Jump to content

Photo

Dokumentarci in zanimivi posnetki, slike, info o hrani

• Please log in to reply
574 replies to this topic

#181 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 24 May 2013 - 12:20 PM

Jaz tudi pečem kruh sama, kar pojem kupljenega je za malico v službi. Pa še to bom omejila zdaj ko sem to prebrala.

Je pa verjetno v vseh segmentih prehranske industrije tako. Jaz bolj poznam razmere pri papirju in tudi pazim kaj kupim.

Lahko kaj vec o tem napises (ali tu ali na ZS, kar ti je ljubse).

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#182 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 24 May 2013 - 12:41 PM

Mene tudi zanima. 

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#183 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 24 May 2013 - 12:44 PM

Bom na ZS.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#184 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 30 May 2013 - 07:07 AM

Monsant's Dirty Dozen 

Edited by Kinky, 30 May 2013 - 07:14 AM.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#185 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 30 May 2013 - 05:15 PM

Članek o tem, da organsko pridelana hrana ni nujno boljša od konvencionalne ne-organske KLIK

Kaj menite o tem? Očitno je res edini zanesljivi vir hrane domači vrt (kdor ga ima lahko). :/

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#186 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 09 June 2013 - 02:36 PM

Lab-grown meat hits the grill this month
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#187 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18598 posts

Posted 18 June 2013 - 06:27 PM

tumblr_m80uvt7Tqr1qiuuw8o1_500.jpg

tumblr_m80uvt7Tqr1qiuuw8o2_500.jpg

• 0

After all this time?

Always.

#188 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 18 June 2013 - 06:33 PM

To s paprikami mi pa ni jasno, saj obstaja na stotine vrst in če je zelena, ne pomeni da je nezrela.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#189 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 18 June 2013 - 09:17 PM

Po mojem, da mislijo to sorto. Drugače tudi meni to ni jasno.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#190 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 18 June 2013 - 09:49 PM

Goveja juha je koncentriran živalski urin
  • -1

#191 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18598 posts

Posted 18 June 2013 - 10:36 PM

Ma daj kok neumno, saj tudi ko švicaš gre iz tebe sečnina (stvar, ki je tudi v urinu), pa npr ko si oblizneš ustnice prešvican del tega tudi poješ, pa zato to še ni isto, kot če bi pil svoj urin. Ko mi gre to na živce.

• 0

After all this time?

Always.

#192 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 18 June 2013 - 11:50 PM

Sem prav vedela, da bo ena v zrak skočila. :lol: 

Meni je tudi marsikaj drugega neumno (mleko odličen vir kalcija ipd..), pa se ne razburjam za vsako bedarijo, ki jo preberem. 

Se opravičujem za vse čase nazaj in vnaprej, če s svojimi objavami komu tresem varni balonček, v katerem živi.  :ph34r: Občutljivost na višku, res.

• -2

#193 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18598 posts

Posted 18 June 2013 - 11:55 PM

Meni cist nic ne treses nicesar, ne se bat. :lol:
  • -1

After all this time?

Always.

#194 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 19 June 2013 - 06:16 AM

Pa kaj norite s temi minusi. Halo? Saj je samo objavila članek!!!!

• 0

#195 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 19 June 2013 - 06:49 AM

Tale članek je pa slab. Če sprejmeš začetno tezo, potem ok. Če pa postaviš prvo pod vprašaj, sploh ker je popolnoma brez argumentaije, pa sede cel članek.

• 0

#196 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 19 June 2013 - 07:14 AM

Meni se zdijo komentarji o balončkih nepotrebni...

Plus to, da je članek resnično slab....

• 0

#197 malička

malička

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 278 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 19 June 2013 - 08:39 AM

Po mojem, da mislijo to sorto. Drugače tudi meni to ni jasno.

Glede paprik, načeloma vse (rumene, zelene) postanejo rdeče ko dozorijo. Gre bolj za razliko med tehnološko in fiziološko zrelostjo.

• 0
Vedno je bolje obžalovati nekaj, kar smo storili, kot pa nekaj česar nismo!

#198 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 19 June 2013 - 07:54 PM

Onion Toxicity
  • 0

#199 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 19 June 2013 - 08:11 PM

Meni se solzijo oči, pa ni nobene čebule zraven ... :lol1:

• 0

#200 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 20 June 2013 - 01:22 AM

Res ni nikakršne potrebe po podeljevanju minusov samo zato, ker je nekdo objavil članek, četudi slab.

Sem pa že večkrat opazila in najbrž nisem edina, kako Immortelle dostikrat kakšen protiargument stvarem, ki jih objavljaš, vzameš preveč osebno in

se takoj braniš ter impliciraš nazaj, da "treseš balonček" in podobno in naj bi vsak, ki se ne nujno strinja s teboj, imel zato slabo vest.

Kar se pa tiče čebule - ni se mi dalo raziskovat konkretneje, koliko je na tem, ampak ali res kdo verjame, da ga tiste pol žlice čebule na dan

(kolikor recimo da pride na osebo gledano na količino čebule, ki se uporabi v povprečnem gospodinjstvu za popražit na olju npr.) zastruplja?

Zdej, če pa ti krave futraš s po 20 čebulami na dan, pa pomoje ni tako nenavadno, če kakšna zaradi tega pogine ;) just sayin'

• 1

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users