Jump to content

Photo

Prosto o sestavinah

• Please log in to reply
529 replies to this topic

#181 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 26 January 2006 - 07:34 PM

Krema ni kamenogena, ampak komedogena. smile.gif To pomeni, da lahko maši pore. Še posebej pri mešani/mastni in problematični koži.

Kakšen tip kože imaš? Aja, sej sem videla. Torej, mislim, da gre za mešan tip kože, ki je dehidrirana na licih. Karitejeva krema je nekoliko premastna, se ti ne zdi?
Najbolje bi bilo, da bi napisala sestavo teh izdelkov v to temo in ti bom lažje odgovorila, ali so izdelki dobri ali ne. Nekaj izdelkov je verjetno že vnešenih...
Vem samo povedati, da je jojoba krema s seznama zelo dobra, ampak namenjena izključno zelo suhi koži. Mešanem tipu je premastna.

Vsaka od teh kozmetičnih linij ima dobre in slabe proizvode. smile.gif Več ti pa ne vem povedati.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#182 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 26 January 2006 - 10:06 PM

sonchika help, a ves k smo se pogovarjal op schellerjevi ananas kremi..pa si rekla da je za normalno kozo..a misls da ce mam emsano mi ful ne bo odgovarjala? ker rekla si pa tut da je zlo podobnas m24? in da je vlazilna...ne vem, v dilemi sm biggrin.gif
  • 0

#183 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 26 January 2006 - 10:11 PM

QUOTE(lejck)
ne vem, v dilemi sm biggrin.gif

Ne nisi! Ka lažeš, paconerka! biggrin.gif Bottom line je, da če ti M24 ni ustrezala, pol ti tud Ananasovva ne bo.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#184 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 26 January 2006 - 10:24 PM

QUOTE(DiLeMa)
QUOTE(lejck)
ne vem, v dilemi sm biggrin.gif
Ne nisi! Ka lažeš, paconerka! biggrin.gif

Mislim, kakšna vulgarnost, surovost, pokvarjenost na enem tako uglednem forumu. Pfej!
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#185 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 26 January 2006 - 10:31 PM

pa dej dilema no, ti si ze tko mal skepticna glede schellerja..ne znas dost objektivno gledat na stvar..zakaj misls da mi pa schellerjeva ne bi? mogoče mi pa bo, že zato k ma drugačno teksturo.
  • 0

#186 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 26 January 2006 - 10:39 PM

QUOTE(lejck)
pa dej dilema no, ti si ze tko mal skepticna glede schellerja..ne znas dost objektivno gledat na stvar..zakaj misls da mi pa schellerjeva ne bi? mogoče mi pa bo, že zato k ma drugačno teksturo.

Jst znam čist objektivno gledat na stvar in ti povem, da če ti je M24 mastila, ti bo Schellerjeva tudi. Basta. Posluš teto DiLeMo ker ti sam dobr hoče! wink.gif

Vzem Total fresh al pa Clinians Jabolko.

Jenna ... it was just a harmless joke! wink.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#187 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 26 January 2006 - 10:50 PM

ej dilema...sam a mi je mastila??? mislm sej ne vem, če mi je, ker sonchika je rekla, d ami ne bo mastila ker je cist vlazilna krema, pa c ejo uporabljajo une z mastno kozo..pol je tut zame k mam normalno do mesano ok.
men se je sam zdel da se mi m24 ucasih ni dobr upila, tko no kt kapljice sm mela na celu.
ne vem no, sonchika pomagi nam tongue.gif
  • 0

#188 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 27 January 2006 - 08:51 AM

Iz sestave ne morem videti, kako se bo krema vpila in ali bo ustrezala enemu ali drugemu posamezniku. Če sta kremi podobni in če ti Avonova ni ustrezala, ni rečeno, da ti ta tudi ne bo. Ne vem ti povedati. Saj veš - probaj. smile.gif
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#189 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 27 January 2006 - 11:31 AM

Lejck v bistvu se strinjam s Sonchiko ... ne morš vedet, dokler ne probaš, čeprav je pa velika možnost, da če ti je mastila M24 ti bo ta Schellerjeva tudi, ker sta ful podobni. Pomoje bi blo bolš če bi probala recimo Total Fresh.
  • 0

#190 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 27 January 2006 - 12:14 PM

ja pa sej mi ni mastila nO!?, a je sploh možno da bi mi mastila, če je tko k da bi si vodo mazu biggrin.gif
  • 0

#191 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 27 January 2006 - 12:19 PM

Ja ne vem ... če se ti ni vpila pol ti je že bla preveč ... to ti pove zdrava kmečka pamet. Če se krema ne vpije, pol že neki ni kul.
  • 0

#192 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29710 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 27 January 2006 - 12:27 PM

QUOTE(lejck)
ja pa sej mi ni mastila nO!?, a je sploh možno da bi mi mastila, če je tko k da bi si vodo mazu biggrin.gif

'kot da bi si vodo mazal' jaz laično razumem kot to, da ji je bila absolutno premalo, ne da ji je mastila kožo ....
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#193 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 27 January 2006 - 12:28 PM

Če je pa rekla, da se ji krema ni vpila in so se ji delale kapljicena čelu ...
  • 0

#194 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29710 posts

Posted 27 January 2006 - 12:31 PM

QUOTE(DiLeMa)
Če je pa rekla, da se ji krema ni vpila in so se ji delale kapljicena čelu ...

pardon. oops.gif se nam več ke utikvala, kjer se me nič ne tiče.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#195 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 27 January 2006 - 12:33 PM

Sej ni panike! biggrin.gif wink.gif Sej jst tud ne zastopm dobr kaj ji ne paše kr tej kremi, če sm iskrena ... tak zmeden vse pove!

Lejck, izjasn se! biggrin.gif
  • 0

#196 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 27 January 2006 - 12:35 PM

ma če ne vem...sj ubistvu mi ni nč falil pr tej kremi...ubistvu, se mi je sam 2x nardil da se mi ni vpila, mogoče k nism počakala, da se tonik vpije. pa se je tonik zmešu s kremo..a veš...ni mi delala mazoljev, ni mi izsušila kože...nč ni blo narobe, sam men ni biu feeling všeč po tem k sm si jo namazala, tko vodeno je blo vse skup, tok hitr se je vpila, da sm mela ze v 3h minutah suho kožo..ne vem..
  • 0

#197 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 27 January 2006 - 12:38 PM

Ja če si mela že v treh minutah suho kožo, pol ti je ta krema premal. Nabav si pol recimo Alverde Jojoba al pa kej podobnga.

Pa počak 15 minut, da se tonik vpije, šele potem nanašaj kremo.
  • 0

#198 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 27 January 2006 - 12:39 PM

alverde je komedogena pa še orng mastna, to zihr ni zame..jst mislm, da rabm neki..tko..neki srednga ne mastnga ampak za normalno kožo, pa ne čist vodenga.
pa dej, zakaj ne morte rečt da je ananas uredu pa bo mer in bom happy biggrin.gif
  • 0

#199 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 27 January 2006 - 12:41 PM

Jojoba ni komedogena pa tud tak obupno mastna ni ... baje se ful lepo vpije.
  • 0

#200 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29710 posts

Posted 27 January 2006 - 12:42 PM

QUOTE(DiLeMa)
Pa počak 15 minut, da se tonik vpije, šele potem nanašaj kremo.

15 minut?! blink.gif v tem cajtu bi mela js že tok suho kožo, da je groza. js počakam max 5 minut ... pa se mi zmer krema lepo vpije.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users