Jump to content

Photo

SOKOVI, PIJAČE

• Please log in to reply
269 replies to this topic

#181 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 30 July 2011 - 11:52 PM

Jaz sem ta mesec odkrila sok Fructal Natura grozdje/brusnica:
IPB Image

Zelo se mi dopade okus po brusnici. smile.gif

Všeč pa so mi tudi Fructal Selection. Že odkar so prišli ven, si vsake toliko kakšnega privoščim.

IPB Image

IPB Image

Imajo še pomarančo in grenivko, katere nisem še probala.

• 0

#182 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 31 July 2011 - 07:41 AM

Jaz si za Fructal Selection Malina govorim, da ga bom poskusila, že odkar je prišel ven. No, ni mi še uspelo. laugh.gif
  • 0

#183 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 31 July 2011 - 08:49 AM

Fructal grenivka je meni thumbup.gif
  • 0

#184 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18598 posts

Posted 04 August 2011 - 07:44 PM

Moram poročat, kako dobrega fanta mam, včeraj mi je naredil tole za pit in sem skoraj umrla, kako zelo dobro je. Skuhal je namreč zeleni čaj, ga ohladil, vanj stisnil malo limone in dodal še par listov mete. Na koncu je dal to za nekaj časa v hladilnik in bilo je BOŽANSKOO, boljše od zelenega čaja ali limonade, noro osvežilno in okusno, direkt za poletje! ohmy.gif To si bom zdaj skos delala, samo še svežo meto moram nekje staknit.

njam.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#185 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 04 August 2011 - 07:52 PM

Saj to je zeleni čaj, samo z limono. smile.gif
Meni je tut kul, jaz si čez celo lepo kuham čaje in jih mam v hladilniku.
  • 0
Viens, reste ici!

#186 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 04 August 2011 - 07:55 PM

Jaz si delam tak ledeni čaj kot ga strežejo v dabudi: skuham jasmin zeleni čaj, ga ohladim nato pa dam 2/3 čaja in 1/3 breskvovega soka. Ravno prav je sladko smile.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#187 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18598 posts

Posted 04 August 2011 - 07:59 PM

QUOTE(Ana @ 4. 8. 2011 - 20:52) View Post

Saj to je zeleni čaj, samo z limono. smile.gif
Meni je tut kul, jaz si čez celo lepo kuham čaje in jih mam v hladilniku.

Jaz jih pa nikoli ne pijem tako hladnih, včasih pustim da se ohladi, ampak na sobno temp., ne dajem v hladilnik.

No kakorkoli, meni je bilo blazno všeč, tut če je tako "preprosto". biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#188 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 04 August 2011 - 08:05 PM

Ja saj vem kak misliš. Meni so glih najbolj preproste stvari najboljše. smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#189 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 30 November 2011 - 08:14 PM

V sosednji temi ste se nekaj razburjale glede sokov...

Če zaupamo profesorju za sadje, so zadeve so take:
- SOK: je lahko samo iz (skoraj*) 100 % sadja. Imaš lahko sokove, ki so direkt stisnjeni ali pa narejeni iz koncentrata, ki so mu dodali glih prav vode. To počnejo, ker je ceneje transportirat.
Obstojnost dosežejo s fizikalnimi postopki.
* skoraj, ker: sadeži niso vsako leto enako kisli/sladki, potrošniki pa hočete vedno enako dober sok. Zato se lahko minimalno koregira kisliost in sladkobo s citronsko kislino in saharozo/glukozo/fruktozo.
- NEKTAR: je 50 % soka + 50 % drugega, navadno vode, sladkorjev. Obstojnost dosežejo s fizikalnimi postopki. Zanimivo je, da so sokovi iz določenega sadja neprimerni za uživanje. Zato se jih dobi samo v obliki nektarjev. Primer je sok črnega ribeza, ki ima ogromno polifenolov in je v 100 % obliki preveč trpek za uživanje. Ali pa mangotov sok, ki je v 100 % obliki preveč kašast.
- PIJAČA: je pod 50 % soka. Sem spadajo tudi vse fante, coca-cole, multisole itd.

Menda je največja gorza proizdovnje sokov dobit lep rdeč jagodni sok. Proizvajalci, ki to zmorejo imajo zihr zelo kontrolirano tehnologijo in vrhunske proizvode. laugh.gif

Osebno zadnje čase kupujem samo sokove in si jih doma redčim z vodo.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#190 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 December 2011 - 06:50 PM

Poročam, da sem kupila ta SOK (pomarančo) in je bil dober, ampak niti približno tako kot tisti ki ga stisnem doma. Ta je toplotno obdelan in sicer na embalaži piše da ni dodatkov, ampak vseeno je sok toplotno obdelan. Saj valda da je, drugače ne bi tako dolgo zdržal, hočem samo povedat, da je okus drugačen in da mi ni tako dober. Je pa dober nadomestek domačega.
  • 0
Viens, reste ici!

#191 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 09 December 2011 - 07:38 PM

Meni so vsi kupljeni pomarančni 100% sokovi prekisli, če jih primerjam s sveže stisnjenim sokom iz pomaranč, ko so v sezoni.
  • 0

#192 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 December 2011 - 07:42 PM

Meni je Hoferjev iz oranžnih XD pomaranč celo malo presladek, če sem pikolovska.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#193 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 09 December 2011 - 08:04 PM

Meni je tudi ta dosti bolj kisel od sveže stisnjenega soka. smile.gif Zdaj pozimi so itak pomaranče zelo sladke.
  • 0

#194 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 09 December 2011 - 08:26 PM

Jaz imam raje malo bolj kislega. Čim je sladek mam takoj občutek, da so gnile pomaranče. style_emoticons/default/oops.gif style_emoticons/default/laugh.gif
  • 0

#195 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 December 2011 - 08:33 PM

Jaz tudi.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#196 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 April 2012 - 08:26 PM

Tole sem zdaj dobila, poskusila katera že? Je novo, nevem če že v štacunah ali ne, me zanima kakšno je. Njihova limonada mi je bila všeč :)

Posted Image
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#197 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 19 April 2012 - 09:00 PM

Meni je obupno, full sladko, tista oranžna zadeva pa tudi (sta istočasno prišli ven).
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#198 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 April 2012 - 09:03 PM

Tista oranžna je meni tudi fuj, te pa še nisem.
Mi je pa njihova Limonada zelo všeč:

Posted Image
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#199 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 19 April 2012 - 09:07 PM

Meni je obupno, full sladko, tista oranžna zadeva pa tudi (sta istočasno prišli ven).

Podpis. Ogabno je, prideš z žura žejen ko pes, nikjer vode, pa vse kar imaš je liter in pol tegale hudiča. Spiješ in si še 3xbolj žejen,... kej tako sladko ogabnega že dolgo nisem pila. Odsvetujem nakup.
  • 0

#200 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 19 April 2012 - 09:27 PM

Meni Sola limonada ni bila všeč, presladka mi je.

Sicer pa mi doma sokov skoraj ne kupujemo. Samo za trgatev kupimo za goste, ponavadi Fruce. Imamo pa doma vedno Fructalov sirup, ki pa ga večinoma pije samo brat. Pri fantu doma pa pijejo sok iz doma narejenega bezgovega sirupa. S fantom si kupiva samo kakšen 100% sok za v smoothije.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users