Jump to content

Photo

Novoletna darila

• Please log in to reply
1321 replies to this topic

#181 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 08 January 2008 - 01:13 PM

Poznam to, Dilema. Meni babica niti ne da darila, pride an obisk in zadeve pusti na klopi blink.gif
Ni mi jasno zakaj tok šparajo, kaj mislijo da bodo s sabo vzel. Ne vem zkaj si ne privoščijo kakih toplic....Poznam gospo, ki ima doma res ogroooomno vsoto denarja(okoli 400 000€) je pa par dni stara kosila, pretečene jogurte ..... rolleyes.gif Amapk drugače pa ni škrta, samo do sebe

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#182 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 08 January 2008 - 01:48 PM

^^ blink.gif

To je tipično za nekatere stare ljudi, šparajo in šparajo, pa ne vem zakaj. Bodo pa razkošen pogreb imeli, ali kaj? huh.gif Moja pokojna teta je živela na vasi in je imela vseh 25 let kar se jo spomnim isto haljino oblečeno, se ne hecam, potem ko je pa umrla so v njeni bajti našli 3 omare NOVIH cunj, ki jih je ona šparala za ...ne vem kaj. Žalostna zgodba, vsekakor.

Moja babica je pa legenda, kljub penziji (ima nekja čez 400 evrov) ima vsak dan brata na kosilu, mene pa ob petkih, stalno nama kupuje čokoladice in stuff, za RD dobiva denar, ma najboljša je, no. Full se razdaja, pa vseeno preživi s penzijo - svaka ji čast.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#183 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 08 January 2008 - 05:28 PM

Sam dilema, men da tud moja babi za Nl ''mal'' keša pol. Čeprou doklr nism tega prebrala se mi ni zdel, da je to mal, pač solidno. Za nl mi da 20 eur, za r.d. pa 50eur.
Sam je pa res, da mi ona tud drgač full pomaga, recimo mene ne pele mami v šoping po kozmetko (če pa me, pa vnaprej vpraša kaj rabim, in veva po kaj greva k greva v dm- s tem babi pomaga tud posredno moji mami, a ne ) in notr namečem komot za 100eur, pele me v kitajca, pa na kave hodva, tud sprot mi da mal keša (kave, kino) cca 5,10eur na obisk, valda tud kdaj mine obisk brez da bi mi dala keš, v trgovino me pele da si kupm kar se mi zalušta pa frizerja me časti, pa tko. Sam je pa res, da ma naša tud ful keša in še vedno na trenutke znamo bit nehvaležni. Pa dobr, evo, vendo pozabm na neki, in sicr na to, da jz nism mela nobenga dedka ne po mamini ne po fotrovi strani, druge babice se praktično spomnm ne, in nekak s tem zapolni vse to.
Je pa res smešn slišat kako ene babice dajejo vnukom po 10 jurjov na obisk, pa po 100eur za božička smile.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#184 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 08 January 2008 - 06:47 PM

Glej, Rea, sej sm rekla, da ne gre za keš, ampak za odnos. Kakšna je ona do nas, nikakva, že od nekdaj. Poleg tega js pač nekak sklepm po sebi, ko bi svojim vse dela in mi ni za nobenga škoda keša, sam pač ko ga niti nimam kej dost sama. =) Kar pa mam, pa mi res ni težko dat in komu kej kupt, sploh če vem, da bo vesel in vem, da če bom mela vnučke, jim bom dala vse kar jim bom lahko, res, ker vem da mladi vedno rabijo keš, ane. Če bom dobr preskrbljena, bo to več, če ne pa pač manj, ampak v vsakem primeru pa ne bom škrtarla na tistih, ki jih mam rada - tle je point. Ampak to, kolk ma ona nas rada, je spet druga zgodba.

Meni gre sam na živce to, da ma poln vsega in bi lahk kdaj nama z Dragico tud kr tko kej dala, češ kupta si kej al whatever (magar malenkost, ne nevem kaj), pa nikol ne. Pa ko jo voziva naokol po trgovinah in jo morva povsod vlačit, da ja vseeee pregleda po dolgem in počez, naju bi lahko kdaj na kak sok povabla, pa tega še čist nikol ni nardila, al pa da bi rekla zberta si kako čokolado al karkol že pač. Da bi pa dala keš za frizerja, pa da bi povabla na kosilo, to pa je mogoče glih tolk, kot to, da js pri 22ih postanem Nobenova nagrajenka.

Pa sej rezveze da govorim. Sam za nov let pa za rojstn dan dobiva, pa še tisto nama da z vidno muko in pol še dva mesca jamra ... za kozlat. Tisti, ki jo poznajo, še predobro vejo, o čem govorim, pa ne sam mi domači, ampak še marsikdo drug. Pa sam ona še je od dedkov in babic, po mamini strani itak nism nobenga poznala, ker sta oba umrla že pred mojim rojstvom. Dedek (od te 'babice' mož) je bil pa legenda, čudovit človek, ne vem kak je lahk bil s tako harpijo, ker je bil njeno čisto nasprotje - ful topla, ljubeča in radodarna oseba.

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#185 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 08 January 2008 - 07:01 PM

Sm pogledala, pardon prebrala smile.gif
Ja, sj razumem ja, samo sj pač denar je denar, ma čist pravico pa razloge za škrtart, pa nej, a ne.
Res pa je, da ma nikakav odnos potem, a ne, če navkljub tem vsem vožnjam, ko jo vozta naokol, niti na sok ne povab! Haha, tko, al pa pridta na štrukle al pa kej!
A kliče vs pa tud ne, tko na domač telefon pa da bi težila al pa kej?

• 0

#186 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 08 January 2008 - 07:59 PM

Teži skos, kliče tud po 20x na dan, če je treba. Vsak (!!) pogovor se začne z veš kaj bi js mela, tole pa tole pa tole ... pa nkol ne vpraša kok kej si in tko, pa ko me je klicala za rojstn dan se je tkole začelo no Nastja vse najboljše, pa da ti zdej povem, da bi mela js iz Špara ene rokavice pa povej kdaj mi boš šla kupt, a prav? Ne bom nadaljevala, ko je brezveze. Misli izključno nase, na to, kaj bi mela, kaj ji lahko zrihtaš ... that's it!
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#187 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 08 January 2008 - 08:20 PM

heh,... kokrat pokliče dnevno? Pa še to, ko pokliče recimo že petič v enem dnevu, se pa tud ne more že peti pogovor začet z kaj bi pa jz mela, al se? laugh.gif
A pa tud kej pojamra da se ji je to pa to pokvarl pa da prid popravt al pa kej?
  • 0

#188 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 08 January 2008 - 09:15 PM

OMG. Ko to berem vidim, da so moji babici in dedka zlata vredni, čeprav so včasih zoprni in jamrajo.
  • 0

#189 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 08 January 2008 - 10:51 PM

QUOTE(rea @ 8. 1. 2008 - 20:20) View Post

heh,... kokrat pokliče dnevno? Pa še to, ko pokliče recimo že petič v enem dnevu, se pa tud ne more že peti pogovor začet z kaj bi pa jz mela, al se? laugh.gif
A pa tud kej pojamra da se ji je to pa to pokvarl pa da prid popravt al pa kej?

Skos o sebi govori. Ko rečem skos, tudi mislim dobesedno skos. Včasih nimam več volje se ji sploh javit, pa dam na tiho telefon in imam v par urah tudi po 50 neodgovorjenih. Pa ne da sem hudobna, ampak ona je tako negativen človek, da ti posesa vso življenjsko energijo, če veš o čem govorim. Nikdar ni bila ljubeča, jaz je že kot otrok nisem preveč marala oz. sem bila ob njej ful nesproščena in napeta, nikdar me ni objela, mi rekla, da me ima rada, nič. Tak pač je, meni je včasih ful hudo ker je edina babica, ki sem jo kdaj poznala, ampak sem se sprijaznila in pač živim(o) s tem.

• 0

#190 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 08 January 2008 - 11:23 PM

A se do fotra isto obnaša, pa v otroštvu je bla ista do njega kot je zdaj do vnukov?
  • 0

#191 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 09 January 2008 - 11:29 AM

DiLema te čisto razumem. moja babica je zelo podobna. sicer se ok razumeva, ampak kar se pa daril tiče je pa polom. pustimo malenkost, da sem vsako leto za rojstni dan dobila vazo (kaj naj počnem z milijon vazami, ki so povrhu še neuporabne ker so premajhne). ampak letos je prekosila samo sebe: za rojstni dan mi je podarila škatlo bajader in rožice iz vrta (btw. rojstni dan imam novembra torej so rože iz vrta zelo bujne). pa še komentar, da sta z dedkom v bankrotu.

za novo leto sem dobila en komplet kozmetike (žajfa, tuš gel in mleko za telo), kupljen v vsaki samopostrežni.

ampak najboljša je pa ta, da ne glede na vso jamrarijo kako je brez keša in kako sta z dedkom uboga (sta pa zelo dobro situirana upokojenca z penzijami nad povprečjem), ima sedaj idejo kupit novega fička, čeprav ji stari avto za njene potrebe odlično služi. in kar naenkrat ji 12000 € ne predstavlja nobenega problema in nobene ovire.

ampak ok, sem se sprijaznila, da takšna je. se ne sekiram več. po vsakem družinskem praznovanju se doma samo še zgražamo in smejimo in razmišljamo kaj nam bo pripravila naslednjič.

pa še nekaj: ne gre za vrednost, gre resnično za odnos.

• 0

#192 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 09 January 2008 - 12:25 PM

QUOTE(rea @ 8. 1. 2008 - 23:23) View Post

A se do fotra isto obnaša, pa v otroštvu je bla ista do njega kot je zdaj do vnukov?

Ja, do fotra je tud ful grozna. Ni bila nikol ljubeča pa tak, ne zna al pa noče, ne vem. Večinoma imam feeling, da nas nalašč zajebava.

Supergirl, sej včasih zna bit tud smešno, ja. Je že tako absurdno, da ne moreš kej, da se ne bi nasmejal. =)

• 0

#193 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 January 2008 - 12:54 PM

QUOTE(-supergirl- @ 9. 1. 2008 - 11:29) View Post
za rojstni dan mi je podarila škatlo bajader in rožice iz vrta (btw. rojstni dan imam novembra torej so rože iz vrta zelo bujne).

Razpočla se bom, res. IPB Image

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#194 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 09 January 2008 - 01:18 PM

biggrin.gif aja, pa bajader itak nisem smela jest, ker sem bila na dieti in je to dobro vedela!!!! thumbup.gif tragikomično. moj brat je pa dobil za rojstni dan steklenico jagermeistra z dvema kozarčkoma in pripombo, da če mu ne bojo všeč naj jih vrne. thumbup.gif
  • 0

#195 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 January 2008 - 01:20 PM

Daj nehaj, sploh ne morem normalno kofeta pit. laugh.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#196 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 10 January 2008 - 10:57 PM

OMG. Jst sm zdej tako ponosna na mojo omo in dedija, ki so res super. Škrti niso NIČ, zdej glih o njihovih dohodkih nisem obveščena, ampak res, dosti razdajo med družino, nikoli ne škrtarijo, zdej ko sm v LJ plačajo pol najemnine kr smo mi velika družina in nam pač pomagajo, tudi ko so prodali nek gozd so vse razdelili. Darila kar kupijo so ponavadi tudi bolj faljena, ampak so bolj malenkosti in si ponavadi med sabo izmenjamo kar smo dobili, letos sm recimo jst dobila koledar in nek parfum, in sm menjala koledar s sestro za čokolatine in parfum z mamo za neke brisačke, pa smo bli vsi zadovoljni. Sej važna je itak pozornost. Drugače znajo bit na trenutke malo tečni in zaskbljeni - npr. mi "otroci" moremo vedno pit iz plastičnih lončkov da ne razbijemo #tabolš kozarcev" itd, ampak so nas vedno ful veseli in ful pripravijo za nas. Zdej mam prov slabo vest kr jih ful rekdo kličem, ampak enostavno pozabim, nevem. Bom probala bolj pogosto smile.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#197 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 11 January 2008 - 08:08 AM

moja babica in dedek nista slaba, ne me narobe razumet. če bi rabila recimo večjo vsoto denarja, bi mi jo posodila/dala. pa z njima se čisto ok razumem. (ok, z dedkom malo bolje kot z babico) ampak kar se tiče daril, sta pa (oz. babice je, ker dedka te stvari v bistvu ne zanimajo)... ampak drugače nista škrta ali da bi kaj hudo skrivala. samo moja babica je pač človek, ki zelo rada prejema darila, daruje pa samo če je obvezno. in nima idej in domišljije, kar je že od nekdaj. pa še ne vem kaj hoče dokazat s takšnimi bedarijami. ampak na vsake toliko časa se ji pa kar strga in dobim ok darila (pred nekaj leti bon za hm ali pa denar).

je pa ona tipičen primer človeka, ki kupuje darila, ki so njej všeč. lani za rd mi je npr. kupila za karte za Kabaret v MGLju. super darilo, ki ni bilo poceni. problem je samo, da jaz nimam posebnega odnosa do gledališča. potem me je pa še buzerirala kdaj grem, s kom grem, itd... ampak v končni fazi: predstava je bila super in je drugače ne bi šla gledat.

• 0

#198 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 16 January 2008 - 09:23 AM

Ne vem, jaz pa kot to berem, mi je prav čudno, kolk ene pričakujete od starih staršev, pa dobite 'samo bonboniero in šopek z vrta' (kar bi blo zame mimgrede super, da se je nekomu ljubilo it rožce zame nabrat). Saj ne leti to na nobenga, pa nobenga ne napadam...sam kljub temu.

Se mi zdi, da vam noben nič ni dolžen, vsak pač da kolko želi dati a ne. Pa sama nisem ravno skromna, ampak vseeno ne pričakujem od drugih da mi bodo nekaj dajal, ne glede na to, kolko denarja imajo.

Pri nas je pa tak - stara mama mi da za rojstni dan 100 evrov, pa za božič 100 evrov, to je tisto, kar dobim od nje v enem letu. Babica moja pa drugače tak bolj težko da denar od sebe, ampak je pa res, da mi najemnino v Ljubljani plačuje, pa npr. za rojstni dan dobim 100 evrov. Saj sta smešna, pri tej babici - v bistvu je tak, da ona ne bi dala nič, medtem ko bi dedek dal vse. In pol se pač vsakih tolko cajta kaj izcimi iz tega. laugh.gif
  • 0

#199 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 16 January 2008 - 09:36 AM

jaz od svoje babice dobim za rojstni dan 20€, če se spomni seveda, ker je že zelo stara pa dosti vnukov in pravnukov ma. za božič pa ne dobim od nje nič. samo niti nič ne pričakujem, ker ma fuul malo penzijo.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#200 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 16 January 2008 - 12:14 PM

QUOTE(Michelle @ 16. 1. 2008 - 9:23) View Post

Ne vem, jaz pa kot to berem, mi je prav čudno, kolk ene pričakujete od starih staršev, pa dobite 'samo bonboniero in šopek z vrta' (kar bi blo zame mimgrede super, da se je nekomu ljubilo it rožce zame nabrat). Saj ne leti to na nobenga, pa nobenga ne napdam...sam kljub temu.

Se mi zdi, da vam noben nič ni dolžen, vsak pač da kolko želi dati a ne. Pa sama nisem ravno skromna, ampak vseeno ne pričakujem od drugih da mi bodo nekaj dajal, ne glede na to, kolko denarja imajo.

Pri nas je pa tak - stara mama mi da za rojstni dan 100 evrov, pa za božič 100 evrov, to je tisto, kar dobim od nje v enem letu. Babica moja pa drugače tak bolj težko da denar od sebe, ampak je pa res, da mi najemnino v Ljubljani plačuje, pa npr. za rojstni dan dobim 100 evrov. Saj sta smešna, pri tej babici - v bistvu je tak, da ona ne bi dala nič, medtem ko bi dedek dal vse. In pol se pač vsakih tolko cajta kaj izcimi iz tega. laugh.gif

Mislim, da si zgrešila poanto. Iz mojih postov se jasno vidi, da ne gre za denar, ampak za obupen odnos moje babice. To, da ima polno keša, pa vseeno podarja z odporom in potem skos jamra, ko da je komu kupila avto, ne pa svoji vnučki dala 20€ za zimske praznike. Ke smo že pri primerjavi - jaz dobim od babice na leto 70€, kar vključuje vse možne praznike in rojstni dan zraven. Ker je pač škrta in tak čuva tisti svoj denar, da groza. Pa nikogar ne ceni - niti to, da ji pridemo kaj popravit, da ji jaz pečem domač kruh (ker ji kao noben kupljen ni dovolj dober) in še marsikaj, pa da požiram njene zajedljive smart ass komentarje in tak dalje.

In še tole razčistimo - jaz vem, da ona ni nam nič dolžna dat, ampak kot sem že omenla, js NIKDAR ne bom razumela škrtih ljudi, ki imajo več kot dovolj denarja, pa najraje ničesar ne bi podarili svoji familiji, pa vnučkom recimo, ki jim vsak € prav pride in tak dalje. Če bom jaz kdaj taka, imam raje, da mi nekdo pošlje šus v glavo, resno. Jaz bi vse delila s svojimi, nekateri pa mislijo sam na svojo rit in izkoriščajo vse po vrsti. O tem js govorim, da ne bo pomote. Ona nam ni nič dolžna, mi pa smo dolžni zanjo delat svašta, ja - tak si ona to predstavlja.

Je pa res, da vsak da po svojim zmožnostih. Če bi imela moja babica ful malo penzijo, ne bi pričakovala nič oz. vem, da bi ji še mi pomagali - v primeru, da bi imela korekten odnos, česar pa nikdar ni imela. Jaz se odpovem vsem možnim darilom, če bi mela eno fajn toplo in ljubečo babico, ampak to pač ni možno. Pa še tole - ko nekaj podariš, daš z veseljem in nasmehom na obrazu, pe na na način, da tisto dobesedno fukneš na mizo in pol še pol leta jamraš kako bogi si.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users