Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#181 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 19 March 2020 - 11:34 PM

Kolikor vem, nam še niso namestili sledilnih naprav, da ne bi smela do trgovine, ki ni najbližja. To razumem kot priporočilo.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#182 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 19 March 2020 - 11:52 PM

Marmelada, jaz sem tudi zmedena okoli mask?

+1.

Meni se bo snelo od vseh informacij, ki se spremenijo takoj, ko v svojem mikrokozmosu vzpostavim minimalno kontrole.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#183 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 20 March 2020 - 12:00 AM

V duhu vseh teorij zarote sva se delala malo norca zdaj, da smo verjetno to preboleli ze jeseni, ko so bili neki cudni prehladi na pohodu, sodelavke, ki so kronicne bolnice so bile pa po 2m na bd zaradi plucnice, se na legionelo smo jih testirali, pa 3 al 4 od 5 so morale na MR pljuc in dve se vedno nista ok.

Ora, si brala to?

https://science.scie...oIzYvpNvJR5cFIc
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#184 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 20 March 2020 - 06:14 AM

Ora, ni neka teorija zarote to. Moja mami vztraja, da smo pri nas to ze vsi imeli. Sicer se pazi ampak dejansko...a se spomnite kako so jamrali kaksna gripa da je letos...pa ravno letos. Ne vem pri nas so vsi trije imeli kopi pejst znake covida, moj in mami sta tudi malo tezko dihala pa ni se zacelo kot gripa. Midva z malo sva imele prehladno, pri meni je trajal 3 tedne, vmes sem imela dneve tezjega dihanja.
Jaz sem prepricana, da je covid pri nas krozil ze februarja.
V italiji naj bi bil ze decembra. Ne mi rect da pred 23.1 noben okuzen kitajec ni prisel v Evropo.
Tam so ze konec decembra opozarjali zdravniki na to, verjetno se je to poznalo v bolnicah kamor je hodilo veliko stevilo ljudi z istimi znaki...pa da ni kaksen vmes priletel v evropo? Sigurno je.
Saj veste, ne testiras, ne ves.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#185 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 20 March 2020 - 07:07 AM

To je kar razširjeno mišljenje sicer... smo predebatirali v službi že konec februarja, hehe :-)

• 0

#186 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 20 March 2020 - 07:10 AM

Kaj pa je zdaj s tem, ker naj bi drzava od prvega dne placala bolnisko tiatemu, ki ima corona, to se velja? Ker zdaj, ko se ne testira, valda ne bodo kar skoraj vsakemu placali...
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#187 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 20 March 2020 - 07:55 AM

Jah, sej če nimaš dokaza, da maš korono, tud za to nimaš podlage, razmišljam? Je plačana bolniška 80 %

Tisti, ki so bili hospitalizirani zaradi gripe letos, je bila gripa pri njih dokazana. Glede na to, kako hitro se pa koronavirus širi, ne vem po kakšni logiki naj bi v Evropi krožila že decembra-februarja neopaženo? Dajte no, res mi grejo na živce te teorije zarote.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#188 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 20 March 2020 - 07:56 AM

Mislim definitivno ni bil covid-19, to nam je jasno ane?:) ampak kak manj navaren žlahtnik mogoce bi celo lahko bil? Gripa def.ni bila, ker smo bili neg.na testih (govorim za nas, ne za hospitalizirane) to da pri visokem odstotku poteka asimptomatsko je tudi zanimivo, pa spet ne toliko, ker se s podobnimi virusi nase telo verjetno sezonsko srecuje (glede na krvno sliko, se nihce potem ukvarja z virozo in njenim izvorom). Pa ful smrti smo imeli letos v bolnisnici/pri transportu itd.nasi so itak veliko na terenu. Pa vsi z diagnozo atipicnih pljucnic.

Mimogrede, DU pri nas tudi siva maske (clanek v Delu)
  • 0

#189 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 20 March 2020 - 01:45 PM

Kaj mislite, kako dolgo bo trajalo to vse skupaj? Zaprtje šol, trgovin, lokalov?
  • 0

#190 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 20 March 2020 - 01:48 PM

Zna biti do velike noči kr realno. 

• 0

#191 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 20 March 2020 - 01:51 PM

Eh, takrat bo mogoce sele vrh. Dlje bo.

https://www.rtvslo.s...t-14-dni/517761
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#192 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 20 March 2020 - 02:08 PM

V Sanolaborju podražili maske za skoraj 600 odstotkov

Še v začetku meseca je paket zaščitnih mask v Sanolaborju stal 5 evrov, danes stane 28 evrov. To je lahko agresivna poslovna praksa, ki kaže na okoriščanje podjetja v času pandemije in je kot taka nezakonita. Podjetju grozi do 40.000 evrov globe. (vir: dnevnik.si)

Upam, da res! Kakšna golazen. 

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#193 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25902 posts

Posted 20 March 2020 - 02:32 PM

Na NL so se nekatere bolnišnice že odločile, da sprejemajo samo nujne primere porodov, vsi ostali porodi bodo zdaj doma ob prisotnosti max 1 osebe (recimo partnerja). Pa prvi teden po porodu, ko imaš poporodno oskrbo (kolikor je zdaj sploh bo), obiski niso dobrodošli.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#194 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 20 March 2020 - 02:36 PM

V čem je pa tle štos - da imajo na rezervi te postelje, če bi slučajno rabili? Za osebje (babice, zdravnike) pa je to tudi oteženo?

• 0

Bill Bullard

#195 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 20 March 2020 - 02:46 PM

Res.

V Italiji traja vse skupaj že koliko časa, odkar so potrdili prve okužene, skoraj 2 meseca? Pa še ne gre na bolje. Pomoje bo zaprtje itd pri nas trajalo najmanj 1 mesec, mogoče 2. Fant je danes dobil obvestilo, da bo še en dodaten teden doma, do 6. aprila. Mah, ni mi všeč ta situacija in malo me skrbi, kdaj se bo lahko začelo moje zdravljenje in kaj bo, če se bo tole z virusom še dolgo vleklo.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#196 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 20 March 2020 - 02:53 PM

Meni se zdi 1 mesec cisto realno, sem ful pozitivna, da bo pomlad prinesla visoke temperature in nas odresila vse skupaj :)
  • 0

#197 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 20 March 2020 - 03:00 PM

Krizni štab pričakuje, da bo trajalo do sredine aprila.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#198 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 20 March 2020 - 04:25 PM

Jaz realno mislim da do 1.5 da bo res dobro pa do junija. Do prvega maja bomo pomojem delali od doma. Bog ne daj da zdaj vmes naletis na kaksne tezave z zdravjem :/
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#199 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 20 March 2020 - 04:30 PM

Mene obcasno zaskrbi, da bi predcasno rodila, pa da potem cel mesec recimo ne bi mogla videt E. Realno me pa bolj skrbi, da bi S zbolel, tega me je res strah.
  • 0

#200 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 20 March 2020 - 04:36 PM

A potem bomo šli kar vsako leto v karanteno? Ker virus verjetno ne bo kar čudežno izginil.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users