Jump to content

Photo

Solarij

• Please log in to reply
415 replies to this topic

#181 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85921 posts

Posted 01 July 2006 - 09:38 PM

OT: blink.gif Cvetka, huuud avatar! 8)
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#182 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15167 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 02 July 2006 - 08:23 AM

Aaaneda sem čedna zdej wink.gif biggrin.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#183 tejča

tejča

sramežljivec

• Člani
  • 54 posts

Posted 02 July 2006 - 09:50 AM

a mogoče kira ve če lahko solari kej vpliva na alergijo...js sm lani dobla ful hudo pa je letos ne bi spet mela...sicer hitro porjavim sm jo vseen dobim.. ermm.gif
  • 0

#184 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 02 July 2006 - 09:52 AM

a se kej postaneš rjav če greš v solarij za 100 min( da vzameš tist paket 100 minut)?
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#185 Rianna

Rianna

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4793 posts

Posted 02 July 2006 - 10:46 AM

jah za 100 min pa res že morš bit lepo rjav :!: men je dovolj že max 30 min pa še to seveda ne skupaj.
  • 0
La vita senza house musica non e vita
IPB Image
There's nothing more that I want
Then to touch you
To seek truth in your eyes
The only thing that I want
Is to be with you and watch the sunrise

#186 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 02 July 2006 - 11:07 AM

QUOTE(tejča)
a mogoče kira ve če lahko solari kej vpliva na alergijo...js sm lani dobla ful hudo pa je letos ne bi spet mela...sicer hitro porjavim sm jo vseen dobim.. ermm.gif

po moje ne bo nekega efekta od solarija v smislu preprečvanja alergije. sicer pa če si jo dobila samo lani, gre očitno za splet več dejavnikov. mogoče je kriva krema za sončenje. js sm očitno zelo alergična na niveino kremo za sončenje ker sm imela alergijo samo, ko sem se namazala s to kremo. je blo res čudno. eno leto ja, drugo leto ne... kokr pr hrani morš tut tu sprobat, kaj dejansko povzroča aergijo. drugače pa par dni predn greš na morje jemlji tablete claritin (na recept) ali flonidan (brez recepta). solarij po moje ne bo pomagal.
  • 0

#187 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 02 July 2006 - 11:09 AM

Če stakneš alergijo, je za to razlog sonce. In kaj je rešitev? Ogibanje soncu. Enostavno in najbolj zdravo. Ne pa nekak solarij in potem celo poletje praženja na soncu.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#188 tejča

tejča

sramežljivec

• Člani
  • 54 posts

Posted 02 July 2006 - 11:21 AM

zdravnica mi je rekla da je to alergija na sonce pa mi dala tut tablete->Zytec pa še neko kremo(ne vem imena)....soncu se poskušam izogibat (koker se le da sm se pa ukvarjam s športtom kjer si še kr izpostavljen soncu) letos pa sm misla preizkusit solari če bi mi kej pomagal

alergija se mi je sicer razvijala že prej sm lani je blo res hudo ermm.gif
  • 0

#189 Rianna

Rianna

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4793 posts

Posted 02 July 2006 - 11:25 AM

jaz tud dobim vedno alergijo ko sem prvič dlje izpostavljena soncu. vzamem tabletko in je to to wink.gif
  • 0
La vita senza house musica non e vita
IPB Image
There's nothing more that I want
Then to touch you
To seek truth in your eyes
The only thing that I want
Is to be with you and watch the sunrise

#190 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85921 posts

Posted 02 July 2006 - 07:08 PM

Starša imata vsako leto obupno alergijo na sonce. Pred leti sta pred morjem nekaj časa (v bistvu kar precej) hodila v solarij, pa na morju tudi alergije nista mela.
To sta naredila,mislim da, dve leti, ta tretje leto pa sta bila spet vsa pikasta (kljub tabletom), in se pač na morju izogibata soncu (tam nekje do 18. ure). Edino prav.
  • 0

― V. Van Gogh

#191 tejča

tejča

sramežljivec

• Člani
  • 54 posts

Posted 02 July 2006 - 09:55 PM

ooooo...se pravi da lahka ma solari dober učinek....bomo preizkusli pa bomo vidli kk bo moja koža reagirala biggrin.gif biggrin.gif upam da bom še pravi čas začela hodit smile.gif
hvala za informacija jinadaze
  • 0

#192 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85921 posts

Posted 02 July 2006 - 10:06 PM

Ni kaj. wink.gif
  • 0

― V. Van Gogh

#193 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 03 July 2006 - 03:03 PM

QUOTE(Jinadaze)
Starša imata vsako leto obupno alergijo na sonce. Pred leti sta pred morjem nekaj časa (v bistvu kar precej) hodila v solarij, pa na morju tudi alergije nista mela.
To sta naredila,mislim da, dve leti, ta tretje leto pa sta bila spet vsa pikasta (kljub tabletom), in se pač na morju izogibata soncu (tam nekje do 18. ure). Edino prav.

to je pa čist res! jst sm šla prvič v solarij pred valeto, sm šla ene 4krat in nism mela alergije na morju, k sm jo ap prejšnja leta mela. potem lani nism hodila v solarij, sm mela spet alergijo, zato mi je mami letos kupla paket 100min.

pa morm rečt, da sm dozdej porabla 40min in se že lepo pozna, ker sm drugače bela kot mlek.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#194 denaja

denaja

sramežljivec

• Člani
  • 3 posts

Posted 24 July 2006 - 10:45 PM

zdravo...

mene pa zanima,ker sem bla danes v solariju pa sem vprašala punco ki je delala notri,s čim da se namažem,ki ni blo nobene kreme:)pa sem pol rekla da sem vzela s seboj kremo za sončenje,pa je rekla da rajši ne,če to ni krema namenjena prav za sončenje v soalriju...pa sem vprašala zakaj,pa kao ket lahko pride do kakšne reakcije neželene...pa sem gledala čudno,kakšne reakcije(kaj ne bo prej prišlo če se ne namažeš z ničemer in kr greš se kurit)smile.gif
pa mi ni blo nič jasno,kaj ni priporočljivo se namazat tudi s to kremo,navadno za sončenje????
in kao da po 2 urah ko pridem domov..šele po dveh urah da se stuširam lahko in namažem s kakšno kremo vlažilno....no niti to mi ni blo jasno po 2 urah..

upam da mi kdo hitro odgovori:))
  • 0

#195 denaja

denaja

sramežljivec

• Člani
  • 3 posts

Posted 24 July 2006 - 10:51 PM

aja pa še to:)
mam svetlo polt,me je dala za 7 min v tega s 4 žarnicam:)
in me je naročila 3.dan spet ,no privč me ni to nič primlo ,še vedno bela kot sirček:))a sem se pozno spomnila it v solarij,ker me je naročila čez 2 dni spet...a moram it stran,na dopust grem,,a rada bi vsaj malo barve mela,a ne bom jo mgla dobit,če grem drugič čez 2 dni:)pa me zanima če lahko grem bez odmora kr drugi dan takoj?smile.gif
  • 0

#196 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85921 posts

Posted 24 July 2006 - 10:53 PM

Na to, da bi se morala namazat s prav posebej solariju namenjeno kremo, ti ne znam odgovorit.

Glede tuširanja je pa res, verjetno pigment rabi čas, da se te prime.
(A je potem pri sončenju enako? blink.gif ermm.gif Da se pa dve uri, ko prideš iz plaže ne stuširaš, pa moraš znoret. ermm.gif )

Vsak dan (brez odmora) se pa res ne sme hodit. rolleyes.gif :angry7:
  • 0

― V. Van Gogh

#197 denaja

denaja

sramežljivec

• Člani
  • 3 posts

Posted 24 July 2006 - 11:07 PM

hvala:)

ja sej bom počakala do srede,ni druge..pa bom šla magari za dlje časa...
če ne prime pa nič,bom pa bela:)
aja,a vrata od solarija se ne zaprejo nikoli do konca?ker sem šla not pa nisem vedla al zapreš do konca al ne... nisem zaprla do konca, pač moj prvi obisk solarija:)))
a se sploh pol ne mažeš z nobeno kremo ko greš not? edino pol se namažeš(po dveh urah) , kot pravi ona:))
  • 0

#198 Fergie

Fergie

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2499 posts

Posted 25 July 2006 - 07:15 PM

Če že uporabljaš kremo v solariju, potem moraš prav tisto namenjeno solariju in ne tisto za sončenje. Čeprav ne vem, če ima ta sploh kej zaščite, ubistvu je fora bolj v tem, da te hitreje prime. Sam... po drugi strani gre pa tud full denarja in po moje hočejo na ta način samo še bolj zaslužit. Drugače pa kreme v solariju sploh ni potrebno uporabljat. Pomembno je samo, da ne pretiravaš in ne greš že takoj na začetku za 10 min po možnosti v še najmočnejšega. Tega se le pazi, da te ne zapeče...
Kar se pa tiče tuširanja, sem tudi že slišala, da naj se kao ne bi do konca dneva tuširal ermm.gif Pa glih po solariju najbolj smrdiš, tako da... kakšne 2, 3 urce počaki, potem pa najbolje, če se le da, da se samo z vodo, ker mila, geli lahko po moje nadražijo kožo. Ker če pogledaš, pravijo da naj bi 10 min solarija pomenilo 4 ure tropskega sonca...
  • 0

#199 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 25 July 2006 - 08:33 PM

Ej punce, solarij da fajn podlago. Sm hodila pred morjem, tko postopoma, na 2-3 dni, ene 70 min, 30 mi jih je še ostalo, pa sm dobila podlago. Čist vsako leto do zdej me je full u ibr opekl, letos pa ni blo teh blemov. Sicer nism neki nevemkok rjava, ampak vsaj lupm se ne in nism rdeča.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

• Guests

Posted 30 July 2006 - 01:46 PM

Solarij povzroča kožnega raka
Vsako leto za to boleznijo umre 66.000 ljudi

Svetovna zdravstvena organizacija je sporočila, da mlajši od 18 let ne bi smeli uporabljati solarijev in se izpostavljati ultravijoličnim žarkom.

Obstajala naj bi večja verjetnost, da kasneje v življenju dobijo kožnega raka. Zadnje raziskave kažejo na neposredno povezavo med uporabo solarijev in kožnim rakom. Solariji lahko sevajo mnogokrat večjo količino UV-žarkov kot poletno opoldansko sonce v večini držav. Učinkoviti ukrepi glede solarijev so sprejeti le v peščici držav.

WHO ocenjuje, da je po vsem svetu vsako leto odkritih okoli 132.000 primerov malignih melanomov, najhujše oblike kožnega raka. Vsako leto zaradi te bolezni in ostalih oblik kožnega raka umre okoli 66.000 ljudi.

Ženeva - RTV Slo/STA
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users