau), ki potem ko prvega zapusti žena postaneta cimra. Sta si popolnoma različna - Felix je obseden s čistočo, rad kuha, ima 1001 alergijo in bolezen itd., Oscar je njegovo nasprotje, je pravi pujsek, ne pospravlja, ne kuha, itd. Zaradi tega ni čudno, da kot cimra kmalu ne zmoreta več prenašat drug drugega...
Film mi je, kljub temu, da je malce starejšega datuma, odličen. Walter in Jack sta mi res odličen par, zame že kar sinonim za dobro komedijo. Humor v tem filmu mi je pisan na kožo. Skratka film mi je bil zelo všeč in njegov ogled toplo priporočam.
9/10

Guess who (2005)
IPB Image
Film govori o paru, Theresi (Zoe Saldana) in Simonu (Ashton Kutcher), črnki in belcu, ki ju čaka seznanjanje z njenimi starši. Theresa pred obiskom staršem pozabi omenit, da je Simon belec...
Film je zabaven, je za pogledat, ko si želiš pogledat lahkotno komedijo ob kateri se nasmejiš in ne razmišljaš. Humor v filmu mi je všeč, igralci mi niso bili zoprni. Ravno nasprotno, Ashton Kutcher je prav prikupno zmeden, medtem ko je Bernie Mac pravi zaščitniški oče. Mogoče je film res malce preveč klišejski, ampak ok, mene ni motlo.
7,5/10

I Love You, Man (2009)
IPB Image
Tole je še ena posrečena komedija, ki govori o tipu (Paul Rudd), ki se je vedno odlično razumel s puncami, malce slabše mu je šlo s fanti. No, ko se zaroči z Zooey (Rashida Jones) ugotovi, da nima nobenega dobrega prijatelja moškega spola, ki bi lahko bil njegova poročna priča. Tako se začne njegovo iskanje najboljšega prijatelja, ki ga nazadnje najde v Sydneyu (Jason Segel), ki pa njegovi zaročenki ni najbolj všeč...
Meni je bila komedija všeč. Je lahkotna, zabavna. Sem se kar nasmejala, čeprav je bilo nekaj prizorov na meji tega, da bi ob njih rekla samo wtf. No, na srečo se ustavi pri zame postavljenih mejah sprejemljivega in ostane smešen. Je za pogledat, ampak ne pričakujte preveč.
6/10
  • 0

#1997 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 31 December 2009 - 02:13 PM

Wimbledon (2004)

IPB Image

Wimbledon, inteligentn Lizzie Bradbury je teniška zvezdnica v vzponu, ki živi samo za zmago. A ko se sredi glamoruznega Wimbledona zaljubi v tenisača s kariero v zatonu Petra Colta, Lizzie spozna, da ni bistvo v zmagi ali porazu, temveč v tem, kako igraš igro ljubezni.

Ja no tipičen romantičen film.Nič posebnega.Primeren za takrat, ko se ti nič ne da in lahko samo sproščeno gledaš.

Pasja ljubezen
Amores perros

IPB Image

Pasja ljubezen je ambiciozen in zanimivo zgrajen triptih iz različnih predelov Mexico Cityja: vsi so po svoje edinstveno nevarni. Raziskuje življenja običajnih vlog, ki so postavljeni v nepredvidljive dramatične situacije, podtaknjene navidez nepomembni usodi psa Cofija.

Prva epizoda govori o mladeniču Octaviu, ki z bratovim psom Cofijem na nelegalnih pasjih dvobojih služi mastne denarje. Njegov brat je prava nadloga, ki pretepa svojo ženo, zato se Octavio odloči, da jo bo odpeljal s seboj. Privlačni mladenki predaja vse svoje zaslužke, toda ko prijateljem naroči, naj pretepejo njegovega brata, se njegova sreča obrne.

Druga zgodba govori o manekenki, ki se s poročenim ljubimcem preseli v novo stanovanje. Njuno srečo pa v tistem času prekine prometna nesreča in izginotje njenega salonskega psa. Srednjeveški podjetnik ugotavlja, da zadeve lahko postanejo zelo moreče, če zaradi prelepe mlade ženske, ki kmalu postane iznakažena v prometni nesreči, zapusti svojo družino.

Tretja zgodba pa spremlja ostarelega poklicnega morilca, ki skrbi za potepuške pse. Medtem ko pripravlja nov umor, se želi pobotati s svojo hčerko, ki je ni videl že vrsto let. Ob vsem tem pa je tudi očividec nesreče, ki mu v življenje prinese moralno spremembo.

Zanimiv film, čeprav ne maram nekih akcijskih filmov sploh pa en na tak način.Nekaj časa sem se bolj silila gledat ampak te potem povleče not ta način kako je Film narejen. Ta sestavljenost filma iz treh različnih zgodb ki se nato ob nekem dogodku(nesreči) združijo v eno. In kako pred tem oz po tem poteka živlenje ljudi iz vseh treh zgodb.

Zgubljeno v ognju (2007)
Things We Lost in the Fire

IPB Image

Audrey Broke se opoteče ob novici policistov: njen ljubeči mož Brian, oče njunih dveh majhnih otrok je bil naključno ubit v podvigu nasilja. Njun z ljubeznijo in udobjem obdan 11-letni zakon je zdaj razpadel na majhne koščke.
Audrey se nepremišljeno obrne k Jerryju Sunbornu, zasvojencu, ki je bil možev bližnji prijatelj že od otroških let. V upanju, da bi pozabila na bolečo praznino zaradi izgube moža in da bi pomagal njej in njunima otrokoma, ga povabi k sebi in mu ponudi sobo v garaži.
Jerry se ravno sooča z vsakodnevno bitko življenja brez mamil, zato išče moč v svoji nepričakovani vlogi nadomestnega starša in prijatelja Audreyinemu sinu in hčeri. Ob razočaranjih in presenečenjih nas bo moč njihovega razumevanja silila v prepričanje, da je za vse upanje ...

Kar v redu film čeprav se stvari komplicirajo in se na momente precej vleče.Nimam niti kaj dosti za povedat ga je blo pa zaradi Benicia vredno do konca gledat.

• 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#1998 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86930 posts

Posted 31 December 2009 - 03:21 PM

Gothika (2003)

IPB Image

Dr. Miranda Grey (Barry) is a brilliant criminal psychiatrist. However, after a auto accident, she wakes up only to find that she has been convicted for the murder of her husband Doug. With only fragmented memories of the alleged crime, she begins to dig deeper into her husband's past. Meanwhile she is being haunted by the ghost of a girl called Rachel who is seemingly trying to convey a message to her with the phrase 'not alone.' As Miranda learns more about her husband with clues from Rachel, she realizes that Doug is not who he seems at all.

Ne vem, zakaj ga nisem prej pogledala, verjetno sem mislila, da je še ena patetična "grozljivka" več.

Me je pozitivno presenetil, napet do konca, nerazvlečen, igra odlična, presenetljiv konec. Ampak vseeno ni nevemkakšen presežek.

• 0

― V. Van Gogh

#1999 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 01 January 2010 - 08:14 PM

Law abiding citizen (2009)

IPB Image

Law Abiding Citizen is a thriller film directed by F. Gary Gray from a screenplay written by Kurt Wimmer, and starring Jamie Foxx and Gerard Butler. The film takes place in Philadelphia and tells the story of a man who decides to exact justice on his family's killers, as well as the criminal justice system.

Super akcijski triler. Oba glavna igralca odigrata svoji vlogi res dobro. Zgodba je dobra, napetost traja od začetka do konca. Priporočam.

9/10
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#2000 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 03 January 2010 - 10:40 AM

The Box (2009)

KLIK - IMDB

IPB Image

To je pa eden izmed filmov, ki vam bo zelo všeč, ali pa boste po končanem ogledu imeli takšno faco: blink.gif .

biggrin.gif

Zgodba: par dobi škatlo, v kateri je rdeč gumb, če ga pritisneta dobita en milijon dolarjev in no questions asked, ampak obstaja tudi catch - nekje bo nekdo zaradi tega njunega dejanja umrl.

Nauk zgodbe je, da bo pohlep pogubil človeško raso, priporočam vsem, ki so vam všeč malo drugačni filmi, z elementi znanstvene fantastike. Mene po prvem gledanju ni preveč navdušil, ampak sumim, da ni film na prvo žogo, mogoče si ga bom ponovno ogledala. smile.gif

Cameron Diaz je izven svoje' comfort zone', je pa nikoli niti nisem imela za pretirano dobro igralko.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users