Jump to content

Photo

Sladkarije

• Please log in to reply
1269 replies to this topic

#181 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 15 February 2010 - 02:27 PM

^^

Drzi! http://sl.wikipedia....ni_sladki_koren

Ogabno da. Breskvice tudi.

QUOTE(Sarah @ 15. 2. 2010 - 10:22) View Post

Drugače pa pevica ne maram pretirano,

Sem ene pol minute razmisljala, kaj bi to bilo. laugh.gif

QUOTE(ananas @ 15. 2. 2010 - 10:52) View Post

Imam pa trenutno v sobi tri vrste čokolade, vse tri načeto in napol obgriženo.

laugh.gif

Kar se tice ostalih sladkarij:

1. obozujem: sladoled, sploh tistovrstnega, ki ga dobis v Italiji na vsakem vogalu - kompaktnega in okusnega, cokolada recimo je nekoliko grenka; ne maram pa tistih sladolednih "pen" razlicnih barv in enakega okusa, ki jih dobis pri siptarjih.

2. obcasno mi zadisijo:
- "mehke" in, ce se da, domace sladice (kaksen dober rogljicek s cokolado, doma narejeni muffini, doma narejeni buhtlji, krofi, ki jih ponavadi dodatno oblozim z domaco marmelado),
- cokolada (Lindt, Rustika, Milka iz Millerja, rizeva, kombinacija cokolade in marcipana),
- razni cokoladno - lesnikovi namazi za na kruh (Nutella iz Millerja, Alnatura iz DM),
- Loacker napolitanke, s tem, da mojih najljubsih - Capuccino, ne najdem nikjer vec blink.gif
- dobra, gosta vroca cokolada (obvezno temna in brez smetane, lahko je posuta z lesniki/mandlji),
- prazeni sladki mandlji.

3. ne maram: tort v vseh pojavnih oblikah, bele cokolade, raznih jogurtovih sladkih prelivov, bonbonov, smetane (sploh rastlinske); se bom se cesa spomnila in dopisala.

Na splosno sem bolj salt kot sugar junkie. : D Pizza ja hvala, vegi kebab ja hvala, disec se malo topel kruh ja hvala, koruzni vaflji ja hvala. njam.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#182 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 15 February 2010 - 02:36 PM

Jaz jem praktično vse sladkarije, torej čokolade, bonbone, peciva, torte.... ampak!! jem le kvalitetne. Ne jem recimo milke ipd. ker je en sam cukr, kupljenih tort, piškotov, peciva....bruh. Redke so torte ki jih res z užitkom pojem. Nikakor ne smem začutit mararine, rastlinske smetane, umetnih oblatov pri torti, nasploh hitr začutim tisti industrijski priokus. Sem pa vsako leto bolj razvajena, ker vedno več reči delamo doma, tudi marcipan če ga rabimo.
Ne maram pa pretirano zadev iz snega, rozin, kandiranega sadja
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#183 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 February 2010 - 02:48 PM

QUOTE(_Planet_ @ 15. 2. 2010 - 14:27) View Post

^^

Na splosno sem bolj salt kot sugar junkie[b]. : D Pizza ja hvala, vegi kebab ja hvala, discec se malo topel kruh ja hvala, koruzni vaflji ja hvala. njam.gif

Jaz tudi, enako.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#184 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 15 February 2010 - 02:48 PM

: D
  • 0

#185 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18598 posts

Posted 15 February 2010 - 02:51 PM

Slane stvari so povsem novo poglavje, ne bom načenjala laugh.gif laugh.gif

Una črna stvar zgoraj je pa res ogabna, eni redkih bombonov, ki jih ne maram. biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#186 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 15 February 2010 - 02:54 PM

QUOTE(Nincha @ 15. 2. 2010 - 14:51) View Post

Slane stvari so povsem novo poglavje, ne bom načenjala laugh.gif laugh.gif

Odprimo temo z naslovom "Slanosti". idea.gif
  • 0

#187 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18598 posts

Posted 15 February 2010 - 02:59 PM

Zmaga tortilija čips z načo sirom sleep.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#188 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 15 February 2010 - 04:15 PM

Mmm...meni pa tortilja cips z ono malo pikantno paradiznikovo omako.
  • 0

#189 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 15 February 2010 - 08:52 PM

QUOTE(Frčica @ 15. 2. 2010 - 14:36) View Post

Jaz jem praktično vse sladkarije, torej čokolade, bonbone, peciva, torte.... ampak!! jem le kvalitetne. Ne jem recimo milke ipd. ker je en sam cukr, kupljenih tort, piškotov, peciva....bruh. Redke so torte ki jih res z užitkom pojem. Nikakor ne smem začutit mararine, rastlinske smetane, umetnih oblatov pri torti, nasploh hitr začutim tisti industrijski priokus. Sem pa vsako leto bolj razvajena, ker vedno več reči delamo doma, tudi marcipan če ga rabimo.
Ne maram pa pretirano zadev iz snega, rozin, kandiranega sadja

Kako pa narediš marcipan?

Od čokoladnih stvari imam najraje riževo čokolado pionir, mousse od dukata, after eight, snikers drugače pa še marcipan, raffaelo, jaffa piškote, sladoled iz meka, torte, še posebej švarcvald.
  • 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

#190 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 15 February 2010 - 09:53 PM

QUOTE(Hevea @ 15. 2. 2010 - 13:16) View Post

čokolada je pa OMG. Jaz je lahko tolko pojem, da bog se usmili, čeprav se ful zadržujem, sama si je skoraj ne kupujem več, mogoče 2x na mesec kej majhnega, ampak me drugi (s sajkom na čelu biggrin.gif ) itak tolko zalagajo, da je še vedno pojem na tone.

Aja? Kdo mi pa čokolado vleče z omare in vse sproti poje? tongue.gif Je ko obraten primer Avgijevega hleva - ne glede na to, koliko je kupim na zalogo, zgine. lol1.gif

Sladoled OBOŽUJEM, poleti bi lahko samo od tega živela res, pogosto jem sladoled za zajtrk iin za kosilo, potem imam pa za večerjo slabo vest, lol.

Potem te bo veselilo dejstvo, da sem ti prejle pojedel sladoled, ki je ostal. tongue.gif

Pozna se mi pa ful.

Nič jamrat, migat, sej maš cajt. tongue.gif
  • 0

#191 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 15 February 2010 - 09:56 PM

QUOTE(sajk @ 15. 2. 2010 - 21:53) View Post

Potem te bo veselilo dejstvo, da sem ti prejle pojedel sladoled, ki je ostal. tongue.gif

ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif!!!!!!!!!
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#192 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 15 February 2010 - 09:58 PM

QUOTE(sajk @ 15. 2. 2010 - 21:53) View Post

Avgijevega hleva

/me je sram, ker ne ve, prispodoba za kaj je Avgijev hlev in od kod izhaja. Grem brskat. ninja.gif

http://www.moto-paje...0BOZANSTVA.html

Avgij

sleep.gif
  • 0

#193 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 15 February 2010 - 10:03 PM

http://en.wikipedia.org/wiki/Augeas bo bolje smile.gif
  • 0

#194 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 15 February 2010 - 10:04 PM

: )
  • 0

#195 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 15 February 2010 - 10:57 PM

QUOTE(freak @ 15. 2. 2010 - 20:52) View Post

Kako pa narediš marcipan?

Od čokoladnih stvari imam najraje riževo čokolado pionir, mousse od dukata, after eight, snikers drugače pa še marcipan, raffaelo, jaffa piškote, sladoled iz meka, torte, še posebej švarcvald.

Marcipan je mešanica cukra in mandljev v grobem, če te zanima pa točni recept ti pa jutri napišem smile.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#196 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 15 February 2010 - 11:07 PM

Kinder country in Rafaelloti wub.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#197 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 16 February 2010 - 11:04 PM

Jst itak ful ne jem sladkarij zarad cukra pa tko, sam zadnje čase mi ful neki sede. Ko sem bla še zdrava sm skos Twix jedla, tko da sm si ga zanč kupla na avtomatu u šoli, pomoje prvi Twix u treh letih, sam pomoje če bi začela bl redno jest sploh ne bi mogla nehat, drugače sem pa bolj na slane stvari mahnjena. Za avtomate v šoli so pa kao rekl, da jih bodo ukinl, na koncu smo dobil dva nova s pijačo, pa še druga dva s hrano sta ful založena, jst pa čist brez discipline itak. laugh.gif laugh.gif
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#198 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18598 posts

Posted 16 February 2010 - 11:16 PM

^^Ja, to je tut men blo fuul smešno, kao ukinil, pol pa še nove dobimo laugh.gif Mah, mene ne moti, od mene sicer ful služjo, sem zelo redna obiskovalka laugh.gif

U, pa Bake Rolse (pizza) tam skos žrem. Hjoj
  • 0

After all this time?

Always.

#199 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 17 February 2010 - 12:50 AM

QUOTE(Nincha @ 16. 2. 2010 - 23:16) View Post

U, pa Bake Rolse (pizza) tam skos žrem. Hjoj

yes.gif njam.gif
  • 0

#200 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 17 February 2010 - 01:09 AM

Hahaha, teh bake rollosov najhitrejš zmanka, pol ostanejo sam še uni z česnom al čebulo. laugh.gif Al pa neki časa si dobil 2 čipsa za 60centov, sam pol so pogruntal pa so podvojil ceno. cry.gif laugh.gif
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users