Muffini, cupcakes
Posted 19 November 2007 - 11:03 AM

Posted 20 November 2007 - 01:55 AM
Sestavine
2 skodelici moke
1/2 skodelice sladkorja
1 pecilni prašek
1 ščepec soli
1 jajce (jaz dam ta veliko)
1 vanilijev sladkor
70 g zmehčanega ali stopljenega masla
1 skodelica pomarančnega soka
nasekljana čokolada (po želji - okoli 100 g)
olupljena naribana jabolka (skodelica ali dve)
rozine (50 do 100 g, po okusu)
suho sadje, narezano na koščke (po okusu, kot rozine)
oreški (po okusu, kot rozine)
Postopek
Dobro namastimo modelčke za muffine (če jih imamo) ali pa položimo po dve papirnati posodici drugo v drugo in jih damo na pekač. Nasekljamo čokolado in oreške, če jih bomo uporabili in narežemo suho sadje na koščke, rozine lahko namočimo v mlačno vodo ali rum. Pečico segrejemo na 225 stopinj.
Moko, pecilni prašek, sladkor in vanilijev sladkor ter sol zmešamo v eni posodi, v drugi pa razžvrkljamo ali zmeljemo jajce, maslo in pomarančni sok ter oboje narahlo zmešamo skupaj, le toliko, da se suhe sestavine rahlo navlažijo. Na koncu zelo zelo na hitro primešamo še naribana jabolka, nasekljano čokolado in rozine ali/in drugo suho sadje in /ali nasekljane oreške.
Modelčke takoj, ko je testo zmešano, napolnimo do cca 2/3 in pečemo približno 15 minut pri 225 stopinjah.
In uspelo je! Prvič, da sem jih delala in sem zelo zadovoljna. Prav lepo je bilo gledati, kako se z njimi baše moj fant, ki drugače niti ni tako mahnjen na sladko...
Še jih bom naredila.
Glede silikonskega pekača: res je, nič se ne prime! Jaz sem dala ven iz pečice in čez 2 minuti lepo vzela enga po enga ven z roko, lahko bi tudi samo obrnila pekač in bi sami skočili ven.
Posted 26 December 2007 - 07:22 PM
^^ heh, fino.
Jaz sem jih tudi predvčerajšnim prvič pekla in jih bom verjetno jutri tudi. Naredila sem pa čisto navadne, z koščki čokolade. Vsi so jih pohvalil in rekli da naj jih še naredim.

aja, tudi jaz sem recept našla na kulinariki, a sem ga malo priredila (ker nam je zmanjkalo vanilin sladkorja sem dala kar limoninga).
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)
Posted 26 December 2007 - 10:08 PM
Tukaj se ena frisna mafin pekacica. Itak da sem se za prvic drzala osnovnega recepta, dodala sem poleg pa banane, rozine in koscke suhega sadja, pa se mickeno mleka. Povrhu sem jih oblila z vroco cokolado. Zaradi banan so bili tak fino masleni, bogatega, polnega okusa, prav nic suhi. Ze vidim, da me bo - ce me ze ni - zapopadla muffin obsesija.

Posted 28 December 2007 - 12:25 PM
Heh, mene je že

(Simon Jones)
Posted 28 December 2007 - 04:11 PM
A tebe tudi, hihi. Ja, ko te enkrat zgrabi, je konec.

Valda ej, 2 runde Najmanj! - to je men ze samoumevno.

Posted 23 January 2008 - 11:46 PM

Posted 24 January 2008 - 02:18 PM
(Simon Jones)
Posted 24 January 2008 - 02:33 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 30 January 2008 - 10:33 AM

Posted 30 January 2008 - 06:18 PM

Posted 25 August 2008 - 12:19 PM
za 24 kom:
- 400g buče
- 400 g rjavega sladkorja
- 4 jajca
- 300 g moke
- 1 pecilni prašek
- ščepec soli
- pest orehov
- žlička cimeta
- 175 ml olivnega olja
Bučo in orehe najprej v multipraktiku zmeljemo, potem pa vse ostale sestavine zmešamo. Pečemo pri 180°C približno 20 minut, lahko malo več.
Preliv:
- kisla smetana
- limonin sok
- sladkor v prahu
- vanilijev ekstrakt
- limonina lupinica
Vse naštete sestavine zmešate po občutku in preverjate kislost. Zaradi sladkorja v prahu se tale krema potem malo strdi in je ful fajn.
Ful so dobri res! Dober tek!
Spešli for Flafi

uporabila sem pa tole bučo (z lupino vred), po angleško se ji reče Butternut squash, kako se reče pa po slovensko pa nimam pojma. Uporabi se lahko pa pomoje katerokoli drugo bučo.

Posted 25 August 2008 - 12:29 PM
Po sestavinah sodeč morajo res biti strašno dobri.
Slike?

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 25 August 2008 - 12:30 PM

Posted 25 August 2008 - 12:33 PM

Ker si bom sprintala in bom še sliko sprintala poleg.

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 25 August 2008 - 09:54 PM
(Simon Jones)
Posted 25 August 2008 - 09:57 PM
Posted 25 August 2008 - 10:10 PM
Frida,
100x ti hvala!!!
Bom zdaj sprintala, vključno s slikami... v kratkem naredim in poročam.
Izgledajo pa fantastično! Jaz bom uporabila kar one male, jedilne zelene bučke z vrta.
Če bodo lepi, tudi prilimam slike. ;.)
Posted 25 August 2008 - 10:19 PM

Jest sm dala še mal suhega ingverja not, ker mi ful paše v to kombinacijo skupaj s cimetom.
Flafi, ti pa fajn ustvarji in poročaj, ja

Posted 25 August 2008 - 10:21 PM
Aha, ingver. Bom dopisala.

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users