Nivea Matt Refine tekoči puder - odličen, zelo lepo mazljiv puder, ki se krasno nanaša in daje zelo enakomeren in naraven mat finish. Je zelo obstojen, tudi matiranje na moji mešani koži zdrži takorekoč cel dan, kar je zame veliko presenečenje. Je srednje prekriven, z več plastmi se doseže tudi popolna prekrivnost, ki še vedno deluje naravno.
Na žalost je izbira odtenkov bolj slaba, sama imam najtemnejšega (05 honey) in se mi še vedno zdi precej svetel, vsekakor malce presvetel za mojo nekoliko zagorelo polt ... pa sem daleč od kakšnih solarijsko čokoladno zapečenih odtenkov! Sicer ta moj odtenek v tubici izgleda zelo temen, na koži pa je občutno svetlejši. Tle pri odtenkih na svoj račun pridejo predvsem porcelanke, saj je najsvetlejši odtenek zares zelo svetel (kot nalašč za mojo kredasto belo polt pozimi

).
Ovojnina je meni všečna, rilček je lepo ozek in omogoča natančno odmerjanje. Cena je primerna kvaliteti, približno 3.000 tolarjev.
Max Factor Masterpiece maskara - fenomenalna, popolnoma sem navdušena!! Pričakovala nisem veliko, sploh zato, ker je Niveina maskara z gumijasto ščetko totalno zanič in vsaj zame popolnoma neuporabna. No, tale Max Factor pogruntavščina je pa nekaj čisto drugega. Maskara se izredno lepo nanaša, prekrasno zdrsi po trepalnicah in brez truda obarva celotne trepalnice, tudi v kotičkih. Niti najmanj se ne packa, trepalnice prekrasno loči, jih obarva z globoko črnim odtenkom, fenomenalno priviha, doda zelo soliden volumen in moje trepalnice predvsem izredno podaljša ... zares mi uokviri oči in naredi iz mojih trepalnic prave metlice. Je tudi zelo obstojna in se ne drobi. Ovojnina je meni zelo lepa, taka masivna in v zlatem odtenku, cena je primerna - nekaj čez 2.600 tolarjev.