Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1577 replies to this topic

#181 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 10 January 2013 - 10:34 PM

Stenske radiatorje imamo tudi mi v kopalnicah, talnega pa ne. Se pa strinjam, jaz bi ga ful imela, ampak zgolj v kopalnici, drugje ne.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#182 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 10 January 2013 - 10:35 PM

Sej so vse izkušnje dobrodošle :D Hvala ti

Pol to sploh ne rabiš met nič na tleh? Razen pač, da ni mokro po tleh.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#183 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27431 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 10 January 2013 - 10:57 PM

Ko smo se mi greli s centralno, je bil meni stenski radiator v kopalnici nekaj najboljšega na svetu, včasih, ko sem si umila roke, sem se kar stisnila ob njega, haha. Nimam pa nobenih izkušenj s talnim gretjem, po moje bi se valjala po tleh. :lol:

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#184 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 10 January 2013 - 11:01 PM

Hm, ne vem kaj mislis, da bi moralo bit po tleh? :hmm: pac ploscice so, pa pred tusem ena brisacka, da stopis nanjo. Meni je res vsec, ful prijetno, sploh zjutraj, ko se izvleces iz postelje in so une mrzle ploscice ponavadi prav šok, pa ko prides izpod tusa in je brisacka topla, mmmm.
  • 0

After all this time?

Always.

#185 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 10 January 2013 - 11:23 PM

Stenski radiatorji v kopalnici so super ja. Jaz bi imela tistega v obliki rešetk, da obesiš gor brisačo in se ti lepo posuši. Mislim, da se dobijo celo taki, ki imajo premične cevi.

Samo če imaš talno gretje, je priporočljivo, da ga imaš po celi hiši/stanovanju, ne samo v enem prostoru, a ni tako?

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#186 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 11 January 2013 - 07:27 AM

Marmelada, to pa ne vem. Zakaj pa? Zaradi stroškov napeljave?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#187 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 11 January 2013 - 07:28 AM

če imaš povsod talno gretje, rbiš poseben sistem za stenski radiator v kopalnici. se pravi dva ločena sistema. obstajajo pa električne mreže za kopalnico (položiš pod ploščice) za tlno gretje in za to ne rabiš ločenega sistema centralne. meni je smrtno žal, da smo to pozabili dat v kopalnico (prenova stanovanja je šla tako hitro, d je ostalo pri besedah).

• 0

#188 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 11 January 2013 - 07:31 AM

SG, hvala, nisem vedela. Sem se do sedaj bolj preko neta izobraževala, še nič konkretno.

Vsi, ki so delali obnovo kopalnice obžalujejo, da niso dali talnega gretja :)

• 0

#189 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 11 January 2013 - 07:59 AM

jaz imam problem v kopalnici, ker je ful dolga in na zunanji steni (ki je bila prizidana pred leti in temu primerno je tudi tanjša), sicer z novo fasado. ampak ploščice so mrzle, vlaga je v kopalnici in se dela kondenz. za prlnim strojem (kjer imam košaro s perilom) se non stop dela vlaga po tleh. pa zračim (V koplnici imam 2 okni), vedno sušim, pa je pač tako. zato mi je tudi žal, da nismo dali mreže. pa še pocei je, tam od 100 € dalje (ni treba dti po cli površini, ampak samo recimo pred umivalnikom in tušom).

• 0

#190 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16812 posts

Posted 11 January 2013 - 08:35 AM

.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#191 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32302 posts

Posted 11 January 2013 - 10:43 AM

Midva imava v hiši kot primarno ogrevanje samo talno, to so cevi, napeljane pod betonskim estrihom, torej pod tlakom. V kopalnici imava še stenski radiator in to je posebej napeljava, ja, kot je rekla SG.

V kopalnicah pa res velikokrat položijo tisto električno talno gretje, ki ne zahteva razbijanja tlaka, ampak jo položiš pod ploščice, če se ne motim. Tako je zdej naredil fantov brat, ki je delno obnavljal tla  in je tovrstno talno ogrevanje dal v kuhinji, dnevni, hodniku in kopanici.

Men je sicer talno super, imava okrog 21 stopinj, pa so tla  komaj malce mlačna, sploh ne topla, ker niti ne smejo biti pretopla.

V spalnici sva pa talno skoraj čisto zaprla (vsak prostor lahko posebej reguliraš) in imava cel dan odprto okno, pa imava vseeno 18, 19 stopinj, ker se nahaja ravno nad kotlovnico.

• 0

#192 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 11 January 2013 - 11:19 AM

mi imamo tud talno in meni je super! v kopalnici je po tleh les in se res ful hitro vse posuši...imamo pa tudi stenski radiator, predvsem zaradi brisač. Imamo pa tudi mi ločeno, talno gretje in radiatorje, tako da radiatorje vklopimo po potrebi. Tla so topla, ampak ne toliko, da bi kar puhtelo od njih :)

In včasih, ko grem prespat k staršem, prav pogrešam talno gretje. Pač stopiš na tla in je mrzlo...brrr...kjer je talno, pa je vedno tako prijetno, še posebej zjutraj ko se zbudiš :)

Tako da tisti, ki prenavljate, dajte premislit o talnem gretju...Ampak mora pa biti tudi izolacija sten dobro narejena (ker poznam ene, ki so si dali talno gretje, a hiša slabo izolirana...itak da potem to ni to)

• 0

#193 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32302 posts

Posted 11 January 2013 - 11:28 AM

Zakaj bi bilo prav talno gretje v slabše izoliranih objektih NO GO? Če misliš na izgube, potem najbrž nima veze, kakšno ogrevanje je v hiši...?

Čeprav ne vem, najina hiša nima fasade, niti kakšne ornk izolacije, pač je na zunaj tako, kot je bilo zgrajeno pred 45 leti (res pa je, da so debele stene), ampak kot sem rekla, hiša je lepo topla.

• 0

#194 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17284 posts

Posted 11 January 2013 - 11:54 AM

Mi imamo električno talno v kopalnici pa ne vem, če smo ga v zadnjih 5 letih kdaj prižgali. Meni je celo malo neprijetno stati na tako topli podlagi. Ne rabiš pa nič paziti, da ni mokro.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#195 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 11 January 2013 - 12:01 PM

Midva imava v najetem stanovanju talno gretje in se mi zdi da to ni to.
  • 0

#196 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts

Posted 11 January 2013 - 04:39 PM

Zakaj bi bilo prav talno gretje v slabše izoliranih objektih NO GO? Če misliš na izgube, potem najbrž nima veze, kakšno ogrevanje je v hiši...?

Čeprav ne vem, najina hiša nima fasade, niti kakšne ornk izolacije, pač je na zunaj tako, kot je bilo zgrajeno pred 45 leti (res pa je, da so debele stene), ampak kot sem rekla, hiša je lepo topla.

aja no, potem super, lahko da imata tista dva ki ju jaz poznam kake druge probleme. vsi smo predvidevali, da je problem v izolaciji. Kolko pa imate stroškov s talnim, če smem vprašat (če imate elektriko)?

• 0

#197 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32302 posts

Posted 11 January 2013 - 04:46 PM

Ne, nimava elektrike, ampak peč na pelete, ki ogreva sanitarno vodo in vodo v  centralnem talnem sistemu. Zdaj sva kupila mislim da 2,7  tone peletov, kar je bilo 600 € in fant pravi, da bi moralo zadostovati do konca pomladi / začetka poletja....? Trenutno pokuriva po 1 vrečo na dan (15 kg).

• 0

#198 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts

Posted 12 January 2013 - 05:04 PM

aha, no mi ogrevamo recimo 200m2, račun za elektriko za december pa 138 eur. s tem da je spodnji štuk ogrevan čez dan na 21 - 21.5, zgornji pa na 18.5-19.5.

• 0

#199 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 12 January 2013 - 05:23 PM

^^ u jebemti, temu jaz rečem šparanje na kurjavi :ph34r:

Mi tudi ogrevamo na pelete, cca ena vreča na dan gre, s tem da greje tudi vodo, boljer, 250m2 in se prišpara FUL napram nafti - na katero smo kuriri vsa ta leta do sedaj.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#200 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 12 January 2013 - 05:28 PM

^^ u jebemti, temu jaz rečem šparanje na kurjavi :ph34r:

Sklepam, da so zgoraj spalni prostori, to je čisto optimalna temp.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users