Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 26 December 2013 - 02:21 PM
Posted 26 December 2013 - 02:34 PM
Krasno, res, prava paša za oči.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 26 December 2013 - 03:02 PM
A je katera že poskusila pirinega z bučnimi semeni?
Jaz ga redno jem, mi je poleg fižolovega najboljši. Ogromno celih bučnih semen je noter.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 26 December 2013 - 05:23 PM
Je moj naslednji na "to buy" listi, ampak se zaenkrat humusa in sojinega z zelenjavo+zelišči kar ne morem dovolj najesti.
Posted 27 December 2013 - 10:18 AM
Full lep tiramisu, Anouk. Deluje kompakten. Jaz sem ga potem delala še enkrat, ampak ga nisem imela dovolj časa v hladilniku, pa ni najboljše uspel, je bil
kot puding. Saj okus je bil vseeno super, ampak konsistenca pač ne. Bom pa naslednjič naredila tako kot ti, z biskvitom.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 27 December 2013 - 06:03 PM
Luškan
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 28 December 2013 - 12:19 AM
― V. Van Gogh
Posted 28 December 2013 - 07:42 PM
Prej sem poskusila na popečenem toastu Hoferjev fižolov namaz, spodaj pa maslo. Sem presunjena, kako je ta kombinacija neverjetno
podobna biftku, s tem, da mi je boljša. To pa je pravo odkritje!
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 02 January 2014 - 08:16 PM
Meni enako, zelo dobro isto našemu tamalmu, k ne more brez mesa in je probal ter se strinjal z mano, da je res zelo dobro. Sva pa oba mnenja, da bi bilo lahko bolj pikantno, potem bi bil prfect ta namaz:D
Posted 02 January 2014 - 08:17 PM
― V. Van Gogh
Posted 03 January 2014 - 08:18 PM
Posebna ponudba od 6.1. HOFER
brez glutena in laktoze, na osnovi riža
- z mandlji ali
- z lešniki
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 03 January 2014 - 08:35 PM
― V. Van Gogh
Posted 03 January 2014 - 08:42 PM
Super!!!
Posted 03 January 2014 - 09:55 PM
Naaahahahaaajsss! Hvala!
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 03 January 2014 - 09:59 PM
Ob priliki bom tudi jaz nabavila ta fižolov namaz.
Sem pa pred kratkim 2x kupila Spar veggie gyros in mi je dober. Za en obrok sem porabila pol paketa. Sem ga samo popekla, mislim da celo brez olja. Enkrat sem ga jedla zraven tenstanega krompirja, enkrat pa sem ga skupaj z razno zelenjavo dala v tortiljo. Oboje pride zelo dobro.
Kupila sem tudi Spar veggie sejtan s provansalskimi zelišči, ki pa mi ni bil všeč. Čisto brez okusa. Ne bom več kupila.
Danes sem kupila 3 Alnaturine paštete. Pikantno, ratatouille in neko klasično s paradižnikom. S fantom sva prej pojedla pikantno in je obema zelo všeč.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 06 January 2014 - 09:31 AM
Včeraj mi je kolegica pokazala knjigo z recepti presnih tort iz Slastičarne Mihalek.
Menda je izdana v samozaložbi in izgledajo res super - če koga zanima.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 06 January 2014 - 09:39 AM
Oooo! Meni imajo tam odlicne torte (so pa cene tudi hudo visoke). Hvala za info!
Posted 06 January 2014 - 12:34 PM
Nekaj sem že na FB objavila, nekaj dodajam.
Naj omenim še, da so ti recepti precej preprosti, rezultati pa fantastični. Jaz ponavadi skuham eno jed, poleg pa imam ogromno skledo različne solate, in se najem kot Bobi.
Kuskus
Polnozrnate testenine (Eurospin) z omako
Krompiruša (je vsaj enkrat mesečno na jedilniku) - OK, to vzame malo več časa, ampak sploh ne tako zelo veliko
Juha iz krompirja in pora, mmmmmmmmm
Lazanja s popečeno zelenjavo (paprika, bučke, gobe)
Polenta z gobami in paradižnikovo omako (v nastajanju)
Posted 07 January 2014 - 09:42 AM
Kul!
Poročam, da sem kupila Hoferjev rižev napitek z okusom lešnikov in mi je odličen! Lešnike se vonja in čuti v okusu, spominja me na lešnikov sladoled.
Še nisem pila lešnikovega mleka in ne vem primerjati okusov, tega pa vsekakor priporočam.
Poleg tega so dobili v Hofer še Natur Aktiv razna semena in žitarice (laneno, kuskus, amarant, kvinoja, kamut, bulgur...). Naredite si zalogo, predenj zmanjka.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 07 January 2014 - 09:48 AM
A bo za v kavo ta napitek? Je sladek?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users