Jump to content

Photo

Filozofska fakulteta v Ljubljani - vprašanja o študijskih programih

• Please log in to reply
465 replies to this topic

#181 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 October 2007 - 12:20 PM

Ja ponavadi je tako da kroži list okrog. Redkodaj kliče vsakega posebej, jaz sem menda samo enkrat to doživela.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#182 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 20 October 2007 - 02:53 PM

Pri nas pa povsod kličejo, kjer je obvezno.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#183 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 October 2007 - 05:23 PM

Ma to za predavanja govoriš? Pri nas niso nikjer obvezna, samo vaje.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#184 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 20 October 2007 - 09:30 PM

Ne ne, za vaje, predavanja niso niti pri nas obvezna.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#185 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 21 October 2007 - 03:09 PM

Pri nas je šel list okol, sam so pol prešteli, če se število prisotnih na listu ujema s številom dejansko prisotnih na vajah (ene par jih pa ni nič preverjal).
  • 0

#186 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 29 November 2007 - 01:03 PM

A kdo ve, če je za študij ruščine potrebna ocena iz 3. in 4. letnika srednje šole (če vpliva na vpis)? Pa kakšne so možnosti za zaposlitev?
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#187 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 29 November 2007 - 01:36 PM

GOOGLE:
Če bo sprejet sklep o omejitvi vpisa, bodo
kandidati izbrani glede na:
− splošni uspeh pri maturi oziroma zaključnem izpitu 60% točk,
− splošni uspeh v 3. in 4. letniku 40% točk.

Glede zaposlitve, ne vem.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#188 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 29 November 2007 - 03:11 PM

^Ja sej nekje piše da se rab ocena, nekje pa ne blink.gif . Hvala vseen. smile.gif
EDIT: Narobe sm prebrala oops.gif .
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#189 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 29 November 2007 - 04:51 PM

ne it na ruščino, baje je ful težko, da je kr neki, sploh če nimaš predznanja, vsi ki jih jz poznam so se prepisali
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#190 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 29 November 2007 - 06:46 PM

ohmy.gif
Oh, crap cry.gif .
Pa lih k sm našla neki kar bi me celo mogoče veselil laugh.gif ...
  • 0

#191 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 29 November 2007 - 08:43 PM

A dej no. Kako bi lahko bla Ruščina težka? Čist tko kot vsi jeziki ko se z njimi prvič srečaš. Odvisno le od tega koliko imaš ti sama smisla za jezike, če si antitalent seveda izvisiš.
Azbuko in osnove obvladaš "in no time", edino kar je z moje prespektive malo muka pri študiju jezikov je obsežno znanje slovnice, ki ga moraš obvladat. Torej ne zgolj tvorjenje takšnih in drugačnih povedi, ampak moraš raznorazne reči znat poimenovat (pravila glede tvorjenja konjunktivov, infinitivov, raznorazne posebnosti, obvladanje časov in tvorjenje spet konjunktivov in infinitivov, itd).
Je pa Ruski zelo lep jezik, plus koliko svetovnih del je bilo in še vedno je spisanih v tem (med njimi večne klasike smile.gif ).

p.s.: Na koliko gimnazijah sploh ponujajo učenje Ruščine? Jaz jih iz glave vem FUL malo, tko da to ni neka jaka konkurenca.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#192 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 29 November 2007 - 09:29 PM

Brokoli, ne si premislit samo zaradi tega, ker si silšala, da je težko!
Jaz eno poznam oz. dve k sta 3. letnik, nobena mi ni nič jamrala, da je težko.

Če drugače ne, greš pa prej na en tečaj ruščine.
  • 0

#193 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 29 November 2007 - 09:34 PM

Itak je vsak faks težek in na vsakem moraš delat in itak 3/4 študentov ne naredi 1.letnika biggrin.gif Tko da ni čudno da se jih je dosti prepisalo. Če boš šla tja in delala faks kot je treba pol pejdi. smile.gif

Na naši gim poučujejo ruščino(Ng). V drugem letniku sem bla k ruščini vpisana. smile.gif Je pa res malo šol z ruščino.
  • 0

#194 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32318 posts

Posted 30 November 2007 - 05:56 PM

O, pa je, ruščina je ful težka.
Jst še vedno upam, da jo nekoč končam. Meni sicer jezikovnidel res ni povzročal veliko preglavic, ker sem si z jeziki nasploh blizu, hehe,
problem je v celi naravnanosti študijskega programa, ki je za moje pojme ful obsežen in zahteven. Ogromno literarnih, zgodovinskih in teoretičnih vsebin (pa ne tega povezovat z dejstvom, da "rad bereš"), ki so tok adijo pamet, da vam povedat ne morem. Profesorji zahtevni ful, izpoiti večinoma le ustni...

Jst sm na konc pogruntala, da bi blo boljš, ko bi šla sam na kake tečaje pa tko, ker učila itak tega ne bom, pride pa zelo prav v povezavi z gospodarstvom, različne fime pri nas veliko poslujejo z Rusijo in je znanje več kot dobrodošlo.
Nas s eje recimo v prvi letnik vpisalo kakih 40, kasneje nas je bila stalna skupinca, ki smo relativno redno gurali skozi ostale letnike le še kakih 20, 25.
Velik se jih je že kmal prepisalo, nekaj obupalo vmes, nekaj nas pa še vedno upa, da nekoč končamo, kot sm rekla.
Je tud ena naša profesorca v intervjuju nekoč v Oni povedala, da zelo veliko študentov nikoli ne doštudira te smeri.
Pa predznanje niti nima veze, na koncu prvega letnika je nivo znanja pri vseh izenačen, ker je tok našponan program, tisti na srednjih pa so veliko bolj na izi. smile.gif
Jaz ne priporočam tega študija, pa brez zamere.
razen za kakšne izrazite rusofile, ki so pripravljeni v študij vložit res veliko.
  • 0

#195 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 30 November 2007 - 08:57 PM

Draga moja, študijski programi so na FF enaki za vse jezikovne študije, ne samo za Ruščino.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#196 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32318 posts

Posted 30 November 2007 - 09:07 PM

Podala sem pač svojo izkušnjo, ki je vezana na ruščino, ostalih jezikov pa ne študiram in ne morem sodit.
  • 0

#197 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 30 November 2007 - 09:40 PM

Jst se pa napisala kar pač vem o teh programih.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#198 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17285 posts

Posted 30 November 2007 - 11:35 PM

Jaz tudi na FF študiram poljščino pa se mi ne zdi tak bavbav. Slovnica je čisto obvladljiva, književnost pa itak ultra super. Profesorji so pa nekako ''starševski'' thumbup.gif . Tole o ruščini sem pa tudi jaz že večkrat slišala. Tudi nekateri moji sošolci imajo z njo nemalo problemov. Ampak vse se da, če se le hoče wink.gif .
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#199 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 11 December 2007 - 06:49 PM

Hm, ruščina je res zajebana. Imam par sošolcev, ki imajo kombinacijo še z ruščino, pa jambrajo. Bi rekla, da je definitivno težje kot na angleščini, kjer sem trenutno 4. letnik. Tako da imam nekaj pojma, kakšen študij je to. Je pa res, da študij nobenega jezika ni "lahek" - jezik moraš imeti rad, res rad, drugače se ti zagravža že v prvem letniku. Je čisto vseeno, ali je to češčina, kitajščina ali pa nemščina. Pa z njim se ne smeš ukvarjat samo na faksu - ampak vedno, ko imaš priložnost. Zame, ki sem anglistka, je to relativno lahko, saj je angleščina povsod okoli nas in se ji niti ne moreš izognit.
  • 0

#200 Lejkica

Lejkica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 358 posts

Posted 13 December 2007 - 04:38 PM

crna, jaz sem tudi arheologijo 2 leti študirala. Mene je ful razočaralo, ker je povdarek na Sloveniji. Egipta sploh ni, mene pa to blazno zanima. Tudi Inkov, Aztekov, Majev ni.. ta študij te mora res zanimat, da ga končaš. Mene ni, ravno zaradi tega. A una še uči tm: Darja Grosman. Uf, kok je bla pa to ena zadrta tečna ženska (ene 10 let nazaj je to blo)
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users