Vaš glasben okus
Posted 20 December 2006 - 08:23 PM

Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.
Posted 20 December 2006 - 08:46 PM
Posted 20 December 2006 - 08:52 PM
Tam rock, metal in zvrsti, ki so povezane s tem...
Nightwish, Evanescence, Breaking Benjamin, Linkin Park, tudi Him tu pa tam... Različno, no.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 21 December 2006 - 01:35 AM
Predvsem rock (v širšem pomenu), in čeprav ne maram EMO glasbe, mi je celo en komad od Panic at the disco! všeč. Ali pa starejši albumi od Red Hot Chilli Pepppers (to novejše mi pa nekak ni). Pa Counting Crows- krasni! Stone Temple Pilots. Pa Keane in The Killers.... Ni mi pa vse všeč, kar prodajo pod etiketo rock.
Pa tudi kaki drugi komadi iz drugih zvrsti, npr. nov komad od Gala in galeristov ali Johna Legenda, pa zanimivo mi je všeč Justified album od Justina Timberlaka. Pa Smiley Faces od Gnarlsa Barkleya.
Pa celoten opus Barbre Streisand. Od takih bolj techno, ali kaj je že, pa Moloko.
Pa še bi lahko naštevala. pa ne bom. Kar široko, v bistvu.
Posted 21 December 2006 - 04:15 AM
V osnovi rock, izključno starejši, novi me je čist mimo in pa klasika(kako bedna označba glasbe-klasika)
Pol pa latino, zadnje čase predvsem tango. Blues, jazz samo ga (še) ne poznam prav dobr.
Tudi kakšen komad housa ali rapa, bolj izjema kot pravilo.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 January 2007 - 08:31 PM
da bi se spremenila.
Obstala sem,
da bi se pomirila.
Obstala sem,
da bi obraz dobila
Posted 13 January 2007 - 08:51 PM

I`m just afraid my life won`t work that way.
Posted 13 January 2007 - 09:42 PM
(hahahahahahaha, se hecam) Vsi misljo, d nevem kok poslušam njegovo musko, sam bl tešk, k ma šele ene par pesmi. Sam ga spremlam od bitke talentov in ga nekak mam rada. Ne zdej mislt d sm obsedena z njim k nism, mi je pa simpatičen, ful dobr pevec in retorik. To pa mam pravico a se ti ne zdi???

da bi se spremenila.
Obstala sem,
da bi se pomirila.
Obstala sem,
da bi obraz dobila
Posted 15 March 2007 - 03:15 PM

Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.
Posted 16 March 2007 - 09:19 PM
Tam rock, metal in zvrsti, ki so povezane s tem...
Nightwish, Evanescence, Breaking Benjamin, Linkin Park, tudi Him tu pa tam... Različno, no.
Same here, + še nujno The Rasmus, Apocalyptica, Within Temptation, Therion (manj kruleči komadi), pa še jih je ...
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 16 March 2007 - 09:53 PM
Posted 16 March 2007 - 10:14 PM

- Iron Maiden, Metallica, Nevermore, Iced Earth, Gamma Ray, Manowar, WASP, Edguy, Primal Fear, Helloween, HammerFall, X Japan, Masterplan, Deep Purple, Kiss, Blind Guardian, Dio, Judas Priest, Guns n' Roses, Dream Theater, AC/DC, Ozzie Osbourne, Def Leppard, Grave Digger, Saxon, Motley Crue, Posion, Angra, Queensryche
- Pink Floyd, Queen, Aerosmith, Bon Jovi, David Bowie

- Čompe, Big Foot Mama, Lačni Franz, Prizma, Halo, Hazard, Avtomobili, Iztok Mlakar, Adi Smolar, Zmelkoow in še veliiiiiko dobre slovenske glasbe se najde
- Gibonni, Parni Valjak, Oliver Dragojevič, Bijelo Dugme, Prljavo Kazalište, Osmi Putnik, Crvena Jabuka
- Beethoven, Wagner, Verdi, Chopin, Mozart
Definitvno sem pol zadev pozabila. No, glede glasbe se ne omejujem. Eh, tudi na govejo glasbo žuram v Planici!

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 19 March 2007 - 08:10 PM
Posted 24 March 2007 - 09:10 PM
Uf, v tej debati pa še ni mojega piskrčka

Moram pa reč, da raje vidim, da ljudje ugibajo, ali sem "metalka", "gotičarka", ali pa le obično dekle, ki se rada oblači v črno

Moram samo še dodat da mi zadnje čase jako sede elektronska glasba, od industrial, ebm, do trance in techno zadev. Zadnje čase res skoraj samo še to.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 27 March 2007 - 02:48 PM
Od slovenskih so mi ful všeč Zmelkoow

Vsake tolko mi pade v uho kašen srbski, angleški al italijanski komercialen komad.
Pablo Picasso
Posted 27 March 2007 - 03:23 PM
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 11 April 2007 - 10:32 PM
-Metallica, Megadeth (slednji mi v tem obdobju še posebej pašejo), Therion, Michael Jackson, George Michael
- posamezne komade od: - Clawfinger, Ricky Martin, Nelly Furtado, Die Toten Hosen, Paul Oakenfold, Frankie Goes To Hollywood, Billy Idol, Oompf!
Drugače so mi zelo povšeči še:
- Rammstein, Soulfly, Pain, Fear Factory, Pantera, Machine Head... v bistvu kar širok spekter metal glasbe z izjemo death metala (Hypocrisy so mi dobri!)
- David Bowie, Led Zeppelin, Deep Purple, Pink Floyd, Rolling Stones, GNR, Queen, , Stone Temple Pilots, Madonna, Santana, Hendrix, Sting, Genesis...
- Shakira, J Lo, Sade, Whitney Houston, Alanis Morissette, določeni komadi od Beyonce, Christine Aguilera, B. Spears... + plesna latino muzika
- Prodigy in ostala elektronika, predvsem trance
- soundtracki raznih filmov, po večini japonskih, kitajskih. Še kaki Grand Bleu paše sem
- kolikor sem mela priliko čut: Bijelo dugme, Laufer
- kdaj zapojemo tudi kako domačo v vinski kleti
- skorajda vsa glasba iz 70, 80-ih
- slovenske skorajda ne poznam, čeprav vem, da bi se našlo kar precej dobrih izvajalcev. Lahko rečem, da so mi všeč Siddharta, Dan D, Smolar, Polona Kasal
- klasika obvezno ob učenju
Moj glasbeni okus je zelo širok in variira razpoloženju primerno. Če me ritem ujame, pol vem, da je ta pravo.
Prej zaključim, če naštejem tisto, kar mi ni in ni in verjetno nikoli ne bo všeč:
- razne novodobne disko štance, za katere sploh ne vem, kaj si naj mislim o njih
- turbo folk muzika, lenderova, andraž hribar itd.
- povečini balkan muzika
- komadi z visokokvalitetnim besedilom na ravni male šole
- nekak mi ne ustreza reggae
Edit: včeraj sem se spomnila... zelo slabo prenašam punk in njegovo novodobno različico ameriških skejt skupin, v isti koš pometem še RAP - retards attempting poetry, kot bi rekel naš Sajk

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 15 April 2007 - 06:33 PM
trenutno najbolj vrtim Eminema in Karmo.
Drugače pa tudi Metallico,Evanescence,Linkin Park...
Ne prenesem pa narodne muzike

lp

Posted 15 April 2007 - 06:34 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users