KORISTNE INFORMACIJE O SESTAVINAH
Posted 27 July 2007 - 10:10 AM
Posted 01 August 2007 - 04:49 PM
Posted 01 August 2007 - 06:40 PM
Sodium LaureTH S je pa čisto v redu.
Posted 01 August 2007 - 08:25 PM

Posted 04 August 2007 - 01:57 PM
Ta uporabnica je verjento malo bebava. Ne ve ocenit subjektivne občutke.
Ne pa ni. Sem že velikokrat prebrala, da lahko velika količina glicerina deluje v obe smeri...nekaterim maši pore, nekaterim pa kožo zelo izsuši. Pa naj se še tak smešno sliši.
1. Imela bi še 2 vprašanji, za "poznavalce". Tudi jaz sem že opazila, da se veliko uporabnikov izogiba citrusov. Zdaj, čemu se izogiba, citrus oil, ali pač citrusovemu soku , kar ponavadi vidiš v Lushu in podobno...? Sem spet prebrala, da so citrus oils dobri naravni konzervansi (v večji količini)-vitamin C (ascorbic acid) in vitamin E (tocopherol)...in da imajo atibakterijsko delovanje....torej bi bila ta stvar dobra, če bi na račun tega uporabili manj ali nič umetnih konzervansov????
2. Evo, pa še tole, če ima kdo seznam konzervansov? Tale portal je tako velik, da se seznam lahko skriva kjerkoli (če obstaja), iskalnik ni nič kaj posebnega pokazal
Jaz sem si nalistale tale, pa naj me kdo popravi, če je napačno (ker nisem v vse čisto ziher)....ali pa prosim še kakega doda. Hvala.
Konzervansi:
-parabeni
-sodium citrate
-sodium benzoate
-xantan gum
-tetrasodium EDTA
-trisodium edidronate
-hexachlorophene
-hydroxycitronellal
-formaldehyde
možni naravni:
-100% naraven alcohol (???)
-glicerin
-eterična olja
vitamin C/vitamin E
Posted 04 August 2007 - 07:36 PM
2. to bi pa morala preveriti. Napišem kdaj drugič, ko bom pogledala.
Posted 04 August 2007 - 10:35 PM
Posted 05 August 2007 - 10:11 AM
It is produced by a process involving fermentation of glucose or sucrose by the Xanthomonas campestris bacterium.
Klavdija27, opravičujem se (tebi ali kolegici). Pač sem malo naglo napisal. Je pa po moje boj redko tako delovanje glicerina.
Zakaj si napisala tri vprašaje pri alkoholu? A ni čisto logično da je konzervans?
Čisto naraven alkohol pač dobiš z naravno destilacijo sadja, žit, itn.
Glede eteričnih olj imaš prav, delujejo kot konzervansi.
Sol je še en naraven konzervans, predvsem v večji količini.
Recimo mi je padel na misel Lushev Big šampon. Na prvem mestu je sol. Izdelek sicer vsebuje 2 parabena a sta na zadnjem mestu po parufmu, kar pomeni da sta v izredno majhni količini.
Če se še kaj spomnim, napišem!
Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.
Posted 05 August 2007 - 10:50 AM
Najbolj kriticni so pac ocitno parabeni.
Posted 05 August 2007 - 11:32 AM
Posted 05 August 2007 - 12:08 PM
Posted 05 August 2007 - 02:43 PM
Pri Pauli p tako piše.

Posted 05 August 2007 - 06:19 PM
Posted 05 August 2007 - 06:37 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 06 August 2007 - 04:49 PM
Posted 06 August 2007 - 05:41 PM
Konzervansov bi se najraje začela izogibat, potem pa spet študiram, kak je to pametno početje, da potem pa tvegam gojišče bakterij v pokvarljivih izdelkih. Tako, da zaenkrat se definitivno izogibam parabenom, vsi moji kupljeni izdelki, kjer so parabeni, so odšli stran (našim domačim, ki jim za te reči dol visi). Punce, ste opazile koliko konzervansov (še največ parabenov) je v make-upu? Se kar zgrozim, ko v senčilu ali balzamu za ustnice naštejem po 5 parabenov in to sploh ne čisto na koncu seznama

Glede sodium lauryl sulfata...nisem še ugotovila kakšne slabe reči ob njem, pa ga uporabljam v trdih Lush šamponih in balzamu. Verjemem, da je močnejši, ker imam občutek, da so lasje še bolj čisti....taki, niso poležani ali težki.
Prosila bi še za info telih sestavin, če mi kdo razloži, kaj pomenijo. HVALA.
-tetrasodium editronate (konzervans ali zgoščevalec?)
-benzyl benzoate
-sodium palm kernelate (je to nežen čistilec ali agresiven)
Posted 06 August 2007 - 05:53 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 06 August 2007 - 07:19 PM
prvo mas narobe crkovano, je etidronate, ne editronate. vec si lahko preberes tukaj:
http://sci-toys.com/...etidronate.html
Za uni benzyl pa ne vem, sam sm nekje prebrala, da je skodljiv in iritira kozo in oci.
Pa da ne boste mislili, da sem tk pametna - malo sem guglala, drugac pa nimam pojma

Posted 18 September 2007 - 10:07 PM
Posted 19 September 2007 - 06:49 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users