Jump to content

Photo

HITRI RECEPTI

• Please log in to reply
221 replies to this topic

#181 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 14 February 2011 - 11:16 PM

MISO juha:

http://www.matejadereani.si/S20100/D22/Miso+juha
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#182 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 15 February 2011 - 10:55 AM

Mmmmmiso juha. wub.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#183 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 05 November 2011 - 09:14 PM

To sem danes naredila fantu, ker drugače on vrže skupaj samo tuno in koruzo in to je skoraj vsak dan tudi 2x. laugh.gif

Nadrobiš kruh(jaz sem eno čabato iz hoferja) na poljubno velike kose/koščke, primešaš veliko konzervo tune, pol velike konzerve koruze(merkator) in pol lončka kisle smetane. Mešanico daš v pečico za ene pol ure. Taka porcija je primerna za enega človeka, ki lahko spravi dosti vase. smile.gif
  • 0

#184 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85843 posts

Posted 06 November 2011 - 02:10 AM

QUOTE(Baby @ 5. 11. 2011 - 21:14) View Post

Taka porcija je primerna za enega človeka, ki lahko spravi dosti vase. smile.gif

To ima moj fant za predjed. laugh.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#185 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 06 November 2011 - 10:29 AM

Če pogledam količine bi tudi jaz to pojedla lahko sama in še kaj več. wink.gif Mogoče pa pride pečeno bolj nasitno?
  • 0

#186 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 11 January 2012 - 12:02 PM

PJ, recept za testenine z brokolijem!
Zavreš vodo, posoliš, vržeš not brokoli (jaz dam zamrznjenega, je hitreje kuhan kot surov/svež). V ponvi na žlički olivnega olja prepražiš par strokov česna (po okusu, nekateri imajo raje več drugi manj) in dodaš kuhan brokoli, parmezan in rezino ali dve kakega drugage sira (jaz sem dodala livado, jo imam najraje) in ga pretlačiš z vilico, da dobiš nekakšno pasto. V vodi, v kateri se je kuhal brokoli, skuhaš še svedre, jih odcediš, primešaš omaki in voila!

Ful je preprost recept, ampak hudo dober, jaz sem si to kosilo naredila dva dni zapored, ker mi je bilo tako fino. oops.gif

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#187 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 11 January 2012 - 12:08 PM

Okej, zamrznjen brokoli je ogaben. cry.gif Bom kar svežega, hvala! Probi še TA recept- samo brez inčunov, dobro je s kakšnim sesekljanim na soncu posušenim paradižnikom in prepraženimi pinjolami. njam.gif
  • 0

#188 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 11 January 2012 - 12:13 PM

V Interšparju je svež brokoli zanič, zato raje vzamem zamrznjenega. Pa sej ta recept je skoraj isti, inčunov tudi jaz ne maram. laugh.gif
  • 0
Pablo Picasso

#189 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85843 posts

Posted 11 January 2012 - 07:01 PM

QUOTE(Coco* @ 11. 1. 2012 - 12:13) View Post

V Interšparju je svež brokoli zanič, zato raje vzamem zamrznjenega.

Ja! Pa meni je zmrznjen že nasploh boljši, svež je dostikrat presuh in neokusen.

• 0

― V. Van Gogh

#190 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 January 2012 - 07:22 PM

Jaz pa sem do zdaj še VEDNO kupila v Šparu ali Hoferju zelo okusen brokoli (treba pa ga znati
izbrati, to je pa res). Sploh ne razmišljam o zmrznjenem, se mi zdi pa neprivlačna ideja.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#191 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85843 posts

Posted 11 January 2012 - 08:30 PM

Mimogrede, zmrznjena zelenjava ima veliko več nutrientov, kot tista, ki je bila v skladišču n-dni/tednov.
Samo pravilno jo je treba pripravit, da ni preveč vodena.

• 0

― V. Van Gogh

#192 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 11 January 2012 - 08:31 PM

Kaaaaaj, v katerem?! Jaz največkrat kupujem na Viču in sem na oddelku s sadjem in zelenjavo sto let, ker ful izbiram kose, pa se mi vseeno uspe zafrknit, ker pač ne pričakujem, da bo imela hrana TAKO plastičen okus.
  • 0
Pablo Picasso

#193 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 January 2012 - 08:33 PM

Coco, mene sprašuješ? Jaz že nekaj časa ne nakupujem v LJ, tako da ti ne morem dati uporabne info. : )

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#194 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 11 January 2012 - 08:46 PM

Jaz sem ga kupila v Hoferju in je dober.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#195 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 10 February 2012 - 05:09 PM

En super recept za prigrizek, katerega sem se spomnila sama, ko sem stala pred skorajda praznim hladilnikom in sem se bila prisiljena spomniti nečesa iz stvari, ki so bile na voljo.
Je pa izpadlo zelo dobro in zdaj večkrat pripravim za malico ali večerjo.

Za eno osebo:

2 rezini polnozrnatega toasta
2 rezini tofuja (jaz kupim tistega v kocki in potem odrežem dve rezini prbl. 1cm debeli)
Za marinado: temna sojina omaka, sol, česen v prahu
1 vložena pečena paprika
2 žlički mlečnega namaza z zelišči

Rezini tofuja približno 30 minut (lahko tudi čez noč) mariniram v zmesi sojine omake, soli in česna v prahu (lahko tudi sveži česen), potem na hitro popečem na olivnem olju.

Med tem opečem toast.

Na vsako opečeno rezino toasta dam 1 kos tofuja, polovico pečene paprike, na vrh pa še žličko mlečnega namaza.

Zelo hitro in enostavno. Pa zelo okusno! Priporočam! eat.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#196 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85843 posts

Posted 10 February 2012 - 07:31 PM

Jaz pa ne opazim nobene razlike, če tofu mariniram v sojini omaki, ali pa jo samo zlijem gor med pečenjem. Zato delam drugo.

• 0

― V. Van Gogh

#197 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 10 February 2012 - 08:34 PM

Jaz pa oboje. tongue.gif Mariniram, kar pa ostane pa potem polijem čez med pečenjem.
  • 0

#198 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 10 February 2012 - 09:30 PM

Pri tofuju res ni kakšne blazne razlike, če je nekaj časa v marinadi ali se prelije med kuhanjem, je pa velika
razlika pri mesu, kar je logično, ni tako, hm, prepustno.

• 0

#199 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 10 February 2012 - 09:33 PM

QUOTE(Plain Jane @ 10. 2. 2012 - 20:34) View Post

Jaz pa oboje. tongue.gif Mariniram, kar pa ostane pa potem polijem čez med pečenjem.

Ja, saj jaz tudi. smile.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#200 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85843 posts

Posted 10 February 2012 - 10:06 PM

Meni je pa sojine hitro preveč, ker je tako slana.

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users