Jump to content

Photo

Avtošola in inštruktorji

• Please log in to reply
542 replies to this topic

#181 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 15 September 2007 - 03:01 PM

QUOTE(DiLeMa @ 15. 9. 2007 - 14:40) View Post

Krneki, čist sm bla bedna, v trgovino sm pa po 5 minutah vožnje pršla tak zdelana, ko bi vozla šleperja in čist zaripla sm bla v obraz od mučenja. Pa še glupo mi je blo met fanta zraven, mislim, sej ni mel nobene smotane pripombe, sam fuuuul mi je blo kurčevo, pa pol ko sm mogla v Mercatorju spodaj v garaži parkirat med en velik avto in en betonski steber (je blo dost na tesno), sm bla cela živčna, čeprav sm skor takoj, čist pikico sm mogla popravt, on se je pa skos drl zraven 'namotaj do konca' in podobno. Mislim, horror. mellow.gif laugh.gif

lol1.gif Dej kako si to napisala, jst bom počla od smeha! biggrin.gif biggrin.gif

Jah se bo bolš, boš vidla. Sam ne smeš se izogibat temu tvojemu šleparju ampak ga kar pogumno zagrabi. Sej jst sm bla tud vsa plaha na začetku, komi da sem upala do trgovine prilest. biggrin.gif
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#182 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 15 September 2007 - 04:39 PM

Ma ja, saj to je normalno.
Tako da ne izgubit volje zdaj zaradi tega.

Se dogaja tudi izkusenejsim voznikom, da so okorni in storasti, ko presaltajo na drug avtomobil, ki ga niso vajeni.

Pa to ne pomeni, da ne znajo vozit ali da so slabi vozniki!

Traja neki privajalnega casa biggrin.gif Pac na vsako novo stvar se treba navadit.

Tako kot se navadis na drugo - novo frizuro, na novega ljubimca, se pa tudi na drug avto. yes.gif
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#183 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 17 September 2007 - 07:34 AM

Zdej sem se pa čist potolažla. Očitno mi mamin avto res totalno ne ustreza, ker sem včeraj peljala fantovega in je blo super. Ful domače sem se počutla v avtu, prestave se zakon, sklopka, gas in bremza rulz. Avto mu ful potegne (ampak ne na tak nasilen način, kot mamicin, ki je zarad mojega nekapiranja njene sklopke prav boleče cuknil naprej), se pozna, da je močna mašina in sm bla čist presenečena, sploh pri speljevanju se izredno opazi. Pa tud drgač morm ful pazit na omejitve, ker če sm malenkost prtisnla na gas, sm bla takoj na 70, namest na 50. oops.gif Pa še policaji so bli in mi je fant skos govoril 'pazi na omejitve'. laugh.gif Sam prej sm mela v avtošoli enga Cliota 1.2 dizla in ni šel nikamor, sploh ob vključevanju na avtocesto sm skor podn prebila, tak sm morala na gas tišat. Uglavnem ful sm vesela, da sem se s fantovim avtom 'zaštekala', še on me je pohvalil, pa nič ga ni blo strah, hahaha (that's a big deal tongue.gif ). Zdej se mi bo maminga sicer še manj dal vozit, kar pa ni dobr. Bom že nekak ...
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#184 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 17 September 2007 - 07:42 AM

Dilema, kašen avto pa ima mama? Ne skrbi, če boš ga večkrat vozila se boš navadila na njega tak da ne bo sploh noben problem vozit. Sem imela podobne probleme, ko sem iz avtošolinega Cliota (1,2 motor, dizel) prešaltala na našo Hondo (1,4 motor, bencinec), ki ima čist specialno nastavljen pedal za hitrost. Pa še prvič ko sem ga vozile sem imela celo familijo v avtu in brat se je pol norca delal iz mene, ko mi je trikrat na poti iz trgovine do doma crknil, ko pa sem malo po gasu stisnila pa je že motor hrumel in so gume cvilile. Ampak ko sem ga pa nekajkrat vozila pa sem dobila občutek in sedaj mi je čudno vozit katerikoli drug avto.
  • 0

#185 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 17 September 2007 - 07:55 AM

Mama ima neko želvo, ful malo jih je na cesti, ga ima že kar nekaj let in poleg njenega sem na cesti videla še mogoče dva enaka. Točno takšen je, še barva je enaka: http://www.schadevoe...zed/87484-1.JPG

Jaz imam ful rada, da v avtu fajn notr sedim (pa ne mislim zalimana na volan, ker tega pa ne prenesem) in da me tko fajn zic 'objame'. Cela notranjost maminega avta mi je pa kratko malo čudna, ful visoko se sedi, avto mi od znotraj deluje nekak 'olupljen', sploh ne znam to normalno razložit. Sej zgleda čist normalno narjen, ampak feeling pa ni enak, res ne. Ne počutim se tak fajn ugnezdeno, ampak ko da sedim na eni klopi. Ja, sej se ful glupo čuje, ampak res ne znam bolj normalno povedat. Prestavna ročica mi je čudna, bremza in sklopka sta nenormalno občutljivi, da je že moteče, ampak pač tko ma naštelane zadeve ta avto. In zato tud nimam taprave kontrole nad avtom, sploh mi ni všeč. Pa tud fant, ki je zlo dober voznik, je rekel, da tudi njemu mamin avto ne ustreza najbolj. Čeprav on nima glih kakih takih problemov pri vožnji kot js, ker je že dost bolj izkušen voznik in je vozil že tud velik različnih avtov, tudi kombij in svašta, pa je navajen oz. se ful hitro prilagodi.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#186 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 17 September 2007 - 12:09 PM

Pa kaj tak šimfaš bogo želvico cry.gif SUPER avto je, potegne, okretn...sej se ga boš navadla. wink.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#187 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 17 September 2007 - 01:54 PM

Ne šimfam, pozorno branje to lepo pokaže. Jaz samo pravim, da meni ta avto nikakor ne ustreza, nisem pa rekla, da je zanič. Fantov avto (pa tvoj tudi) mi je bil takoj že ob prvi vožnji superca, ta mamin pač ne. Ampak čist verjamem, da se ga bom navadla, sam dlje bo trajalo. Mene je kot neizkušeno voznico pač šokiralo, kako lahko človek občuti razlike med avtomobili, čeprav v osnovi vsi delujejo na enak način.
  • 0

#188 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 17 September 2007 - 03:02 PM

Dilema, jst bom crknla od smeha ob tvoji vožnji z maminim avtom laugh.gif Sej bo šlo, slejkoprej se boš verjetno navadla. Tudi jst ko sm dobila izpit sm šla z mičkinega Getza na Seat Leona in sm bla pogosto zelo blizu katastrofe, ker nisem bla navajena tako širokega avta (pa leon ni nič posebnega). Zdej sm se pa ful navadla in gre lepo normalno.

Če mam pa fanta v avtu, dam njemu za vozit in ubijem dve muhi na en mah - ne rabi mi poslušat njegovih komentarjev, pa še počivam thumbup.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#189 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 17 September 2007 - 03:38 PM

Naslednjič ko bom v Celju bom prav oprezala za tem zelenkotom, pa se mu bom po slučajo še nalimala na rit in malo požmigala (moram pozdravit a ne). Upam samo da ni več takih avtov v vašem koncu... oops.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#190 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 17 September 2007 - 03:46 PM

Samo eden je, ne boš zgrešila. laugh.gif Pa ni zelenko ... živo rumen je. hmm.gif
  • 0

#191 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 17 September 2007 - 04:02 PM

Bo, meni deluje res ono zelen... Ga prav gledam, pa razumem da bi na pravi svetlobi znal bit rumen, samo mi ful ne deluje tko. smile.gif

Ok pol pa velja, bom žmigala (upam samo da ne tvoji mami....) .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#192 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 17 September 2007 - 04:13 PM

Ja mal je čudna svetloba na tej sliki, res na zeleno mičken potegne. Ampak u real je prav kričeče rumen. laugh.gif
  • 0

#193 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 17 September 2007 - 04:25 PM

Kanarček wink.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#194 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 24 September 2007 - 09:43 AM

Em... jaz tudi razmišljam, da bi šla zdaj delat izpit za avto.
Na žalost nimam narejene niti PP niti CPP.
Me pa zanima, če je treba imeti Zdravniško spričevalo že pred opravljanjem PP, ali šele kasneje? ermm.gif

Mislim, da bom šla delat vse to prek AMD Zvezda. Pa ful rajši bi imela žensko za inštruktorico, kot pa moškega. A bi mi lahko kdo katero priporočil? smile.gif

Me je pa kar malo strah, ker za volanom še nisem sedela nikoli, pa še nočne more imam že kakih 5 let o tem, kako ne znam speljat na sredi križišča, ipd.. oops.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#195 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 24 September 2007 - 09:47 AM

Immortelle, js sem imela tudi full strah pred vožnjo in sem se več kot dve leti spravljala v avtošolo. Ampak potem ti dober inštrukor pomaga se znebit teh strahov, pa itak vidiš po ene par urah, da sploh ni niti prbližno tko težko, kot se ti je zdelo prej, res.

Zdravniško spričevalo pa rabiš, ko se greš prijavit v avtošolo, jim ga daš ob vpisu. Ga rabiš, preden greš delat CPP in preden začneš vozit, pa tudi potem ga moraš pri izpitu predložit. Za PP ga pa ne rabiš.
  • 0

#196 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 24 September 2007 - 09:53 AM

QUOTE(DiLeMa @ 24. 9. 2007 - 10:47) View Post

Immortelle, js sem imela tudi full strah pred vožnjo in sem se več kot dve leti spravljala v avtošolo. Ampak potem ti dober inštrukor pomaga se znebit teh strahov, pa itak vidiš po ene par urah, da sploh ni niti prbližno tko težko, kot se ti je zdelo prej, res.

Zdravniško spričevalo pa rabiš, ko se greš prijavit v avtošolo, jim ga daš ob vpisu. Ga rabiš, preden greš delat CPP in preden začneš vozit, pa tudi potem ga moraš pri izpitu predložit. Za PP ga pa ne rabiš.

Super, ful hvala! biggrin.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#197 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 24 September 2007 - 12:32 PM

Mene je zenska, instruktorca, vrgla 2x ker jo je panika zgrabla,krava.Na tretji vozni sem se za las zjokala mlademu instruktorju,ki je ocenjeval.Parkirala sem bocno v zelo tesnem placu(3cm spredi,zadi) in med dvema avtoma rikverc, ker nisem vedla kako naj drugace obrnem kajti bila je neka zaprta ulica z 5imi parkirnimi placi.Mater sem mela zegn.

Enega so pa vrgli zato, ker je sel v ulico, dovoljeno samo za stanovalce, obrnit.Pa dobro, muss das sein? rolleyes.gif
Drugace pa(se opravicujem za stajerski naglas,danes me pipa), cestitam dilema za voznisko.Lani si pisarila kako si storasta in kako ti ne bo uspelo. laugh.gif
Jaz ga ze ene 2mesca nisem vozila, ker avta nimam,foter pa ne posodi, ker ga je strah... ZA AVTO, da ne bo pomote.
  • 0
Achte auf deine Gefühle, denn sie formen die Energie und damit dein Leben!

#198 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 25 September 2007 - 09:01 PM

To je pa ful bedarija, kot da si šla v avtošolo zaradi splošnega izobraževanja in ne zato da boš vozila avto. Sej vem da mora to on slišat ne pa ti...
Jaz sem svojemu že v štartu rekla naj si ne misli da bo avto "kot nov" ko se bom začela peljat z njim, pa se je samo smejal. Pač razume, da se vedno kar od nekje pojavi kak količek, stranski špegu, ali pa cele povodnji blata.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#199 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 26 September 2007 - 10:15 AM

Moj foter tud ne komplicira glede tega da bi mi dal avto. Sicer sem se prvi mesec mogla vedno z njim vozit, da je pač videl da znam tudi naš avto vozit in ne samo Cliota iz avtošole. Sem pa takrat vedno vozila ko je bila priložnost, pa četudi samo do trgovine. Samo, da sem se navadla avta in dobila nekaj izkušenj.
  • 0

#200 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 26 September 2007 - 12:28 PM

Jaz sem prve mesece peljala najstrožje po omejitvah, prav hecno se mi zdaj zdi smile.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users