Solarij
Posted 01 July 2006 - 09:38 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 02 July 2006 - 08:23 AM

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 02 July 2006 - 09:50 AM

Posted 02 July 2006 - 09:52 AM
Posted 02 July 2006 - 10:46 AM

There's nothing more that I want
Then to touch you
To seek truth in your eyes
The only thing that I want
Is to be with you and watch the sunrise
Posted 02 July 2006 - 11:07 AM

po moje ne bo nekega efekta od solarija v smislu preprečvanja alergije. sicer pa če si jo dobila samo lani, gre očitno za splet več dejavnikov. mogoče je kriva krema za sončenje. js sm očitno zelo alergična na niveino kremo za sončenje ker sm imela alergijo samo, ko sem se namazala s to kremo. je blo res čudno. eno leto ja, drugo leto ne... kokr pr hrani morš tut tu sprobat, kaj dejansko povzroča aergijo. drugače pa par dni predn greš na morje jemlji tablete claritin (na recept) ali flonidan (brez recepta). solarij po moje ne bo pomagal.
Posted 02 July 2006 - 11:09 AM
Posted 02 July 2006 - 11:21 AM
alergija se mi je sicer razvijala že prej sm lani je blo res hudo

Posted 02 July 2006 - 11:25 AM

There's nothing more that I want
Then to touch you
To seek truth in your eyes
The only thing that I want
Is to be with you and watch the sunrise
Posted 02 July 2006 - 07:08 PM
To sta naredila,mislim da, dve leti, ta tretje leto pa sta bila spet vsa pikasta (kljub tabletom), in se pač na morju izogibata soncu (tam nekje do 18. ure). Edino prav.
― V. Van Gogh
Posted 02 July 2006 - 09:55 PM

hvala za informacija jinadaze
Posted 02 July 2006 - 10:06 PM

― V. Van Gogh
Posted 03 July 2006 - 03:03 PM
To sta naredila,mislim da, dve leti, ta tretje leto pa sta bila spet vsa pikasta (kljub tabletom), in se pač na morju izogibata soncu (tam nekje do 18. ure). Edino prav.
to je pa čist res! jst sm šla prvič v solarij pred valeto, sm šla ene 4krat in nism mela alergije na morju, k sm jo ap prejšnja leta mela. potem lani nism hodila v solarij, sm mela spet alergijo, zato mi je mami letos kupla paket 100min.
pa morm rečt, da sm dozdej porabla 40min in se že lepo pozna, ker sm drugače bela kot mlek.
Posted 24 July 2006 - 10:45 PM
mene pa zanima,ker sem bla danes v solariju pa sem vprašala punco ki je delala notri,s čim da se namažem,ki ni blo nobene kreme:)pa sem pol rekla da sem vzela s seboj kremo za sončenje,pa je rekla da rajši ne,če to ni krema namenjena prav za sončenje v soalriju...pa sem vprašala zakaj,pa kao ket lahko pride do kakšne reakcije neželene...pa sem gledala čudno,kakšne reakcije(kaj ne bo prej prišlo če se ne namažeš z ničemer in kr greš se kurit)

pa mi ni blo nič jasno,kaj ni priporočljivo se namazat tudi s to kremo,navadno za sončenje????
in kao da po 2 urah ko pridem domov..šele po dveh urah da se stuširam lahko in namažem s kakšno kremo vlažilno....no niti to mi ni blo jasno po 2 urah..
upam da mi kdo hitro odgovori:))
Posted 24 July 2006 - 10:51 PM
mam svetlo polt,me je dala za 7 min v tega s 4 žarnicam:)
in me je naročila 3.dan spet ,no privč me ni to nič primlo ,še vedno bela kot sirček:))a sem se pozno spomnila it v solarij,ker me je naročila čez 2 dni spet...a moram it stran,na dopust grem,,a rada bi vsaj malo barve mela,a ne bom jo mgla dobit,če grem drugič čez 2 dni:)pa me zanima če lahko grem bez odmora kr drugi dan takoj?

Posted 24 July 2006 - 10:53 PM
Glede tuširanja je pa res, verjetno pigment rabi čas, da se te prime.
(A je potem pri sončenju enako?

Vsak dan (brez odmora) se pa res ne sme hodit.

― V. Van Gogh
Posted 24 July 2006 - 11:07 PM
ja sej bom počakala do srede,ni druge..pa bom šla magari za dlje časa...
če ne prime pa nič,bom pa bela:)
aja,a vrata od solarija se ne zaprejo nikoli do konca?ker sem šla not pa nisem vedla al zapreš do konca al ne... nisem zaprla do konca, pač moj prvi obisk solarija:)))
a se sploh pol ne mažeš z nobeno kremo ko greš not? edino pol se namažeš(po dveh urah) , kot pravi ona:))
Posted 25 July 2006 - 07:15 PM
Kar se pa tiče tuširanja, sem tudi že slišala, da naj se kao ne bi do konca dneva tuširal

Posted 25 July 2006 - 08:33 PM
Posted 30 July 2006 - 01:46 PM
Vsako leto za to boleznijo umre 66.000 ljudi
Svetovna zdravstvena organizacija je sporočila, da mlajši od 18 let ne bi smeli uporabljati solarijev in se izpostavljati ultravijoličnim žarkom.
Obstajala naj bi večja verjetnost, da kasneje v življenju dobijo kožnega raka. Zadnje raziskave kažejo na neposredno povezavo med uporabo solarijev in kožnim rakom. Solariji lahko sevajo mnogokrat večjo količino UV-žarkov kot poletno opoldansko sonce v večini držav. Učinkoviti ukrepi glede solarijev so sprejeti le v peščici držav.
WHO ocenjuje, da je po vsem svetu vsako leto odkritih okoli 132.000 primerov malignih melanomov, najhujše oblike kožnega raka. Vsako leto zaradi te bolezni in ostalih oblik kožnega raka umre okoli 66.000 ljudi.
Ženeva - RTV Slo/STA
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users