Jump to content

Photo

Čaji

• Please log in to reply
932 replies to this topic

#181 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 09 May 2010 - 01:42 PM

Zaj pa mi imela recept za smrekove vrsicke, plis plis plis! Spelikaaaaa!!! worthy1.gif

Drugac sem ga pa jaz pila kr dost lansko leto in nevem al je bilo zarad caja kaj...
Alergijo sem dobila, bakterija se je razvila, teden dni v bolnici. Se ga ne pritaknem vec. Imam pa zeliscne caje zelo rada (lipa, sipek, kopriva, marjetice..) , sploh ce jih sama naberem, k sem potem über ponosna name. biggrin.gif
Ah in Rooibos mi je zelo dobr...

• 0
Achte auf deine Gefühle, denn sie formen die Energie und damit dein Leben!

#182 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 09 May 2010 - 01:44 PM

Meni je dec prinesel koprivinega, ker sem pred kratkim omenjala, da bi ga poskusila...oduren mi je.
  • 0

#183 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 09 May 2010 - 01:47 PM

luminelle, morm mami vprašat za recept, sicer se mi pa zdi, da mlade smrekove vršičke pač daš v falšo z orng pocukrano vodo pa na okensko polico na sonce. ampak bom za vsak slučaj še mami vprašala, da ne bom širila neresnic.
OT: men je pa juha iz mladih kopriv full dobra, boljša od špinačne. njam.gif

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#184 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 09 May 2010 - 02:09 PM

Hvala Špela! kiss1.gif

OT: men je pa solatka svezih kopriv&sokec fu dobr. Caj pa ima okus po algah.

• 0

#185 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts

Posted 09 May 2010 - 02:16 PM

hmmm, na netu berem, da dajo samo plast vršičkov, nato plast cukra in tako do vrha kozarca (vrhnja plast je cuker) in na sonce. potem se pa precedi in shrani. po moje bo to kar prav, tisto mojo vodo kar pozabi. wink.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#186 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts

Posted 10 May 2010 - 09:39 AM

v zeleni čaj sem si danes vlila sivkin sirup. njam.gif z raznimi dodatki mi bo morda še postal všeč, mi pa ni baš nekaj oni Zen od Teekane.
  • 0

#187 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 10 May 2010 - 12:34 PM

Moji novi čajčki wub2.gif :

Twinings Voyage Brazilian Baia
Edinstvena mešanica črnega čaja ter kokosa, vanilje in kakava.
IPB Image

Twinings Voyage African Tunda
Romantična mešanica črnega aromatiziranega čaja s sledovi ananasa in rooibosa.
IPB Image

Twinings Teekanne Fruit Love (Hot love)
Malina, vanilija
IPB Image

WISHLIST (kupim v kratkem):

Twinings Camomile-Honey-Vanilla
Izjemno okusna mešanica aromatiziranega črnega čaja s kamilicami, medom in vaniljo.
IPB Image

Milford Cherry-Banana

Češnja,banana
IPB Image

• 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#188 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts

Posted 12 May 2010 - 05:45 PM

za darilo nameravam kupit nekaj črnih aromatiziranih čajev in že uhuhu časa nisem bila v Cha .... pa sem zdaj vidla na www, da imajo tudi neke (vsaj meni) nove črne aromatizirance .....
  • CHOCO POWER: Čaj z aromo čokolade in dodanimi koščki kakavovca.
    Ima sladko kremen okus, kateremu se prileže mleko.
  • ZAČIMBE ORIENTA: V mešanici cejlonskega in kitajskega črnega čaja najdemo pomarančno lupino, koščke cimeta, ingverja in vanilije. Dodatki zaokrožijo sladkast okus osnovnega čaja.

a je katera že probala ta dva?

kupila bom pa ziher tele, ker sem se vrečkarskih naveličala:
  • SIMPLY ORGANIC: Mešanica organsko pridelanih zelišč, plodov, korenin in čaja - rožmarina, koprive, šipka, rooibos čaja, sivke, ingverja, pu erh čaja, mate čaja, sladke kumine, popra, kardamoma in nageljnovih žbic. Čaj je blagega okusa in zaradi svoje sestave hkrati sprošča in poživlja.
  • WELLNESS ENERGIJA: Zaradi črnega ribeza in hibiskusa je barva čaja zdravo rdečevijolična, saj vsebuje nemalo antioksidativno učinkujočih barvil, nekaj flavonoidov pa prispevajo še druge sestavine, med njimi robidovi listi. V čaju, ki ima izstopajočo aromo črnega ribeza, so tudi jedrca z zgoščenim sokom tega sadeža. Za živahno razpoloženje so poleg barve in sadnih kislin v čaju odgovorni še orešek kola, ki prispeva nekaj kofeina, in dodani multivitaminski pripravek. To je čaj, ki nam omogoča, da se odžejamo in okrepimo obenem in je zelo primeren kot poživilno-vitaminski napitek pri različnih telesnih dejavnostih. Pozimi si vročega natočimo v termos steklenico in vzamemo s seboj na izlet, poleti ga ohladimo in se s pitjem osvežimo v še tako vročem dnevu.
  • AYURVEDSKI ČAJ POMIRITEV: Uravnoveša vata došo.
    Odpravlja telesno in umsko napetost, ureja prebavo in presnovo. Čaj ima izrazito sladek okus zaradi cimeta in sladkega korena. Ingver prispeva kanček ostrine, aromo pa razširijo komarček, pomarančna lupina in kardamom. Zaradi svojega okusa je čaj primeren za vesel začetek dneva, kot sladka nekalorična pomoč pri popoldanski utrujenosti, sploh pa za večerno umiritev dneva.

• 0

• Guests

Posted 12 May 2010 - 06:31 PM

Brazilian Baia je ful dober.

Spela, Choco power je ful dober, ampak js bi ti priporocala, da za darilo kupis caje v cajnici sosednji Palace de Thee, ker so ful boljsi caji, cene pa tam tam. Js zadnje case kupujem v Mullerju, ker majo fajn crne caje, pa poceni, ampak tu in tam si pa privoscim od tam... v cajnici vzamem pa res redko se samo choco power pa crno medino. Ful so zvetreni caji tam, nazadnje sm dobla english breakfast totalno brez okusa, arome... zanc, no
  • 0

#190 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts

Posted 12 May 2010 - 06:56 PM

s Palačo čajev se imam namen še seznanit, kolikor sem gledala na www, tam nimajo 'običnih' sadnih čajev? no, vsekakor najbolje, da grem kar tja vprašat. cene so pa precej navite - okoli 6€ za 100 g, to je men velik, je še zmeri Čajna skoraj pol cenejša. darilo bo pa za ziher iz Čajne, povezava obdarovanca s tem prostorom pa to. wink.gif

FRIIIIIIIIIIIIIDA, kateri je oni otroški čaj iz Palače, ki je tebi full dober? pa a ga lahko tut majhni otroci pijejo (tipa starosti leto in pol, dve)?

• 0

• Guests

Posted 12 May 2010 - 07:23 PM

Jaz imam doma Začimbe orienta in mi je kar všeč. Opisat ga pa ne bi znala, tak... začimbast je laugh.gif . Bi pa tudi jaz predlagala Palačo Čajev. Cene so pa ful različne tam. Nazadnje sva s fantom tam nabavila za 50 € čajev butl.gif , ampak zaenkrat mi je bilo še vse od tam všeč.
  • 0

#192 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts

Posted 12 May 2010 - 08:50 PM

PP, pol pa kar na dan z besedo, katere čaje imaš od tam. wink.gif ma, neki bom že zmutila, ni hudič.
  • 0

• Guests

Posted 12 May 2010 - 08:58 PM

Lung Ching, Lin Yun sta mi totalna zmaga, potem imam pa še Rooibos z aromo mandlja in vanilje in pa Earl Greya. Naslednjič je v planu kak beli. smile.gif
  • 0

#194 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts

Posted 12 May 2010 - 08:59 PM

hvala! se bom kr v trgovini pustila mal podučit.
  • 0

• Guests

Posted 12 May 2010 - 09:13 PM

Noro ustrežljivi so in vse dajo za povohat. biggrin.gif Daj si duška!
  • 0

#196 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 12 May 2010 - 09:39 PM

Špela, reče semu The des enfants, otroški čaj. Sej bojo vedl, lohk ga pijejo tud otročki ja, seveda.
Men je nor tud Hammam, ampak ta mi je bolj zimski al pa jesenski, men je všeč rooibos varianta, dober mi je tud čaj za zaljubljence pa en, k sem ga dobila pozimi in je bil omejena izdeja, črni božični čaj.

Men so pri njih tud noro všeč sveče, sam k so drage ko pes. Sveče majo pa enake vonje kot so okusi čajev. Ene 6 jih imajo, mmmmmmmm.
  • 0

#197 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts

Posted 13 May 2010 - 07:36 PM

evo, js sm usekana. butl.gif zdej mi je edin mal žal, da sem tok Simply Organic čaja kupila, ampak gre itak za darila. Iz Cha sem vzela vse naštete iz predhodnega posta in še Irish Morning (za darilo), 2 rjava kandisa in itak, da šalco, ki mi je tok lepa, da si bom ziher še eno kupila. oops.gif Ajurvedski in Wellness mi full dišita.

iz Palače sem pa vzela The des Enfants (polovička za darilo), The des Amants (OMG, njamsi! wub2.gif, čeprav me močno spominja na divjo češnjo iz Cha, ampak je ta boljši), Montagne Bleue in, jasno, klasiko, Caramel. prevohala sem jih pa mali milijon, Hammam ziher drugič kupim pa en je dišal identično kot stara lesena trgovčeva hiša v Vietnamu, majkemi, čist po lesu. wub.gif js sm prišla noter pa rekla, da sem 1. tam in da nimam pojma, laugh.gif, je bla full prijazna punca, in sem tut povedala, da sem Hammam pila pr teb, Frida. smile.gif

• 0

• Guests

Posted 14 May 2010 - 08:40 AM

QUOTE(PurePoison @ 12. 5. 2010 - 20:13) View Post

Noro ustrežljivi so in vse dajo za povohat. biggrin.gif Daj si duška!

Mene pa to mal moti, rajs sama pogledam, pa zberem, pa naj mi pol se kaj pove, ce jo vprasam, ne pa da skoz caplja prodajalka za mano (tk kot v Lushu). Pa ko sm bla prvic tam me je razjezlo, ker mi je neki trdila o caju, kar absolutno ni res, pa sm se pol vdala v usodo, rekla jaja, kupla in sla. Ampak caje majo pa vseeno dobre. smile.gif

Kak je hammam? Crni?

• 0

• Guests

Posted 14 May 2010 - 08:45 AM

Meni gre običajno tudi to na živce, ampak tam se mi pa zdi, da kar paše imet nekoga, ki ti malo razkaže ponudbo, ker je drugače čisto preveč vsega. Pa tam dejansko sam ne moreš nobenega čaja res 'probat'. Se mi zdi malo drugačna scena kot pri kozmetiki. smile.gif
  • 0

#200 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 15 May 2010 - 09:05 PM

Jaz bi pa rada punce iz Maribora vprasala, kje bi se dalo kupit svez, pravi in kvaliteten bel/zelen caj? Namrec, zasledila nisem nikjer se trgovine.. morda tud zato, k laufarim&delam. :/ Prosim za pomoc! :*
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users