Find The Truth
A petty thief is gunned down in an alley and a Congressman's assistant falls in front of a subway - two seemingly unrelated deaths.
But not to wisecracking, brash newspaper reporter Cal McAffrey who spies a conspiracy waiting to be uncovered.
With a turbulent past connected to the Congressman and the aid of ambitious young rookie writer Della Frye,
Cal begins uprooting clues that lead him to a corporate cover-up full of insiders, informants, and assassins.
But as he draws closer to the truth, the relentless journalist must decide if it's worth risking his life and selling his soul to get the ultimate story.
Odlična politična drama oziroma akcija, ki se ni brez razloga znašla v tem razdelku foruma. Zakaj?
Odlikuje jo odlična zgodba s presenetljivimi razpleti, z več kot odlično igralsko zasedbo, a o tem kasneje.
Najbolj mi je bilo všeč, da me je film spominjal na dobre stare filme, z res dobrim zapletom, in počasnim
odkrivanjem tančice, ki pripelje do konca, a s to razliko, da že ko misliš, da je konec, temu še ni tako.
Neverjetno dober tempo, ki se stopnjuje, in ustvarja napetost, tako da te iz kadra v kader bolj zanima kdo
vleče niti. Pred kratkim sem si ogledala The Ides of March, ki mi je tudi bil zelo všeč, a ta film mi je bil
še bolj, saj je kompleksnejši in s tem bolj zanimiv. Obema je skupno to, da nam dovoli vstop v politični
svet in da smo priča korupciji medtem ko spoznavamo, da ni nihče nedolžen.
Odlična igralska zasedba, seveda na prvem mestu najboljši Russel Crowe, ki ni en tistih igralcev,
ki bi mi bili ekstra pri srcu, saj mu ne uspe, da bi me vedno navdušil, a tu se odlično odreže v vlogi
novinarja idealista, ki se znajde v nezavidljivi situaciji, in se mora odločati med lastnim poklicem in
prijateljstvom z Benom Affleckom, ki je soliden, mislim pa, da še ni dosegel najvišje točke svoje kariere, ter
da bomo njegovo najboljšo vlogo še videli. Omembe vredni so seveda tudi Rachel McAdams,
Hellen Mirren ter Robin Wright Penn, a je vsaj za moje pojme junak tega filma ravno Crowe.
-10