Jump to content

Photo

Katera pasma je zame?!

• Please log in to reply
352 replies to this topic

#181 phoebe

phoebe

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2022 posts

Posted 07 May 2007 - 08:04 AM

Ves racunaj da rodovniski kuza pride od 800 euro naprej....vse te pasme,ki si jih napisala-so hisni psi,tudi beagle ceprav ima lovski nagon in je jaz recem da je kar nujno da prenocujejo noter v hisi.Ker lahko ti povem,da tisti pes,ki vecinoma casa prezivi sam-brez svojega lastnika ne bo nikoli dobro solan pes.
Ja Sarpeji pa pridejo tudi do 2000 euro z rodovnikom,zelo so dragi.Glede solanja pa mislim da ni problemov...
  • 0
I am falling between dreams and reality

#182 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 07 May 2007 - 08:36 AM

Soseda dobro pozna en par, ki prodaja in vzgaja šarpeje (to so res prvovrstni psi, zdravi, krepki, vse porihtano, ker ta par res živi za to) in so ful dragi, baje tudi do 3000€. Pa tudi onadva imata strogo selekcijo, ne prodata kar vsem, ampak se prej zeeelo pozanimata, kam bo pes šel.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#183 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 07 May 2007 - 01:08 PM

ok, potem šarpeji odpadejo, ker to mi je pa malo veliko. samo ko so pa tako lušni, cucki mali, čist škoda cry.gif

mogoče bi šla pred kakšno "nabavo" psička še v azile po sloveniji pogledat, če je kakšen primeren smile.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#184 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 May 2007 - 02:47 PM

Jaz bom ko berem bolj ne morem vrjet.

Piko*biko jaz ti svetujem, da počakaš kaki mesec, dva, tri .. ker te bo minlo. Če si se včeraj odločla, da hočeš met psa, potem nevem kaj boš mislila čez 10 let, ko bo ta pes še vedno pri tebi. Naveličala se ga boš tak hitro kot si se odločla da bi ga imela.

Boge živali no. Pes ni igrača, ni predmet.. ampak so punce pred mano že to povedale, tak, da ne bom ponavljala.
  • 0
Viens, reste ici!

#185 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 07 May 2007 - 02:52 PM

PRT-jev v Slo nekaj časa ne bo. Ni legel na vidiku. Lahko pa najdeš v tujini za cca 1000€. Imamp tudi zelo dober PRT-team, ki se veliko druži. Če te bo pasma res zanimala kontaktiraj tele
  • 0
IPB Image

#186 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 07 May 2007 - 02:54 PM

Aha, hvala za stran, jo bom potem proti večeru temeljitejše pregledala smile.gif
  • 0

#187 Luna 13

Luna 13

sramežljivec

• Člani
  • 67 posts
  • Interests:Košarka,kolesarjenje,moje živali.

Posted 23 May 2007 - 04:02 PM

Ni karlov španjel,temvač cavalier king charles španjel,king charles španjel in podobno wink.gif rolleyes.gif happy.gif

• 0
IPB Image

#188 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 23 May 2007 - 04:35 PM

ja ampak poslovenjeno je karlov španijel, tako kot nemški ovčar, argentinski pes, samojed... wink.gif
  • 0
IPB Image

#189 phoebe

phoebe

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2022 posts

Posted 24 May 2007 - 09:25 PM

QUOTE(Luna 13 @ 23. 5. 2007 - 15:02) View Post

Ni karlov španjel,temvač cavalier king charles španjel,king charles španjel in podobno wink.gif rolleyes.gif happy.gif

Hvala no za tako natancnost dry.gif -mislim,da vsi razumemo za katero pasmo gre rolleyes.gif
Seveda je vsakomur bolj razumljivo in v Slo. se bolj uporabljajo slovenski prevodi...tako kot je tvoj pasme špic-vsi razumemo kateri je in kako zgleda,kot ce bi komu rekla,da imas psa pasme Miniature Spitz wink.gif (vsem bolje vednim pasje-ljubcem,ki imajo "celotno" pasjo enciklopedijo v glavi to ne bo delalo tezav-nekdo ki pa se ne spozna,pa ne bo vedel tocno)
  • 0
I am falling between dreams and reality

#190 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 05 June 2007 - 10:01 PM

http://www.salomon.s...d=1683I.1391082

a je tale oglas videti obetaven ? smile.gif
  • 0

#191 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 06 June 2007 - 08:51 AM

Če bi blo zraven ime staršev, pa ime vzreditelja potem bi bila veliko lažja odločitev. a te beagelčki zanimajo?

http://www.mojpes.co...h...06&start=45

V psarni Brakada je Hesta Wanila von Dostal (vzrejna ocena I/I) 7.4.07 polegla 5 zdravih in krepkih mladičkov.Mak , Mars in Matja so trobarvni , Moon in Mary Lou pa dvobarvna.Njihov oče je INT.CH Lacky Boy , vzrejna ocena I/I.

(čakam še kontaktno številko)

Tile majo pa karlove španijele, mogoče je še kakšen mladiček na voljo
Psarna WALKING IN SUNSHINE
Vzreditelj: Anita Skale, Tavčarjeva 6, 3250 Rogaška Slatina
e-mail: anita.skale@guest.arnes.si
tel: 041 705 664
  • 0
IPB Image

#192 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 06 June 2007 - 11:43 AM

trenutno se sicer najbolj nagibam k parson russel terierju smile.gif

tudi beagle mi je všeč, ampak mi deluje bolj okoren kot terier smile.gif

aja, a mi lahko malo razložiš te kratice in to ? .. tudi na splošno me zanima, kaj je pod čem v rodovniku označeno, ker ga še nikoli nisem videla, pa da bi recimo lahko prepoznala dobre in slabe značilnosti prednikov smile.gif
  • 0

#193 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 06 June 2007 - 12:53 PM

Za rodovnik nisem pravi naslov, tud za razstavne nazive ne, edino enih par vem-BOB (bes of breed), BIS (Best in show), PRM(mladinski šampionat) CH(je šampinat) BOG(best of group-FCI V recimo)...

http://www.mojpes.co...wforum.php?f=13

Tu imaš no rodovniku...

Za PRT se obni na Jupi na mojpes.com...So vzreditelji in poznajo tudi druge, ki vzrejajo in dajo veliko na kvaliteto in zdravje, predvsem jim je važno, da gre pes v dobre roke. Mislim da sem že dala link

Razlika med tema dvema je OGROMNA, PRT je hudič, bigl pa bližje angleu, terrier in gonič-ogromna razlika.

http://i111.photobuc...a/koroska/7.jpg

http://www.moj-album...n8SR13guJPY.jpg

Kot vidiš, jim ni problem skočit ne ramo-pa ta punc ani mala, nekaj pod 170 cm. Beagle kamot laufa agility wink.gif

• 0
IPB Image

#194 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 06 June 2007 - 04:06 PM

hvala wink.gif

hudiček je bilo izrečeno v pozitivno naravnani misli ? biggrin.gif
  • 0

#195 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 07 June 2007 - 08:26 AM

Evo mankajoči kontakt Nevenka Omejec, Psarna Brakada, tel.041/873-633 iz Selc

Pozitivna in negativna... twisted.gif Meni osebno njihov nagon do ubijanja glodavcev in lovenje ptičev, fazanov...ni všeč. Pa tud precej težko je to ukroiti. Kr preberi si par strani na frumu. ni treba celih 215 ampak recimo zadnjih 10.

• 0
IPB Image

#196 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 07 June 2007 - 09:07 AM

a se beagle kej rad crklja .. ko bi jz tudi takega, da grem z njemu lahko mal ležat pred tv in ga čohljat zraven biggrin.gif
  • 0

#197 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 07 June 2007 - 12:33 PM

Beagli (vsaj kakor jaz vem) so precej družabni in učljivi pa tut crkljajo se radi (enkrat pred leti sem gledala eno oddajo na Animal Planet pa so to povedal). biggrin.gif
  • 0

#198 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 07 June 2007 - 12:54 PM

hvala smile.gif

hm .. eni znanci iz ulce ga imajo bolj na novo .. moram kdaj malo bolj pogledat, če bom videla, ko so na sprehodu, kako se kaj obnaša biggrin.gif

potem bi pa mogoče raje beagla, glede na to, da ni velik, pa da ni hiperaktiven ..
  • 0

#199 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 07 June 2007 - 12:55 PM

IPB Image

Moreš pa vzet v zajkup da je to lovski pes in da ne prenese samote-ni šans da bi bil sam 8 ur. Potrebuje veliiiko ukvarjanja, da se možgančki zaposlijo-pravzprav vsak pes. Škoda, da te ni bilo v Hrušica, tam so bli bigli, ta viked jih bo pa v Zagrebu še več wink.gif najbolš da lastnike kontaktiraš, na KZS dobiš informacije.

Gonič so 80% na sprehodih taki

IPB Image
  • 0
IPB Image

#200 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 07 June 2007 - 01:00 PM

ja kšne 3 urce na dan bi bil sam verjetno, kar se mi zdi vredu.

kolko je pa kaj težak ?

je samička ponavadi kaj bolj navezana na lastnika in ne tolko samosvoja ?

koliko je približno cena ?

primeren je tudi za v hišo ane .. oz. not bi spal biggrin.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users