Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#181 kartika

kartika

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 252 posts

Posted 14 July 2011 - 04:10 PM

Moja kolegica je bila v Tropei in je bila fuuuul zadovoljna...samo je bivala pri kolegici tako da glede hotela ti ne morem pomagat...poglej na kaksen booking.com

ciao
  • 0

#182 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 15 July 2011 - 07:41 AM

Frčica, zakaj geografska imena pišeš z malo. ermm.gif mad2.gif Veš kok je smotan brat.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#183 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 15 July 2011 - 07:47 AM

zato ker sem hitr pisala in tudi slovničnih napak nisem popravljala, kar si gotovo tudi opazil ;)
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#184 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 15 July 2011 - 07:58 AM

Mirno piši počasneje, ker ne znajo vsi hitro brati. cool.gif
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#185 nephtysee

nephtysee

sramežljivec

• Člani
  • 31 posts

Posted 16 July 2011 - 11:22 AM

S frendico se odpravljava v Milano na koncert in malo sightseeinga. Ima katera kak nasvet, kaj si ogledat in čemu se izognit? Najbolj naju vleče v vintage/secondhand shope, tako da če pozna katera kakšnega...please share smile.gif
  • 0

#186 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 16 July 2011 - 11:49 AM

QUOTE(Kalypso @ 26. 4. 2011 - 13:02) View Post

Jaz sem bila zdaj med prazniki na enodnevnem izletu v Milanu in me ni navdušil. Razen glavnega trga, kjer sta katedrala in Galleria Vittorio Emanuele in gradu družine Sforza (Castello Sforzesco) se mi zdi mesto kar zanemarjeno in kljub množici ljudi na ulicah, ni tistega pristne duše, ki jo lahko začutiš v nekaterih mestih. Sicer je res, da sem bila tam samo en dan, ampak po navadi je to dovolj, da dobim nek prvi vtis o mestu.
Je pa Milano raj za nakupovanje. V centru mesta je res ogromno trgovin - od Zare, Bershke, Benettona do Louisa Vuittona in Prade. Tam lahko brez problema zapravi ves dan.
Kot sem že takrat napisala: Castello Sforzesco, Duomo (katedrala), Galleria Vittorio Emanuele. Ostalo me ni navdušilo.

Second Hand trgovinic pa nisem videvala. Sorry. Bosta pa definitivno našli kaj zase, ker trgovin je res na pretek.
  • 0

#187 nephtysee

nephtysee

sramežljivec

• Člani
  • 31 posts

Posted 16 July 2011 - 09:44 PM

Hvala smile.gif Trgovince bom še mal zguglala, ampak večino za USA najde :S
  • 0

#188 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 18 July 2011 - 12:59 PM

V začetku julija sem bila v Toskani. Šli smo od torka do petka s tem da smo v petek pobrali dihurčico. V torek smo si pogledali Piso in Firence

IPB ImageIPB Image
V Pisi kamorkoli pogledaš boš videl random ljudi ki stegujejo roke v zrak, prav noro zgleda. Tako, da sem seveda morala to storiti še sama closedeyes.gif IPB Image

Firence
IPB ImageIPB Image
Morate, res MORATE poskusit sladoled v Perché no, imajo nore okuse in milo rečeno božanski sladoled. Ki pa je nažalost zelo drag. Jedle smo samo sestra, mami in jaz, vsaka drugo najmanjšo možno "porcijo", pa smo dale 12€. Sama sem imela sivko in tropsko sadje, love <3 IPB Image
Famozna kavarna, kjer vroča čokolada stane 7,5€, mami si jo je naročila pa ni bila nič posebnega tak da je to kr neko nabijanje cen. IPB Image

Še par utrinkov iz Sienne in San Gimignana
IPB ImageIPB ImageIPB ImageIPB Image

Da naredim malo lušte biggrin.gif IPB Image Tukaj sem jedla meto s čokolado in je imela okus kot after eight čokoladice, ali pa oni mentos bonboni v vrečki ko so tak ploščato okrogli pa so eni roza eni pa zeleni pa je not čokolada.

Hiša, v kateri smo bivali
IPB ImageIPB ImageIPB Image
Čudovita, čisto v toskanskem stilu, krasna okolica, ogromno rož, perfektna travica, ko smo prišli nas je za dobrodošlico čakala steklenica belega vina, sveže spečena pita in razni domači pičkoti, škoda da nismo znotraj nič poslikali, je bilo vse zgrajeno v takem starinskem podeželjskem slogu, ful lepo, okrasne škatle od piškotov iz leta 1884

V četrtek, termalni vrelci (žveplena voda) in H&M lepe kopalke! woot.gif
IPB Image

Večerja in dve najljubši sliki
IPB ImageIPB ImageIPB Image

Bottom line: I <3 Toskana ! wub.gif
Ne, res.... če bom kdaj velika in bogata bom v Toskani imela vikend z bazenom, ko smo se vozli smo videli ogromno veličastnih vil z pravimi drevoredi in dvovozi, ogromnimi bazeni, sanjsko!
  • 0
Memento mori.

#189 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 24 July 2011 - 02:37 PM

nutella thumbup.gif

Frčica, nisem dobro razumela. A vidva sta šla na Etno z gondolo ali sta pešačila? Gondola stane 53€, če sem prav razumela, nahaja se pa kje?
  • 0

#190 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 24 July 2011 - 05:45 PM

Toskana je to die for, jaz sem tudi bila lani, za par dni. wub2.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#191 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 July 2011 - 11:14 PM

Je že dolgo na moji WL.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#192 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 24 July 2011 - 11:19 PM

Saj so moje fotke tudi, par strani nazaj. Vidim da ste tudi vi, Nuttela, bili v San Giminiano, krasna vasica.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#193 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 25 July 2011 - 06:33 AM

QUOTE(Kalypso @ 24. 7. 2011 - 15:37) View Post

nutella thumbup.gif
Frčica, nisem dobro razumela. A vidva sta šla na Etno z gondolo ali sta pešačila? Gondola stane 53€, če sem prav razumela, nahaja se pa kje?

Kalypso, z gondolo sva šla. Na vrhu potem še pešačiš, ampak ni hujšega. Stane 53€, gondola je na južnem delu etne, dostop se imenuje refugio sapienza.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#194 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 25 July 2011 - 08:09 AM

nutella - super poročilo in slike. Pridna. thumbup.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#195 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 25 July 2011 - 10:05 AM

Frčica hvala za te podatke. Se mi je zdelo, da je mesto od koder vozi gonodola Refugio Sapienza, vendar nisem bila prepričana, ker je v brošuri tako dvoumno prevedeno. Še samo tole... koliko časa ti vzame vzpon in spust?
Brala sem tudi, da v bližini Catanie (do 20 min vožnje) ni nekih lepih plaž. A to drži?
  • 0

#196 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 25 July 2011 - 10:19 AM

Vzpon in spust z gondolo in prevozom do vrha?
Če si mislila to, potem ene 2-do max 3 ure. Računaj pa na to da midva nisva nič čakala v kakih vrstah, kako je v sezoni pa ne vem.
Okoli Catanie res ni nekaj posebnega plaž, plaže so tudi bolj na soncu. Sestra je bila v San marcu, baje je lepo. prilagam sliko z neta:http://www.flickr.com/photos/17662905@N05/5017227572/ je pa tole dlje od tvojih želenih 20 minut sad.gif
  • 0

#197 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 25 July 2011 - 10:27 AM

Ja, tako sem mislila.
Uf, San Marco je povsem na drugi strani. Zgleda ful lepo, ampak predaleč. Časovno sva omejena, tako da bo verjetno padla kar Etna. smile.gif Edino odločava se ali v lastni režiji ali v organizirani ekskurziji. smile.gif
  • 0

#198 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 25 July 2011 - 10:48 AM

Saj za kopanje bosta imela drugje še prilike smile.gif
Etna je super, res kot drug svet. Pa ustavi se kod pod njo, kjer je še vse zeleno-vse ful diši. Upam, da mimoza še cveti smile.gif
  • 0

#199 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 25 July 2011 - 11:04 AM

Itak, da še bo čas za kopanje. Malce sva oklevala glede Etne, ker sva mislila, da je za vzpon in spust potrebnega več časa. Če je 2-3 ure, potem ni problema, tudi če je sedaj v glavni sezoni potrebno nekoliko čakat na gondolo.

Pred Sicilijo pa si bova ogledala še Herkulaneum. woot.gif Bojda je lepši in manj skomercializiran kot so Pompeji. smile.gif
  • 0

#200 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 25 July 2011 - 11:22 AM

Sem slišala isto smile.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users