Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1981 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 22 October 2008 - 09:43 AM

To zmer rečejo.
Jaz mam po starem sistemu pap 2...
po novem pa c3 - blago diskariotične ploščate celice.
februarja sem imela pa c1 - atipične ploščate.

28.10. grem na pregled k Dr. Kobalu, čisto tako,po drugo mnenje...
Sem pa že imela kolposkopijo.
decembra pa spet bris...

cry.gif

Jaz sem se odločila da bom probala to sama premagat in spravit nazaj v normalno stanje...Tako da zdaj jem eko imun za okrepitev imunskega sistema,vsak dan bom pila čaj iz plahtice in si en mesec vsako noč za par ur vstavljala tampon namočen v šentjanževo olje....Nekatere ženske pravijo,da so si stem močno popravile bris.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#1982 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 October 2008 - 04:34 PM

Zdaj sem dobila M prvič po končanju s KT. Včeraj sem mislila, da ne bom preživela. Preden mi je Nalgesin prijel, sem se zvijala v bolečinah. Že dolgo ne pomnim, da me bi tako bolelo. Skoraj so mi solze tekle. Ponavadi mi je bilo slabo samo prvi dan, zdaj pa so še drugi dan prisotne strašne bolečine. Nalgesin jih dodobra umiri, vendar so prisotne na tak čuden način - sploh se npr. ne smem na hitro usest ali pa se prijet tam pod trebuhom. GROZA.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1983 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15771 posts

Posted 22 October 2008 - 05:12 PM

Boga flafi console.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1984 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 22 October 2008 - 05:13 PM

Uhhh, s tem postom si me spomnla na mojo prvo menstruacijo po ginekološki operaciji. Jz sm dobesedn misnla d me kr raztrgal v trebuhu, nism mogla nč, dobesedn nč, od bolečin se mi je kr meglil, glih tok da nism skp padla pomojem. Preživljala sm pravi pekel, res. In nikol ne bom pozabla te menstre. Zdej se loh usakič k me mal boli, tolažm d je use bolš kokr tist kar je blo takrat cry.gif
  • 0

#1985 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 22 October 2008 - 06:28 PM

Fluffy, sama sem imela iste bolečine kot ti po prenehanju. Bolelo pa me je neznansko ob vsaki menstri ... Da ne znam opisat. Po celem hrbtu do vratu, da nisem nič mogla, samo zvijala sem se od bolečin. Nekatere ful boli hrbet, druge trebuh ob takih bolečinah. Ampak zdaj spet jemljem KT in nimam več bolečin. Po prenehanju pa imaš kup težav ki jih pred jemanjem nisi imel cry.gif
  • 0

#1986 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 October 2008 - 06:32 PM

Mene velikokrat bolijo noge - tja do kolen. Pa glava, itak. Sem naivno upala, da bo po prenehanju KT vsaj enako, kot je bilo pred začetkom jemanja. Silly me, itak me doleti vedno vse v najslabši možni obliki.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1987 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 02 November 2008 - 09:12 AM

Jaz še vedno nisem dobila menstruacije...
Morala bi jo recimo včeraj,al pa dons...no lahko da je moj naravni ciklus tudi daljši...
Damn :S
  • 0

#1988 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 02 November 2008 - 01:04 PM

jz mam tut 1.menstro po prenehanju. dobila sm jo kakšen tedn kasnej kukr ponavad, boli me skos, ponavad sam 1.pa 2.dan, glava me boli za znoret (a to je možno da zarad menstre? blink.gif sm tok dolg tabletke jedla da sploh nevem kaj je normaln in kaj ne)
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#1989 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 02 November 2008 - 02:03 PM

enako....Jst tud ne vem.
Se bom pustila presenetit.
Če je dolg nau se bo pa zredit treba, lahko je tud to.
  • 0

#1990 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 03 November 2008 - 02:19 AM

Meni zdaj že drugi mesec zamuja po enajst in še več dni. Res gnilo, ampak jeba. Razumem telo.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1991 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 03 November 2008 - 08:10 AM

Jaz sem jo pa dobila, ampak je trajala 2 dni in pol. huh.gif Še nikoli tako kratko.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1992 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 03 November 2008 - 12:14 PM

Blagor. Moja se je konkretno raztegnila tam na enih 12 dni. 5 dni normalnega in teden nekega jebenega izcedka mad.gif

Zabluzla sem. 9 dni mi zaostaja, ne 11.

• 0

Bruce Lee

d035.gif

#1993 SaRcHiiQaa

SaRcHiiQaa

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 821 posts
  • Interests:...

Posted 03 November 2008 - 06:03 PM

Punce, jaz imam eno vprasanje. Zdajle sem glih nekje na polovici skatlice, v soboto sem pa pozabila vzet 1 tabletko. Ko sem prisla v nedeljo zjutri domov, je bilo ze vec kot 12 ur, pa sem rekla kurc gleda, vrgla stran tisto tabletko, pa pac vceraj normalno spila 1 kot ponavadi. In halo, dons dobim menstro, imam pa se ene 10 tabletk za pojest preden nej bi jo mela. Kaj nej zdej naredim? A nej mam kar zdej tisti 1 teden pavze, ali kako? Ali nej kljub temu da sem zdaj menstro dobila, se vseeno jem tabletke do konca skatlice, pa potem naredim pavzo?

Hvala za odg.
  • 0

In veš da hočem te še bolj
ko gledam tvoj obraz
nikdar mi ni dovolj
sem to sploh še jaz?
Ko grizem tvoje dlani
ne čutiš bolečin
držim te med zobmi
nikdar te ne spustim.

#1994 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 03 November 2008 - 06:05 PM

jao si pa res smotana. pa PIŠE V NAVODILIH. Še sama sem jih ene 2x sem gor lepila!!!!

Ti bi morala vzet obe tabletki skup, ne pa eno stran vržt. Zato pa si zdej dobila menstro, ker je nivo hormona upadel. Nared zdej pavzo, vnaprej pa ne takih neumnosti počet.
  • 0

#1995 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 03 November 2008 - 08:42 PM

Punce, prosim pomagajte še meni....

Tabletke jemljem približno 1 leto in 3 mesece. Prvo leto sem jemala Lindynette 30, s katerimi sem bila približno 8 mesecev zelo zadovoljna, razen teža se mi je povečala za 4kg. Kasneje sem imela tudi malce pogostejše glavobole, razpoloženje je kar nihalo, predvsem sem imela napade tečnobe in tudi libido mi je upadl (ne sicer prav drastično). Nato sem zamenjala tabletke na Yasminelle. Sedaj jemljem 3 tablico. Pri prvih 2 se mi je zdelo, da gre malce na boljše, sedaj pa vedno na slabše. Velikokrat kar zaradi neznanega razloga postanem tečna in se na koga zaderem in libido mi je kar občutno upadel.
Predvidevam, da je čas, da obiščem ginekologinjo in se posvetujem z njo o teh težavah in morda o prenehanju jemanja tabletk??
Tiste, ki ste prenehale z jemanjem...po koliko časa vam je spet zrastel libido in kdaj se je vaše razpoloženje spet umirilo?
Seveda me malce skrbi kako bo s kondomi, ker ubistvu nikoli nisem bila navajena na njih..pa tudi to čakanje na menstruacijo down.gif .

• 0

#1996 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 03 November 2008 - 09:20 PM

Sj to mislm, da smo že pisale, ampak ni panike!

Jz mislm da kle ni šablone da bi zmerla neko povprečje in potegnla črto, da bo tko kot je blo z nami, tud s tabo po prenehanju jemanja.
Najbrž velik pripomore k temu kako bo ko boš konec z njimi tud to, kok časa si jih jemala. Ker res, pri vsakmu so učinki drugačni.
Moja prjatlca je mela zarad tabletk ful celulita, 4 mesce po prenehanju se ji je skril. Ene se zredijo ravno zarad jemanja tabletk, nekatere se šele, ko jih nehajo jemat. Enim se čas menstruacije skrajša ravno na tabletkah enim pa, ko jih ne jemnlejo več. To vse skp je kr ena loterija, odvsin kero srečko potegnš, lol.

Jz sm zdj že 1 leto clean in libido je mal boljši- pa še to je razlika pršla po pol leta.
Koža je še zdj nečista, sicer mnogo boljše, samo polna flekov, glavoboli edin so se takoj s 1 dnem prenehali, pa jokam se več ne.
Jz ne svetujem, samo posredujem- tabletke so 'nujno (nepotrebno) zlo', res, čist preveč so bedne.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1997 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 04 November 2008 - 07:31 AM

Jaz sem opazila povečan libido šele prejšnji teden,ko sem verjetno prvič po 8 mesecih bila mokra ko mi je fant prišel blizu in ko sem prvič spet sama dala pobudo za seks.Torej nekak en mesec.
Razpoloženje je super tud zdaj...

Menstruacije pa (še) ni, čeravno imam gost bel izcedek,ki ponavadi pride kmalu pred M....
  • 0

#1998 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 04 November 2008 - 08:39 AM

Jaz sem KT jemala 7 let in se mi je libido občutno izboljšal takoj, ko sem jih nehala jemati. Že kakšen teden po tem je bilo boljše kot kdaj koli prej.
Je pa čisto odvisno od osebe do osebe, kako bo telo reagiralo.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1999 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 04 November 2008 - 03:22 PM

Hvala vsem za odgovore! thumbup.gif

A pa ste se ve najprej posvetovale s svojo ginekologino pred prenehanjem jemanja KT?
  • 0

#2000 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 04 November 2008 - 05:27 PM

Jaz ne. Sem kar prenehala tako, da naslednjo rudno nisem vzela nič.
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users