Jump to content

Photo

Muffini, cupcakes

• Please log in to reply
787 replies to this topic

#181 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 19 November 2007 - 11:03 AM

Jaz imam isti pekač. Je fajn ja. Drugače pa čestitke. Izgledajo slastni. smile.gif

• 0

#182 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 20 November 2007 - 01:55 AM

Juhuhu! Šla v Merkur po 2 komada silikonskih pekačev in v Spar po sestavine. Na netu snela recept za muffine:

Sestavine

2 skodelici moke
1/2 skodelice sladkorja
1 pecilni prašek
1 ščepec soli
1 jajce (jaz dam ta veliko)
1 vanilijev sladkor
70 g zmehčanega ali stopljenega masla
1 skodelica pomarančnega soka
nasekljana čokolada (po želji - okoli 100 g)
olupljena naribana jabolka (skodelica ali dve)
rozine (50 do 100 g, po okusu)
suho sadje, narezano na koščke (po okusu, kot rozine)
oreški (po okusu, kot rozine)

Postopek

Dobro namastimo modelčke za muffine (če jih imamo) ali pa položimo po dve papirnati posodici drugo v drugo in jih damo na pekač. Nasekljamo čokolado in oreške, če jih bomo uporabili in narežemo suho sadje na koščke, rozine lahko namočimo v mlačno vodo ali rum. Pečico segrejemo na 225 stopinj.

Moko, pecilni prašek, sladkor in vanilijev sladkor ter sol zmešamo v eni posodi, v drugi pa razžvrkljamo ali zmeljemo jajce, maslo in pomarančni sok ter oboje narahlo zmešamo skupaj, le toliko, da se suhe sestavine rahlo navlažijo. Na koncu zelo zelo na hitro primešamo še naribana jabolka, nasekljano čokolado in rozine ali/in drugo suho sadje in /ali nasekljane oreške.

Modelčke takoj, ko je testo zmešano, napolnimo do cca 2/3 in pečemo približno 15 minut pri 225 stopinjah.

In uspelo je! Prvič, da sem jih delala in sem zelo zadovoljna. Prav lepo je bilo gledati, kako se z njimi baše moj fant, ki drugače niti ni tako mahnjen na sladko...
Še jih bom naredila.
Glede silikonskega pekača: res je, nič se ne prime! Jaz sem dala ven iz pečice in čez 2 minuti lepo vzela enga po enga ven z roko, lahko bi tudi samo obrnila pekač in bi sami skočili ven.
  • 0
"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society."

#183 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 26 December 2007 - 07:22 PM

^^ heh, fino.
Jaz sem jih tudi predvčerajšnim prvič pekla in jih bom verjetno jutri tudi. Naredila sem pa čisto navadne, z koščki čokolade. Vsi so jih pohvalil in rekli da naj jih še naredim. biggrin.gif Odkritje sezone.

aja, tudi jaz sem recept našla na kulinariki, a sem ga malo priredila (ker nam je zmanjkalo vanilin sladkorja sem dala kar limoninga).
  • 0
Contented rest, beloved heart's desire,
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

#184 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 26 December 2007 - 10:08 PM

Tukaj se ena frisna mafin pekacica. Itak da sem se za prvic drzala osnovnega recepta, dodala sem poleg pa banane, rozine in koscke suhega sadja, pa se mickeno mleka. Povrhu sem jih oblila z vroco cokolado. Zaradi banan so bili tak fino masleni, bogatega, polnega okusa, prav nic suhi. Ze vidim, da me bo - ce me ze ni - zapopadla muffin obsesija.
w00t2.gif
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#185 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 28 December 2007 - 12:25 PM

Heh, mene je že biggrin.gif Včeraj sem jih spet naredila, tokrat sem dodala še kokosovo moko. zmanjkalo jih je v 5ih minutah. Bom mogla začeti kar dve runde naenkrat peči, da bodo zdržali nekaj časa.
  • 0
(Simon Jones)

#186 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 28 December 2007 - 04:11 PM

A tebe tudi, hihi. Ja, ko te enkrat zgrabi, je konec.tongue.gif

Valda ej, 2 runde Najmanj! - to je men ze samoumevno.biggrin.gif
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#187 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 23 January 2008 - 11:46 PM

Kaj sem našla... pekač za muffine v obliki srčkov. Lušno. Pri nas ga še nisem zasledila.
IPB Image
  • 0

#188 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 24 January 2008 - 02:18 PM

Haha, dobra ideja. Ja pri nas jih pomoje res ni.
  • 0
(Simon Jones)

#189 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 24 January 2008 - 02:33 PM

Okoli Valentinovega bi se to znalo dobit, vsaj v Avstriji sem jaz to videla.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#190 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 30 January 2008 - 10:33 AM

jaz sem jih videla že v sloveniji pa nevem kje sad.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#191 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 30 January 2008 - 06:18 PM

lihkar sm spekla 4 vrste muffinov: standard - borovničeve pa čokoladne, pol pa še ene kombinacija banana in čokolada, pa druge s čokolado, kokosom pa še mal malibuja sm dodala. bananini so mi zanič (mogoče tut zato ker ne maram banan, sam tut bratu niso všeč, res je tak čudn okus ko so pečene), z malibujem so pa super! jih bom še kdaj naredila!
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#192 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 25 August 2008 - 12:19 PM

Zdej sm delala muffine po receptu od Jamieja in so ful dobri:

za 24 kom:

- 400g buče
- 400 g rjavega sladkorja
- 4 jajca
- 300 g moke
- 1 pecilni prašek
- ščepec soli
- pest orehov
- žlička cimeta
- 175 ml olivnega olja

Bučo in orehe najprej v multipraktiku zmeljemo, potem pa vse ostale sestavine zmešamo. Pečemo pri 180°C približno 20 minut, lahko malo več.

Preliv:

- kisla smetana
- limonin sok
- sladkor v prahu
- vanilijev ekstrakt
- limonina lupinica

Vse naštete sestavine zmešate po občutku in preverjate kislost. Zaradi sladkorja v prahu se tale krema potem malo strdi in je ful fajn.

Ful so dobri res! Dober tek!

Spešli for Flafi biggrin.gif :

IPB Image

IPB Image

uporabila sem pa tole bučo (z lupino vred), po angleško se ji reče Butternut squash, kako se reče pa po slovensko pa nimam pojma. Uporabi se lahko pa pomoje katerokoli drugo bučo.

IPB Image
  • 0

#193 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 August 2008 - 12:29 PM

Po sestavinah sodeč morajo res biti strašno dobri.

Slike? closedeyes.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#194 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 25 August 2008 - 12:30 PM

Ok. Grem slikat. laugh.gif
  • 0

#195 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 August 2008 - 12:33 PM

woot.gif

Ker si bom sprintala in bom še sliko sprintala poleg. closedeyes.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#196 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 25 August 2008 - 09:54 PM

Frida, zgleda odlično. Mogoče kdaj tudi take naredim.
  • 0
(Simon Jones)

#197 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 25 August 2008 - 09:57 PM

Tudi meni izgledajo mmmmmmmmm, fantastični!
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#198 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 August 2008 - 10:10 PM

Frida,
100x ti hvala!!!
Bom zdaj sprintala, vključno s slikami... v kratkem naredim in poročam.
Izgledajo pa fantastično! Jaz bom uporabila kar one male, jedilne zelene bučke z vrta.
Če bodo lepi, tudi prilimam slike. ;.)
  • 0

#199 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 25 August 2008 - 10:19 PM

Oh hvala vsem! cool1.gif

Jest sm dala še mal suhega ingverja not, ker mi ful paše v to kombinacijo skupaj s cimetom.
Flafi, ti pa fajn ustvarji in poročaj, ja biggrin.gif

• 0

#200 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 August 2008 - 10:21 PM

Aha, ingver. Bom dopisala. closedeyes.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users