Jump to content

Photo

Zoisova štipendija

• Please log in to reply
547 replies to this topic

#181 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 27 November 2008 - 10:57 PM

QUOTE(redkvica @ 27. 11. 2008 - 22:33) View Post

Moj bivši sošolec, ki je bil v gim bolj srednje sorte ima sedaj na računalništvu nekje 9,9. ohmy.gif

Kdo, kdo? ohmy.gif

QUOTE(redkvica @ 27. 11. 2008 - 20:59) View Post

Coco, s povprečjem 4.1 lahko kandidiraš, potem pa zberejo ta boljše glede na količino keša, ki ga imajo.

Kakoizberejo ta boljše? Kdo naj bi bili 'ta boljši'? hmm.gif
Se opravičavam, če ste že govorile. Sej sigurno ste. oops.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#182 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 27 November 2008 - 11:35 PM

Bratec od Helene je to ...

Ta boljši so pač tisti, ki imajo najvišje povprečje wink.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#183 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 27 November 2008 - 11:41 PM

QUOTE(Ilmatar @ 27. 11. 2008 - 21:52) View Post

Ou, ali so končno ukinili tiste debilne teste iz leta 1973, kjer nastopajo Janezek in dinarji? woot.gif Tisto je bilo pa res za kozlat.

Ti testi se še vedno (zaenkrat) pišejo, le da se ne upoštevajo pri štipendiji. Pa brez skrbi, zdaj so naloge že v evrih. wink.gif
  • 0

#184 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 28 November 2008 - 06:37 AM

Coco vse vloge lepo oštevilčijo s točkami. Točke pa dobijo na podlagi povprečja. Tisti z višjim dobijo pač več točk itd. Nato pa začnejo od prvega navzdol podeljevat denarna sredstva ki jih dobi ( osnova + dodatek za prevoz, socialno ogroženost in pa seveda za samo povprečje). Ko porabijo vsa sredstva, ki so jim na voljo za štipendije, potegnejo črto in tu je potem ta meja. Torej pri dijakih je bilo veliko prijav, kjer so imeli same 5ke zato je bila tudi meja 4,93. Če bi imeli več denarja, bi se ta meja lahko tudi spustila.
  • 0

#185 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25901 posts

Posted 30 November 2008 - 07:38 PM

jaz sem v soboto dobila odločbo, finally smile.gif

a za avgust za nazaj dobimo štipendijo še nakazano al ne?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#186 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 30 November 2008 - 07:51 PM

Nika a ti je pisalo v odločbi enake omejitve, kot je redkvica napisala? Jaz še nisem dobla odločbe.

Za nazaj dobiš nakazano samo za november, če že nisi . Avgusta še nisi bila upravičena do štipendije.
  • 0

#187 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 30 November 2008 - 08:27 PM

Nika je zdjle prvi letnik faksa, tk da se gre še za dosežke iz gimnazije. Js sm dans sanjala, da si mogu mimo enga aparata it in men je z modro izpisalo 'No' in tak žalostn zvok. En tip pred mano je pa dobil 'Yes' in rdeča lučka in vesel zvok in je čist vesel in zafnan bil, ker je dobil štipendijo. Tkda js se psihično prpravlam na pošto z negativnim odgovorom. Mah kurc naj gleda.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#188 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25901 posts

Posted 30 November 2008 - 09:06 PM

QUOTE(bellini @ 30. 11. 2008 - 19:51) View Post

Nika a ti je pisalo v odločbi enake omejitve, kot je redkvica napisala? Jaz še nisem dobla odločbe.

Za nazaj dobiš nakazano samo za november, če že nisi . Avgusta še nisi bila upravičena do štipendije.

veš da ne vem, kaj je pisalo za omejitve, bom pogledala ob priliki oops.gif

sem imela že v SŠ zoisovo, ampak mi je niso nakazali avgusta ...(4je mesci brez štipendije, ka si ti nor ohmy.gif totalno zanič občutek bližat se nuli, sam vseen boljš k za vsak kozrac oliv nekoga za € fehtat).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#189 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 30 November 2008 - 09:30 PM

Umm, a je res, da če npr. izgubiš štipendijo (imaš štipendijo 2 leti v SŠ, potem pa si dober in jo izgubiš), moraš štipendijo preteklega šolskega leta vrnit? blink.gif
  • 0

#190 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 30 November 2008 - 09:48 PM

Sej če si dober je ne zgubiš. Vsaj po tastarem je blo tko. Samo ne zviša se ti nič. Mislm da si jo mogu vračat če si se izpisu iz šole (?) ampak nisem prepričana hmm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#191 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 01 December 2008 - 07:09 AM

Ne, samo zamrzne se ti pravica do štipendije. Vračat bi jo po moje moral, če bi padel letnik.

Kar pa se tiče tistih, ki ste imele štipendijo v SŠ in potem naprej na faksu - za julij in avgust ter september ne dobiš štipendije. Prva štipendija je za oktober in potem naprej.
  • 0

#192 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 01 December 2008 - 03:40 PM

Moj sošolc je padu pa je ni rabu vračat ermm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#193 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 01 December 2008 - 06:37 PM

Moj pob je tudi ruknu na faksu in ne rabi nič vračat. Samo zamrzne se mu.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#194 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 01 December 2008 - 06:47 PM

ja no za vračat vem, da morajo tisti, ki ne diplomirajo v razumljivem roku. Pa še tega se da z dogovorom podajševat (moj brat ga je 2x podaljšal)
  • 0

#195 Ariadna

Ariadna

sramežljivec

• Člani
  • 3 posts

Posted 11 December 2008 - 09:37 PM

Tudi jaz sem dobila Zoisovo, že daleč nazaj smile.gif
Takrat sem dobila par vtisov :
1. na naši šoli je bilo res treba imeti nek izredni dosežek, kandidatov pa ne vem več, točno,koliko nas je bilo pri nas, ok. 10
Na drugih šolah je bilo rahlo drugače, tako da ...nisem preverila, ampak je možno, da je neko število štipendistov na šolo? Ali pa na regijo? Logično sicer ni.
2. kasneje sem opazila v sr.šoli, da dejansko včasih je bolj ali manj opazna razlika med Zoisovimi in ostalimi, včasih tudi tako, da so Z. bolj izgubljeni, nimajo delovnih navad, torej v neg.smislu (gotovo so tudi zato zdaj zaostrili pogoje), mislim da smo tudi bolj občutljivi, dostikrat se hitreje in bolj natančno čustveno odzivamo.
Nikoli ne bom pozabila odziva sosošolk, ki so bile takrat tudi kandidatke, pa Zoisove niso prejele : zavist na kvadrat, čeprav je bila kaka bolj premožna in se ji torej za denar ni bilo bati. Skratka, Zoisova štipendija me je veliko naučila smile.gif .

• 0

#196 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 28 August 2009 - 08:37 PM

Meni pa je končno kapnilo zakaj je bilo lani potrebno tako visoko povprečje za pridobit štipendijo. Letošnji četrti letniki nimamo nobenega pogoja, da se vpišemo v absolventski staž. Pogoj za štipendijo so trije opravljeni izpiti v tekočem letniku, če jih imaš manj se šteje k opravljenim izpitom tudi povprečje prejšnjega letnika. No, verjamem, da so skoraj v vsakem 4.letniku bilokatere smeri vsaj trije izpiti, ki jih opraviš z levo roko in z odlično oceno. Na naši smeri vem in poznam primere, ki so šli delat te tri najlažje izpite in imajo povprečje krepko čez 9. Saj vse lepo in prav, da se ljudje znajdejo, ampak na ta račun tisti, ki so res pridni, uspešni in imajo opravljenih namesto treh izpitov npr. 10 izpitov med katerimi so tudi taki težki, ki jih vseeno opravijo bolje kot kasneje tisti, ki teh izpitov takrat ko se je dala vloga za štipendijo še niso naredili, izvisijo. Štipendija za nadarjene študente in dijake... bullshit.
Malo me še vedno daje gnev, ker sem jaz med tistimi, ki na račun takih izvisimo. down.gif
  • 0

#197 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 August 2009 - 08:43 PM

OMG, Kalypso, zadušila bi lahko govna, ki napišejo takšna pravila, da potem eni zabušantski kreteni super čez pridejo.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#198 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 28 August 2009 - 08:46 PM

Meni je to s podeljevanjem štipendije glede na ocene/povprečje bedarija brez primere. Dosti boljše se mi zdi tisto, da dobi štipendijo zgornjih 5% razreda, tako je vsaj kolkortolko fer porazdeljeno, čeprav ima tudi tak sistem mnogo napak. Sej čisto fer ne more bit nikoli no, ampak to s povprečji mi je pa kriminalno.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#199 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 28 August 2009 - 09:00 PM

Ma ja... Met povprečje na našem faksu več kot 8,5 je kr umetnost. Tud drugod je. Eni faksi pa... kot je Kalypso napisala... Ma lej men se obrača ob takih. Sori, sam res. Taki si je po mojem mnenju ne zaslužijo.
Js je sploh nimam že od OŠ... Pač me niso predlagal. Dobili so jo eni sošolci ki zdaj pavzirajo, bluzijo in so jo itak zgubili... Dali bi jo meni, pa bi blo fer tongue.gif biggrin.gif Pa sj ne da se mam za neki več al karkoli... Sam js se na tem faksu iz kože dajem, učim se cele počitnice k prfu***, ostali pa so na morju, potujejo... Ma no zdej sm že zabluzila... ta trenutek sovražim itak vse k majo že vse izpite narejene- vključno s fantom laugh.gif
  • 0

#200 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 28 August 2009 - 09:21 PM

QUOTE(Hevea @ 28. 8. 2009 - 21:46) View Post

Meni je to s podeljevanjem štipendije glede na ocene/povprečje bedarija brez primere. Dosti boljše se mi zdi tisto, da dobi štipendijo zgornjih 5% razreda, tako je vsaj kolkortolko fer porazdeljeno, čeprav ima tudi tak sistem mnogo napak. Sej čisto fer ne more bit nikoli no, ampak to s povprečji mi je pa kriminalno.
Se strinjam.

Pa dobro, v OŠ se jaz nisem sekirala, da je nisem dobila, zdaj pa se res sekiram, ker vidim kak sistem podpira lenobo. Pa da še povem to, da mi lani v referatu niso hotli izdat koliko je imela v šolskem letu moja generacija povprečje, ker je to baje varovanje tajnih podatkov, tak da se nisem imela na podlagi ničesar pritožit. down.gif

• 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users