Ni kak nov pomivalni stroj, doma pa ga sploh nimamo, tako da ne vem, kako sploh zgledajo ti predalčki. Pri njihovem je znotraj na vratih en predalček za tableto/detergent, ampak se je pokrovček zlomil in sedaj se da tableto kar v košarico za pribor. Pa še neka odprtina je poleg, za nalit tekočino za sijaj, ampak tja noter ne gre en liter tekočine.

Pralni praški, mehčalci & ostala čistila
Posted 07 December 2012 - 11:29 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 08 December 2012 - 09:47 AM
Ne vem več v kateri temi je bilo govora o mehčalcih in vem, da me je nekdo spraševal o dezinfektorju. Jaz uporabljam Impresan, kupi se pa v Mullerju. Ima Muller tudi svojo znamko tega sredstva, reče se mu Bink, samo imata podobno ceno.
Posted 08 December 2012 - 04:42 PM
Jaz sem spraševala. To dodajaš v stroj občasno ali redno, namesto mehčalca?
Posted 08 December 2012 - 07:18 PM
Jaz ga dajem namesto mehčalca ko perem brisače in črna oblačila. Pri belih in pisanih oblačilih dam zgolj žlico alkoholnega kisa. Če se bo kis v bodoče izkazal, pa bom verjetno impresan črtala.
Posted 08 December 2012 - 07:54 PM
Jaz bom zdaj poskušala malo tisto, kar je pisala rea.
Drugače pa smo skoraj popolnoma opustili uporabo mehčalcev, tekoče praške pa le
minimalno (raje manj kot več) in bio razgradljive. Najljubši mi je en ta zelen z aloe
vero iz DMa.
Za pomivalca imamo vse od Somata (razen soli, se mi zdi, tista je od Calgonita).
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 23 December 2012 - 08:30 PM
A mehčalec nadomestim s kakim posebnim vinom ali je lahko jabolčni kis?
Kdaj je poceni tok - za pranje perila me zanima?
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 23 December 2012 - 09:06 PM
Dej alkoholni kis, tisti prozoren, zaradi vonja. Poceni tok je pa, če se ne motim, od 22h do 7h, pa čez vikende.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 23 December 2012 - 09:23 PM
Hvala =)
A med vikendom je pa poceni tok skoz, ne samo med 22 in 7 ?
Posted 23 December 2012 - 09:46 PM
rea, dej se pozanimaj a maš eno- al dvofazni števec elektrike. če maš enofaznega, maš skos isto tarifo za elektriko, če maš pa dvofaznega, pa pride v poštev poceni tok. nizka tarifa: pon-pet od 22h do 6h zjutri, prazniki, vikendi (petek od 22h do pon do 6h zjutri).
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 23 December 2012 - 09:52 PM
Ooo, hvala ti za tole =) se bom pozanimala ja!
No, ampak za vikende pa velja čez cel dan?
Posted 23 December 2012 - 11:09 PM
Ja. Poceni tok je vsak vikend ves čas. Začne se v petek ob 22h in je poceni do ponedeljka do 6h zjutraj.
Posted 24 December 2012 - 04:32 AM
Ok hvala vsem
Posted 31 December 2012 - 02:30 PM
zadnjič sem prvič oprala perilo s tem, da sem dodala 2 žlici alkoholnega kisa namesto mehčalca in suhe cunje nič ne smrdijo po kisu, prav lepo dišijo po detergentu (imam istega kot ga omenja Fluffy, od DM znamka z aloe vero). za belo perilo imam prašek od DM. katera eterična olja imate za odišavljenje tiste, ki dodajate kis? kakšna posebna firma ali je to vseeno?
za pomivalni stroj imam zdej še Calgonit prašek (ker se bratu pač ne da v dve trgovini pa kupi kr neki ), naslednjič kupim Promagic (znamka od Mercatorja) gel pa da vidimo. Mueller in DM imata samo prašek ozr. tablete za pomivalni stroj? praškov in tablet ne maram pretirano, ponavadi dam pomivat na polurni program pa se zna včasih zgodit, da se ne stopi in ostaja v predalčku prašek/tableta.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 02 January 2013 - 11:14 AM
Jaz sem bom danes prvič spoprijela s pomivalcem, kupila sem že zadnjič tablete DenkMit za dobre 3 €, danes pa še sol v Hoferju.
Dokler ne porabim zdej teh tablet, ne bom kupovala gela, ampak pol bi pa probala enega...
Posted 02 January 2013 - 12:41 PM
Špela, jaz doma narejenemu mehčalcu iz kisa, vode in pralne sode dodam 100% eterična olja, ni važna znamka (imam jih od Favn in od Schlaraffen land iz Spara in pa Tea tree olje iz DM-a). Dodam po občutku 2 ali 3 različna olja. Se mi zdi, da sem nekje prebrala, da evkaliptusovo in/ali čajevčevo olje ubijata bakterije in pomagata, da perilo ne smrdi.
Posted 02 January 2013 - 05:23 PM
O, ful dobr! Nism vedela, da se lahko dodaja eterično olje, bom probala naslednjič!
Sem pa prejšnji teden prvič uporabila kis - vse ok, nič posebnega, perilo je bilo mehko ampak babi ma tuki itak bolj mehko vodo.
Moram probat kis še doma-doma, kjer mamo trdo vodo, da vidim kak pa kaj
Posted 02 January 2013 - 05:41 PM
Jaz naredim 2 litra te mešanice mehčalca in dam notri kakih 30 kapljic eteričnega olja. Na samem perilu pa ne zaznam vonja. Pomoje je treba dat res precej eteričnega olja, če hočeš, da bi cunje prav dišale po tem. Jaz nočem pretiravat. Lahko daš eterično olje tudi v domač pralni gel, če ga delaš, ali pa kaneš nekaj kapljic v predalček pralnega stroja, po želji.
Posted 02 January 2013 - 06:09 PM
Aha, tako... ne, ne, ne bom, mi je vseeno, če diši...
Btw, ti si pa že vnaprej zmešaš kis in eterična olja... zanimivo!
Posted 02 January 2013 - 06:14 PM
Ja, jaz ne dodajam kisa po žlicah, ampak si že v plastenko od mehčalca zmešam 500 ml belega kisa, 500 g pralne sode in 1 liter vode ter dodam še 20 - 30 kapljic eteričnih olj. Pred vsakim pranjem pretresem plastenko in dodam v predalček za mehčalec en pokrovček te mešanice.
Posted 02 January 2013 - 10:49 PM
Kul! Jz si bom nrdila tako mešanico za obraz ( z drugimi sestavinami )
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users