Jump to content

Photo

Ljubezen na daljavo ?

• Please log in to reply
219 replies to this topic

#181 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 November 2006 - 07:45 PM

QUOTE(DiLeMa @ 13. 11. 2006 - 19:44) View Post

Nagnusarija.

Ej!!! cry.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#182 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 13 November 2006 - 07:46 PM

Pač me moti, that's how it is, rime lahko postanejo hudo nadležne. Ampak te zaradi tega nič manj ne ljubim, moja ljubav je neomajna.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#183 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 November 2006 - 07:49 PM

QUOTE(DiLeMa @ 13. 11. 2006 - 19:46) View Post
Ampak te zaradi tega nič manj ne ljubim, moja ljubav je neomajna.

To je vse, kar sem hotla slišat. IPB Image

Nazaj na temo, zaj pa res. oops.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#184 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 13 November 2009 - 10:32 PM

Obujem prastaro temo...
Moje izkušnje so, da se ljubezen na daljavo lahko obdrži, če je z obeh strani dovolj interesa in volje. Je pa zelo težko, kljub vsem sodobnim pogruntavščinam a la Skype, MSN ipd.
  • 0

#185 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 13 November 2009 - 11:39 PM

Jaz trdim, da se ne da. laugh.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#186 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 November 2009 - 11:50 PM

Odvisno od primera do primera, težko je posploševati.
Se pa tudi jaz bolj nagibam k NE kot k JA.

• 0

#187 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 14 November 2009 - 12:36 AM

Ravno par dni nazaj mi je frendica rekla, da ne razume, kako se lahko obnese ljubezen na daljavo, pa sem ji razlozila, da vcasih preprosteje kot tista, ki je (pre)blizu. biggrin.gif

Drugace se pa strinjam s Kalypso. ;)
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#188 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 14 November 2009 - 08:25 AM

Moje mnenje je da to ne gre ;)

Meni se ne bi dalo. Še s frendico, ki je na izmenjavi se mi komaj da vzdržev ati reden stik, ker tolko preziram skype in te bedarije.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#189 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 14 November 2009 - 08:36 AM

odvisno od časovne in krajevne razlike, kako pogosto se pač lahko vidita

drugače pa kot pravijo: daleč od oči , daleč od srca wink.gif
  • 0

#190 Magnetism

Magnetism

sramežljivec

• Člani
  • 44 posts

Posted 14 November 2009 - 09:02 AM

V primeru, da se najdeta dva človeka, ki se res iskreno ljubita in si zaupata, lahko veza na daljavo obstaja. Je pa večja možnost, da propade. Po mojem niti partnerja in niti njegove preteklosti ne morš čisto poznati oz. s kakimi ljudmi se druži. Če se vidiš za vikend pa tako ni problem skrit kakšne napake, ki jih imamo. Zato mora tukaj biti človek zelo iskren. Brez tega ne gre. Veza na daljavo je bol za une, ki ne potrebujejo parnerja vsak dan ob sebi. Zdaj al so bolj samostojni ali pa jih preveč bližine otesnjuje, pa ne vem. Seveda pa to ni rečeno, da je tako.

Mene sam zanima, kaj je pol, ko živijo skupaj in vse pride na plano? Vse slabe navade, ki jih prej človek ni bil navajen. Pol se pa tule malce zakomplicira. Sej če pridejo na plano sam dobre navade, hvala bogu thumbup.gif . Ampak to je bolj majn možno. Ali ne?
  • 0

#191 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 14 November 2009 - 09:34 AM

no, jaz imam nekaj izkušenj s tem, čeprav marsikdo tega ne bi imenoval "zveza".

vsekakor verjamem, da je zveza na daljavo mogoča - kot prehodna zadeva (podobno kot se spustimo v dolgoletni študij z namenom pridobitve diplome/izobrazbe, da potem lahko opravljamo željeno službo - v idealnih razmerah). dokler imaš nek cilj v mislih, pa si pripravljen bit v taki zvezi ...

je pa odvisno od vsakega posameznika (osebnosti, potreb, želja, vrednot ...), ali mu to odgovarja. nikakor pa ne gre tu samo za nek buci-buci, se da osebo kar dobro spoznati prek interneta (niso sami minusi v enačbi wink.gif ).

še en link na to temo: klik

edit: sem uredila link, zdaj bi pa moglo delat ;)
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#192 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 14 November 2009 - 10:41 AM

^^

Nika, si dala pravi link? Meni napise "Page not found".

QUOTE(Magnetism @ 14. 11. 2009 - 9:02) View Post

Mene sam zanima, kaj je pol, ko živijo skupaj in vse pride na plano? Vse slabe navade, ki jih prej človek ni bil navajen. Pol se pa tule malce zakomplicira. Sej če pridejo na plano sam dobre navade, hvala bogu thumbup.gif . Ampak to je bolj majn možno. Ali ne?

Ja, to je tudi meni "zanimivo" opazovati, veze z vikend videvanji, ki lepo delujejo nekaj let, potem se pa ta dva cloveka vselita v skupno stanovanje in je konec idile. Zato pa pravim, da je vcasih na daljavo lazje ohranjati zvezo kot, ce si (pre)blizu. smile.gif
  • 0

#193 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 14 November 2009 - 10:58 AM

dokler ne živiš skupaj, je vse drugače tudi pri zvezah, ki niso na daljavo in lahko živita pet minut hoda narazen, sta sošolca ali kaj podobnega. vedno obstaja določena inkubacijska doba, po kateri se šele 'udomačiš' nekje, kamor se preseliš in takrat šele deluješ, kot si 'doma'. dokler ne živita skupaj, so zame vsa videvanja pri kateremkoli od para 'obiski', daljši ali krajši, ker ne pridobiš dimenzije stalnosti, zmeri veš, da greš čez tok in tok dni/tednov/whatever domov. no, sej tut preselitve ne vsebujejo nujno stalnosti, ampak je sigurno več kot pa obiski.

ljubezen na daljavo se mi zdi povsem mogoča, ni pa za vsakogar. ljudje si pač postavljamo različne prioritete, kar se razmerij tiče.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#194 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 14 November 2009 - 11:02 AM

^^

True, true. Sej jaz med zveze na daljavo uvrscam tudi tiste, ki se vidijo pretezno ob vikendih, na pijacah itd.. Seveda ni enako kot, ce si 1000 km narazen, kjer gre se za odsotnost fizicne blizine, ampak kot sem napisala - lahko je preprosteje kot, ce si preblizu. smile.gif
  • 0

#195 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 14 November 2009 - 11:33 AM

QUOTE(_Planet_ @ 14. 11. 2009 - 10:41) View Post

^^

Nika, si dala pravi link? Meni napise "Page not found".
Ja, to je tudi meni "zanimivo" opazovati, veze z vikend videvanji, ki lepo delujejo nekaj let, potem se pa ta dva cloveka vselita v skupno stanovanje in je konec idile. Zato pa pravim, da je vcasih na daljavo lazje ohranjati zvezo kot, ce si (pre)blizu. smile.gif

evo, jaz sem klasičen primer smile.gif in se te nevarnosti popolnoma zavedala, ne bi pa vzroka konca veze obtožila le razdaljo, ampak to je že druga tema.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

• Guests

Posted 14 November 2009 - 11:35 AM

Ko sem se prebijala tongue.gif skozi temo, sem ves čas razmišljala o tistem argumentu, da se dva, ki imata vezo na daljavo, preprosto ne moreta dovolj spoznati.
Vidim, da me je Špela prehitela, ko je napisala, da se itak noben par ne pozna dovolj, dokler ne zaživi skupaj. Ne bi se mogla bolj strinjat.
Sicer ne mislim posploševati, ker tisto "sto ljudi, sto značajev" zelo, zelo drži. Lahko samo podam zaključek iz svojih izkušenj. Fanta poznam od njegovega 10 (tam okoli) leta. Dolgo sva bila prijatelja, potem še nekaj časa hodila. Ampak ogromno novega o njem sem izvedela šele, ko sva skupaj zaživela. Šele takrat sem lahko rekla, da ga resnično poznam.

Kar se tiče ljubezni na daljavo, bi se pa spet strinjala s Špelo. Odvisno je samo od človeka. Pa njegovih prioritet.

Malo bom OT. Ko sem brala to temo, me je prijelo, da napišem Frčici, kako sem vesela, da sem jo imela čast spoznati, in da sva prijateljici (kolegici...ali karkoli že) kiss1.gif
  • 0

#197 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 14 November 2009 - 11:49 AM

Ciara, enako smile.gif si mi polepšala dan zdele. Daj, ko boš kaj v Lj se javi.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

• Guests

Posted 14 November 2009 - 12:02 PM

OT (sori Špela oops.gif ) Frčica, bom. Fajn bi blo tudi, da pridete z Urško k meni en dan...je ful lepo pri nas, zdej ko je jesen. Se slišimo kaj po ZS ali mobu smile.gif
  • 0

#199 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 14 November 2009 - 12:12 PM

LOOOOOL, zdele sem šla brat za nazaj, crkavala od smeha. me pa full zanima, kaj se je zgodilo z našima vrlima projektantoma misije 6 mesecev Kitajske .....
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#200 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 14 November 2009 - 12:47 PM

^^

Sem hotela prej napisati pa sem pozabila - jaz sem tudi vceraj sem brala malo za nazaj in se rolala ob rimah laugh.gif, nisem posegla dlje nazaj v cas; da vidim, kaj je s to Kitajsko. smile.gif

Edit, prebrala: LOL

Dilema worship.gif

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users